Aktuálně: 3 726 inzerátů210 949 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 20.10.2024, 21:35:43 xxx.xxx.162.253

U našeho tehdy pediatra to zas tak jednoduchý nebylo, prostě kojit, kojit za každou cenu, Sunar vám nenapíšu. Tak si ho musela maminka sehnat jinak

Sarah01
Sarah01 20.10.2024, 21:28:33 xxx.xxx.162.253
ančovička:

…nevíte,o čem mluvíte….

Nebojte, vím to moc dobře, nežiju ve vzduchoprázdnu.😉

Sarah01
Sarah01 20.10.2024, 16:48:59 xxx.xxx.162.253

Sunar byl a byl na lístky, pokud vím. Ještě v roce 88 jsem dostávala od pediatra lístek do lékárny, na kterém bylo myslím 18 útržků, které v lékárně buď odtrhli nebo zaškrtli. Bez lístků Sunar nikde neprodali.

Našla jsem i obrázek na googlu. 😉

Obrázek
Sarah01
Sarah01 20.10.2024, 16:27:43 xxx.xxx.162.253
bambule:

https://www.drevostavitel.cz/clanek/domov-pro-seniory-horni-lidec 

Tohle jsem před nedávnem četla na netu a docela to změnilo pohled na celou věc. Sama bydlím naproti domova důchodců a upřímně jsem si na některé věci musela hodně zvykat. Noční příjezdy sanitek, coronera, hasičů, občas některá babička uteče a sestry ji tu nahánějí a násilím tlačí zpět, babičky se brání, křičí, nedávno nějaká zmatená paní volala z balkonu o půlnoci,  že ji ubližují. Není to tak dlouho co nějaká paní neustále i během dne volala o pomoc, starý pán co z okna všem sprostě nedával. Stáří není nic co by nepatřilo k životu, ale jak píšu víš, na některé věci jsem si prostě musela  časem zvyknout a otupět vůdči nim. 

Jako nechci rýpat, ale to mně přijde částečně taky jako selhání personálu. Jasně, sanitky prostě jezdit budou ve dne v noci, to se nedá nic dělat, ale ty jezdí i normálně domů, když si ji v noci zavoláte. Ale to řvaní z oken a utíkání důchodců, to normální není, na to tam ten personál je, aby ty staroušky ohlídal. 

Sarah01
Sarah01 18.10.2024, 21:42:53 xxx.xxx.162.253
Arosek:

Hele ja taky ne, ale bylo mi to platny jak mrtvymu zimnik 😀

Nicmene mam duvodne podezreni ze Meruna se ty haranty snazila vstrebat a Primitivecek byl natolik silna osobnost, ze ten zakerny utok jako jediny prestal … 

A všimla sis taky, že těch jedináčků bylo nějak moc? Zatímco v posledních cca 2 letech mám pocit, že se snad nenarodil žádnej. Jo, loni vím o jednom.

Sarah01
Sarah01 18.10.2024, 11:50:43 xxx.xxx.11.197

Tak mně je jasné, že je to sestříhané. Předpokládám ale, že ty výhrůžky a nadávky jsou autentické, ne nahrané dodatečně a sama vím, jak třeba na psa působí, když mu řeknete: Dělej ty p..o, jinak uvidíš a když to nepůjde po dobrým, půjde to po zlým. Myslíte si, že ta kráva tomu rozumí? Té je to srdečně jedno. Argument, že nechce jít, není argument. Jak se to dělávalo dřív, když kráva nechtěla jít? Takhle teda ne.

Sarah01
Sarah01 18.10.2024, 11:04:34 xxx.xxx.11.197
Arosek:

Vubec nevim o cem mluvis a Prim uz vubec ne 😀

Jen mala vsuvka, ale to asi vis - vetsina jedinacku u velkych plemen se rodi cisarem. Pac proste nespusti fene stahy no. Me to prijde logicky - kdyz tam ma fena natresk, tak se ti haranti vzajemne vytlacujou. Zatimco jedinacek ma luxusni vilku s bazenem, tak co by se hnal ven 😀

Jj, proto jsem nikdy nechtěla jen jedno štěně, i když by se mělo luxusně. A Cherry vždycky uznala, že mám pravdu. 😄

Sarah01
Sarah01 18.10.2024, 11:01:16 xxx.xxx.11.197
kometa:

No, když nechcete nachodit kiklometry navíc… My už párkrát přes ohradu s dobytkem šli (když byla přehrazená regulérní turistická cesta), ale jak napsal někdo nade mnou, tak vedle ohradníku, aby bylo kam uprchnout.

Tak my už kdysi šli ohradou, přes kterou normálně vedla turistická stezka. Prostě tam byl kus ohradníku, který se odháknul a jak jsme vlezli dovnitř, tak jsme ho zase zaháknuli. Ale ty krávy tak blbě čuměly, že jsem byla pos…á až za ušima a šla jsem místem, kde byly stromy, že kdyby náhodou něco, tak vylezu nahoru. 😄 

Sarah01
Sarah01 17.10.2024, 19:33:16 xxx.xxx.162.253

On ten volný průchod krajinou je v zákoně omezen, takže fakt si nemůžeme chodit všude, jak se nám zachce.

Cituju: Právo na volný průchod se nevztahuje na zastavěné či stavební pozemky, dvory, zahrady, sady, vinice, chmelnice a pozemky určené k faremním chovům zvířat.

Sarah01
Sarah01 17.10.2024, 16:54:07 xxx.xxx.162.253

To ale nemůžete vědět, jestli ten lékař není třeba věřící, věřící lidi sebevraždu nikdy nespáchají. A taky pochybuju, že mu Fikovnice po manželce vzkáže, aby to udělal.

Sarah01
Sarah01 17.10.2024, 16:35:30 xxx.xxx.162.253
Lenocka:

To není můj výmysl, přišla s tím tuším Inspektorka nebo byla jedna zastávající tuto teorii. Zkusím večer pohledat, bylo to v diskuzi někdy loni na podzim/v zimě..

Jo, o tom asi vím a souhlasím.

Sarah01
Sarah01 17.10.2024, 13:56:30 xxx.xxx.11.197
biaca:

Myslím, že ČP má dostatečnou konkurenci v elektronické komunikaci - většina obchodní korespondence se odehrává prostřednictvím elektronických faktur. 

A pokud dále budou pokračovat s digitalizací Česká pošta bude mít vážný problém. Důchodci ji neutáhnou. 

No, bohužel úřady pořád přes ČP, datovou schránku nemám a zřizovat si ji nechci. A když vracím balíčky od malých firem, tak taky bohužel ČP, Zásilkovnou na adresu firmy to nejde, jen fyzickým osobám.

Sarah01
Sarah01 17.10.2024, 11:34:02 xxx.xxx.11.197

ČP je šíleně drahá. Zajímavý je, že tento měsíc má Zásilkovna akci za 39 Kč a Balíkovna tedy také. 😄 Dobře, že máme konkurenci. Jen by to chtělo ještě někoho na ty doporučený dopisy.

Sarah01
Sarah01 17.10.2024, 11:30:21 xxx.xxx.11.197
Anonymní:

A co tihle lidé budou dělat? Mentálně na nic jiného nemají.  Ona jich v těch kravínech není většina, to že se tak projevují je hlavně o lhostejnosti jejich nadřízených. Ať nikdo netvrdí že jejich projevy nikdo nikdy neviděl. A nadřízení většinou nejsou mentalové bez vzdělání. Nezastavam se jich, aby mě zas nějaký inťoš nenapadal za obhajobu tyrani. 

Tak nějak jsem vyrozuměla z YT z jejich reakcí, že tam bude nižší IQ, takže jo, tam musí zasáhnout nadřízený a napomenout nebo prostě vyhodit, no. Když půjde kopat výkopy, tak si na krumpáči nebo na kamení může vybíjet vztek, jak chce.

Sarah01
Sarah01 17.10.2024, 11:01:25 xxx.xxx.11.197

Je to hnus takové chování ke zvířatům. A není omluva, že pijeme mlíko, tak co bychom chtěli. Naši předkové ho taky pili a ke kravám se tak nechovali. Já jako dítě chodila koukat na krávy do JZD a ani tam jsem se s takovým chováním nesetkala. Hovězí dávno nejím, i když celkově masa se vzdát neumím, tak asi holt vypustím i to mlíko, tohleto podporovat nebudu. Pak se divíme, jak se chová personál v důchoďácích, společnost celkově hrubne nebo co, čím dál víc psychopatů. Když ta práce ty lidi nebaví, tak to nemají dělat.

Sarah01
Sarah01 17.10.2024, 06:39:22 xxx.xxx.11.197
Plaka:

Ten důvod by mě zajímal. Chemtrails? Ale u svýho plemene si taky všímám, že v určitý době třeba nezabřezne xy fen. Ono počasí je bláznivý, tropy do půlky září, na jaře zase vedro a pak až zima přišla, tohle určo musí mít na hárání vliv. Moje fena měla prostě uvnitř nějaký zdravotní problém, kvůli tomu ten split estrus. 

U goldenů jsem toto zaznamenala v době kovidu, plno fen nezabřezlo nebo se narodilo jedno štěně císařem. 

Sarah01
Sarah01 17.10.2024, 06:35:40 xxx.xxx.11.197
Sardullah:
Obrázek Obrázek

🤣😂 To asi sebral dědovi nebo babičce zuby. 

Sarah01
Sarah01 17.10.2024, 06:34:42 xxx.xxx.11.197
Leithian:

To jste jako fakt lezly do cizi ohrady na soukromy pozemek???? Nebo to tak divne jen zni? 

Někdy vedou přes pastviny turistické stezky, je to se souhlasem majitele. Ale je fakt, že já bych do takové ohrady nevlezla, a to jak ke koním, tak ke kravám.

Sarah01
Sarah01 17.10.2024, 06:31:07 xxx.xxx.11.197
Lenocka:

Dnes je den velké radosti! Naše “malá bílá” má čerstvé výsledky oficiálních RTG: vše (DKK, DLK, OCD, SA i LTV) je negativní/v pořádku.  Je to mé druhé štěně komplet odchované na mase a s dokonalými výsledky. Ještě jednou díky všem, zde mnohokrát probírané rady a názory o krmení syrovým a celkově všech opatření u štěňat opět přinesly své ovoce ❤️ DĚKUJI!

Mimochodem cca před rokem jsme zde rozebíraly (ne)kvality štěňat z opakovaných krytí a já si uvědomila, že ta moje malá je taky z opakovaného, i když mezi tím proběhl ještě jeden vrh po jiném otci. Každopádně u nás se to naštěstí nepotvrdilo a malá je zdravá, má skvělou povahu a ve svých sportovních začátcích nedělá nic jiného, než vyhrává ❤️

Obrázek

Já si nemyslím, že by opakované spojení bylo špatně z hlediska zdraví, ale spíš z důvodu omezení chovných kombinací v rámci celého plemene. Pokud nebudete chovat, tak je to asi v pohodě. Já se řídím pravidly chovu od Carola Beuchata a spojení nikdy opakovat nebudu. A přesvědčila jsem se o tom hned teď v druhém vrhu, kdy byla štěňata extériérově i povahově lepší, než ta první.

Jinak moc moc gratuluju k výsledkům, to je radost každého majitele psa. 👍🌷

Sarah01
Sarah01 16.10.2024, 20:19:34 xxx.xxx.162.253
Fikovnice:

Ali, obávám se, že moje mrchy by ani ten kaviár nechtěly…😄

Já vždy nasávám vůni z (některých) kapsiček, když mám hlad, tak bych si i dala 😂…a oni se ofrňují!

Teď tu mám plno pytlů Purizonek (znáš???), ty jsou také hodně aromatické, mám na mysli granule.

Jani, tuto značku vůbec neznám a ani jsem netušila, že to prodává Zoohit. Já jsem tam vždycky brala jen Farminu.