Panebože, musíte fakt lízt všude a prudit? Aspoň na Vánoce bych mohl být klid.
Příspěvky uživatele
Sarah01
Bodlinka:jo, v létě jsem fotila hmyzáky, ale teď můžu vyfotit maximálně třesavku a ta je zvětšená tak nechutná, že je prostě nechutná a nedělá mi úplně dobře ani k ní moc blízko přibližovat ten mobil.
Fakt? To asi nechci vědět. Mám ty potvory všude.
Já mám ŘP jen na automat, takže jsem neměla na výběr. Pokud má přítelkyně ŘP na vše, tak jedině dobře, když bude jezdit manuálem. Ano, automat není vůbec do terénu. Zapadla jsem do bláta a museli mně vytáhnout jiným autem, ten automat to prostě nedal. Mám Fabii r. v. 2017. Do města je to k nezaplacení, to mi řekli i zarytí manuálisti, kteří se s ní projeli. Já jsem bez auta nemohla fungovat, nemůžu kvůli veterině, výstavám, výcviku nebo zkouškám pořád někoho otravovat a taky jsou tu nákupy. Sice mám busovou zastávku přímo u domu, ale v poslední době i MHD tady hodně omezili a o víkendu se člověk brzy ráno nebo později odpoledne nikam nedostane.
Mně to taky nešlo, proto mám automat, musela jsem holt ale ubrat na velikosti, takže nemám kombíka, jak jsem chtěla původně. Vejdou se jen dva psi, ale zase na delší trasy nejsem unavená.
Ano, určitě je lepší naučit se, co jde, aby když vypadne i kdyby jen na chvíli ten druhý, se to nějak zvládlo. To právě mě nikdy dřív nenapadlo a byla to chyba. Řidičák jsem mohla mít dávno a ne “však já tě všude přivezu a odvezu, tak na co”. Ještě je teda víc věcí, které fakt neumím, ale mám moc hodnýho souseda a ten mně občas pomůže. A něco se fakt už nenaučím.
trojAAAcko:některých vypadnul takový ten pidi šroubek a klika se úplně rozpadla.
Nejednalo se o “červík” co bývá zespodu kliky? Když přítelkyně ještě nebydlela se mnou tak měla taky porozpadlou kliku. Já to rozebral zjistil jsem, že někdo se ti snažil přilepit - ani nevím čím, ale byla to nějaká kombinace vteřinového lepidla a silikonu. Tak jsem to vyčistil, složil a jen jsem dotáhnul červík zespoda kliky (který byl před tím povolený) a od tý doby to drželo a možná drží do teď. 😃 Udělal nájemník před ní (mužského pohlaví). Občas se najde nějaký expert no.
Jo, červík se tomu říká. 👍 Doufám, že už existují kliky i bez červíka. 😄 Asi vyměním všechny.
Nám včera přišel ten kobereček z Temu, velikost teda neodpovídá, ale jinak dobrý. 😊
Já musím říct, že když byl manžel, nikdy jsem nesekala trávu, nečistila nic vapkou, neprořezávala jsem stromy, neřezala jsem dřevo pilou, nedoplňovala jsem do auta vodu do ostřikovačů, neopravovala jsem střechu na dřevníku, neryla jsem záhony, neměnila žárovky, nevyměňovala hadici u sprchy atd. atd., i když některé práce jsem samozřejmě ovládala, ale dělat jsem to nemusela. Přestože jako dítě jsem se toho naučila hodně, třeba štípat dřevo sekyrkou, to byl ale vždycky takový spíš relax, než nutnost, nebo třeba zatopit v kotli na tuhá paliva, to už dnes spousta lidí neumí, dnes se jen otočí čudlíkem a je teplo. Teď musím dělat všechno a co nezvládnu, tak jedině zavolat si hodinovýho manžela. Zrovna nedávno jsem potřebovala spravit kliky, z některých vypadnul takový ten pidi šroubek a klika se úplně rozpadla. Pána jsem pozorně sledovala a příště to zkusím sama. 🙂
Xerxova:s dogou je to někdy hodně těžké - lidi se k ní velmi často hrnou a mají tendenci se kamarádit. Hlavně na cestách na jih (Itálie, Španělsko) to často bylo až hodně protivné - neustále jsem musela být ve střehu, neb jsou schopni se na psa vrhat, líbat ho na čumák, ječet “mama mííía”, posazovat na něj děti (fakt nekecám), případně u nás zastavilo policejní auto, vyskočili čtyři ozbrojenci v neprůstřelných vestách … a půjčili si Nighta a nám vrazili mobily, ať jim s dogounem uděláme fotku (centrum Sevilly)… Tam automaticky očekávají, že pes na veřejnosti je zcela jistě bezpečná plyšová hračka
S těmi ozbrojenci, to by se ve mně asi krve nedořezal a pes teda taky nevím.
Nám se stalo jednou v hale na nádraží v Olomouci, přiběhla malá holčička, odhadem tak cca 2 - 3 roky k Dráčkovi pohladit si ho. Když se rodiče všimli, tak se moc omlouvali, bylo to hned vzápětí, v té nádražní hale bývá dost lidí. To mně přišlo spíš takové milé, tak malé dítě je bezprostřední a ještě se rodičů neptá, jestli může. Větší děti se většinou už zeptají, nebo rodiče. Zatím mám blbé zkušenosti jen s tmavšími spoluobčany, kteří na mě řvali, proč pes nemá košík, když se mnou šel po chodníku na vodítku u nohy. To jsem ignorovala.
Taky jsem se setkala s takovými psy, přivolání nula ještě k tomu majitel přidal: nebojte, on nic nedělá. Ale sem takoví lidi nepřijdou a nepřečtou si to, to se prostě ti stěžující musí obrátit jinam, tady to nebude mít žádný efekt, je nás tady jen pár a svý psy máme pod kontrolou. Mám z toho prostě pocit, že si někdo potřeboval jen ulevit a chov zvířat byl asi první na ráně. To se příští týden může vztekat zas.
V restauracích většinou nesnáším nevychované děti. Taky bych byla ráda, kdyby si je rodiče drželi u sebe a neotravovali.
Jinak anonymové, sem moc pejskařů nechodí, takže se musíte, jak už bylo psáno výše, vypsat ve skupinách pejskařů na FB.
Taky mám arachnofobii, doma je nesnesu a nemilosrdně je zabijim. Malé ne, ty vyhazuju, ale pokoutniky jo a třesavky taky. Koní se taky bojím, ale nemám přímo fobii. Tak jak někdo nemusí děti, já nemusím koně.
Jinak svoje psy pouštím mimo obec na volno normálně, jen starší fenu dávám na stopovačku, protože je hodně kontaktní a lidi opravdu otravuje. Ty další dva lidi vůbec nezajímají a nevšímají se jich, přivolání mají, taky už je jim skoro 8 a 6 let, žádný otravní puberťáci.
impact:Kdybyste si chtěli někdo udělat na vánoce radost a koupit si super softshell bundu, tak na Sportisimo dali posledních pár velikostí do výprodeje. Mám tu Willard na běžné nošení už roky, tak jsem si koupila novou a starou budu mít do lesa se psama. Za ty prachy paráda.
https://www.sportisimo.cz/softshellove-bundy/?razeni=nejlevnejsi
Musíte si dát vyhledat dámské. Odkaz přímo na to mi to odsud vyhrazuje. 😵💫
Už jen XL, škoda, na venčení to úplně stačí.
assil:Však jsem psala, “zatím” se dá platit kartou.
Časem mají v plánu to zrušit. S Lidl pay šetří prachy a to je velká motivace.
A jako bonus mají data od lidí.
😲
A já jsem chtěla tu jejich aplikaci zrušit, nic za výhody mně to nepřináší.
Já mám volno od včera a do práce půjdu až 6. ledna. Pro cukroví si pojedu v pátek, nepeču, ale denně vařím a věnuju se vnučkám a samozřejmě psům. Možná umyju okna, pokud nebude mrznout. Jinak mám v plánu všechny tři chlupáče vykoupat a ostříhat. A konečně bych si chtěla něco přečíst, když celý rok na to není čas. Včera jsem vstávala v půl desáté, to už se mně dlouho nestalo. 😊
Díky za rady ohledně té automyčky. Budu muset jet opravdu do Opavy, protože ty, které jsem našla tady, mají příšerné recenze…zkrácený program, studená voda, bez saponátu, ve výsledku i po mytí špinavé auto. Od včera jsem tady nebyla, protože mně přijela vnučka s rodiči, na týden.
Ohledně tykání, Sardullah, nemám problém, souhlasím. 🌷
Kilian:Zdravím, tak dneska definitivně ukončil Keliš letošní sezónu a po čtyřech zkouškách získal první místo na svém jediném letošnim závodě na našem cvičáku a to na Memoriálu Stanislava Skály v kategorii dle ZZO1 s 93 body.
Moc gratuluju. 👍🌷 Kelišek je jednička.
Ti ostatní na stupních vítězů jsou hovawarti?
Sardullah:No tak zrovna na shell jsem vypadala jak největší pitomec…jasně naskenujte účtenku…tak já tam s ní šmrdlám kolem toho místa, kde to bylo napsaný a nakonec zjistím, že se to musí strčit dovnitř toho otvoru.
Jinak automatický myčky jsou většinou na jedno brďo…buď se musí naskenovat nějakej kód a nebo zadat číselnej kód na klávesnici….eventuelně po načtení nebo naťukání potvrdit začátek programu…poté se buď otevřou dveřka, pokud jsou zavřené, pokud ne, tak najedeme rovnou…a najíždíme dovnitř, kde se pak rozsvěcují symboly, jestli stojíme s autem správně a nebo ne…když stojíme s autem správně.. tak se spustí mytí…
¨Doporučuju sklopit zrcátka a případně odšroubovat anténu…mě se s tím teda nestalo nic ani když jsem zapomněla, ale kdyby se stalo, tak to je vina zákazníka.
No, tak to nechci vidět, jak dopadnu já. 😄
Jinak s tím tykáním, nemám problém si tykat s někým, koho znám delší dobu a je mně tak nějak věkově poblíž. A máme třeba společné zájmy. Z toho taky vyplývá, že s někým si prostě tykat nikdy nebudu.
lesnizinka:Takovou máme i my u nás, není to tedy shelka(vůbec netuším, jak se naše benzínka vlastně jmenuje😏) Byla jsem tam asi 3x a když to zvládnu já, tak každý😜
Je tam napsáno, že do 18 hodin je tam nějaká obsluha, tak snad když nebudu vědět, tak pomůžou.
V Opavě na Shellce je tohleto: http://www.automycka-opava.cz/jak_myjeme.php Tu mám asi neblíž, tady Shellka není. Tady v Bruntálu je toto https://autodoformy.cz/