Aktuálně: 3 312 inzerátů219 420 diskuzních příspěvků18 346 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 25.09.2024, 17:32:38 xxx.xxx.162.253
drvodelkafialova:

To byl ústřel, ale na druhou stranu možná právě i proto. Můžu se rozhodnout komu pošlu, je to prostě adresný a v dnešní době si i já se svou minimální znalostí internetu dokážu o člověku, kterému peníze pošlu ověřit informace.  Třeba člověku v tísni a podobným organizacím už nedávám nic. Tady vím komu posílám a dostanou to celé, což mi vyhovuje.

Peníze konkrétnímu člověku můžete poslat bez toho, že to půjde přes Donio.

Sarah01
Sarah01 25.09.2024, 16:49:10 xxx.xxx.162.253
balu:

Přes Donio? I po tom, co umožnili sbírku na lidi, kteří rozhodně potřební nejsou? U mě tím kredit Donio dost ztratilo.

Taky jsem koukala, 10 míčů na hypotéku. 🤮

Sarah01
Sarah01 25.09.2024, 14:26:15 xxx.xxx.11.197

Jj, vím o tom, ale radši už nekomentuju, nemá to cenu.

Sarah01
Sarah01 25.09.2024, 11:34:30 xxx.xxx.11.197
Daja:

No my se už nastěhovali od Jindřichova a cesta s Opavy dobrá okruh, pak okruh Krnov dá se bez problému přejet. Přeji jedu až do Jindřichova, ale to co vidíte po cestě je děs a hrůza. Krnov , Opava , Jeseník jsou v popředí, ale ty malé vesničky za těma města jsou bez vody, elektřiny a hlavně pomoci. Vše se jen koordinuje na větší města protože jsou v popředí a co ty vesničky za nima? Holky šílenost. 

Teď jsem byla v Albrechticích které byly na 90% zatopené a jde mi hlava kolem. Na náměstí stále bahno, nedá se jen tak umýt.

🥺Dája

Právě, ty malý vesničky, ty lidi z nich se zatím ani nikam nedostanou. Ale někde jsem četla, že by snad měly jezdit mobilní kanceláře ÚP, tak snad to není nějakej kec.

Sarah01
Sarah01 25.09.2024, 10:37:36 xxx.xxx.11.197

Co se týká těch pytlů s pískem, tak ho měly rozvážet obecní a městské úřady, ale bylo ho málo, a navíc se opravdu nečekalo, že ta voda stoupne tak vysoko, výš než v roce 97. Kromě toho třeba Jeseníkem, Městem Albrechtice a Krnovem se prohnala taková vlna, že by to žádné pytle s pískem nezadržely. Opava není celá zatopená, tam jde jen o jednu čtvrť, Kateřinky, a pak bylo zavřený obchodní centrum Breda, kde jsou podzemní garáže a dostala se tam voda.

Sarah01
Sarah01 25.09.2024, 10:29:59 xxx.xxx.11.197

Třeba TopTrans, PPL atd. normálně doručuje, kam se dostanou, takže lidi si můžou objednat elektrocentrálu, vařiče, nářadí atd., ale ty dopravky nestíhají, asi tak jak všichni.

Sarah01
Sarah01 25.09.2024, 10:24:16 xxx.xxx.11.197
Fikovnice:

Sarah - Alenko, nevíš, je potřeba pomoc obyčejných dobrovolníků v zatopených oblastech? Něco jsme si psaly soukromě, ale teď se ptám takto, ptž jsem se dozvěděla, že jedna členka famílie se tam rozjela pomáhat. A já četla opakovaně výzvy, ať dobrovolníci tam teď nejezdí - hrnou se tam - dle médií - davy lidí.

Do Karlovic nebo Široké Nivy se dostat dá bez problémů, projela jsem, na Krnov to kontroluje policie a pokud vidí plné auto naložené nějakou pomocí a lidi v montérkách, tak pustí.

Sarah01
Sarah01 25.09.2024, 10:21:41 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Pani z Ukrajiny ten pracák asi neměla po kolena zatopený vodou, hádám. 

Ono by šlo, ale co tam s penězma. Co si nakoupíte ve vytopenym Lídlu? Lepší, když vám dovezou rovnou chleba a pomazánku, ne? Sbírat peníze je fajn na ty větší investice, obnovu mobiliáře, rekonstrukce, teď se hodí spíš ty materiály, jako zrovna ty elektrocentrály, Sava, kýble a podobně.

Tak u nás je pracák v okresním městě a to zatopený není, Lidl taky vytopený není (možná v Krnově jo), ani žádný jiný obchod, ale SAVO jaksi není na skladě.  V ostatních zatopených obcích žádný supermarkety nejsou, maximálně tak Hruška nebo malé potraviny.

Sarah01
Sarah01 25.09.2024, 07:38:57 xxx.xxx.11.197
Verun:

Jó,  tak to se zeptejte mojí mladší dcery a jejího přítele, co se nosí v zimě v Brně, takže  v zimě s minimem sněhu a  přijedou na Jih v PLÁTĚNÝCH KONVERSKÁCH, pokud možno i s prošlapanou patou……dospělý lidi, prej. Klasický Prestige jsem nosila jako týnažer Prestige bílé - boty-prestige.eu ,myslíte že už nevydrží než rok nebo že se nedají nosit v zimě?

My u nás v firmě používáme obuv Prestige jako pracovní do výroby a víc jak rok nevydrží. Ale zase nutno říct, že jiné levnější značky vydrží ještě méně. 

Sarah01
Sarah01 24.09.2024, 16:18:12 xxx.xxx.162.253
efe:

Nevím, proč psali, ať dobrovolníci nejezdí…

Nemají jezdit neorganizovaně na vlastní pěst, ale hlásit se u organizací, které tu pomoc koordinují.

Jenže právě organizace houby vědí, kdo je kde potřeba, a lidi si stěžují, že je odmítají, že mají dobrovolníků dost. Není to ale pravda. Zrovna z těch Karlovic mi říkala paní, která pracuje ve školce jako učitelka, že potřebovali chlapy na odklízení těch těžkých věcí, tak nakonec si sami sehnali přes nějakého známého příslušníky HS.

Sarah01
Sarah01 24.09.2024, 16:14:41 xxx.xxx.162.253

Tak je to fantasy, prostě taková pohádka pro dospělé, své fanoušky to má. Já čtu různé žánry, ale toto jsem taky ještě nečetla, obzvláště v poslední době, kdy jaksi není zrovna času. A když je, tak teď mám období českých autorů.

Sarah01
Sarah01 24.09.2024, 15:56:12 xxx.xxx.162.253
balu:

Mám širokou nohu, vysoký nárt, poměrně malou velikost (37) a po úrazu extrémně citlivé chodidlo na jedné noze. Tak, že mi vadí jít bosa po povrchu i tam, kde to ta zdravá noha zvládá stejně jako nohy ostatních. 

Já mám velice dobrou zkušenost s farmářkami, obyčejnými koženými z prodejny s pracovními oděvy. Nemají odpruženou podrážku, nemají žádné další moderní vychytávky a fiučury. Musí se často mazat - mám takový velmi účinný včelí balzám na kůži - zkrátka se o ně musí pečovat. Mám je už strašně dlouho, asi 17 let, ale jen pět let jsem je obouvala několikrát denně od podzimu do jara ačkoliv nejsou zimní. Ale s teplou ponožkou sloužily celou zimu. Od té doby co nemám svého psa, tak už v nich chodím jen sporadicky.  

Tak to už se snad dá říct, že jsou nesmrtelné. 

Sarah01
Sarah01 24.09.2024, 15:49:03 xxx.xxx.162.253
Fikovnice:

Mě ta pomoc furt zajímá. Jak jsem psala ve vláknu “Povodně”, tak se tam prý rozjela jedna členka famílie. Absolutně ji nemusím, ale toto je od ní hezký čin. Ale proč teda v médiích psali, ať tam dobrovolníci nejezdí??? A ano, nečtu všechno, prolítnu hlavní zprávy a hotovson.

Nevím, proč psali, ať dobrovolníci nejezdí, já moc zprávy nečtu, spíš vůbec. Ale vím o tom, že se domlouvají přímo s těmi postiženými lidmi nebo ve skupinách na FB a jezdí tam a pomáhají. V neděli jsem byla v Karlovicích a u silnic jsou obrovské hromady různého odpadu z vyklizených domů a prý to sběrné dvory nestíhají.

Lidi byli svině vždycky, nejen dnes. Jen jsme byli mladší, tak jsme to tak nevnímali.

Sarah01
Sarah01 24.09.2024, 14:21:29 xxx.xxx.11.197
Arbora:

Treba popozerať, majú tam aj dámske 35. https://lowa.com/en/

Nenašla jsem, jedině dětské, ale ty nejsou tak vysoké a já potřebuju, aby mně to pořádně fixovalo kotník.

Sarah01
Sarah01 24.09.2024, 14:16:09 xxx.xxx.11.197
rapotačka:

Chtěla jsem jen ukázat rozdíly v době  "onehdá" a teď. Mobily nebyly, teď jsou, 

ale ….. zmínila jsem tu lhostejnost  např. v tom metru …

Tenkrát byla ta doba lidštější. Ale je to fuk …..

Já si myslím, že to není s lidma až tak hrozný, jen je to kvůli těm médiím víc vidět. Třeba nedávno člověka v metru zachránili https://www.facebook.com/watch/?v=840528408184201

A teď třeba ta pomoc po povodních, jezdí na pomoc lidi až z Čech.

Sarah01
Sarah01 24.09.2024, 13:56:47 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Tak v čekárně to dá rozum. Nebudou čumět z okna. Já taky čumím aspoň do knížky, no ne.

Ale na procházce by si člověk měl všímat psa a né mobilu, když teda má s sebou psa. Já si všímám psů i když mám s sebou jen ten mobil.

Já taky radši do té knížky.

Sarah01
Sarah01 24.09.2024, 13:47:05 xxx.xxx.11.197

U nás čumí do mobilu i starší. Přijdu k doktorovi a všichni v čekárně čumí. 😄

Sarah01
Sarah01 24.09.2024, 12:08:12 xxx.xxx.11.197
Arbora:

Hanwag, Lowa, Mammut, Garmont, Salewa. Ostatné stojí za prd, Columbie mám na jednu sezónu, ani sa tak nezničia, ako vyzerajú hnusne, ako 10-ročné topánky. Mám jedny Hanwagy (síce vysoké, ale robia aj nízke) asi 12 rokov, okrem toho, že je trochu obitá špica, tak im nič nie je, a to sa o ne ani nejako extra nestarám. Pred nimi som mala 10 rokov Lowa, tie mám stále, ale už len “na doma”. Nízke mám niekoľko rokov Salewy, tým tiež nič nie je, sú rovnako nepremokavé. Fajn ceny majú 4camping a Sportovna.

Jj, Lowa vydržely i náročné Alpy a měla jsem je snad 10 let. Jenže teď už je nemůžu sehnat, mám vel. 35.

Sarah01
Sarah01 24.09.2024, 10:58:58 xxx.xxx.11.197
impact:

Kurnik i když já mám v očích běžné psí veřejnosti  ty hysterický uječený magory džekrásly, tak stát se to nám a doběhnout nám na piknik nějaký cizí pes, tak nehnou ani brvou. 😆 Oni jsou chudinky majinký tak zvyklí se o všechno dělit, že by ještě uhnuli, ať se pejsek pořádně napapá, když doma nemá. 🫣🤣

Njn, když ti naši rozmazlení psi si brání dobrý bydlo a dělit se nebudou ani o jídlo, ani o paničku. 😊