Aktuálně: 3 312 inzerátů219 420 diskuzních příspěvků18 346 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 01.10.2024, 09:48:51 xxx.xxx.11.197

Tak ale ten majitel udělal chybu, že mu pes proběhl brankou. Je fakt, že to vídávám dnes a denně, majitelé si psa nezajistí a vjíždějí třeba bránou k domu a pak se diví, že pes zdrhne. A to vysvětlení: Volal jsem na tu ženu, aby se psa nebála, že je to ještě štěně a nic jí neudělá. 😄Klasika, toto já třeba nikdy nedělám.

Sarah01
Sarah01 01.10.2024, 08:06:50 xxx.xxx.11.197
Anet10:

Jo, bude. Změřte si svoje oblečení, třeba tenší  bundu, položte na stůl, zapněte a změřte.Píšu rozměry vesty, zapnuté a položené na stole. Prsa 56 cm od podpaží do podpaží, pas 55 cm, dá se stáhnout gumičkou vevnitř, boky 57 cm, délka od švu na krku, kde je všitá kapuce dolů 70 cm. Toto jsou ROZMĚRY VESTY, přední část, takže x2 zadní. Já mám Safety černou a na léto Soon se síťovinou, taky černou. Jestli budete chtít, tak se nějak domluvíme v SZ, ať to tady neplevelíme. Vrátím se sem až zítra, teď jsem jen taky narychlo jukla, přijeli jsme z výletu, mám ještě plno práce.

Jj, už jsem napsala do SZ.

Sarah01
Sarah01 30.09.2024, 08:14:28 xxx.xxx.28.39
Anet10:

Nevím, kam bych to dala, nikdy jsem nic takhle neprodávala, zeptám se tady. Nechtěl by někdo úplně novou vestu od D4M. Vesta Lara s kapucí vel.M. Černomodrá. Já mám od nich dvě jiné, ty nosím, tuhle jsem neměla ani jednou na sobě. Je to tahle 

https://d4m.eu/cs/vesty/22-kynologicka-vesta-lara-s-kapuci.html   

Fotku té mojí pošlu z mobilu, tady ji nemám. Dala bych ji za méně než polovinu, 700 kč.

Já bych ji vzala, obvod boků 110, to mně bude. 🙂

Sarah01
Sarah01 29.09.2024, 20:25:48 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 29.09.2024, 20:05:24

U nás je to dost podobný, 2 výstavy s V nebo VD, z toho jedna klubová nebo vyšší, pak jsou povinný rtg kyčlí, lokty jen informativně a OVVR (ověření vrozených vlastností retrívrů), skus nůžkový, chybět můžou P1. Genetika (ICT, GM, GRMD, PRA1+2) není povinná, ale všichni ji dělají, totéž DOV.

Sarah01
Sarah01 29.09.2024, 11:17:42 xxx.xxx.162.253
Fatia:

Změňte zdroj informací. Já četla a slyšela dobrovolniky ano, ale ne živelně. Prosím, registrujte se u neziskových organizací. Protože taková masivní pomoc je opravdu třeba zorganizovat. Když přijede 100 lidí a to 60 auty, kde zaparkuji? Z těch 100 lidí si jen 60 přiveze holiny a pracovní  rukavice. Na 100 lidí budou mít k dispozici 20 lopat a 4 kolečka. A někdo je bude muset v horším případě ještě krmit. 

Lze se domluvit přímo s obecními úřady nebo přímo s lidmi, kteří pomoc potřebují, na FB je kontaktů dost. Registraci u neziskovek nedoporučuju, oni často nevědí vůbec nic, co kdo potřebuje. O jídlo se netřeba starat, vaří a dovážejí je ve spolupráci s MěÚ restaurace, a zdarma. To si nevymýšlím, to vím z vlastní zkušensoti ze situací přímo na místě, konkrétně Karlovice, Nové Heřminovy, Široká Niva, Krnov.

Sarah01
Sarah01 29.09.2024, 09:37:57 xxx.xxx.162.253

K uchovnění není potřeba lítat po výstavách, zvládnou to i lidi, kteří výstavy nemusí, a už vůbec ne hezkej posudek. Na to žádnej šampionát nepotřebujete. Kolikrát jsem žasla, co všechno bylo uchovněno, ale každému rozhodčímu se líbí něco jiného, tak proč ne. Já jsem třeba ve dvou klubech a ani v jednom nekamarádím s nikým z výboru, ani je osobně neznám. Nakonec Aluška nám sem může napsat, jak velký problém je uchovnit jezevčíka.

Sarah01
Sarah01 28.09.2024, 18:05:04 xxx.xxx.162.253
kometa:

Cca 15 000?

Přidejte. Já předloni 16 tis. plus nějaké jízdy navíc, takže celkem 20. A tady je to levnější než jinde, ptž chudej kraj. Teď to bude zase víc, benzín šel nahoru.

Sarah01
Sarah01 28.09.2024, 17:59:03 xxx.xxx.162.253
Adi:

Dobrý den, my nabizime štěňátka černého jezevčíka s pálením, ale standardního. K odběru 20.11. Matka s PP, otec čistokrevný bez PP. Tel.775124316 pokud budete chtít vědět víc. Jsou to první a jediná štěňata naší čtyřleté fenky. Cena 10000,- , budou očkovaná, odčervená a očipovaná

Obrázek Obrázek

A proč nemá otec PP?

Sarah01
Sarah01 27.09.2024, 20:37:45 xxx.xxx.162.253
kometa:

Já nahlásila i inzerát na mopse, kde paní klidně napsala - naše fenka si KAŽDÝ rok pořídí štěňata a my jim pak musíme hledat nové majitele. Tak nějak nevím, o zabřeznutí snad ta fena nerozhoduje, ne? Jak to vidí zdejší chovatelé?

A zlatého retrívra, kde nemají štěňata PP, protože fena nepřežila císařský řez a je pochována i s papíry. Jsem jenom ze zvědavosti zareagovala (inspirována Sarah01) a takto mi to bylo vysvětleno. 

Neboli dementuji sama sebe a občas přece jenom nahlásím.

Kravina, buď se jim zaběhla a nebo to bylo cílené krytí, a to ji přece nechali připustit sami. V tom prvním případě ji mohli nechat dávno vykastrovat, když ji neuhlídají.

S tou fenou GR je to taky nesmysl. I kdyby fena ten císař nepřežila, tak štěňata PP dostanou, vždyť po porodu se posílá hlášení vrhu na plemennou knihu. Bože, co si ti množitelé ještě nevymyslí za pohádky. 🙄

Sarah01
Sarah01 27.09.2024, 17:38:05 xxx.xxx.162.253
megi-the-pes:

Je někde seznam těch účtů?

Seznam nikde není, ale dají se najít u různých článků nebo přímo na stránkách obcí, u které si to i můžete ověřit, jak na tom ti lidi jsou. Jo, a neposílat přes QR kód, to jsem někde četla, že se na to napojují různí podvodníci a falšují je. Já tomu moc nerozumím, jak to lze udělat, ale vy budete vědět.

Sarah01
Sarah01 27.09.2024, 17:34:21 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Otec pracoval od školy do smrti. A to ve vyšší funkci. Umřel v nedožitých 51. Chráněná tam znamená (řeknu to přibližně, je to 25let, přesně si to nepamatuju) Neměla nezabezpečené, tedy invalidní, nezletilé či ještě studující děti. Nestarala se o bezmocnou osobu. Neměla míň než 10let do svého starobního důchodu. Můžete si klidně ověřit, tak to bohužel je. A ten nárok zaniká navždy. I když jí všechny vdovy tvrdily, že až půjde do svého důchodu, dají jí i po taťkovi. Leda prd👎

Ještě dopíšu k té poznámce o bydlení. Ano, poslední rok, co zdražily energie, jí brácha vyřídil žádost o podporu bydlení, protože to by neutáhnula. Tu dostává. 

Žínko, nevím, kdy vám tatínek zemřel, ale i za min. režimu pobírala manželka zemřelého vdovský důchod po dobu jednoho roku, pokud byly děti starší a už vydělávaly. Moje tchýně na tom totiž byla podobně. Po tom roce bohužel nárok zaniká. 

Sarah01
Sarah01 27.09.2024, 14:38:42 xxx.xxx.162.253

Peníze jí v této těžké chvíli nepomůžou, to mi věřte. Stát se o ni i její děti postará dobře, v tomhle máme systém nastavený výborně, alespoň já jsem spokojená a jen díky tomu syn dostuduje. Pokud její manžel měl čistý příjem cca 50 tisíc, ona dostane na vdovském důchodu cca 25 a každé dítě asi o 3 tisíce méně. Myslím, že s tím se dá pohodlně žít.

Sarah01
Sarah01 27.09.2024, 12:17:03 xxx.xxx.162.253
Fikovnice:

Ali, to asi bylo myšleno někomu, kdo má na Doniu uvedený účet, ne? Jako ne někomu, koho Drvodělka přímo zná.

Jani, ale poslat můžeš někomu i bez Donia a i bez toho, že ho znáš přece. Je tolik lidí, kteří přišli o dům, nezůstala ani cihla, nemají kde bydlet, mají založené transparentní účty.

Sarah01
Sarah01 27.09.2024, 12:14:33 xxx.xxx.162.253
balu:

Vdova to věděla, sbírka byla založena s jejím souhlasem. Ještě jsem četla, jak sama uvádí, že je vlastně chudinka, sice má nemovitosti ale teď, zrovna teď, potřebuje peníze. Je mi z ní i jejích kamarádek, zakladatelek sbírky, špatně. Kolik opravdu potřebných lidí se stydí nebo je ani nenapadne sbírku založit, je jim blbé žebrat a snaží se sami, uskrovní se, žijí opravdu chudobně…

Vybraly se skoro 3 miliony, které paní tak jako tak dostane, vracet se prý nic nebude. Když se člověk na ty dárce podívá, jsou to stovkové položky, ti lidi sami moc nemají. Připadá mně naprosto neetické a nemorální chtít po lidech příspěvek na životní starndard, který se mi nechce opouštět. Paní má několik možností, jak svoji situaci vyřešit, dělá to tak spousta lidí, kteří se do takové situace dostanou. Tohleto tedy skončilo naprostou ostudou a ty její děti, které vystavila na fotce, docela lituju, ale byla to její volba. Já si i myslím, že spousta starších lidí ani nevěděla, na co konkrétně přispívá. Znám v tomto třeba svoji mamku, které jakmile přijde do schránky nějaká složenka, tak si pořád myslí, že ji musí zaplatit. Už jsem jí několikrát říkala: Podívej se na odesílatele, nejsou to energie, nájem ani telefon, tak nekompromisně vyhodit do koše.

Sarah01
Sarah01 26.09.2024, 19:50:54 xxx.xxx.162.253

Já teda neznám tento konkrétní případ, tak nechci soudit. Ale sama si myslím, že děti by se měly vychovávat a podporovat jen do té doby, dokud nedospějí a neosamostatní se. Což pravda může být u každého různé, ale já to beru tak nějak ukončením studia a vstupem do prvního zaměstnání, dítě na podpoře bych neživila. Znám se svého okolí i z rodiny několik případů, kdy podpora dospělého dítěte nedopadla dobře. Navíc starší člověk už opravdu chce mít svůj klid a spíš by to mělo být naopak, že dospělé dítě by mělo pomáhat rodičům.

Sarah01
Sarah01 26.09.2024, 16:18:21 xxx.xxx.162.253

Holky, ale on už přece dávno umřel.

Sarah01
Sarah01 25.09.2024, 18:10:31 xxx.xxx.162.253
Fikovnice:

Jenže to je to! Koho místo nich??? Já jsem třeba teď nešla volit kvůli PN. Ale jak jsem psala, i kdybych mohla, nevěděla bych vůbec koho.

Volební účast byla okolo 30%. Už tradičně krajské a senátní mívají hodně nízkou účast.