🙂
Příspěvky uživatele
Sarah01
Je pravda, že teď v tom vedru se fungovat nedá. Ale jestli se fakt 20 hodin spí, o tom bych silně pochybovala, páč se furt vymejšlejí lotroviny. Na to bohužel vedro nemá vliv. 😂
Kilian:….jo to uhradil, byla to docela drahá operace…..
Tak aspoň že tak, ale je to teda strašný, mě by čerti brali. A samozřejmě bych byla psych. úplně v pr.eli.
Tak jen tak koukám a MOK bez PP 10 tis., zatímco s PP 16 tis. Úplně marginální rozdíl.
Kilian:….no on to právě vysvětloval, že měli na kontě pokousani jak psů, tak lidi…a na fuj cvičácich mu nepomohli v rámci normálního výcviku až ATA….ale přiznal, že čas od čase pes vystartuje po jiných psech i nyní…,prostě to nebude nikdy 100 procentní….ale to už musel být v ATĚ, kdy se obul do mého motýla a kamarádce ošklivě zranil jakočivavu a zazila jsem ho v busu, kde vrčel na dvě seniorky aniž by si ho všimaly a zrovna tak před nedávnem vrkal i na mně když jsem byla bez psa….
Mně to právě zdůvodnil tak, jak jsem uvedla výš. Uhradil kamarádce aspoň ošetření pejska?
Jako OK, pes se nemusí s každým kamarádit, můj se taky nekamarádí. Ale pokud ho on neuhlídá a ten pes někoho napadne a zraní, tak je to špatně.
Kilian:….po jeho Bibli, webinářích a dalších obdobných průplaších mozku, si říkám proč vlastně psa vůbec…..
Evi, a když jeho pes někoho pokousal, jak se k tomu postavil? Když teda tvrdí, že je to psova přirozenost a lámat ho nebude.
balu:Já vás tady všechny svým způsobem obdivuji, že investujete svůj čas, moře času, na diskuzi o tom magorovi. Já diskuzi sotva prolétnu, ani všechno nečtu, a to jenom proto, že jsem zde diskutovala s assil.
Investuju, protože doufám, že tím nějakého tápajícího začátečníka odradím. To je jak sekta a snadno může někdo podlehnout.
hmn:“Tak pokud bere štěně jako fakt 8 týdenní, tak ok”
já nevím, jak to bere někdo on, ale já to beru třetí měsíc, možná i čtvrtý a možná i pátý….
To vám fakt spala v 5 měsících 20 hodin? 😲 A co to bylo nebo je za plemeno? Si to fakt neumím představit, ale tak asi mám moc akční plemeno teda.
Mně třeba teď v těch vedrech těhule taky prospí hodně, je to únavné, bříško už táhne dolů a špatně se dýchá.
hmn:“štěně má odpočívat AŽ 20 hodin denně….”
ale vždyť to je pravda
jednak tam má to AŽ, které obsáhne od nuly do dvaceti, takže se tam vleze vše
a za druhé, z reálu - štěně Moinka, dovezeno první sobotu v srpnu, skutečně spala těch 20 hodin denně, ne-li víc
HW Bady bych řekla dtto
Jen štěně Aribo to měl trošku úplně naopak 😎
Tak pokud bere štěně jako fakt 8 týdenní, tak ok. Ale problém je ten, že on neuznává rozdíly, všechno stejné podle něho, prostě ke všem psům stejný přístup. U nás by žádné štěně 20 hodin rozhodně neodpočívalo.
Kilian:….po jeho Bibli, webinářích a dalších obdobných průplaších mozku, si říkám proč vlastně psa vůbec…..
Už jsem se k tomu dostala na mobilu, prostě o jeho schopnostech prý vypovídají stovky vychovaných psů ze seminářů. 🤦♀️ No, sebevědomí mu teda nechybí. Si říkám pánbu s náma a zlý pryč, tahle “výchova” psů, děs.
Bobca:a ta kráva mně zase vyběhla ven,
😲😲teda Sarah😲..Já v první moment jsem nevěděla,jestli máte taky krávu,a ta vám nějak utekla ven..jsem to brala fakt vážně😟..tak chuderka těhotná,nezávidím jí to horko..A vy takhle😟..doufám,že jste se jí hned omluvila😇že jste to tak nemyslela…miluju žluté psy…čekám na fotečku po porodu a se štěňátkama🐕
Nene, to nebyla ta těhotná. 🙂
Kilian:…to včera také pravil, že se od nějakého Američana ddozvěděl, že štěně má odpočívat až 20 hodin denně….a že se s tím stotožňuje…
Takže na ostatní aktivity zbývají jen 4 hodiny. Tak nějak to ve mě vzbuzuje pocit, že ať radši štěně spí, ať se mu nemusím věnovat.
Asi je to fuk, stejně se nic novýho nedozvím.
Můžete se prosím někdo podívat na FB, co tam zase na můj názor odpověděl? Nezobrazuje se mi to, možná mě záměrně zablokoval. https://1url.cz/t1wQR
Mně teda kromě toho striktního doporučování klece jako ložnice pro všechny psy vadí především jeho názor, že ke všem psům a jejich výchově se má přistupovat úplně stejně, že nejsou žádné rozdíly. Dle něj jsou všechna plemena stejná a rozdíly v povaze neakceptuje. To je ale nebetyčná blbost. Každý pes je přece individualita, ke každému se musí přistupovat jinak. A to si to jen nemyslím, ale mám takový zkušenosti z výcviku i z domácí smečky. Co platí na jednoho, mine se úplně účinkem u druhýho a navíc tvrdým nátlakem si člověk často může citlivou psí dušičku poškodit a pak se to leckdy špatně napravuje. Tady opravdu vidím velkou chybu a jeho tvrzení, že i když měl zatím jenom jednoho psa, tak prý ze seminářů jich zná hodně a bla bla bla, je prostě úplně mimo. Dnes fakt může dělat výcvikáře kdekdo, kdo má do pr.ele díru a ještě k tomu napsat knížku.
Jinak tu klec přece může suplovat jakýkoliv pelíšek nebo přímo celá místnost, kde bude pes sám a bude tam mít klid. Ne každý pes je ničitel a ne každý pes neumí odpočívat. Já jsem odpočinek trénovala vždycky od štěněte a když dnes řeknu Na místo, jdeme spinkat, tak se prostě spí. Napsal mi prý Obdivuhodné a pak x smajlíků, kde převažuje tento 💩. Prostě arogance sama a jak shazuje výcvikové metody třeba Cesara Millana a Desenského, tak v podstatě není o nic lepší, spíš teda horší. Pes nemá přístup k vodě, nedostává nažrat do misky, nikdy se neproběhl bez vodítka (teda on to tvrdí), doporučuje úzký obojek, který pro velká plemena vůbec není vhodný….některé názory podle mě fakt hraničí s týráním.
Určitě patří, začátečník si z toho vezme to, co potřebuje.
Kilian:…..no to jo no….ano napadal když ho to popadlo psy i lidi…ale on to sám několikrát přiznal, že až ta ATA mu hodně pomohla a Ščucka je pro něj psí bůh… a ta jeho bible jsou vybrakovaná skripta ATY plus pár jeho domněnek….
Odpovídala jsem na FB někomu jinému na názor pod videem tohoto pána a pán se chytil sám a začal poučovat a urážet. Neskutečně arogantní a domýšlivý člověk. A tento má patent na výchovu psů. Je mně fakt líto psů těch majitelů, kteří mu to žerou.
Vahine:Já jsem se té Vaší hlášce ze srdce zasmála 😁
Bych chtěla vědět, kam z těch vrátek vyrazila s tím pandírkem 🤦♀️
Mamina má termín 20. 7. , takže za 9 dní.
A na výlet za slepicemi nevyrazila ona, to byla starší fenka, Julinka 7, 5 roku. Myslím, že Cherry to v tuto chvíli už vůbec nezajímá, včera už nevěděla, jak a kam si lehnout. Pod tújemi už jsou vyhrabané asi tři díry. 🙂 A už jsem smontovala porodní bednu, jen deku jsem do ní zatím nedala. Se modlím, aby se aspoň o pár stupňů ochladilo. Nakonec o půl jedné v noci přišla bouřka, ale horko je pořád.
Xerxova:u vás je hůř - tady jen tak hezky zahradnicky leje ( v tuto chvíli 8 mm) - hřmí v dálce, vše nás míjí zprava či zleva… ale koukala jsem, že v Dubu spadlo opravdu hodně vody. A Jizerky se taky napily…
U nás vůbec nic, ani kapka a je hrozné dusno. Nějak se mně ani nechce spát, v ložnici mám 30. ☹️