Aktuálně: 3 734 inzerátů211 077 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 23.07.2024, 20:28:18 xxx.xxx.162.253
impact:

Tak co, kam se chystáte o víkendu? 😂 

Když sleduju to počasí, tak my akorát tak do zadele. 😂 

Obrázek

Maximálně k rybníku, pokud štěňata dovolí.

Sarah01
Sarah01 23.07.2024, 18:11:27 xxx.xxx.162.253
Doron:

Takže tohle ja asi ten výstavní postoj, jak ho mám psa naučit že jo ?

Moc vám to sluší🙂!  

On Dráček tohle dělá dost často, protože když na mě skočil a chtěl mi dát pusu, tak mě občas povalil, tak pak se naučil tuto surikatu. A občas tím baví lidi. 😁 Ještě to ale nikdo nevyfotil, až na výstavě v Kroměříži, kde byla fotografů spousta.

Sarah01
Sarah01 23.07.2024, 12:18:03 xxx.xxx.162.253

Tady jsem taky neviděla, že by mě někdo fotil, ale fotka se pak ke mně dostala.

Obrázek
Sarah01
Sarah01 23.07.2024, 10:07:49 xxx.xxx.162.253
kometa:

A to já mám králíka a slepičí polívku s domácími nudlemi spojenou s dětstvím - návštěvy u babičky. Pro dítě z paneláku  to byl pokaždé svátek.

Já si pamatuju králíka na paprice, většinou, a toho jsem moc nemusela, já omáčky vůbec tak nějak nemusela. Takže teď je vůbec nedělám. Ale zase aby to nevyznělo, že jsem si jako dítě vymýšlela a nechtěla jíst. To nikdo netoleroval, že něco nemusím, takže bych byla o hladu, prostě jsem snědla, co se uvařilo.

Sarah01
Sarah01 23.07.2024, 10:04:15 xxx.xxx.162.253
Zrzavci:

Hrozně moc jsem přemýšlela nad tím zastřeleným psem. Ano je, to zase chudák pes, který doplatil na člověka a jeho nezodpovědnost. Ne, nechtěla bych je mít za sousedy, a chápu, že jestli chlap dělal bordel, tak se lidi báli. Tady bylo strachu ostatně všude moc. Když se dobře podíváte, jak ten pes blafe - bojí se, není to klasický agresor. Bojí se - logicky i ti policajti, protože, jestli pes předtím pokousal a s maníkem mají svoje zkušenosti, tak se logicky bojí, ten pes pak, když se podíváte, utíká. Nejde do žádného útoku. 

Tím neomlouvám veškeré incidenty, které třeba před tím proběhly, nicméně tady se ten pes bojí. Podělal to jeho člověk, kretén debilitní- administrátoři prosím prominou tahle slova, ale pohled na toho psa, jak si tam u nohy blafe, protože se bojí, pak neútočí a maže pryč a pak tam leží mrtvej…….. kdysi se narodil jako malý roztomilý a hodný ščenátko, měl smůlu na hovado, kterýmu se dostal do rukou, měl velkou smůlu v životě, který vyhasl zcela zbytečně.

a myslím, že je pravda, že je to celé řešené špatně. Mělo se konat dávno, tak jak píše Megi - nechápu, proč tedy po tom případném prvním útoku na policajta, když už ne ty případné útoky na jiné lidi předtím - nevedly k tomu, že k němu přišli, psa odebrali a maníka hodili za katr. pak k tomuhle nemuselo dojít. 

Problém je, že tohle se nikomu dělat nechce. Vždyť to přece známe, zákony máme dostatečné, ale orgány nekonají a často se vymlouvají. Takových případů je, myslím, že i tady občas někdo psal, že buď jeho pes byl napaden, nebo pes někoho jiného roztrhán a nic se nedělo, maximálně bububu u přestupkové komise. Takže to potom dopadá takto.

Sarah01
Sarah01 23.07.2024, 10:00:52 xxx.xxx.162.253
Aluška:

Taky jsem zažila, letitá chovatelka, já byla tenkrát s Idorkem na druhé výstavě. Napřed mi v kruhu řekla co tam dělám s tak hnusným psem 😀, potom v kruhu o CACIBa se na mě lepila a snažila se psa znervóznit - proč, když byl podle ní stejně hnusnej 😀. Okřikla jsem jí, ať dodržuje odstup, rozhodčí jí to pak taky řekl a ona CACIB nedostala. Ale byla zvyklá vyhrávat. Normálně na tom úzkým výstavním vodítku vyškubla psa z kruhu, že letěl kus vzduchem. Taky jednou ještě před vstupem do kruhu konkurentovi psovi šlápla podpatkem na packu, aby kulhal. Další - vystavovala někomu fenu po svém psovi, fena se neumístila, zavolala těm majitelům, že jí mají v Brně na výstavišti v přepravce a odjela. …

To je hnusné a většinou to dělávají ostřílení handleři. 

Sarah01
Sarah01 23.07.2024, 08:26:30 xxx.xxx.162.253

Lepší by byl fundovaný názor veterináře, já vám můžu napsat jen svoji zkušenost. Mně taky řekli, že až po hárání, ale protože jsem feně na jaře taky našla u jednoho ceciku bulku, šli jsme hned. Navíc u velkýho plemena bývá hárání v delším časovém horizontu, u nás obvykle po 8 měsících. To by mně taky vyšlo na léto, kdy jsem potřebovala řešit porod druhé feny, takže bych tu kastraci musela zase odložit a to už jsem nechtěla.

Sarah01
Sarah01 23.07.2024, 07:40:05 xxx.xxx.162.253
Doron:

Myslím,  že doma se to naučit dá skoro vždycky, jiná věc venku.

Za přítomnosti lidí asi jo, ale to musí být pořád ve střehu. V příspěvku ani není, jak je fena stará, takže pokud s kočkama nevyrůstala, bude to dost těžký. Popravdě, já bych to nedávala. Znám ty svoje, kočka je pro ně prostě kořist, takže bych si ji nepořídila. 

Sarah01
Sarah01 22.07.2024, 22:38:38 xxx.xxx.162.253

A pes je jaké plemeno?

Je možný, že s tím prostě nic neuděláte a pes - fena to má jednoduše v krvi.

Sarah01
Sarah01 22.07.2024, 20:57:25 xxx.xxx.162.253

Tak dovolím si poznámku. Taky jezdím na výstavy a kdyby mně můj pes nechtěl běhat nebo měl jakýkoliv jiný problém, budu to respektovat a nebudu si vztek vylívat na něm. Protože bohužel to můžete myslet jakkoliv dobře, ale jste na veřejnosti a ta to tolerovat nebude. Nakonec pokud ho neplácnete hned, později vás vztek přejde a už ho neplácnete vůbec, ono to stejně nemá efekt. To video může být jakkoliv vytrženo z kontextu, ale stejně vypadá blbě. Mně třeba na poslední výstavě pes kvůli vedru taky nechtěl běhat, proto jsme nezískali Krajského vítěze, ale stejně dostal pochvalu, že to vedro vůbec vydržel a koupila jsem mu i prasečí rypáček. Protože to, že vyhrajete, je subjektivní posouzení rozhodčího a ten pes za to stejně nemůže.

Sarah01
Sarah01 22.07.2024, 20:48:01 xxx.xxx.162.253
balu:

Já to chápu. Moje mamka, když kdysi jezdívala na tramp, tak téměř vždy dostala z domova na jídlo kralika. Vždycky ho ráda vyměnila za něco jiného, třeba karbanátky, a za králíka jí kamarádi ruce utrhali. Byla překrálikovaná. Bylo to nejlevnější maso, protože je doma  chovali, jiné maso si moc dovolit nemohli. Byli chudí…

My jsme to právě doma mívali pořád a tchýně to i v prvních letech, kdy jsem se odstěhovali,  k nám vozila s tím, že doma to už nikdo nechce. 😀

Sarah01
Sarah01 22.07.2024, 19:40:48 xxx.xxx.162.253
Fikovnice:

Jj, reklamu pamatuji. Ono třeba z České sody by dnes neprošlo ani jedno procento!😕

S oblibou na to koukáme na Youtube a doufejme, že to nebude hned smazáno. Ale ty doby jsou dávno pryč. Dokonce nedávno jsme se shodli i na písničce od Nohavici Afričančata, že by to dnes neprošlo. Syn to zpívá vnučce, ale radši jen doma.

Sarah01
Sarah01 22.07.2024, 19:35:43 xxx.xxx.162.253
balu:

Králíky nejíte proč? Nechutnají, nebo jiný důvod? 

Mně králík chutná, ale zase to není buhvíjaká bomba. Když si ho člověk sám krmí, tak mu samozřejmě nedá nic špatného,  a má tak zdravé maso. Ale to je u všech doma krmených zvířat. 

No, bohužel nechutná a nemůžu si pomoct. Asi jak v tom filmu Seno…zase králík 😄

Sarah01
Sarah01 22.07.2024, 16:47:26 xxx.xxx.162.253
orionka-2:

Sorry. Králík x pes, to je tedy rozdíl !🤪

Asi ano, ale já třeba králíky nejím. Ale zase je to zdravé maso, aspoň se to tvrdí.

Já kdysi měla u babičky ochočenou slepici, taky jsem ji pak nejedla. Ale jinak s drůbežím masem problémy nemám.

Sarah01
Sarah01 22.07.2024, 16:43:28 xxx.xxx.162.253
impact:

😂😂😂😂😂

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-zena-chtela-stene-huskyho-za-6000-prisla-o-120-000-40481162

To jsou ti, co chtějí ušetřit. Dobře jim tak, líto mně jich není.

Řeším teď zájemce o svoje štěňata, cenu mám 33 tisíc, nejníž z chovatelů, kteří teď nabízejí. Většině to přijde moc, ale co mě nejvíc točí, lidi napíšou, že štěně chtějí a že napíšou případně něco o sobě a když je tedy vyzvu, ať napíšou, tak nic, ticho po pěšině celý týden. Takže to asi budu dělat, jak jiní chovatelé, a rezervace až po složení zálohy.

Sarah01
Sarah01 22.07.2024, 16:36:40 xxx.xxx.162.253
Aluška:

No, tak měl je mít na vodítku, neměl spoléhat na to, že každej den jde 20 metrů tam a zpátky po straně silnice a že tam jede 1 auto za den…..druhá jezevčice přeběhla na druhou stranu krajnice, pán se jí vyhýbal a Wendy zrovna čuchala pod keříkem na druhé straně, kde jí neviděl a vyhnul se tam…..

Nevšimla jsem si toho, tak to se omlouvám, myslela jsem si, že odešla stářím. 😢

Sarah01
Sarah01 22.07.2024, 13:38:48 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 22.07.2024, 13:34:56

Ježíš. To je dost podobný, jak kdysi dávno u nás, kdy tchýně upekla psa na zelenině. Ale nebyl můj, jen teda jsem byla dost v šoku.

Sarah01
Sarah01 22.07.2024, 13:36:53 xxx.xxx.162.253
Vahine:

Oooch a ááách 🥰😍  ťuťuňuňu 😘 potřebuju štěně 🙈🤦‍♀️ ať jsou všechna zdravá, krásná jsou….a ať najdou nejlepší domovy…necháte si jedno?

Ještě nevím. Nemám v plánu, ale uvidíme. Mám doma tři chlupáče a jsem na ně sama, obávám se, že bych to nezvládla. Finančně asi jo, ale spíš časově. I když teda jedna holčička, ta nejmenší, která se narodila celá zelená, nám už přirostla k srdíčku. 🥰

Sarah01
Sarah01 22.07.2024, 13:13:29 xxx.xxx.162.253
orionka-2:

U nás většina psů nenosí známku žádnou. Myslím všeobecně v ČR ( možná s výjimkou Brna, v Brně jsem si všimla, že tam na psí pořádek MP dost dbá ). Na vsi při přihlášení psa ani žádnou nedostanete. Necháte si udělat štítek s tel. č. a ten pověsíte psu na obojek - pokud ho nosí.

U nás známku dostanu, hliníkovou. Tu psovi na obojek nedám ani omylem.