Aktuálně: 3 438 inzerátů217 392 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 23.12.2024, 18:44:40 xxx.xxx.162.253
Anet10:

Tím nejkrásnějším dárkem k Vánocům není, co se zlatem třpytí. Je to úsměv, láska, pohlazení. Nad takový dar, žádný jiný není. Krásné prožití Vánočních svátků, v Novém roce hodně štěstí, zdraví všem zvířátkům i jejich páníčkům tady na chovu zvířat přeje  Jana a Orinka

Fotky ze včerejší prochajdy

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Moc hezká je, takovýho NO už jsem dlouho neviděla. 🥰

Sarah01
Sarah01 23.12.2024, 18:43:50 xxx.xxx.162.253
acher:

Přeji všem lidem a jejich zvířecím kamarádům krásné,klidné Vánoce a hlavně všem zdravíčko,jelikož já už jsem třetí týden marod.

Obrázek

Tak to přeju brzký uzdravení. 🍀

Sarah01
Sarah01 23.12.2024, 17:07:24 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 23.12.2024, 16:27:08

Tempomat jen v dlouhých obcích, jinak nezapínám, nedá se to.

Sarah01
Sarah01 23.12.2024, 13:04:59 xxx.xxx.162.253

U nás taky napadly cca 3 cm, tak jsem udělala ještě venkovní přání. Tentokrát jsem u toho málem přišla o prst. 😄

Obrázek
Sarah01
Sarah01 23.12.2024, 08:35:34 xxx.xxx.50.54
Bobca:

zajímavé…asi netrefí🤭nebo jej ten vzduch asi natolik “srazí”,že už se nevzpamatuje..Ale každopádně je to dobře..Odkaz jsem raději neotevřela,co kdyby na mě vykoukl nějaký ošklivý pavouk😲.

Ano, proto jsem to raději zkopírovala, nechci tady před Štědrým dnem ještě někomu přivodit infarkt. 😊

Sarah01
Sarah01 23.12.2024, 08:30:41 xxx.xxx.50.54
»
Odpověď na příspěvek uživatele Chingis z 23.12.2024, 06:31:39

To je mně líto, upřímnou soustrast. 💔

Lidská blbost je bohužel věčná. ☹️

Sarah01
Sarah01 22.12.2024, 20:30:30 xxx.xxx.162.253
Daja:

Nene my bydlíme Jindřichov ve Slezsku a máme tady úřad, školu, školku, lékaře dospělého a dětského, knihovnu a k tomu 6 obchodů plus Vietnamec, dvě tři firmy ….atd.

Daja

Aha, to je ještě dál u hranic, tam to moc neznám, jen Zlaté Hory.

Sarah01
Sarah01 22.12.2024, 19:40:49 xxx.xxx.162.253
Jozefčík:

Dobře, ale jak často bývá naháňka/hon, jednou za měsíc… Jak často chodí pejskaři do lesů/polí? Denně. A ještě jaké množství…

To jako kdybyste někde byla zalehnutá a nebo se snažila něco sníst, a přitom se někdo kolem vás neustále motal nebo dokonce na vás vybíhal a vy se vždycky musela zvednout a utíkat, protože byste nevěděla, co je to zač, zda vám nechce ublížit. Když to tak připodobním. Ta zvěř musí mít nějaký flek, kam se stáhne k odpočinku/ke krmení, kam na ni nikdo nemůže a může si chvíli odpočinout. 

Příklad, jdu polní cestou, jezevce mám pár kroků od sebe pod vlivem 😁 ne nejsou ožralí a kolem po polích korzuje zvěř. Je zvyklá na ruch, opatrně přebíhá a přesouvá se. Ale v klidu. Jistí si mě, ale neblázní. Ovšem pokud bych byla ignorant (jako dost pejskařů, nedělám si iluze, že jich je málo), tak psi nechám, nechť se proběhnou. A to už zvěř bude reagovat útěkem. Úplně zbytečně jsem ji vystavila stresu a plýtvání energií.

Když jdu po lesní cestě, držím psy jen na ni, nenechám je lítat po lese a houštinách, aby tam zvedali a rušili zalehnutou zvěř. Jenom pro moje a hlavně psí potěšení.  Takže asi takto. 😉

Vždyť Arosek píše to samé. 😂

Sarah01
Sarah01 22.12.2024, 19:36:14 xxx.xxx.162.253
Bobca:

Sarah,a nenapadlo vás,že by ti pavouci mohli vylézat zpátky z toho vysavače?..když jsem bydlela na dědině,a měla jsem vanu(už 20 let mám jen sprchy)..tak když byl pavouk ve vaně,tak do 3 dnů pršelo…nevím,jestli to ostatní mají stejně,ale to odbočuju🤔..Ale..já ho splachovala do odpadu sprchou..bo pavouků se taky štítím,a likviduju je..otočím se a milý pavouk byl zpátky🤭Mám zkušenost,že mravenci z vysavače vylezli..

Já jsem tu měla ty dlouhonohé,co sem dávala myslím Bodlinka..Systematickým ometáním jich tu už hoodně ubylo ale sem tam se najde..

Napadlo, ale prý je to blbost, jsem četla. 😊

Kopíruju: Drsnější, ale osvědčenou „zbraní“ je vysavač. Trubicí bez nástavce pavouka prostě vysajeme. Navíc spolu s ním odstraníme také pavučinu a nakladená vajíčka. Nemusíte se obávat, pavouk z vysavače nevyleze! A nevyleze, ani když ve vysavači měníme sáček. Při vyprazdňování zásobníku u bezsáčkového vysavače nádobku rychle vysypeme do pytle na odpad, pevně zavážeme a ihned vyhodíme. Je zajímavé, že pokud pavouka vysajeme, po celkem dlouhý čas se na jeho místě nový vetřelec neobjeví. A to je příležitost pro nás, abychom provedli opatření, která pavoukům pobyt v domě pořádně znechutí. 

Zdroj: https://www.ceskestavby.cz/clanky/vetrelci-s-osmi-nohami-utoci-aneb-jak-se-zbavit-pavouku-v-dome-27516.html

Sarah01
Sarah01 22.12.2024, 14:56:26 xxx.xxx.162.107
Bobca:

Jak to vy holky děláte,že ti pesani tak pěkně pózují🤗…a co ozdoby na stromečku?vydrží?😊

Posadím a řeknu Zůstaň!, případně ten posed trochu upravím. Na Julince je stejně vidět, že je to otrava. 😁 A ano, ozdoby u nás vydrží. Horší by byla vnučka, ale stromeček jsem nastrojila až po jejím odjezdu.

Sarah01
Sarah01 22.12.2024, 09:59:29 xxx.xxx.162.253

Přejeme všem krásné svátky, plné pohody a do nového roku hodně zdraví, štěstí a úspěchů. 🎄🎁🎉🥂

P. S. Stromeček máme letos bez špičky, narostl si podle svého a asi by skončil na skládce. 😊

Obrázek
Sarah01
Sarah01 22.12.2024, 08:33:20 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 22.12.2024, 06:17:51

Na vesnici to bez auta nejde. U nás dávno není žádný obchod, dnes je tam školka a obecní úřad. Veterinu mám sice pod kopcem, ale když psovi něco je, tak pěšky tam nedojdeme, to snad jen na očkování. A pak taky to ostatní kolem psů se bez auta vůbec nedá zvládnout. I když zpočátku jsem taky třeba chodila v 6 ráno na vlak, cesta na nádraží cca hodinu, v dešti to moc příjemný nebylo a taxík psa nevezme. Bez auta to prostě bylo hodně komplikovaný. 

A vy bydlíte přímo v Městě Albrechtice? Já mám kousek kamarádku, bydlí na Piskořově, to už je v podstatě jen chalupářská obec, stálých obyvatel jen pár.

Sarah01
Sarah01 21.12.2024, 22:48:15 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

No pro mě z pohledu arachnofobika je nejfujtajblovější pavouk právě pokoutník a i když už jsem za ty léta bydlení v baráku ostřílená, tak ty pokoutníky nedávám…mám co dělat, abych hystericky neplakala…třesavka ty pokoutníky prý likviduje a asi je to pravda, neboť pokoutníka poslední roky vidím doma vzácně…a z třesavky nemám arachnofobický záchvat.

A jak psala bodlinka, že pokoutník uteče, no tak to je úplně ten nejhorší scénář…neboť vím s jistotou, že tam někde je. Letos se mi jeden ztratil během odchytu v ložnici a tři dny jsem spala jinde, protože s pocitem, že spím s touhle “tarantulí” a že pokouťák vyleze v noci a bude si to štrádovat někde u mě…no to prostě nedávám. 

A to jsem smířená s tím, co se říká…že člověk nikdy není dál než 3 kroky od pavouka, ale u mě teda bohužel na druhu a velikosti záleží.

Klidně bych vyměnila svojí arachnofobii za fobii z hadů. neboť had mi ještě do baráku nevlezl a na zahradě jsem viděla za celou dobu jednu užovku obojkovou a tři slepýše (to sice není had, ale myslím, že lidem, co se hadů bojí je to jedno)…v přírodě dvě užovky obojkový, zatímco pavouci jsou na každém kroku…teda pardon …na každém třetím kroku.

Mám to právě úplně stejně, ale zase právě proto, že ten pokoutník už skoro není vidět a tu třesavku a hlavně ty její hnusný pavučiny mám všude, tak mě to štve. Jednu sobotu to uklidím, všude lítám s prachovkou a vysávám to, za týden je to zase znovu. V týdnu vysávám většinou jen podlahy a pak kouknu na stropy a už se mně nechce zase vytahovat vysavač. 

Sarah01
Sarah01 21.12.2024, 22:42:46 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 21.12.2024, 22:13:08

Taky si to už neumím představit, auto opečovávám jak rodinnýho miláčka, potřebuju ho nejen na dojíždění do práce, takže vždycky se budu snažit, aby nějaký v garáži bylo.