To je strašný teda, bohužel někteří lidi mají pořád představu, že pes musí být na zahradě a takoví ti snobi s načančanýma barákama vám ještě budou lhát, jak se u nich bude mít pejsek dobře, jak se s ním bude cvičit a prd, pak si ho všimnou jen občas, když na tu zahradu vylezou.
Příspěvky uživatele
Sarah01
Německo se s nimi moc maže a doplatí na to
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-afghanci-si-z-nemecka-jezdi-domu-tajne-na-dovolenou-40484450
Švédsko taky
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-gangy-ze-svedska-uz-zamoruji-i-dansko-a-norsko-najimaji-deti-40484549
impact:Auto doporučuji odstavit na Parkoviště Lubná https://mapy.cz/s/gamosepude a skály jsou v kroužku na mapce. Na mapy.cz se to tváří jako Skalní věž Dolní skály https://mapy.cz/s/bobehobuzu .
Upřímně doporučuji tam jít od modré a červené a pak směr cesta, protože tak to máte po skalách dolů. Jít to naopak od hlavní cesty nahoru by byla strašná smrt. 😂
Tady je kdyžtak odkaz na trasu, jak jsme to šli my. https://mapy.cz/s/fuboserota
To vypadá dobře, díky za tip. 👍
Fikovnice:😉
Ty ji znáš, Jani?
Sardullah:Až jednou umřu a kdyby se náhodou stalo, že bych měla náhrobek, tak tohle je přesně to, co bych tam chtěla mít napsáno 😂
ŽRÁT A NEPŘIBRAT? Jako fakt? 😀
Je teda nádherný. 😍 Moc gratuluju k psímu vnoučeti.🥰
kometa:Mně to přijde spíš jako kříženec kuny, bércouna a medojeda.
Jj, mně se už z toho vedra trochu vaří hlava, tak si dělám srandu. 😉
megi-the-pes:
Něco jako čivava. 😀
kometa:To bych si netroufla tvrdit, že nejvýše vzdělaná. Od toho jsou jiní. Ale hokej v tom vidím.
Máte úplně tu nejvyšší vysokou školu a tajíte to. 😉
Buggyra:Z briket je toho asi opravdu málo, ale z masivního dřeva, a třeba ještě měkkého, je toho víc… Na druhou stranu co máme na chatě nová kamna, naplní se za týden sotva 20l kýbl. Možná z kotle se to nemusí vybírat tak často a není z toho takový nepořádek, to je fakt.
Myslím, že uhlí je určitě horší. Ze dřeva je to taková lepší špína. 😀
Fikovnice:Tak já psotvárné teda taky neznala, pochybuji, že bychom se něco takového učili ve škole. Znám jen Psohlavce…😀
Psohlavce 🤣😂
Buggyra:Tak jako jo, no, ale není to jako z uhlí… A navíc obnovitelné. Nejprotivnější je ten popel z toho…
Z dřevěných briket je popela minimum, navíc se dá využít jako hnojivo. Já mám dvě popelnice a v zimě za ten týden naplním sotva jednu a to je tam hlavně komunál.
JanaJanaJanaJana:To byste musela zažít, starej kotel je starej kotel a než se všechno správně vyhřeje nebo tlak vzduchu není ideální ….😀
Já každý den, když jdu na procházku, vidím z kopce, jak moc který komín kouří, můj skoro vůbec. Ale je fakt, že někteří lidi snad pálí pneumatiky nebo co.
Moje řeč, mám to stejně. Proč bych měla kupovat novej kotel, když ten starej ještě v pohodě slouží a stejně topím jen dřevem. Na novej taky nemám a půjčku si brát nechci. Už takhle platíme ze všeho daně jako kráva a stát nám ještě bude pomalu diktovat, z čeho jíst a kde spát.
Tak to mám dost podobně. Odložení sice nacvičený máme, ale v běžným provozu to využívám minimálně. Na výstavě dávám psy do kennelky, jsou zvyklí, neprotestují a mají tam klid. Ale třeba u obchodu by psa nenechala ani uvázanýho, se bojím, že mi je někdo ukradne.
Nemyslím si, že ti lidi nemají peníze, ale spíš je za pejska dát nechtějí. Nevěřím tomu, že dva pracující lidi nemají pár stovek měsíčně na péči o psa.
balu:Sarah, u vás se neříká “děcka” jako oslovení mezi kamarády, skupinou známých, spolupracovníků, a podobně? Tady běžně.
Nějak nechápu ty narážky na věk orionky. Každá můžeme mít a máme jiné vzpomínky a zkušenosti z dětství. Co bylo normální před padesáti lety, z toho by dnes rodiče i sociálka dostala osypky. A přežili jsme to ve zdraví.
Můj starší syn (9) vodil mladšího (5) do školky. Jen od rozcestí u školy a školka byla hned za školou, ale i to byla pro mě velká pomoc, když jsem nemusela ztrácet čas než se mladší ve školce převlékne. Po domluvě s učitelkami ve školce ho mohl později výjimečně i vyzvednout. To by dnes neprošlo.
Ne, tady se neříká nikomu děcka, to je folklór jižní Moravy a jsem si jistá, že ani v Čechách se to neříká.
Jinak jsem výš v podstatě psala totéž, že dřív bylo možné něco, co by dnes neprošlo, o žádné narážky nešlo. U nás nevodil nikdo nikoho, se sestrou jsme od sebe byly rok a moje starší děti totéž. Až tedy nejmladšího, ale to už ti starší chodili na střední a ve školce jsme už tehdy museli nahlásit, kdo bude kluka vodit a vyzvedávat. Je to cca 20 let.
Buggyra:Tak to já si ještě pamatuji, jak se řešilo, že se jesle budou zavírat… Bylo z toho na vsi hrozné haló.
Tady se jesle zavíraly až po 89., předtím normálně fungovaly, matky potřebovaly do práce.
rapotačka:- kdy se o narodila, v 30. letech min. století nebo snad dřív?
Poněkud přehnané, ne?
Já to co ona, pamatuji taky …😊
Přehnané? Málo nebo moc? Křišťálovou kouli nemám, takže nevím. Ale dle jejích příspěvků, když my jsme děcka, tak bych předpokládala, že je ve věku mojí mamky, takže cca 80.
kometa:Nejen ledviny. To už je skoro o rozhození osmotického tlaku, pokud se člověk teda fakt hodně nepotí.
Někde jsem dokonce četla, že asi v USA, kde jinde jsou lidi tak blbí, vypila žena naráz asi 5 litrů a kleplo ji to.