Je krásnej, já nemám ráda takový ty vychrtlý NO. Ale možná už mám takovou tu deformaci, kdy se mně prostě líbí hodně svalnatí psi, on mi tlustej nepřijde.
Příspěvky uživatele
Sarah01
Už je pryč. 👍
kometa:Nahlásila jsem.
A kde se to dá nahlásit? Tady v tom inzerátu je ukradená fotka chovatelky paní Domitrové.
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/203606-zlaty-retrivr-bez-pp/
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/205805-stenatka-labradorsky-retrivr-jiz-k-odberu/
“Máme jednu fenu a má štěňata jednou za rok.”
To se teda mají čím chlubit, chudák fena.
Moji prckové mají zítra 6 týdnů.
Aluška:Příští týden budeme o dukát bohatší. Teda o Dukátka. Naše smečka se rozroste, seznamte se - Duque Estrella del bosque - Dukátek
Jé gratuluju, krásnej. 🥰
efe:Myslíte Lupuse, místního propagátora granulí? 🤣
A navíc jsem četla Lupus Forever. 😄
assil:No a v tom to právě je, nikdo není ochoten si je vzít, takže není kam je vracet a jižní pobřeží Evropy je tak dlouhé, že zabránit jim ve vstupu je nemožný. Ono jako ty řeči co by se mělo dělat, jsou pěkné, ale reálně a do detailu o tom radši nikdo nemluví, protože prostě reálně se toho moc dělat nedá. Se podívejte na USA, stejnej problém a to to mají ještě jednodušší v tom, že vědí odkud ti lidi jsou a kam je vracet.
Ale aspoň usnadňovat by jim to nemuseli, žádný dávky prostě. Teď sice některý útočníky s noži začali konečně střílet, ale je to furt málo. Navíc ministryně vnitra přemýšlí o tom zakázat čepele delší než 6 cm, já nevím, jestli stát se politikem není už nějaká psych. diagnóza.
Sardullah:Holky, tak já to teda dělám úplně blbě. Štěndo přinesu dom ke služebně staršímu psu…teda nejdříve nechám štěndo trochu rozkoukat na dvorku bez druhého psa a pak hned seznamuju “tak Asto, tohle je naše nové mimi a jmenuje se Alík” a Asta, protože není debul a ví, že teda to není návštěva resp. cizí pes, ale je to naše, tak štěňátko nesežere, nezahrdlí…a dle toho, jakou mám zrovínka Astu, tak samozřejmě očmuchá a tak a pak si buď hraje a nebo štěně více či méně ignoruje.
A co se týče soužití…mě přijde, že to tak nějak fackuju za provozu. Samozřejmě se štěndětem chodím ven i extra a i v tandemu s druhým psem…přijde mi, že jde hlavně o to hlídat, aby štěně měrou nepřiměřenou neobtěžovalo staršího psa…což u nás dá služebně starší pes najevo dost jasně…sebere se a odchází a prej “teď se s ním zase morduj ty, když jsi si to pořídila” a samozřejmě naopak dávám pozor, aby služebně starší pes štěně nějak nešikanoval. No a pak se teda snažím být v rámci možností a potřeb psů spravedlivá a rozdávat přiměřeně oběma mojí pozornost.
Já samozřejmě nemám zkušenost s xyxyxy psů, ale i když mám doma fenu “Xenu bojovnici, nechovající lásku ke psům a potenciálně nebezpečnou i cizím štěňatům”, tak prostě “naše” štěně je něco jiného…je to nový člen rodiny a feny ho vždycky zahrnuly do množiny objektů, které chrání, hlídají…prostě stejně, jako když si domů z porodnice přivezu mimčo.
O psech-samcích…tak o těch mých se nezmiňuju, protože všichni moji kluci mají rádi psy a nové štěně “no juchůůůů..štěnítko”…akorát dědeček Jack, když k němu přišla malá Gina, tak už to teda na nějaký mordování a lítání nebylo…ale i on si ještě v rámci svých možností s Ginou hrál.
Taky to tak dělám, ale po zkušenostech raději počkám, až se ti domácí trochu uklidní z té náhlé radosti, že jsem přijela a něco nebo někoho přivezla. 😀
Já teď bohužel nevenčím, je vedro a večer, když se ochladí, tak už je brzo tma a to teprve uklízím štěňata ze zahrady. Pravda ale je, že smečka začíná pořádně zlobit, asi ze žárlivosti na ty malý prcky, se kterýma se každá návštěva mazlí a nosím jim dárky. 😀
Aha, tak to jsem blbě pochopila. Tak pokud někde jinde venku, tak je to v pohodě.
Lupus Foder AB
To je lupusova fabrika?
Já chci podotknout k tomuto:
*Nového člena - ať už jde o štěně, nebo psa dospělého - seznamujeme se stávajícím venku. Na neutrálním území , tedy ani ne na zahradě, ale někde úplně jinde. My vždy bereme stávajícího psa/psy k tomu, koho povezeme domů, ať je to do útulku, nebo do chov. stanice, odkud štěně bereme. Ať se psi seznámí tam, kde vůbec o nic nejde
S tímto nesouhlasím, ke mně domů lidi svoje stávající psy nevozí a ani by je to nenapadlo. Je tady hlavně problém ten, že nemám jen matku a štěňata, ale i domácího psa, a nemuselo by to dobře dopadnout. Ani já jsem svoje psy nikam netahala, když jsem si brala nový štěně.
No právě mně to doporučila jedna kolegyně v práci, že je to o hodně lepší než žaluzie, tak o tom uvažuju. Žaluzie mám takové zlaté, mají to nejlepší za sebou, na některých oknech už praskla lanka a ty právě, když v létě sluníčko pere, moc nezatemní. Syn se snachou mají na oknech nějaké zatemňovací blackout rolety, tam byla cena vyšší, zevnitř jsou tmavé, zvenku stříbrné a ty mi přijde, že zatemňují opravdu hodně. Ale pro mě je ta cena prostě moc, potřebovala bych to nejmíň na 5 oken plus dvoje balkonové dveře, jedině snad to dokupovat postupně.
Fiona.Praha:Máte zkušenosti s lagottem? Dcera je z nich nadšená a plánuje si, že snad jednou si ho pořídí. Když se o tom zmínila před našimi vet (jsou to manželé), tak reagovali, ať si k lagottu pořídíme ale jiného veterináře.
Chová je jedna známá, přijdou mi v pohodě a hlavně jsou skladní. Je to jedno z plemen, který zvažuju na důchod, musela bych ale být pořád aspoň turisticky aktivní. Co se týká zdraví, to nevím, to bych si zjišťovala, až by to byl aktuální, vím jen o nějakých těch genetických, na které se dělají testy, třeba LSD (Lagotto storage disease), kterým právě trpí jen toto plemeno.
assil:Píšou, že moc nestíní, takže nic pro mě.
Píšou, že nestíní na 100%. A ty závěsy blackout mají 100%ní stínění? Ony ani ty hliníkové žaluzie nestíní úplně. Takže když potřebujete kvůli pouličnímu osvětlení, tak to asi chce něco echt. Jsem kdesi viděla reportáž o rodině, která bydlí u přejezdu, kde je to bílé blikající světlo, a prý nepomůže vůbec nic a dráhy to nechtějí řešit, a to tam prý projedou max 2 vlaky denně, v noci žádnej.
Tyhle jsou na zavěšení na rám okna bez vrtání, montáž úplně jednoduchá https://www.zebra-shop.cz/rolety-den-a-noc-komplet/strana-2/
Tak asi jedině pejska z útulku, který je na zahradu zvyklý a nebude mu to vadit.
Chtěla jsem poradit lagotto romagnolo, než jsem si přečetla jako požadavek tu zahradu, takže nic.
assil:Čistit rolety mi připadá mnohem časově náročnější než hodit závěsy do pračky.
Jasně, každej to má jinak. Já už jsem závěsy měla a všechny šly dolů, s mojí výškou 152 cm to pořád věšet, prostě mě to nebaví no.
assil:Z jiného soudku - máte někdo zkušenosti se zatemňovacími závěsy? Co tak čtu, mají 3 vrstvy a prostřední prý nějakou speciální černou, tak mě napadá, jestli nejsou moc těžké na denodenní zatahování.
Já uvažuju spíš pořídit rolety den a noc, mám na ně výborné reference ohledně zastínění. Žaluzie, který mám na oknech cca 18 let pomalu dosluhují. Závěsy mně nevyhovují z toho důvodu, že se to musí prát a tudíž sundávat a zase věšet zpátky.