Ne, že to pamatovala máma, ale takto jsem se koupala(celá rodina) ještě já, jako děcko v 70.letech, když jsme bydleli u babičky a u sousedky. Až v mých 6 jsme se stěhovali do nového baráku, co naši postavili a tam už byla normální koupelna. U babči to ještě pár let bylo, než se zrušily chlévy a místo toho udělala prádelna, koupelna, WC(místo kadibudky na dvoře) a špajz, takže skoro 1980.
Přesně tak, ještě v osmdesátkách, obě moje babičky měly kadibudky a obyč vanu, do které se musela voda na koupání jednou týdně ohřívat. Když jsme jezdívaly se sestrou k babičce na prázdniny, tak jsme se většinou chodívaly koupat k tetě, která bydlela v novém bytě od JZD.
Takové malé školy jsou nejlepší. Já jsem taky chodívala do malé vesnické školy, ale protože byl nedostatek učitelů, tak náš ročník byl vždy ve třídě spojený s jiným ročníkem, což bylo trochu naprd. Bylo nás v ročníku jenom 10 dětí, holky byly jen 4, ale musím říct, že jsme se všichni scházeli, i když jsme odešli na střední, a scházíme se někteří i teď po letech. I když to mám ze všech asi nejdál, ale jezdím pořád a moc ráda.
Vnouček je moc šikovný 👍, myslím, že některé dnešní děti by takový adventní věnec nezvládly.
A to je další, krom jiného. Já se velmi nerada někde registruji a zanechávám po sobě stopu, tu aplikační bych ani nemohla, páč i kdybych chtěla, můj telefon prostě tu aplikaci není schopný provozovat. Mám kartu do Tesca, někdo z rodiny mi ji nechal, čímže mě to neirituje, protože jsou tam data někoho jiného a mně to je jedno. Tak mohu využívat těch jejich slev jen na kartu, ale opět, aplikaci nemám a mít nebudu. Proto mi vyhovuje ten Penáč, kde to funguje i bez všech aplikací a karet (něco mají výhodnější s kartou, ale je toho desetina slevových položek).
Ale to lze všude nakupovat bez aplikací a nebo stále s jejich kartičkou. Aspoň teda v Bille to taky jde, mám kartu po manželovi a pořád ji používám. A myslím, že v Kaufu taky.
No přesně, prostě je nejlevnější, v těch akcích. Chlap tvrdí, že něco je levnější v Lidlu, ale já si to párkrát porovnala, a u většiny věcí to tak není… Ale já Lidl nesnáším z principu, měli spoustu kauz s vykácením různých stromů kvůli stavbám na zelené louce, takže mám jisté zábrany jim dát peníze, i když koho zajímají stromy…
Já bych raději nakupovala v nějakém českém obchodě, bohužel u nás je jen Tempo, Hrušku zrušili, a to je nehorázně drahé.
Mně v Lidlu přijde uspořádání sortimentu dost chaotické a nelogické. Proto tam nerada chodím.
To je teď u nás v Kauflandu, strávím tam 2x tolik času, protože nikdy nic nemůžu najít. Dřív jsem tam nechodila, nemám ten obchod moc ráda, ale mají větší výběr veganských mlík a taky různých celozrnných chlebů. Lidl je u nás aktuálně v rekonstrukci, takže potom předpokládám stejný chaos.
To zvláštní, že teď na zimu, líná. To naopak psi srstí více obrůstají, ne? Vy víte, že nejsem žádný odborník, ale na odběry bych s ní šla. Pro jistotu. Aby jí fungovala dobře štítka, třeba. Cherrynka je vzorná maminka ❤️ minule to setkání se štěnětem ve mně zanechalo silný dojem. Je úžasná!!
Ono to prý v naší linii tak bývá, že po štěňatech trvá víc než půl roku, než fenka obroste pořádně srstí, minule to měla taky tak. A vždycky to přijde v dobu, kdy štěňata odejdou. Ale o těch odběrech vážně uvažuju, aspoň budu vědět, i kdyby bylo všechno v pořádku.
A jak se vám a holčičce líbí u Filípka? Kluci si to vždycky užijí a to jsem se že začátku bála, že Kejn nebude chtít spolupracovat, nemá rád intimní kontakty od cizích. Ale místní fyzioterapeutky jsou super, empatické a umí. No,teď mají chvíli útlum, teď budu chodit chvíli já, tu zimu oni milují, ale já potřebuji někde nabít.
Mně se líbí moc, Cherrynce až po chvíli, kdy zjistí, že budou padat pamlsky. 😂 Do té vany se jí právě nikdy moc nechce, ale nakonec ji tam nějak dostaneme. Masáž potom si už vyloženě užívá. Paní nás moc pochválila, že nikde nemá zatuhlé svalstvo, páteř v pořádku, krásný hrudník, to mě moc potěšilo. 😊 Oproti jiným pejskům, co tam prý chodí a jsou tedy asi povětšinou v bytě a nikdo s nimi na dlouhé procházky nechodí, prý super. Jen potřebuje nasvalit a tam by měla pomoct ještě ta hydroterapie.
No já to tak právě pochopila… tak se mi teda docela ulevilo, že jde jen o chlupy a že se kvůlivá vzhledu nekupíruje část ocásku.
Jejda, to probůh fakt ne. Pokud má některý pejsek delší ocásek, i to se stává, tak se chlupy ustřihnou s koncem ocásku a nějak opticky se prodlouží tělo, třeba se nechá víc chlupů na tzv. kalhotkách a při předvádění v postoji se handler snaží, aby pes co nejvíc natahoval krk dopředu.
kovaky jsou zbytecna energie a ke karte je treba i PIN 🤣 papirky maji porad smysl 👍
ofiko foto NO - a ne, fakt to neni hrbac 🙂
Proč se staví do tohoto postoje? Má to vypadat jako, že se k něčemu chystá? NO už dlouho nesleduju, takže vlastně ani nevím, kdy se takto začali stavět. 🤔
No, napadlo mě, jestli bych jí ještě třeba měla nechat vzít krev na rozbor, jestli to má ještě teď 4 měsíce po porodu smysl. Jinak teda ještě hrozně moc líná, ale bříško už celkem zarostlo a ty dva poslední cecíky se ještě úplně nestáhly, tak je masíruju třezalkovým olejem. 😊
A přidávala jsi něco k žrádlu? A měla granule,maso nebo obojí? jen pro zajímavost. Jinak stát se to výjimečně určitě může, to je jeden z důvodů,proč jsem řekla po tom úraze Berty,že nepůjde do chovu, samozřejmě jedna věc je zvýšená váha, druhá,jak mě ortoped upozornil,riziko,co by se mohlo stát,když jí štěnda “vysajou” všechen vápník,vitamíny,minerály….
Měla obojí, maso i granule, žrala 4x denně a hned jsem dávala ten multivitamín. A přesně tak, mám pocit, že ji “vysáli”, ona by je nejradši kojila pořád, musela jsem ji od nich odhánět. A taky jim občas vyzvrátila svoji potravu.
Však v pohodě, se nic nestalo, mají to tam holt blbě, se stane. Není předhrudí jako předhrudí, bůček jako Bůček. 🙂 😉Stejně jako někdo mluví o střihání psího ocasu a myslí chlupy, druhej to pochopí jak kupírování… 🙂
Mě to právě vůbec nenapadlo, až jsem si přečetla tu větu od Sardullah a říkala jsem si, že to vypadá, jako kdybychom chudákům goldenům ty ocásky opravdu kupírovali, ještě ten vyděšený smajlík. 😄
Mně pobavil výraz “brisket” pro psí předhrudí na obrázku. Znám to z výstav jako “forechest”, brisket u mě vyvolává spíš takovou tu pečínku ala máti od Howarda z TBBT. 🙂
Já mám doma lepší obrázek a v češtině, bohužel jsem to nikde nestihla naskenovat, tohleto jsem rychle našla někde na netu. Taky bych předhrudí řekla spíš forechest.
Dnes jsem s Cherry byla opět na fyzioterapii a hydroterapii a mám radost, Cherrynce se ty prošlapy hodně zlepšily, až byla paní fyzioterapeutka překvapená. Jupííí. 😊