No jo, když už prší i na Sahaře a jsou tam povodně, tak to už je asi apokalypsa.
Příspěvky uživatele
Sarah01
orionka-2:Je nádherná. Třeba zůstane doma, když je poslední 🙂)
Nezůstane doma, už je zadaná, jen jsou majitelé na dovolené. Doma nezůstane nikdo, bohužel, nejsou kapacity.
orionka-2:Zrovna Fučík je docela kontroverzní osobnost. V padesátých letech byl pěstován jeho až nezdravý kult, pochopitelně proto, že to byl komunista. Dnes se už ví o několika rozporech v té jeho Reportáži psané na oprátce, kterou si režim upravoval k obrazu svému podle toho, co se mu hodilo a co ne. Taky se objevily pochybnosti, jak vlastně ve skutečnosti probíhalo jeho zatčení i výslechy.
Co vy o to víte? To, co jste si přečetla v novinách? Ještě žije velmi starý pán, který jako zatčený student byl zavřený ve vedlejší cele na Pankráci. Nemluví o tom, možná je rád, že to vytěsnil, možná to nechtěl využívat. Před lety, v reakci na přesně stejné “kecy” - promiňte mi ten výraz - vyletěl jako čert…."Horší než v Reportáži to bylo, nedá se to popsat." Ale než mluvit o ostatních hrdinech, je jednodušší ty známé poplivat. Náš národ nemá mít hrdiny ! Nechci uvažovat o tom, čí je to cíl.
Jediné v čem máte pravdu je, že byl a je zneužíván. To je i V. Havel. Jeden tenkrát, druhý teď.
Nevím o tom, kdo byl L. Brožek. Jestli to víte, napište nám o tom.
Tak zatím jste jako čert z krabičky vyletěla vy. Kdybyste četla můj příspěvek pozorně, tak byste se dočetla, že oběti nacismu nezpochybňuju, ale všechny, nejen komunisty. Noviny nečtu, ale zajímám se, a nechápu, proč bych měla adorovat jen Fučíka. A jak je vidět, tak pana Ladislava Brožka, známého skauta a odbojáře neznáte. Proč asi. Jako skaut komunistům vadil.
O zrušení Památníku jsem nikde nečetla, tak to bude nějakej drb.
Výklad historie je vždy poplatný době a vzpomínky těch, kteří tu dobu prožili, jsou zase ovlivněné subjektivním pohledem, to si nevyberete. Moje babička vždycky nadávala na Rusy, na komunisty, na husity taky. Jako dítě jsem v tom měla pěkný guláš, protože ve škole jsme se učili něco úplně jinýho. K Mašínům se nevyjadřuju, protože teď jsou na to dost vyhraněný názory na obou stranách a dá se říct, že o tom vlastně pořádně nic nevím. Podle všeho ale žádný vyznamenání prozatím nedostanou.
Jinak mimochodem možná jste někdo zaznamenali případ paní Věry Sosnarové. Tato paní tvrdila, že prožila gulag a její dosti brutální zážitky byly vydány knižně s názvem Krvavé jahody. Nakonec se ukázalo, že paní si gulag vymyslela, bylo historiky prokázáno, že normálně civilně pracovala v továrně na Uralu. Jestli tak učinila jen kvůli finančnímu odškodnění u ČSSZ, ví jen ona sama, každopádně získala nemálo peněz veřejnými přednáškami o svých zážitcích. Spoustu lidí tím zklamala, někteří jí naopak pořád věří. Já sama si myslím, že takovéto případy poškozují ty, kteří si skutečně prošli peklem, a proto, než někomu uvěřím, tak si to nejdřív hodně prověřuju. Ale sami víte, jak to dnes je, lidi jsou často hodně důvěřiví. Třeba nedávno jsem se dostala i do hádky kvůli filmu Chlapec v pruhovaném pyžamu, který je taky podobná slátanina.
Zrovna Fučík je docela kontroverzní osobnost. V padesátých letech byl pěstován jeho až nezdravý kult, pochopitelně proto, že to byl komunista. Dnes se už ví o několika rozporech v té jeho Reportáži psané na oprátce, kterou si režim upravoval k obrazu svému podle toho, co se mu hodilo a co ne. Taky se objevily pochybnosti, jak vlastně ve skutečnosti probíhalo jeho zatčení i výslechy.
Já třeba nepopírám, že to byla oběť fašismu. Ale takových bylo víc a nikdo je nezmiňuje. V Plötzensee bylo popraveno 677 českých vlastenců, nejvíce bylo členů Obrany národa. Kdo třeba zná skauta Ladislava Brožka, odbojovou skupinu kolem Karla Jaroše nebo vydavatelku Irenu Bernáškovou?
Sardullah:Tý jo…ten kukuč😍…připomíná mi na téhle fotce mojí Sáru (tím výrazem)…přidrzlá, sebevědomá, nebojácná…
No jejda, tahle holka je osobnost, ta postaví všechny do latě. A už asi 3x jsem ji našla ležet ve sprchovém koutu v koupelně. 😂
Bobca:tedá..to jsem nevěděla,že se pořizuje dětem i rodičovský oddací list..Vypadá to nádherně😇
To je letáček vrhu, dělají to všichni chovatelé, je to taková prezentace a zájemcům o štěňátka nemusíte vypisovat všechny informace o rodičích. Měla jsem ho taky.
Moje štěňátka už tento týden budou odcházet do nových rodin, nejdéle mi zůstane holčička Bublina, majitelé se vracejí z dovolené až 20. září.
Bobca:tohle je úžasné😇..Jak se takový pes dostane do reklamy??kde si ji vyhlídli?
To netuším, musela bych se zeptat. Asi mi to majitelka, která je moje dobrá kamarádka, říkala, ale já už si to nepamatuju. 🤐😄
Dublinbarzoj:Oprava, ale za paničku je dcera, u mne jsou vždycky tak blízko, že bych musela fotit makro
To jsou mazlíci a krasavci. 🥰
Kilian:…krásná, inteligentní,šikovná a v balíku….pes snů….
To nevím, jestli v balíku, spíš ne, ale potěší to. 😊
Kiliánkovi moc gratuluju. 👍🌹
Varaxi:Tak se mi hned vybavilo lečo a mám na ně chuť. Asi si je udělám. 🙂
Já jsem nikdy nekupovala taková ta nachystaná masíčka v marinádě na gril. A jak se to teď hodí i na obyčejnou pánev. 😄👍
Fikovnice:To jsem psala já, že tu kontrolu záměrně protahoval…a je totálně směšné, že si pak stěžoval v tom videu, jak dlouho kontrola trvala… No nic, prostě se ztotožňuji se Sarah - šlo o jedince rozumu mdlého. Tečka.
Jako reakci na Buggyru, že jsme byli vyzýváni, že máme činnost Policie kontrolovat, jsem si teď představila, jak by to bylo, kdyby to takto teda začal dělat každý… Zajímavá představa…
Tak kdo na to má čas, ať to dělá. Já bych potřebovala, aby den měl nejmíň…..30 hodin. Na kontrolování a lustrování policie prostě nemám kdy.
Ježíš, tak nevím, kalendář jsem asi prošvihla. 😲 Ale kuchařku nechci, vaření není můj koníček. I když…pokud tam budou fakt jídla za babku a vaření tak na 10 minut, tak beru. 😜
Fikovnice:Tak samolepku ale určo před každou jízdou nekontroluji…🤫
Já vůbec, Jani. Ale měla jsem na podzim štěstí, že mě napadlo na ni mrknout, už netuším, co bylo impulsem. A byla jsem zděšena. 😂
Holčička z mého prvního vrhu Haileynka (v PP Arwen) se stala hvězdou reklamy na tiskárny 🥰
Fikovnice:Nálepka z STK byla na autě strhnutá. Jestli je povinnost nálepku hlídat, nevím.
Za jízdu v autě bez samolepky platné technické kontroly hrozí pokuta až dva tisíce korun.
Fikovnice:Na nikoho si zlost nevylejvám, jestli je to na mě…
Už z principu se mi ale nelíbí natáčení policajtů. Kdyby se chovali arogantně, neprofesionálně atd. atd., neřeknu.
Chtít zápis o provedených úkonech - mám po vašem stylu napsat - jak ukrajinské???
V životě jsem žádný zápis po poldech nechtěla. Když to začali sepisovat, tak až po chvíli chtěl, aby rozepsali, co kdo dělal zvlášť! Naprosto zbytečná šikana Policie, která v tu chvíli mohla chybět někde jinde!!
Připadá mně, že je školí jak malý kluky. Pak se divíme, že je policistů málo. Jak jsem psala výš, je u nich moje kamarádka, má něco málo přes 40 let, a už se těší, až dostane výsluhu a odejde. Když občas poslouchám, co všechno musí řešit na noční a pak je celý den úplně vyčerpaná, nedělala bych to ani za nic, zlatá moje kancelářská práce v teplíčku a pohodičce.
Fikovnice:https://www.youtube.com/watch?v=lRrW1N6_AaQ
Tak toto mě teda vytočilo!!!😠
Jani, tomu vůbec nerozumím, na co si ten člověk stěžuje, jako promiň, ale přijde mi, že je to normální debil.
Edit: dodám jen vysvětlení…mně prostě kontrola policie není zrovna příjemná, tak vyhovím a rychle pryč. Nemá to vůbec co dělat s národností. Doklad o STK si taky nevozím, to je přece na RZ. Jinak přiznám se, že jsem bez aktuální STK jezdila asi půl roku, než jsem to zjistila, a to je u PČR moje kamarádka, ke které jezdím dost často a vůbec si toho nevšimla. 😄
PumaCZ:My strasne dlouho bojovali s tim, ze byl jak z koncentraku. Pritom zral za tri. Na BARFu pak teda konecne zacal nabirat a zastavilo se to na 37 kg, coz bylo stale docela na hrane (nebo mi to tak alespon prislo). Tak jsem ho futrovala tukem a prilohou, az nabral na 42 kg a to byla podle me pri jeho 64 cm idealni vaha. Nebyl spekaty, ale nasvaleny. Jenze ted ma pres 46 kg a za ty tri mesice nicnedelani to svaly fakt nebudou 😀 A s jeho operovanyma prednima (leva loket, prava OCD) budu rada, kdyz se vrati zase na tech 42 kg 🙂
Ale budme uprimni, je z rodiny tloustiku, takze to ma tezky 😀
Na fotce ma tech idealnich 41-42 kg
Tak jasně, vy už to máte v oku. Já na svým psovi taky vidím, že když má víc jak 40, tak už se mu hůř běhá a má moc tlustý krk, pro něj je ideální váha cca 38 kg, tak se to snažím držet.
A proto by se ty anonymní lopaty měly zakázat. Aspoň by se pak nehádaly.