Myslím, že králík bude dřív sežranej, než si uvědomí, že nemůže být na psa drzej. Jinak to vidím už doživotně na klec.
Příspěvky uživatele
Sarah01
Doron:Myslíte, že je to nějaký rozhýbávač diskuzí?
Tož musíme zakládat nová témata i my, aby se tady něco dělo 😊.
Tak nějak bych to viděla i vzhledem k vývoji tohoto vlákna. 😉
Doron:To myslíte Sarah, že by měla Any měla čekat třeba šest let?
Já teda nevím, ale čím jsem starší, tím víc si uvědomuju, že život je docela krátkej…a člověk někdy cítí, na co je zrovna čas.
Jak už jsem někde psala, musela jsem na prvního psa čekat do dvanácti let a bylo to nekonečný čekání, do tý doby jako by mi pořád něco scházelo…
Já jsem čekala víc než 10 let a přežila jsem to. Předtím jsem se starala o psy rodičů nebo o psy babičky.
Any_06:Malamut je trochu hrdé plemeno, samozřejmě, že povely umí, učila jsem jí i skákat obručí a přes překážky. Učila jsem jí slalom mezi nohama. Ale tohle, když byla malá nějaký malý pes po ní vyjel a ona od té doby nesnáší malé psy, štěňata celkem dává. Ale nevím no….já borderku neplánuji ze dne na den, rozhodně ne teď. Ale třeba až mi bude 15…
A nechceš teda počkat, až malamutka nebude a ty se úplně osamostatníš?
Any_06:Ona má bohužel něco a klouby, nechce chodit ven, takže teď je to pro mě tabu😔. Léčí se, snažíme se dělat vše pro to aby zůstala s námi.
Tak asi tím spíš to není dobrý nápad přivést jí na zahradu štěně. Jak je stará?
Any_06:Tak jako když ten záploťák je malá čivava, která stále dokola štěká, tak to začne lézt na nervy i mně😂
Ale jde naučit psa to ignorovat a pak jsou procházky pohoda.
Any_06:Neřekla bych, že by to u mě šlo, na vesnici moc psů není a nikdo hlídat nepotřebuje. Máme psa, ale nemohu s ním chodit ven, ona se totiž nemá ráda s jedním psem kolem kterého bych musela jít. Ani máma jí neudrží když jde kolem….
To je blbý, ne? Jak ho teda venčíte? A co je to za plemeno?
Pokud pes už nesnese za vědomí žádné hrabání se v tlamě, tak si osobně myslím, že už nic. Jinak 16,5 je krásný věk.
Budeme držet palce a tlapky ✊🐾
drvodelkafialova:Tak my třeba máme doma jako hlídače středoasiata+dvě nehlídací feny. Respektive fenky hlídají ve smyslu štěkají, ale nic neubrání, protože je jedna malá a druhá mmírumilovná. SAO je pro mě skvělý pes. Snáší a má rád zvířata, která zná, vychází se psy, které zná, aspoň ten náš. Domů nechce, nemá rád uzavřené prostory a chce vidět na pozemek, který hlídá. Miluje děti. Majitel musí počítat s tím, že silou s ním nepořídí, pes vás poslechne, protože vás má rád a úplatky ve smyslu pamlsků, hry apod nefungují. Jsou strašně chytří, pamatují si všechno a na to musí člověk pamatovat.
Zadavatel píše: celoročně v kotci.
Osobně s pastevci zkušenost nemám, ale jaksi pochybuju, že bude v pohodě v kotci.
Slečna píše: pár dní přemýšlím. To mně nepřijde, že by si tu borderu přála aspoň půl roku a nějak na tom začala pracovat. Chybí spousta informací….co na to rodiče, budou na to mít finance, když holce je 14? Co v příštích cca 15 letech, jaké má plány se studiem a dál? Jaké má zkušenosti se psy vůbec, byl doma aspoň někdy nějaký?
Víme toho prostě málo, takže radit jaksi není moc co. Mě jako rodiče, kdyby za mnou dítě přišlo s tímto strohým sdělením, zajímalo nejdřív, jak moc to myslí vážně, není to jen chvilkový nápad a pes pak zůstane na krku mně.
Cca 3 roky prý. U GR je to dost podobný, pokud ho někdo ostříhá nakrátko, i když se to nezdá. Je to hrozný, no. Otázka je, kdo to udělal a proč. Zlaté Hory jsou tady kousek a je to dost odlehlá lokalita.
Já jsem dávala na střídačku tyto vločky
https://www.happydog.cz/cs/puppy-starter-lamm-reis-1-5-kg
a syrové mleté hovězí.
Thielli:Tak ještě jedna speciálně pro ESPIRO 😊
…štěněcí.
Mně ten pudlí čumáček trošku připomíná flatí držku.
Anonymní:Takže chápu z toho správně, že vy psy bez PP úplně zavrhujete že by se ani neměli množit? Jakej je k tomu důvod? Jsou lidi kteří si takové psy rádi koupí a nemusí dávat jednou tolik za PP za ušetřené peníze mají krmení na 5 let zdarma pomalu.
A proč by se měli množit? Jakej je k tomu důvod?
Ten, který uvádíte, je nesmysl. Kdybych počítala na měsíc jen tisícovku za průměrný granule, tak jsme za 5 let na 60 tisících a kde je očkování, čipování, potřeby a další péče o psa?
Tohle někdo fakt koupí?
Doron:Se štěníkem se Vám daří a myslím, že ho vedete výborně.
S tím, že psi nerozumí “ nesmíš” teda nevím, já to používám úplně běžně, a rozumí tomu výborně.
Třeba nejmladší Framík ví, že si nesmí brát boty z botníku, protože jsou naše a jenom naše a navíc jich máme málo 🙂). Takže i když je sám doma, botník je tabu.
Psy bych v tomhle nepodceňovala, mají porozumění tónu hlasu a gestům vrozený.
Fram to respektuje úplně stejně, jako třeba Gučákovu postel, tam mu zase řekl důrazné a klidné" ne" on. A nechodí tam, ani když tam Gučák není.
Jasně, že nerozumí sami od sebe významu slov, to je musíme naučit, ale chápou tón hlasu, gesta a postavení těla zcela intuitivně.
Asi jak který štěně, některý určitě rozumí, jiný vůbec, můžu potvrdit z vlastní zkušenosti. Někdo by snad i řekl, že ta svině to dělala naschvál. 😂 Ale dost pochybuju o tom, že si štěně pamatuje, když nikdo není doma, že něco nesmí udělat.
Anonymní:Jenomže to má pro chov i řadu výhod - třeba krytí starými psy + spousta lidí do toho nejde, protože se bojí nezabřeznutí feny i když by takový pes byl pro chov velkým přínosem. Takto by se překrylo ještě něčím jiným a chovatel by nic neriskoval.
Ono je to drahé, takže nehrozí, že by se tohle dělalo plošně, ale umím si představit situace, kde by tato možnost byla pro plemena přínosem.
Mně to teda přijde jako docela super 👍 U našeho plemene se třeba kryje i starými psy, ale fakt se stává, že fena z nějakýho důvodu nezabřezne nebo se narodí jen jedno štěně, což bývá dost často rizikové.
Aktuálně mají štěně sousedi a mě teda čerti berou, když to slyším….nech toho, nekousej mě, buď ticho. 🤦 Přitom štěně mně přijde v pohodě. Nejhorší je, když všem dojde trpělivost a štěně je zavřeno na celý den do kotce. Celý opravdu celý den vyvádí, jak kdyby ho na nože brali, v sobotu už jsem byla fakt zralá na blázinec.
No, ty vařené kosti mně teda nepřijdou v pořádku. Jak vypadají exkrementy?