Aktuálně: 3 729 inzerátů211 003 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 16.09.2024, 13:54:28 xxx.xxx.28.39

Preventivní odčervování je nesmysl. Nikdy jsem to nedělala. Teď mám štěňata a v jejich 2 týdnech jsem odčervila všechny domácí chlupáče. A zatímco minule jsem v trusu štěňat našla špagety, tak tentokrát nic.

Sarah01
Sarah01 15.09.2024, 22:01:16 xxx.xxx.162.253
impact:

No, Troubky už evakuují kvůli tomu, co letí po Bečvě. 😔  Za Troubkama se Bečva vlije do Moravy a za pár kilometrů je to u nás. Tak to bude asi veselá noc. Upřímně ale doufám, že je to v Troubkách čistě preventivní opatření. V 97 jim stačilo. 😟

Mají tam nějaké hráze nebo poldry? Já nevím, ale připadá mně, že někde se neudělala vůbec žádná opatření, jak kdyby si řekli, že to byla stoletá voda, která zase přijde za sto let.

Sarah01
Sarah01 15.09.2024, 21:08:50 xxx.xxx.162.253
Rapotačka:

Chybí osvěta.  Odrazovací  příběhy, co vše může  člověka se psem potkat.

Jsi sama? V  bytě, bez výhody=možnosti psa vypustit na dvůr, když fakt

zrovna nemůžeš  pobíhat se psem a on nutně musí?  Rady, to se dá, my= MY!

to taky zvládli, někdy radí “borka” - taky jsem to zvládla,  nebo pes mě pusinkuje, 

rád se mazlí. To možná jo, ale borderka nebo výmarák  chce  i něco jinýho.

A v  BYTĚ s  menšími dětmi?  Není nic hezčího než dítě se psem , ale umí   to

být i sakra náročný.  Kdo VÍ a je rozhodnutý, nic ho neodradí. Kdo vidí JEN to pěkný,

často-někdy nevydrží. Jednu dobu jsem sledovala inzeráty. Nejčastěji se lidi 

zbavovali pěti-šestiletých psů.  Měli “toho” zápřahu dost. Chudák pes …

Můj názor je, že to chce pořádnou osvětu, aby si psa neřídil, kdo 

nemá podmínky a jen doufá, že máma, kámoši určitě pomohou.

Já říkám: nedělej to a neotravuj lidi, co o psa nemají zájem.

Já v poslední době vidím inzeráty na odrostlejší štěnata, tak 7 měsíců až rok a půl. Prostě vyrostlo sladký štěňátko na hraní, tak musí pryč. 

Sarah01
Sarah01 15.09.2024, 16:45:21 xxx.xxx.162.253
impact:

Nenazývejte takové debilky záchranářkama. 🤫

Jo, já to zapomněla dát do uvozovek. 😉

Sarah01
Sarah01 15.09.2024, 16:01:30 xxx.xxx.162.253

Strašné je to v Karlovicích, to je kousek od Vrbna p. Pradědem, celý střed obce pod vodou, škola, školka. ☹️

Sarah01
Sarah01 15.09.2024, 15:49:36 xxx.xxx.162.253
Fikovnice:

Ali, o Bruntálsku se taky v médiích píše. Ty jsi OK???

Ano, jsem v podstatě ještě na kopci, potok teče úplně dole v obci cca 3 km odsud a včera asi ve 4 odpoledne nebyl vůbec vylitý. Ale zpátky jsem se raději vracela jinudy.

Sarah01
Sarah01 15.09.2024, 15:37:51 xxx.xxx.162.253
kometa:

Myslím si, že teď už asi nestojí nic v cestě vybudování další přehrady v Nových Heřminovech, protože evidentně jiná opatření vůbec nepomohla.

Sestra bydlí v Krnově, rok 1997 zažila v Zátoru. A už tenkrát se začalo hovořit o stavbě přehrady. A po 27 letech stále nic. Třeba se ledy konečně pohnou.

Já teda nevím, v jakým je to teď stádiu, ale co tak vím, tak už spousta domků je už zbouraných a loni v červnu už bylo vydáno územní rozhodnutí. Ovšem, když tak koukám na tu vizualizační mapu, tak by mě zajímalo, kolik vody to vlastně bude schopno zadržet….protože oproti dřívějším plánům má být ta nádrž více než o polovinu menší.

https://mapy.cz/zakladni?source=base&id=2258623&x=17.5524817&y=50.0272790&z=15

Sarah01
Sarah01 15.09.2024, 13:12:20 xxx.xxx.162.253
drvodelkafialova:

https://zvirecizpravy.cz/pobyt-v-utulku-drti-vsechny-psy-nejvic-se-ale-podepisuje-na-malych-plemenech-zjistili-veterinari/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1368011&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

To je strašně smutný.

To každopádně je. Ale co mě točí, tak jen Adoptujte si a nic jinýho se s tím jako dělat nebude? Ne každý si chce adoptovat pejska z útulku s nějakou špatnou minulostí. Už mě to docela točí. Do mě se pouštějí záchranářky, že prý množím štěňata a i když jsou s PP, tak je to špatně, ale tady v této oblasti je to evidentně asi v pořádku. Prostě množírny bez problémů pojedou dál a bude se jen agitovat ve smyslu Adoptujte si. 🙄

Sarah01
Sarah01 15.09.2024, 13:01:28 xxx.xxx.162.253

Já nemám nic takovýho, ale u nás není problém s vodou. A když nastane nějaká jiná apokalypsa, tak je důležité mít taky aspoň brokovnici.

Sarah01
Sarah01 15.09.2024, 12:56:24 xxx.xxx.162.253

U nás ráno přestalo pršet a aktuálně svítí sluníčko. Snad je to nejhorší pryč. V Bruntálu se rozlil potok u Kauflandu a pak dál směrem na sídliště Květná, ale jen na silnici ke garážím a na chodník. Snad už to horší nebude. Uzávěra je jen na Krnovské u přejezdu, kde probíhala v minulých dnech nějaká oprava, zůstalo to jen zasypané štěrkem a ta voda tam vymlela strašné díry. Nejhůř je na tom Krnov a Opava, kde jsou zatopené celé ulice a domy, hlavně v Kateřinkách kolem Hozova a Kolofíkova nábřeží a pak v Jaktaři před Stříbrným jezerem. V Krnově celý střed města kolem řeky Opavy je neprůjezdný. Viděla jsem fotky. Myslím si, že teď už asi nestojí nic v cestě vybudování další přehrady v Nových Heřminovech, protože evidentně jiná opatření vůbec nepomohla. V Opavě to teda silně podcenili, tam jsou zatopené novostavby v Kateřinkách, celé nové ulice, tam s tím radnice neudělala prostě vůbec nic. Přikládám fotku, jak to vypadá na Kolofíkově nábřeží u průmyslovky na mapy.cz ze srpna 23. Ta musí teď být zatopená kompletně.

Obrázek
Sarah01
Sarah01 13.09.2024, 20:23:19 xxx.xxx.162.253
Fikovnice:

Jo jo, četla jsem. Tady vichr zatím ne…

U nás v podhůří Jeseníků je to zatím ok, vodní toky v normálu, nefouká. Uvidíme zítra, to má spadnout cca 110 mm srážek, má to být nejhorší den.

Sarah01
Sarah01 13.09.2024, 19:04:21 xxx.xxx.162.253

Pokud má pes do 8 kg, tak na palubu může, ale musí být v přepravce a nesmí se pustit. Takže bišonek to nejspíš splňuje.

Sarah01
Sarah01 13.09.2024, 07:38:00 xxx.xxx.11.197

Psala jsem za sebe - nemám HO a v případě pořízení psa bych si vzala dovolenou. Přesněji řečeno bych si ho pořídila na prázdniny. Hypoteticky.

No, vidíte a jedné rodince právě vyhovovalo, že mám štěňata k odběru na začátku září a že to pro ně bude jednodušší najet rovnou na běžný režim, kdy jsou děti dopoledne ve škola. Každej to má prostě jinak.

Sarah01
Sarah01 13.09.2024, 07:31:36 xxx.xxx.11.197
lupus4:

jen jsou majitelé na dovolené

brát si štěně až “po dovolený” ? - těm bych já osobně prcka nedal - zavání mi to přístupem “až někdy na psa zbyde čas” (klec ?, cvingr ?, zahrada?)

Tak měla jsem takový lidi i v prvním vrhu, jo pochybovala jsem, ale teď musím říct, že jsou to nej majitelé, jaký jsem mohla vybrat. Mám ve smlouvě i nabídku hlídání, ale ještě nikdy ji nevyužili, psa všude berou s sebou a každoročně jezdí i na psí výcvikový tábor. Naopak lidi, kteří slibovali hory doly, byli mi doporučeni a nejsou to žádní chudáci, mě zklamali na celé čáře, fena celoročně na zahradě jako doplněk. Už jsem to tady někde řešila, onemocněla jim nějakou neuropatií a já bohužel nemám na to, abych jim zaplatila všechny náklady a vzala si ji zpět. Ve smlouvě sice mám, že při podezření na týrání zvířete si ho bez nároku na nějakou fin. částku beru zpět, ale každej víme, jak jsou tyto smlouvy vymahatelný. A soudit se nebudu.

Sarah01
Sarah01 11.09.2024, 15:34:58 xxx.xxx.162.253
Buggyra:

Metan je xkrát účinnější skleníkový plyn než CO2. Doteď byl uložený v obřích množstvích v mokřadech, ledu, permafrostu, na dnech studených nádrží (třeba moře..). Oteplování ho uvolňuje. Směřujeme k tomu, že na Antarktidě bude polnohospodářství a v Greenlandu pomeranče.

Možná lepší ho těžit, spalovat, a vyrábět CO2 😀

Takže to není tím, že by krávy prděly? Jak se nám snaží vnutit někteří aktivisti.

Sarah01
Sarah01 10.09.2024, 09:04:01 xxx.xxx.11.197
Fikovnice:

https://cnn.iprima.cz/transgender-sportovkyne-na-paralympiade-neni-to-normalni-kritizoval-slavny-sloupkar-piers-morgan-446867

Toto opravdu není normální. A když o tom polemizuje už i aktivistka Králová, tak je co říct!

Je to paralympiáda, ona má i poškození zraku, což ji i tak dost limituje. Stejně si myslím, že tyhlety sportovkyně/sportovci by měli mít svoji zvláštní kategorii. Na druhou stranu je zase otázka, kolik by jich v té kategorii bylo. 🤔

Sarah01
Sarah01 09.09.2024, 22:05:20 xxx.xxx.162.253

Samozřejmě, že vím, jinak bych to nepsala, a ne to o tom, že bych někde jen náhodou četla. Ale co se divím, jakmile někdo nemá většinovej názor, je hned divnej. Jak vy zas můžete vědět, že ti komunisti měli tu jedinou pravou pravdu? Jak vidíte, spoustu popravených za války nikdo ani nezná a píše o nich jako o neznámých. Oni ale nejsou neznámí, oni jména mají, jenom se prostě režimu nehodili do krámu.

Sarah01
Sarah01 09.09.2024, 20:47:12 xxx.xxx.162.253

Tak já nejsem žádné pětadvacetileté ucho ze školy a mlčet nikdy nebudu, odjakživa to neumím.