To by mě zajímalo jaké chtějí přijmout opatření kontroly. Jednoduše to nejde, pokud tedy jednotlivé inzerenty nebudou objíždět. K tomu sloužila diskuze, aby se případné množírny mohly nahlásit a zaevidovat. Takto to bude jedna paní povídala. Je nutné snížit hodnocení na minimum, aby odpovídalo skutečnosti - ne žít z toho, že se jedná o největší chovatelský web. Naopak nyní tady na chovuzvířat chválím moderátory, jak se chopili příležitosti a snaží se dostat web na další úroveň
Nemuseli by objíždět, stačilo by prověřit, jestli je chov pod CHS a tu ověřit v databázi ČMKU. Ale oni tvrdí, že ne každý bez PP chov je množirna, tak v tom případě netuším, jak to chtějí rozlišovat, to by snad museli kontrolovat osobně dům od domu. Takže asi to dopadne, jak předpokládám, bude to furt stejný, jak za minulýho majitele.
Jste omezená. Mnoho lidí zánik více než 20 let střádaného informačního zdroje zasáhl. Váš omezený náhled nedokáže pokrýt ty cenné příspěvky i celé cenné kategorie. Tak se aspoň neztrapňujte víc.
Děláte, jak kdyby vám zemřel příbuzný. Život půjde dál i bez nějaké iFauny.
Tak koncem týdne už se asi dozvíme nový vzhled iFauny. Jak se těšíte? Co od toho očekáváte?
Neočekávám od toho nic, nezajímá mě to. Mají se prý věnovat více útulkům a opuštěným zvířatům, to se mě už netýká. A navíc vzhled je úplně podružná věc.
Mám 4 psy různýho stáří a v pohodě to jde uhlídat. Když se náhodou někdo, kdo už má dožráno, blíží nenápadně k cizí misce, stačí zařvat NE. A pak samozřejmě nenechávat psa žrát ad libitum.
Jinak co se týká těch granulí, seniorky bych nedávala. Zkoušela jsem je cca před 15 lety, kdy jsem o tom moc nevěděla, a fena místo, aby začala hubnout, naopak pořád přibírala. Jo, měly nižší obsah tuku, ale byly samá kukuřice a pšenice. Takže dávám jeden typ Adult (když teda nemám náhodou maso nebo se někam jede) a dávku upravuju podle kondice.
Nemyslel jsem to konkretne na Vas, ale obecne s tim dojimanim, protoze obecne tak my "civilizovani" takhle fungujeme.
Tak ale to je preci zase standardni chovani v duchu: "mam na to, tak to ukazu", dopreju si neco, co si plebs doprat nemuze a jednou i me dite bude moci povedet:"ja u Titaniku byl uz kdyz mi bylo ....". Nebo to muze byt proste jen touha zazit nejakej adrenalin, neco, co jsem jeste nezazil.
Vidim podobne chovani zcela bezne kolem sebe samozrejme umerne moznostem te ci one osoby. Ponorka k Titanicu >>> znackovy obleceni.
V tom samým duchu asi probíhají i výpravy na Everest. I když vzhledem k počtu lezců a navrátivších je míra přežití daleko vyšší.
U mě je to složitější - zatím jsem se pouze poptávala. Bezpodmíněčně bych chtěla psa na mazlíčka (přeci jenom pak zaleží na výchově nikoliv na vzhledu - a kavalíra, kvůli agility).
Pes by musel být zdravý (chyby exteriéru nevadí) a klidnější(introvert -nemám zahradu, ale bydlím pouze v bytě). Osobně výstavy považuji za zbytečný stres pro zvíře. A pokud nechcete uchovnit zdá se mi zbytečné kupovat výstavního psa. Navíc si myslím, že bych neměla zkušenosti na odchov ani prostory. Ze zvířete by se brzy stal kastrát.
A pak hlavně by musel vycházet s kočkami (nesměl by je honit - musel by být na ně zvyklý)
Kavalírek je můj sen - jako byl bengál. Prostě jednoduše chtěla jsem znát možnosti.
Tak stres z výstav nemusí nutně být, každý pes je jiný, například ten můj výstavy přímo miluje a ačkoliv má odchylky od standardu, tak se umí předvést tak, že už je šampionem ČR a SK. A to jsem si fakt nemyslela, že se nám to podaří. V podstatě prvního CACe získal úplně nečekaně na národce, tak jsme si potom řekli proč ne, zkusíme to a vyšlo to. A není to o tom, že bych ho do toho nutila, prostě dělám to, co ho baví. A to ho mám až od cca 1,5 roku, původní rodina s ním nedělala vůbec nic, byl mazlíček na gauč. Ale ona i štěňata se prostě neprodávají rovnou jako výstavní. Loni jsem měla vrh 11 mrňousu a výstavy teda pro mě proritou nebyly. Majitele jsem sice pečlivě vybírala, ale šlo mně především o to, aby se pes měl dobře a žil spokojeně uprostřed rodiny. Většinou jsem vybrala lidi, kteří už zkušenost s pejskem měli a věděli, co všechno to obnáší. Z těch 11 se výstavám věnují asi 3 a mám z nich sice radost, to je pravda, protože se jim daří, ale není to něco, na čem bych trvala. A co tak znám tu dlouholetou paní chovatelku, která má teď i kavalírky, tak na tom taky netrvá a nakonec i vím, že teď nedávno prodala pejska paní, která vlastní fenku GR a na výstavy teda určitě jezdit nebude.
A proč chcete hned kastrovat? Kvůli těm kočičkam? Pokud štěně bude s kočkou odmalička, tak si zvykne a nijak jí ubližovat nebude, to je vlastní zkušenost.
Já konkrétně myslela kavalíra. Ten stojí 30-60 tis. A chovatelé často preferují psy, které mohou prodat jako výstavní. Obyčejný člověk si psa pořizuje jako mazlíčka - a mě osobně na vzhledu nezáleží (já chci zdravého psa). I zde v inzerátech nabízejí kavalíra za 5. tis (podle mého názoru chovka - protože na fotkách je stejný pes - jak z Litoměřic, tak z Kutné Hory)
A sháníte ho pořád? Můžu se vám poptat. Jestli teda chcete s PP.
Ale oni nezakazali psa bez vodítka, oni zakázali psy úplně. Může jen po asfaltových cestách. Těch tam asi moc nebude. Takže reakce "tak si ty Tatry nechte" je celkem na místě. Taky raději půjdu na tůru kam můžu i se psem.
Tak budou se psy chodit jen k turistickým chatám k hotelům, tam většinou kvůli zásobování asfaltka vede.
Jako po pravdě já jsem psy na hory nebrala ani, když to bylo povolené, všude na exponovaných místech davy a pes z toho stejně má kulový. Radši psy vezmu někam, kde nechodí ani noha, a užijeme si to všichni.
No, zase pohled z druhé strany - po tom, co vidí stráž přírody a myslivci v lesích, se jim divte, že to takhle překrucují - naprosto záměrně.
Proč si myslíte, že zakázali chodit v TANAPu psům na volno bez vodítka bez rozdílu?
Docela mě pobavily výhrůžky lidí na FB typu "tak si ty Tatry nechte, už tam nepáchneme" 😄
Když někteří prohlásí, že psa budou vždycky venčit na volno, tak se není čemu divit. Holt nemůžou to ti strážci všude kontrolovat, kdo se chová slušně a kdo ne, tak to zakázali plošně.
Já potřebuju mříž do Fabie III do hathbacku. Nevíte, jestli by do ní seděla i ta mříž, co je do kombíka? Oni v origo dílech jinou nenabízejí. A nebo potom nějakou univerzál.