Aktuálně: 3 729 inzerátů211 003 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 03.08.2023, 16:14:26 xxx.xxx.162.253
PumaCZ:

A takhle pak po :( Resili jsme to cele skoro 4 mesice. 
(fotky toho neejhorsiho sem radeji nedavam, bylo to fakt osklive)

Obrázek Obrázek Obrázek

Jejej, tak to měl chudák malej hrozné, to ten můj prďolka to tak nemá. Ale právě proto, že vím, kam se to až může dostat, snažím se předcházet.

Sarah01
Sarah01 03.08.2023, 14:34:59 xxx.xxx.162.253
PumaCZ:

Amazon, nebo AliExpress, pokud nevadi dvoutydenni cekani 🙂 Plus jsem objednala jeden “dog elbow protector” z USA. Davam odkazy 🙂 

Ruzove navleky

Sede navleky pres lopatky

Oranzove tluste - ty maji jen male, takze jsem velke objednala z USA Amazonu 

Vysledky z AliExpressu 

Jinak puvodne jsem chtela koupit jeste ksandy, ktere by ty prvni navleky drzely. Plus jsem nasla protiskluzovy silikon v lahvi, o kterem jsem premyslela, zee bych jim na ty navleky udelala protiskluzove vestvy, ze by pak ty navleky klouzaly treba mene. Ale zatim jsem to nevyzkousela

Díky moc, zkusím ten Ali 👍

Sarah01
Sarah01 03.08.2023, 14:32:50 xxx.xxx.162.253
assil:

Peníze se rozkradou a silnice se tak nějak zflikuje s pár lidma aby to stálo co nejmíň, proto taky všechno tak trvá, měla jsem to nedávno  v přímém přenosu, na půl roku se zavře půl kilometru, protože tam makaj 3 chlapi na dvou metrech od 7 do 3 a že je půl roku pár vesnic odříznutých od MHD, komu to vadí. Letos oprava cca 100 m vozovky ve městě se bude dělat 3 měsíce, že je to hlavní tah městem, komu to vadí, však jen lidem.

Ale levný tenhle způsob určitě je a jelikož opravy silnic na km stojí u nás stejně jako jinde, tak ten vejvar musí bejt obrovskej,

Jo, mně je to jasný, jak to tady funguje. Tady každoročně zavřený jeden a ten samý úsek železniční tratě ve směru na Olomouc. Co tam pořád dělají, je mně záhadou. Přesedá se vždycky na autobusy, který jedou všemožně cestou necestou a poblije se i ten, komu v životě špatně nebylo. Asi aby už nikdy jakože vlakem jet nechtěl. Bože, jsme stát korupcí prolezlej skrz naskrz. Jestli by nebylo lepší žádnou vládu nemít a aby to běželo nějak setrvačností, vyšlo by to nastejno.

Sarah01
Sarah01 03.08.2023, 13:45:54 xxx.xxx.162.253
janaa:

Dráček je krásný. Zrovna jsem se teď bavila s lidma,co si chtějí vzít štěndo z dalšího vrhu,což tedy bude až 2025, a bude to D, tak jim říkám, s mýma magorama Drak nebo Démon😂

Jo, Démon je taky krásný jméno. 👍

Já tomu svýmu říkám různě, až teď jsem přišla na to, kolík to jméno má variant…. Dráčule, Dráči, Dráčuline 😃

Sarah01
Sarah01 03.08.2023, 13:36:19 xxx.xxx.162.253

Já už zprávy ani nečtu, bych musela zvracet každej den.

Co jsem začala jezdit autem, jsem šokovaná stavem silnic u nás ve srovnání s těma v zahraničí. Jakto že i v Polsku hned za hranicema v malých vesničkách je silnice rovná a široká? A u nás ve městech katastrofa. Včera cesta přes Holešov a Fryšták, strašný. Úzký, špatně značený, samá díra. Si tak říkám, kde končí všechny peníze. V zahraničí na nový silnice je a u nás ne. U nás ani tu blbou D1 nejsou schopni za ty roky dát do pořádku. 🤮

Sarah01
Sarah01 03.08.2023, 13:22:50 xxx.xxx.162.253
Espiro:

Taky jsem vyráběla bandáž (ne kvůli otlakům) z ponožek. Shrnování jsem vyřešila gumkou do vlasů, kterou jsem to přitáhla v horní a dolní části. Většinou to alespoň chvíli vydrželo. 

Jo, to dělám, ale ten potvora si to občas i tak sundá. Ale jo, aspoň něco.

Sarah01
Sarah01 03.08.2023, 13:21:44 xxx.xxx.162.253
janaa:

Věřím. Já si neberu ani zálohu u narozených štěńat před první návštěvou. Aby si někdo pak bral štěně,přestože se sice rozmyslel,ale nechce přijít o prachy, to radši ať si štěně nevezme. A dokud nevidím lidi na živo, tak si nemůžu být jistá, že jim chci štěně dát já. 

Přesně. Mně byli někteří lidi tak nesympatický, že bych jim štěně nedala.

Sarah01
Sarah01 03.08.2023, 13:20:11 xxx.xxx.162.253

Moje první fenka dostala jméno, který jsem měla pro dceru, ale narodil se kluk…..Sára. 😊

Další fenky už jména měly, byly buď z útulku nebo od prvních majitelů, kteří je nechtěli…Maggie, Rommy, Nelly. 

První PP feně říkám Julinka, protože papírový jméno se mně ani jedno nelíbilo a chovatelka jiný nepřipustila. A nikde záměrně ani neuvádím jméno CHS, protože chovatelky obou rodičů se k nám hlásit nechtějí, fena je nestandard a nemůže do chovu. Ale mně je to fuk, ať si trhnou. Julinku miluju, ona mě, na práci je šikovná a pokud to letos stihneme se přihlásit, uděláme vodky. 

Cherry a Dráček (Drago) mají oba papírový jména, jen teda u Dráčka používám českou variantu, protože byl na ni od prvních majitelů zvyklý. 

Sarah01
Sarah01 03.08.2023, 13:00:25 xxx.xxx.162.253
PumaCZ:

Pena mi sice jeste neprisla, ale koupila jsem Hachimu epesni rukavky, o ktere se s vami chci podelit 😀 

Ruzove jsou s gelovou vrstvou, ale jezdi dolu, takze je ma jen pres den. Sede ma zase na noc. Ty jsou hezky vypolstrovane, ale polstrovani je na relativne male plose, takze jak se rukavy pretaci, lezi kolikrat mimo polstrovani :/ Cerne jsou potitka na zapesti, krasne tlusta, ale klouzou velmi rychle dolu. 

Kazdopadne je ma dnes treti den, mazu rano a vecer hermankovou masti s vazelinovym zakladem, ale uz ted vidim zmenu. Hlavne si diky tem rukavum lokty po namazani nemuze vylizovat. Takze za nas muzu jako podporu v boji proti otlakum doporucit 🙂 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

S kde se to prosím, dá koupit? Už delší dobu něco takovýho sháním a tady v e-shopech jsem nic nenašla. Nebo jen s popruhem přes záda a za cca 800 a to teda kupovat fakt nehodlám. Nakonec jsem si vyrobila něco podobnýho z ponožek, ale shrnuje se to. 

Teď jsem koupila další Protopic a pokud chci mazat a nemít to různě otřený do kina, něco na to Dragovi musím dát. Jinak s citlivostí na sluníčko jsem se nesetkala. Asi proto, že on na něm stejně nelehá.

Sarah01
Sarah01 03.08.2023, 12:54:50 xxx.xxx.162.253

Já jsem měl stěně zamluvený cca půl roku před háráním fenky, kdy ještě ani otec nebyl znám. Ale zálohu jsem platila až při první návštěvě. Stejně jsem to dělala i já.

Sarah01
Sarah01 02.08.2023, 19:45:41 xxx.xxx.162.253

Myslím, že králík bude dřív sežranej, než si uvědomí, že nemůže být na psa drzej. Jinak to vidím už doživotně na klec.

Sarah01
Sarah01 29.07.2023, 10:36:13 xxx.xxx.162.253
Doron:

Myslíte, že je to nějaký rozhýbávač diskuzí?

Tož musíme zakládat nová témata i my, aby se tady něco dělo 😊.

Tak nějak bych to viděla i vzhledem k vývoji tohoto vlákna. 😉

Sarah01
Sarah01 28.07.2023, 22:41:58 xxx.xxx.162.253
Doron:

To myslíte Sarah, že by měla Any měla  čekat třeba šest let?

Já teda nevím, ale čím jsem starší, tím víc si uvědomuju, že život je docela krátkej…a člověk někdy cítí, na co je zrovna čas.

Jak už jsem někde psala, musela jsem na prvního psa čekat do dvanácti let a bylo to nekonečný čekání, do tý doby jako by mi pořád něco scházelo…

Já jsem čekala víc než 10 let a přežila jsem to. Předtím jsem se starala o psy rodičů nebo o psy babičky.

Sarah01
Sarah01 28.07.2023, 15:25:43 xxx.xxx.162.253
Any_06:

Malamut je trochu hrdé plemeno, samozřejmě, že povely umí, učila jsem jí i skákat obručí a přes překážky. Učila jsem jí slalom mezi nohama. Ale tohle, když byla malá nějaký malý pes po ní vyjel a ona od té doby nesnáší malé psy, štěňata celkem dává. Ale nevím no….já borderku neplánuji ze dne na den, rozhodně ne teď. Ale třeba až mi bude 15…

A nechceš teda počkat, až malamutka nebude a ty se úplně osamostatníš?

Sarah01
Sarah01 28.07.2023, 14:04:58 xxx.xxx.162.253
Any_06:

Ona má bohužel něco a klouby, nechce chodit ven, takže teď je to pro mě tabu😔. Léčí se, snažíme se dělat vše pro to aby zůstala s námi.

Tak asi tím spíš to není dobrý nápad přivést jí na zahradu štěně. Jak je stará?

Sarah01
Sarah01 28.07.2023, 13:26:27 xxx.xxx.162.253
Any_06:

Tak jako když ten záploťák je malá čivava, která stále dokola štěká, tak to začne lézt na nervy i mně😂

Ale jde naučit psa to ignorovat a pak jsou procházky pohoda.

Sarah01
Sarah01 28.07.2023, 12:38:31 xxx.xxx.162.253
Any_06:

Neřekla bych, že by to u mě šlo, na vesnici moc psů není a nikdo hlídat nepotřebuje. Máme psa, ale nemohu s ním chodit ven, ona se totiž nemá ráda s jedním psem kolem kterého bych musela jít. Ani máma jí neudrží když jde kolem….

To je blbý, ne? Jak ho teda venčíte? A co je to za plemeno?

Sarah01
Sarah01 28.07.2023, 09:50:33 xxx.xxx.162.253

Pokud pes už nesnese za vědomí žádné hrabání se v tlamě, tak si osobně myslím, že už nic. Jinak 16,5 je krásný věk.

Sarah01
Sarah01 28.07.2023, 09:39:48 xxx.xxx.162.253
drvodelkafialova:

Tak my třeba máme doma jako hlídače středoasiata+dvě nehlídací feny. Respektive fenky hlídají ve smyslu štěkají, ale nic neubrání, protože je jedna malá a druhá mmírumilovná. SAO je pro mě skvělý pes. Snáší a má rád zvířata, která zná, vychází se psy, které zná, aspoň ten náš. Domů nechce, nemá rád uzavřené prostory a chce vidět na pozemek, který hlídá. Miluje děti. Majitel musí počítat s tím, že silou s ním nepořídí, pes vás poslechne, protože vás má rád a úplatky ve smyslu pamlsků, hry apod nefungují. Jsou strašně chytří, pamatují si všechno a na to musí člověk pamatovat.

Obrázek Obrázek

Zadavatel píše: celoročně v kotci.

Osobně s pastevci zkušenost nemám, ale jaksi pochybuju, že bude v pohodě v kotci.