Krást ve velkém s posvěcením vládních úřadů se může. Prý má prověrku, ale kdovíjakou. Ve světle toho se zdá, že když Mynář tu prověrku neměl, tak to vyšlo nastejno.
Mám čím dál větší pocit, že korupcí se dostáváme na úroveň států v Africe.
Falco nevím a nemám zkušenost, ale aktuálně se minulý týden na FB řešil nalezený rezavý hřebík v dršťkách od Maso od Amose. Čuměla jsem na to jak péro z gauče, protože moje holky by to natuty sežraly.
Se chci zeptat… zeptám… kde se na tohle narazilo? Já že tu včera byli lidé, že jim to chodí do mailu a že na nic takového nikde neklikali, ať to zruším. Takže ten pán leze po netu a sbírá maily a rozesílá hromadně nevyžádané, nebo co to je?
No, to asi při dnešních cenách masa nevýjde - krmné maso za poslední 1-2 roky zdražilo natolik, že výjde cenově dost podobně s granulemi vyšší třídy. Dnes už se vyplatí kupovat maso pro lidi v akci, protože barfshopy už ve své nenažranosti neví, co za to🙄.
Já beru Vetamix, hrubomleté hovězí+drůbeží dvoukilovka za 75 Kč, sem tam koupím nějakou kusovku nebo drůbeží krky a křídla pro lidi v supermarketu a furt mně to přijde měsíčně levnějc než 2 pytle chovatelskýho balení Farminy pro ty 4 psy. Ale jo, Pedigree asi levnější bude, ale já bych to nedala ani slepicím. A taky je fakt, že na to, abych kupovala pro psy maso ve zdejším zveráku, nemám, mají to snad víc než 2x dražší než ten Vetamix, ale odkud berou, netuším. Jojo, je to dnes byznys, a to leckde i veterina, kde si účtují stovku jen za podívání se na psa od stolu.
Vysídlení Němců byla správná věc. Kdyby k tomu nedošlo, měli bychom pořád v zádech pátou kolonu, tři miliony Němců. Bohužel s těmi, co sympatizovali s nacisty, to postihlo i ty, co se chovali neutrálně. Část Němců, hlavně odborníci a samozřejmě antifašisté, mohli zůstat. Otázkou je, jestli to pro ně byla výhra oproti vystěhování do budoucího Západního Německa. Po první světové válce bylo soužití s Němci obtížné, po druhé světové válce nemožné. Nikdy by nebyl klid.
Myslím si v podstatě to samé. Ačkoliv chápu, že po válce se děly hrozné věci, kvůli nenávisti vůči nacistům zahynuli i nevinní Němci. Ale dnes je většina už mrtvých nebo v takovém věku, kdy by sem stejně nešli. Někdy jsou ty osudy hrozně smutné, ale už to nejde napravit. U nás v obci se konečně dal do pořádku starý německý hřbitov, jsme geograficky v bývalých Sudetech.
Fenka má 25 měsíců, rozhodně na ni během hárání nestojí fronta u branky. Je pravda, že moc psů v blízkém okolí nemáme.
Štěně má tři a půl měsíce - docela mě překvapilo, že už tak malý pejsek ví, co má dělat.
Co se týče výchovy, tak žádné nežádoucí chování podporovat nebudu (jak píše Sardullah).
Samozřejmě nejradši bych je ušetřila kastrace, ale z Vámi uvedeného jsem si už obrázek udělala (viz řešení lupus4) a na finále to vyhodnotím při příštím hárání, máme ještě pár měsíců čas.
Ještě mi chovatelka psa zmiňovala možnost vasektomie - máte s tím někdo zkušenosti? (myslím u psa ;)
Z čeho usuzujete, že ví, co má dělat? Pokud naskakuje, může to mít různé důvody, nemusí jít rovnou o nakrytí.
X let striktně odděluju, kastrace zatím nikdy nebyla třeba. A nikdy zatím nedošlo k nechtěnému nakrytí. Ale....z důvodu prevence teď aktuálně uvažuju kastraci u 7 leté feny, předchozí fenka měla cca v 10 pyometru, takže obavy mám. Každopádně jako prevenci kvůli nakrytí bych nekastrovala. Je to můj názor, protože se to dá uhlídat, pokud si člověk pečlivě hlídá průběh hárání fen.
Tak v odpovědích na recenze uvádí iFauna toto, cituji: Zavedli jsme mnohem pečlivější kontroly inzerátů, v případě pochybností požadujeme doložit dokumenty, jako PP, certifikát CHS, případně očkovací průkazy. Brzy spustíme aplikaci pro (dobrovolné) ověření totožnosti, v případě podezřelého inzerátu nebo účtu provádíme ověření OP již nyní. Bezpečnost také zvyšuje komunikace přes náš vlastní chat, ověřování telefonních čísel pomocí sms kódu a chystáme i možnost zabezpečených plateb přímo přes náš portál (depozitní systém).
Namátkou z inzerátů na štěňata GR: Prodám štěňata zlatého retrívra bez pp. 6 pejsku Odběr možný ihned Budou 2x občervená, čipovaná a očkovaná. Rodiče viděni u nás. Narozeni 22.6.2023 Zvyklé na granulky.
Podobný inzeráty jsou tam ještě další 4 a cena dokonce 18 tisíc 🙄🤮
Očividně tedy kecy v kleci, jakýpak ověřování, když si mastit kapsu na bezpapírácích může každej jouda. FUJ iFauno!
“To, že naše školství vychází z toho rakousko-uherskeho není vůbec na škodu. Jací jím prošli géniové.”
Víte, Orionko, na vlastní kůži zcela aktuálně zažívám “zcela novou koncepci výuky”. Takže součástí praktik a seminářů je např. vyplňování křížovek, doplňovaček, apod.
Interaktivní výklad, tj. to, jak si představuji výuku VŠ studentů já, je prostě passé. 👎
Podle mě jsou špatně i jakékoliv testy, kde se jen zaškrtává A B C. Dnešní mladí vůbec neumějí mluvit, všechno aby z nich člověk tahal jak z chlupaté deky a když třeba slyším ten jejich projev v MHD, tak to jak kdyby mluvilo pětileté dítě.
To se mi krutě nelíbí, že by se někdo prohlásil za paní/za nic a šel se mnou na WC. Co takové sprchy v sauně, bazénu? Paráda, ne. 😀
Taky by mně to vadilo a to teda hodně. Společný sprchy a záchody na kolejích Tvrdého v Brně pro mě byly šokem. A už vůbec si neumím představit, že bychom ve škole i třeba na prvním stupni měli záchody společné. Ještě dodneška mám v živé paměti, kdy k nám ve 4. třídě přímo do třídy přišla očkovat lékařka a po všech chtěla svléknout do půli těla. To jsem se ták strašně styděla.
Působil na klinice (to je ten squat v Praze) a píšu schválně mužský rod, protože pokud znásilňoval ženy mužským nástrojem, tak je to chlap. Prý se tedy cítí být ženou, ale nebude se zbavovat toho, co k němu patří.
Bylo hostem (?) pořadu Miluše Bittnerové, dost úděsný rozhovor. Alžbětko si s sebou vzalo jakousi kytku v květináči, že je to jeho kamarádka či co a všude chodí s ním.😉
Toto fakt neznám a spletla jsem si to s Marií Feryna, kterej je taky teda případ. 🤣
Za krytí jsem platila následovně: po potvrzení březosti feny 10 tis. a pak po narození štěňat za každé narozené štěně 2 tis., t. j. celkem doplatek 22 tis. Takže suma sumárum 32 tisíc.
Pokud by majitelka psa chtěla z vrhu štěně, platila by ho zvlášť , tedy 30 tisíc.
Ale jedná se o PP chov, rodiče jsou uchovněni a mají nadstandardní genetické testy.