Aktuálně: 3 729 inzerátů211 003 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 23.09.2024, 15:36:44 xxx.xxx.28.39

To bude nějaké dítě. A čistokrevnýho psa jí nikdo nedaruje, s tím se může rovnou rozloučit. Možná najde něco podobnýho buldočkovi v útulku. 😊

Sarah01
Sarah01 23.09.2024, 15:29:49 xxx.xxx.28.39
Fikovnice:

Jinak moje neposlouchání politiků se týkalo situace předpovodňové a i během povodní. 😉 Po opadnutí vody a odhalení zkázy by samozřejmě vláda pomoct měla, a to zcela zásadně.

Edit: A během povodní bych očekávala zapojení regionálních politiků (starostů a místních zastupitelstev), což se, pevně doufám, dělo.

Regionální jsou zapojení dost a nestíhají, ty následky jsou prostě tak velké, že to nejde zvládat. Ono se spoustě lidem snadno řekne, že každý má spoléhat sám na sebe a ne na stát, ale v této situaci si myslím, že stát by se zapojit měl, takovou katastrofu prostě nejde zvládnout bez pomoci státu. A teda co tak vím, je to pořád stejný jak i v případě toho tornáda, pomáhají jednotlivci, pořádají sbírky a pomáhají s úklidem přímo na místě, shánějí elektrocentrály všude možně a i ti postižení lidi si je různě půjčují, jak kdo potřebuje. Jako nevím no, ale žádný peníze zatím nikdo nedostal  a co si tak pamatuju, tak paní z Ukrajiny u mě nebyla ani týden, šla se přihlásit na pracák a hned dostala na ruku 10 tisíc. Nechápu, proč to nejde i tady.

Sarah01
Sarah01 23.09.2024, 15:19:15 xxx.xxx.28.39
Fikovnice:

Ali, to opravdu? Opravdu budou lidi tak dlouho bez elektřiny? Já si to snad ani neumím představit…☹️

Jani, tak kromě domů s narušenou statikou, které se budou muset zbourat, jsou podemleté a rozbité silnice, popadané sloupy el. vedení atd. a to všechno se určitě neopraví do zimy, tomu snad nevěří nikdo. 

Sarah01
Sarah01 23.09.2024, 09:17:59 xxx.xxx.28.39

https://1url.cz/b1FBO

Přečtěte si diskuzi, jsem se pobavila, jak lidi neumějí počítat. 😄

A to prý někoho už napadlo, že by se ve školách měla zrušit matematika. To už by lidi byli úplně blbí.

Sarah01
Sarah01 22.09.2024, 23:45:58 xxx.xxx.162.253

Tak někdy v roce 2020 tuším se po více než půlroce našla zaběhnutá fenka GR Senta. Určitě o tom víc ví Arosek, která se zasloužila o to, že byla Senta zachráněna. Po celou dobu byla schopná nějak přežívat, sháněla si nejspíš potravu různými způsoby a přežila. 

Sarah01
Sarah01 21.09.2024, 11:19:15 xxx.xxx.162.253
assil:

To je zase hejt jak prase. 😀

Tak on je dost podstatný rozdíl trmácet se stovky kilometrů na velvyslanectví a nebo dojít do volební místnosti v místě bydliště.

Jenže teď v těch zatopených obcích jaksi ani není kde volit, jsou to malé vesnice, které mají obecní úřady v malých prostorách, kde teď skladují materiální pomoc pro postižené nebo je tam ubytovávají nebo tam přestěhovali školku či jiná zařízení. Navíc ani nemají lidi do volebních komisí. Tam se prostě a zkrátka fakt volit nebude.

Sarah01
Sarah01 19.09.2024, 18:40:59 xxx.xxx.162.253
janaa:

Jak se pozná kvalitní pračka? Když přežije vrh štěňat🤣

Přesně. Už už jsem si myslela, že ta moje ten druhej vrh nepřežije, ale vydržela, holka šikovná. 😊

Sarah01
Sarah01 19.09.2024, 18:31:17 xxx.xxx.162.253
efe:

Neobuju nic, co není barefoot, bohužel. Resp. já si nestěžuju, protože od doby, co je nosím, mě aspoň ty nohy nebolí 👍 Akorát to dost leze do peněz…

Já bych je koupila hned, líbí se mně, že jsou pěkně široký na tu moji hobití nohu. Ale mám obavu, jestli je to vhodný na patní ostruhu, protože mně na ni spíš vyhovují boty na platformě. Takže nemám odvahu objednat.

Sarah01
Sarah01 19.09.2024, 07:53:06 xxx.xxx.11.197
Dublinbarzoj:

My včera venčili na wellnes kluci měli  laserterapii, hydroterapii, masáž  od čumáku  po ocas a drápky a to prosím  každou  stranu zvlášť.  No byli moc spokojení.

Pár  foto z toho pro pobavení.  

Obrázek Obrázek

A můžu se zeptat, kam jezdíte? Chtěla bych to pro ty starší taky vyzkoušet. Děkuju.

Sarah01
Sarah01 18.09.2024, 20:58:17 xxx.xxx.162.253

Já mám jen vetbedky a ty peru tak nějak, když se mi zdají špinavý, a to bejvá různě, podle počasí. 😊

Sarah01
Sarah01 18.09.2024, 20:55:55 xxx.xxx.162.253
megi-the-pes:

No a my jako stát nemáme prachy? 

To je tak těžký dát jednou peníze na něco, co je životně důležitý? 

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 

Však víte, jak to chodí, když se stane nějaká katastrofa. Než se stát něco uvolí vůbec uvolnit, tak bude jaro, a ti lidi to potřebují hned.

Sarah01
Sarah01 18.09.2024, 17:12:28 xxx.xxx.162.253
Zrzavci:

HALOOO, HALOOO, PRO KAMARÁDKU ZAČÍNÁM SHÁNĚT PLYNOVÝ KOTEL A NĚKOHO, KDO BY HO V BOHUMÍNĚ NAINSTALOVAL, NEVÍTE NĚKDO O NĚKOM?

Nejlepší bude vypsat sbírku, radím z vlastní zkušenosti, potřebných je hodně a kdo mohl něco poskytnout, tak už to dávno udělal. Kamarádka sháněla elektrocentrálu, tu teď potřebuje v zatopených oblatech vlastně každý, protože elektřina nebude několik týdnů, spíš i měsíců. Raději jsme se my pejskaři kolem GR složili a už ji má. Bohužel topení taky ještě nemá vyřešený.

Sarah01
Sarah01 18.09.2024, 09:08:06 xxx.xxx.11.197
Fikovnice:

Ali, já se ještě hrabu z dluhů, auto taky “volá” po opravách a před chvílí jsem si podruhé během čtvrt roku šlápla na brýle. Víš co? Buďme rády, že nejsme mezi zatopenými. Je mi těch lidí strašně líto, což jim bohužel nepomůže.

Jinak ta plánovaná přehrada blízko Tebe/u vás (teda jestli to je blízko Tebe???) - v Nových Heřminovech - je o ní rozhovor s hydrometeorologem na iDNES. Přiznám se ale, že jsem si ten rozhovor nepouštěla, tak dávám pro ty, které to zajímá, odkaz:

https://tv.idnes.cz/rozstrel/rozstrel-miloslav-muller-cely-zaznam.V240916_151714_idnestv_jaha

Jestli někdo z vás viděl, jak to má být velké ta přehrada, tak mu musí být jasné, že takovou masu vody to nemůže zadržet. Musí se vybudovat ještě další poldry, odsazené hráze a podobně.  Kromě toho třeba to, co přiteklo Opavicí, to nezadrží vůbec, ta teče směrem od Města Albrechtic. Možné by to snad bylo, pokud by ta přehrada ještě nebyla vůbec naplněná. Ale pokud se naplní, tak pak zadrží jen to, co se odpustí. Pro srovnání objem nádrže má být cca 15 mil. m3 , objem přehrady Slezská Harta na Moravici je 219 mil. m3 a níž je ještě další přehrada Kružberk. On je teď každej chytrej jak rádio a svádí se to na toho, kdo je první po ruce, že jo. Dokonce jsem četla i názor, že by se nemělo stavět v záplavovém území a ty baráky, co tam stojí, okamžitě zbourat…..no, to by teda v tom případě bylo celé Město Albrechtice, 80% Krnova včetně historického jádra a v Opavě celá čtvrť Kateřinky. Za přípravu přehrady se prý už utratila více než miliarda. Jo, domy, kde to má stát, už jsou zbourané, terén připraven, zůstala tam jen nějaká kaplička. Ale protože údolím vede hlavní tah na Polsko, tak se tam bude muset vybudovat soustava mostů a různých nájezdů, to bude myslím dražší, jak ta přehrada. A nějak fakt nevěřím tomu, že se to podaří vybudovat v plánovaném termínu. Podívejme se na D1.

Sarah01
Sarah01 17.09.2024, 17:56:40 xxx.xxx.162.253

Já teď bohužel taky ne. Nevím co dřív. Doma ještě 3 štěňata, které si majitelé kvůli povodním nevyzvedli, nefunguje opět elektřina a do toho jsem dnes píchla zadní pravou pneu. 😠

Sarah01
Sarah01 17.09.2024, 17:51:38 xxx.xxx.162.253

Se mnou teda zatím ne, ale asi na to brzo dojde.

Sarah01
Sarah01 17.09.2024, 12:58:28 xxx.xxx.162.253
Rapotačka:

„Na válku se chystali, na povodně ne“.

Já teda nevím, jestli se chystali na válku, ale co vím určitě, tak že ty kecy v tv jsou jenom pro uchlácholeni veřejnosti. Přímo v zaplavených oblastech se lidem nedostává žádné pomoci, kromě hasičů, místní samospráva to už nezvládá. Lidi jsou bez elektřiny, bez vody, nefunguje kanalizace. A bude to tak do doby, než opadne voda, lidi si nějak odčerpají zaplavené domy a opraví se sloupy s el. vedením. Kdoví, jestli se to stihne do zimy. Jestli někdo slibuje peníze, tak jsou to jako vždy plané sliby, ti lidi potřebují elektrocentrály a vysoušeče hned. Ne až nějaká neziskovka vybere prachy, namasti si na tom kapsu a možná jim nějaké peníze pošle. A nebo až vláda nějaké přes nemožné papírování uvolní.

Sarah01
Sarah01 17.09.2024, 12:45:52 xxx.xxx.162.253
Fikovnice:

Co se Vám nezdá na matce Tereze? Ptám se vážně, nikdy jsem o ní neslyšela nebo nečetla něco negativního.

Jani, už je všeobecně známo, že byla vycurana jak mraky.

Sarah01
Sarah01 17.09.2024, 08:11:02 xxx.xxx.11.197
Doron:

Když jsme leteli na Kanáry, letěl s námi takovej nějakej trpaslík, paní ho měla na vodítku, kenelku( prostě takovou látkovou taštku) v ruce, až při nástupu do letadla ho tam dala a po vzletu ji otevřela a měla ho na klíně,  dovolila se letušky. Pejsek celou dobu v úplný pohodě. 

Tak ono je to vždycky na personálu, co dovolí, že jo. Já se taky občas, když jsem jela se psem vlakem, setkala s tím, že mi nejen lidi, ale i průvodčí řekli, ať mu klidně sundám náhubek a ještě si ho hladili, pes byl v sedmým nebi. Ale jednou mě průvodčí seřvala, když jsem omylem nastoupila do vozu pro matky s dětmi, a taky když jsem třeba vezla štěně RegioJetem, tak po celou dobu muselo být zavřené v přepravce. 

Sarah01
Sarah01 16.09.2024, 14:23:12 xxx.xxx.28.39

Jo, prostě žijeme v hovnech….

🤣😂

To já teď taky, člověk by nevěřil, kolik toho ta štěňata vyserou. Ale prej budeme bohatí, tak to skousnem. 😂

Sarah01
Sarah01 16.09.2024, 14:14:52 xxx.xxx.28.39

U nás dávají do prudkých zatáček na silnice takový hrubý červený povlak a mám pocit, že to opravdu pomáhá. Jednak to upozorní, že máte snížit rychlost a v mokru to na tom neklouže. Předevčírem jsem jela do Olomouce a nad Šternberkem v zatáčkách, kde se pořádají závody Ecce Homo a kde tento povlak není, tak za deště to tam klouže i při rychlosti 30 km/h. Ale asi kvůli těm závodům to tam dávat nebudou.