Aktuálně: 3 730 inzerátů211 056 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 14.09.2023, 11:08:57 xxx.xxx.11.197
Fikovnice:

A jak Ali?

Jani, ono je to asi jedno, když se nad tím tak zamýšlím. Akorát že na ten Alfun člověk není zvyklý to vyslovovat česky, když to x let používal s výslovností anglickou. To je asi stejné nebo podobné, jak se tady běžně říká wi-fi, ale lidi, kteří byli dlouhodobě v Anglii se tomu usmějí, protože oni zásadně říkají vajfaj.

Sarah01
Sarah01 14.09.2023, 10:51:55 xxx.xxx.11.197
Lenocka:

Toho bylo..

Fena u porodu úplně vyřízená, už neměla sílu: “a to nestačí granulky??”

“Mlíko pro štěňata? To přece nepotřebuju, oni prý mají mlíka dost.”

Nedala pozor na lůžka, nevěděla kolik jich je, na kontrolu nechtěla. Samozřejmě ve feně zůstalo.

Už si to moc nepamatuju, prostě spousta drobností, které já měla před krytím a nejpozději v době březosti dávno pozjišťované a nakoupené. Nakonec to celkem dobře dopadlo, i když přišla o jedno štěně..

Ježíš, ta byla normálně blbá, já to prostě nemůžu jinak komentovat, promiňte.

Kontrola na veterině po porodu je vždy zásadní, aspoň pro mě jo. Pokud se očekává vícepočetný vrh, vždycky člověk musí mít připravené něco na posílení kondice feny během porodu. Většinou mívají všichni připravený Glukopur do vody na pití a nějaké smetanové krémy, já měla pro fenu Míšu bez příchutě. Poradkyně chovu, která pro členy klubu pořádala webináře, nám poradila vanilkovou zmrzlinu, že ji s úspěchem sama používá. A musím říct, že to byla fakt výborná rada, protože fena vodu s Glukopurem pít nechtěla, nechutnala jí. Zato zmrzliny snědla celý litr, ne naráz teda.

Sarah01
Sarah01 13.09.2023, 07:18:37 xxx.xxx.11.197

Polská Nysa je kousek od nás a dost se tam už dřív jezdilo nakupovat, takže vím, jak se vyslovuje i píše. Ale u nás řeka vždy Nisa s měkkým. A teď když nad tím tak přemýšlím, tak u nás je obec Široká Niva, nikdy mě nenapadlo to vyslovovat tvrdě Nyva, ale jela jsem v autobuse, ve kterém hlásí zastávky a tam tedy Široká Nyva. 😄I když v tom autobuse je většina blbě, mám pocit, že kdo to namluvil, neuměl anglicky, protože názvy firem Styroprofile a Alfun čte úplně blbě.

Sarah01
Sarah01 13.09.2023, 07:09:11 xxx.xxx.11.197

To by vám všechno měl sdělit váš chovatel nebo se obraťte na váš klub, konkrétně na poradce chovu. Nám poradce natáčel  i přednášky a videa, které jsem měla nastudované už tak rok před tím, než jsem kryla. Nechápu, že už se chystáte na porod a nevíte nic o krmení a očkování.

Sarah01
Sarah01 13.09.2023, 07:02:30 xxx.xxx.11.197

Na FB jsem viděla video napadení údajně psem American bully XL několika lidí, byla to teda strašný a pod videem zase příspěvky, že chudáček pejsáček za to nemůže, že to páníček si ho zapomněl pořádně vychovat. Tak teda nevím. A v Británii, kde se to stalo, se zase bude zakazovat.

Sarah01
Sarah01 11.09.2023, 13:59:36 xxx.xxx.217.40
Fikovnice:

Ali, ale Dráček JE přece smetanový…?

A jinak ať je Ti líp!🌹

Byla jsem s Cherry, Jani. Dráček už toho má dost, už žádné tituly nepotřebuje…Tady je vlastně názorně vidět, jak to ten smetanový pes má všechno snadnější.

Sarah01
Sarah01 11.09.2023, 13:11:17 xxx.xxx.217.40

Pokud potrhala, tak příště jedině zastřelit. Samozřejmě v sebeobraně. Poradili mně to přímo lidi od PČR.

Sarah01
Sarah01 11.09.2023, 11:25:55 xxx.xxx.217.40
balu:

Ta vedra taky špatně snáším. A moje mamka taky. Tak snad už jen dnes a zítra a bude snasitelněji. 

Na výstavě si člověk nevybere, zde v Brně na výstavišti to bývá buď v pavilonu, kde se nedá dýchat ani v chladnějších měsících, je tam smrad a vydýchaný vzduch. Nebo venku na ploše, což je také na betonu. 

Ano, na výstavě v Brně jsme byli několikrát a vždy to bylo v zimní měsících, takže pavilon, plno lidí, psů, všude načůráno a nakaděno. Ale parkování bylo docela v pohodě a v zimě mně to špatné větrání ani tak moc nevadilo. Jako hodně špatný hodnotím servis, člověk se může najíst jen v jedné jakorestauraci uvnitř, kde nefunguje platba kartou, což mně v dnešní době připadá fakt hodně blbé. V Polsku můžete platit kartou i v obyčejném stánku. V Polsku se teda dá platit kartou i na parkovišti, kde to mají zorganizované naprosto perfektně, přesně vás navedou na parkovací místo, na výstavišti je plno místa a nikde nešlápnete do ho.na. Ale musím teda zmínit i Krajskou výstavu u nás ve Zbraslavi u Brna, ta byla taky super, co mě hodně příjemně překvapilo, tak všude sáčky, na každém sloupku.

Sarah01
Sarah01 11.09.2023, 10:26:01 xxx.xxx.217.40
balu:

Sarah, už je vám líp?

Ad rozhodčí - nechápu preferenci světlých psů. Není to cesta do pekel, po bok NO, dobrmanů a podobně? Většina goldenů, které potkávám, není zlatá, ale smetanová až bílá. 

Dnes to ještě žádná hitparáda není, pořád se mně točí hlava a nemám vůbec chuť na jídlo. Pro mě jsou tahleta vedra hrozně problém, zvlášť ve městě, kde je jen beton, nejsem na to zvyklá. Spousta lidí byla s výstavou spokojená, jen já ne a nešlo jen to, že jsme se neumístili. Už parkování děs, běs, trvalo nám to asi půl hodiny, kdy jsme objížděli všechna parkoviště, až jsem nakonec zaparkovala v podzemním parkovišti v Šantovce, kde kupodivu ani nebyla klimatizace a bylo tam vedro jak v peci. Na výstavišti vzhledem k počtu vystavujících bylo málo místa, naše plemeno mělo kruhy sice pod přístřeškem, ale na betonu a vrcholem všeho bylo, že na posuzování jsme čekali cca 4 hodiny. On člověk těžko odhadne, kdy přijde na řadu zrovna jeho třída, v propozicích je jen uvedeno, že posuzování daného plemene je od 9:45, nejdříve jdou do kruhu psi a pak teprve feny. A už se mně několikrát stalo, že jsem byla z toho čekání tak unavená, že jsem málem do kruhu zapomněla nastoupit.

Co se týká barvy, tak bohužel to ti tmaví mají zvlášť u některých rozhodčích hodně ztížené. Mám světlého psa, takže to můžu porovnat. Jen je teda smutné, že se hodnotí jen ta blbá barva, v posudku se dočtete, že hlava, úhlení končetin, celkové proporce, pohyb v pořádku, samé lovely, very nice atd. Naštěstí naši čeští rozhodčí už to hodnotí trochu jinak a mám i velice dobrou zkušenost třeba v Polsku.

Sarah01
Sarah01 11.09.2023, 09:07:19 xxx.xxx.217.40

My jsme byli v sobotu na mezinárodní výstavě v Olomouci, bylo hrozně vedro a zřejmě jsem chytila úpal, takže včera mně bylo pěkně zle. A tentokrát jsme se ani neumístili. Paní rozhodčí byla ze Švédska a preferovala světlé psy. 

Sarah01
Sarah01 11.09.2023, 08:48:30 xxx.xxx.217.40
assil:

Vždyť to tady už funguje dávno, zaplatíte daň z příjmu, pak znova DPH, pak znova daň z nemovitosti apod. Váš příjem je zdaněn xkrát už spoustu let.

Znáte? https://www.databazeknih.cz/knihy/co-nesmite-vedet-117233

Doporučuju, to se vám bude líbit. 🙂

Jo, vím, ale zdá se, že vládě je to furt málo.

A dík za tip na knihu, ale několik podobných už jsem četla a už radši ne, chci být raději psychicky v pohodě, moji psi mě potřebují. 🙂

Sarah01
Sarah01 11.09.2023, 08:17:20 xxx.xxx.217.40

Jojo, co se divíte, danit se bude jedna věc i dvakrát nebo třikrát, stát přece někde ty peníze vzít musí, že jo. Už to tady máme jak v té pohádce…daň z hlíny, daň z komína, daň ze vzduchu.

Sarah01
Sarah01 11.09.2023, 08:14:33 xxx.xxx.217.40

Všechno vám bude tahat ven, navíc žádná deka není vhodná do boudy, v noci budou vlhnout a fena bude spát na mokrém. Pořiďte jí do boudy dřevitou vlnu, vydrží tam v pohodě celou zimu, pak ji jen vymetete ven a na příští rok pořídíte novou. 

Sarah01
Sarah01 08.09.2023, 22:04:07 xxx.xxx.162.253

Takže foto z dnešního výletu, opět nezklamala a při těch kalužích, co teď v lesích jsou, se to nedá uhlídat. Takže už neřvu a po návratu k autu hledám nejbližší rybník. 😂

Obrázek
Sarah01
Sarah01 08.09.2023, 09:21:59 xxx.xxx.11.197
Terka:

Děkuji moc za příspěvek. Je to přínosné a hodnotné. Opravdu moc děkuji, ještě několikrát to prostuduji.  Ale překvapuje mě že se ve výčtu kvalitních granul neobjevily třeba Orijen a Acana ?

To vám Megí psala výš, je to dovoz z Kanady, tak proto.

Sarah01
Sarah01 07.09.2023, 15:22:11 xxx.xxx.162.253

To jsem byla já, telefon mě opět odhlásil.

Sarah01
Sarah01 07.09.2023, 14:05:09 xxx.xxx.11.197
Orionka:

Poplatky za televizi pro firmy? To jako že v pekárně koukají pekaři na televizi? A i kdyby, přece to mají zaplacené z domova. To jako vážně?

Jojo, pokud to bude velká pekárna, tak bude platit, paráda, co?

Sarah01
Sarah01 07.09.2023, 13:47:45 xxx.xxx.11.197
assil:

Nejen telefony, ale i pc a noťasy. Ale zas se to dost zvedá i pro firmy a například ty velké budou platit stonásobek, proto Babiš tak bijeproti. A malí podnikatelé s pár lidma nebudou platit nic.

Obecně se mi líbí to prohlášení, že je to vlastně solidární poplatek neb jsou za to služby pro minority, což je pravda.

PC a noťasy vím, to jsem nezmiňovala proto, že to se dalo čekat, ale ty telefony, to mně přijde už postavený na hlavu. Nevím no, ČR jsem neposlouchala snad 20 let, možná víc, popravdě se přiznám, že jsem ani nevěděla, že to ještě existuje. A co se týká ČT, tak se vcelku nedivím, že je bez peněz, ačkoliv reklamy jsou tam úplně stejně jak v komerční televizi, akorát se to jmenuje sponzor pořadu. Programově je to vcelku tragédie, nebýt archivu, tak vlastně nemají co vysílat. Pokaždé, když mě napadne, že bych se mohla někdy v 8 večer na něco mrknout, je to nekoukatelný a pouštím si buď nějaký placený kanál s filmy, nebo stažený film na flashce. V poslední době mně připadá, že je těch solidárních poplatků čím dál víc a když náhodou potřebuju něco já, tak to nejde, narážím tedy konkrétně hlavně na zdravotnictví. Jojo, jak už kdosi někde zmínil, bydlím blbě. Což tedy ale není až tak úplně pravda, protože situace začíná být tristní i leckde, kde by to člověk ani nečekal. Zajímalo by mě, kdo z těch, co volil pětikolku, je dnes spokojený, fakt že jo. Jako hlavní problém spíš považuju to, že předvolební sliby jaksi nekorespondují s dnešní skutečností, a to hodně.

Sarah01
Sarah01 07.09.2023, 11:08:31 xxx.xxx.11.197

Namátkou jsem ještě teda zkopírovala Kronch Grain Free

Složení: čerstvý losos (16%), rybí moučka, bramborový škrob, hrášek, fazole, bramborové vločky, moučka z vepřové krve, sádlo, lososová moučka, lněné semínko, dužina z citrusů, sušená cukrová řepa, hydrolyzovaný drůbeží protein, lososový olej, pivovarské kvasnice, uhličitan vápenatý, lecitin, vitamín / mikro minerální směs zeolitových minerálů, sušené vaječné produkty, chlorid sodný, chlorid draselný, drůbeží játra, kořen čekanky, sušené kopřivy, ostropestřec mariánský, oxid hořečnatý, dihydrogenfosforečnan vápenatý, sušené organické chaluhy, sušený řebříček, zázvor, sušený měsíček zahradní, sušený tužebník jilmový, sušený hloh, sušený rozmarýn, kyselina citrónová, vojtěška sušená na slunci, glukosamin a chondroitin sulfát.

Jen 16% jakože lososa, hrozně moc luštěnin, pes po tom musí děsně prdět. A na co je tam dihydrogenfosforečnan vápenatý, to by mě taky zajímalo. Normálně se to používá jako hnojivo.