assil:No právě, osobně vidím větší problém v tom, že půlka republiky nakryje jedním šampionem než v nějakých dvou třech opakovaných vrzích po psovi, který obvykle nikde jinde nekryje.
Ty opakovaný vrhy většinou bývají právě po těch šampionech.
assil:No právě, osobně vidím větší problém v tom, že půlka republiky nakryje jedním šampionem než v nějakých dvou třech opakovaných vrzích po psovi, který obvykle nikde jinde nekryje.
Ty opakovaný vrhy většinou bývají právě po těch šampionech.
Paráda, díky za tip na čtení. 👍
JJ, bohužel takovejch je víc a je to špatně.
Sardullah:Za mě je teda, co se zahrady týče lepší pes…mě feny docela zničily trávník, protože nemáme nějak velkou plochu a prostě vyběhnou a vyčůrají se na první travnaté ploše u baráku.
Pes sice “občůrá” kde co, ale když člověk rozmístí šikovně nějaké kameny nebo dřevěný špalek…možná vyrobit nějaké “sloupky na čůrání”, tak je to více méně na pohodu.
Jinak naše pyrenejka záhony sice neobčůrala, ale zase vyškubala všechny kulturní rostliny- v mém případě květenu všude a ještě mi to nosila domů i s kořenovým balem…zlikvidovala i růže ve velkých květináčích, vyhrabala hlízy jiřin, vyrvala i s kořeny keře rajčat…to teda zlatej pes, co by to “jen” počůral.
Jo, přesně, moje mladší fena zahradničí furt, když se nedívám. Sotva to dám do cajku, už jsou díry i na skalce, je to k vzteku. A všude vyčurany kolečka. Pes je v pohodě. Každý jaro mně to dá neskutečnou práci dát ten trávník aspoň trochu do pořádku a je to marný.
Ani dlouholetí chovatelé nejsou bohužel zárukou, kryje se například šampionem, kterej v posledních letech posbíral, co se dalo a ví se o něm, rozhodně tito lidi nehledají nějakého ne moc známého, ale zdravého psa. Znám několik chovatelů, kteří mají třeba jen 4 vrhy, ale krycího psa pečlivě vybírali a jeli krýt do zahraničí, cenu štěňat ani nemají přemrštěnou, jak často ti, co kryjí na dvorku, a vrh je vyrovnaný, jak zdravotně, tak pracovně. Ono se plemeno nemusí vylepšovat, jak píše Inspektorka. U některých plemen, třeba u nás GR, stačí držet linii. Jinde je to bohužel už asi v kopru.
balu:Já občas tu chybu, že čtu diskuzi, udělám. A pak je mi zle z toho slovního průjmu.
Oni tam totiž píšou většinou lidi, kteří nemají co dělat a vybíjejí si tam různé frustrace. Nemyslím tím samozřejmě, že všichni jsou takoví. Ale já třeba nemám čas ani sledovat večer program v TV, natožpak nějaké diskuze na iDnesu.
balu:A dalo se čekat něco jiného? Stačí číst diskuze pod jakýmkoliv článkem, kde figuruje pes jako pachatel čehokoliv, byť by za to nemohl.
To nevím, já běžně diskuze na idnes nečtu, nečtu tam vlastně ani zpravodajství jako takové. Na FB to teda potom zase bývá naopak, tam se zase lynčuje, kdo že si to dovolil ublížit pejsačkovi. Takže to už taky nečtu. Protože, jak už tu bylo řečeno, kdovíjak to bylo.
Fikovnice:Včera se o tom objevil článek na iDNESu. Ještě jsem nečetla diskuzi…
Většinou s tím zásahem toho otce souhlasí.
Děkuju. 🌹
Já to s tím orientačním smyslem taky nemám moc v pořádku. V té Wroclawi bylo objížděk několik, o kterých navigace nevěděla, tak jsem jela za nosem, až jsem potom zjistila, že jedu vlastně na sever, místo na jih. 😄Naštěstí jsem si nezajela moc a tu cestu směrem k náměstí mně vlastně dost usnadnili řidiči, kteří tam jeli přede mnou. A navíc k tomu jsem měla takový štěstí, že zrovna přede mnou někdo vyjel z parkovacího místa, tak jsem tam hned zahučela, i když podélné parkování na levou stranu mně jde blbě, protože toto jsme se v autoškole neučili. Na zpáteční cestě jsem teda měla problém s navigací, protože mě nechtěla pustit na rychlostní silnici, po které jsme jeli ráno tam a bohužel na ten nájezd jsem sama netrefila, odbočila jsem dřív a už se nedalo vrátit. Takže jsem musela jet přes různé malé vesnice, kde tedy byly strašné silnice, asi tak jak u nás 😄 a cesta mně trvala asi o hodinu dýl. 😀Přišlo mně to nekonečný a Cherry asi taky, ale jak už jsme byly v Prudniku, tak už to bylo v pohodě, vzala jsem tam benzín a jely jsme dál. Mimochodem na plné nádrži jsem v Polsku ušetřila 300, takže jsem si pak na výstavě mohla koupit 3x kafe za stovku. 😂
Lidi, tak teď v té Wroclawi byli i v kruhu úplně bokem NO, to by člověk fakt brečel, jak to plemeno teď vypadá, neviděla jsem jediného psa s rovnými zády, všechno hrbáči.
megi-the-pes:Ale Vy jste z Cejlu, ne? Tam musíte mít kamery. 🙂 Ale mluvím o prostoru na boku paneláku, ne u předních a zadních vchodů.
Ne, není z Cejlu, ten je ouplně jinde. 🙂
Orionka:Určitě by se zbraně měli odebírat a ukládat do trezoru při návštěvě barů a podobných zařízení.( Viděla jsem to v nějakém filmu 🙂) Psychotesty se dělají za střízliva.
A když se vrátím k psům. Možná už střelec měl s útočícím psem své zkušenosti. Jestli žili na jednom sídlišti : “ už mě fakt se.., já mu ho sejmu”. A že by pes odkopán od psa mohl v zápalu boje zvalchovat dítě na zemi ( ? )
Ano, testy pochopitelně za střízliva a pokud se jde někam chlastat, tak správně by ten držitel s sebou mít zbraň neměl, je to porušení pravidel držení. Pokud zbraň použije ožralej, má průser.
balu:No já nevím jak to bylo. Jak moc byl amstaff agresivní. Malé děcko spadne i samo, nemusí ho zrovna shodit pes. Nevím, co za člověka je držitel zbraně. To, že dělal psychotesty v minulosti, nedává žádnou záruku, že zbraň použije uvážlivě. A dost mě děsí, že střílel mezi domy, na sídlišti, na psa s náhubkem,… Co když by střílel i na sotva odrostlé štěně, které by bylo jen zvědavé?…
Právě proto píšu, že jsme tam nikdo nebyli, tak těžko soudit.
Jinak co se týká těch zbraní, já jsem přesvědčená, že máme jedny z nejlepších zbraňových zákonů na světě. Kdyby to bylo tak, jak se obáváte, dávno by tady byly ročně desítky mrtvých. Jasně, nějaké výjimečné nehody se můžou stát (jako třeba ta v Uherském Brodě), ale je jich fakt hodně hodně málo, daleko víc obětí má na svědomí použití nelegálně držených zbraní.
megi-the-pes:Tam mám problém, že namířit na člověka, který mě neohrožuje, je na hlavu. Toto netoleruji. Ale svědci na to nebudou; může to být vymyšlené.
Kdovíjak to bylo. Můžete mít třeba 10 svědků a každej může vypovídat úplně jinak.
Já jsem kdysi byla svědkem toho, jak řidič před námi srazil kluka na přechodu. Mně se zdálo, že řidič musel telefonovat a kluka srazil uprostřed přechodu. Jiní svědci to viděli jinak no a policie nás potom na výslech ani nevolala, nic se prej nestalo. Takže asi tak.
Fikovnice:Ali, velká gratulace!
I k tomu řízení, 2x 350 km pro nevyježděného řidiče je dost!👍
Jani, tak aktuálně mám najeto 7 tisíc. Syn mně řekl, že 10 tis. a můžu si říkat řidič. 😂
balu:Gratuluji! K ocenění i k tomu ježdění. Není to tak dávno, kdy jste z řízení auta byla zoufalá, a teď jedete 350 km tam a zpět a ještě k tomu do ciziny. Klobouk dolů!
Děkuju, popravdě včera při návratu už jsem měla dost, musela jsem udělat 3 zastávky a věčně jsem překračovala rychlost. Tak doufám, že mně nepřijde nějaká pokuta. 😄
Inspektor-pisisvor:Vyšetřuje se KAŽDÉ použití zbraně na veřejnosti. Bez ohledu na to, na koho nebo na co byla použitá
Dobře. Předpokládám, že tento pán z toho žádné popotahovačky neměl.
balu:Kdo ví… ale kdo nosí na vycházku se psem a dětmi pistoli? Nejsme na divokém západě…
To sice nejsme, ale je to povoleno. Ten člověk prošel přezkoušením a psychotesty a skrytě tu pistoli nosit může. V některých USA státech nebo v Izraeli ji třeba může nosit viditelně a nikomu to nevadí. Víte co, teď jsou v tom hlavně vášně a sociální sítě jsou v tomhle hrozný, tam by lidi každýho odsoudili rovnou na smrt. Nebyli jsme u toho předpokládám nikdo, tak bych to nechala na vyšetření ofic. místy. Jinak popravdě mně kdyby nějaký agresivní pes ohrožoval mého psa nebo dítě a já tu pistoli měla, tak střílím taky. Tam jde o vteřiny a vyhodnotit situaci nějak adekvátně, aby nikdo nepřišel k újmě, asi dost dobře tak rychle nejde.
Tak ale vemte si, že veterinární kliniky nejsou státní zdravotnická zařízení, jsou to prostě všechno komerční subjekty. Takže odmítnout můžou cokoliv a kohokoliv prostě, tak to je. Je to jen na nich, jak se zachovají a v podstatě když to tak řeknu na plnou hubu, tak se člověk nemůže divit, že jim jde jen o prachy, protože tak to prostě je. A pokud se tam najde nějaká dobrá citlivá duše, která se slituje, tak je to jen dobře.
Jinak co se týká případu, tak těžko soudit, nikdo jsme tam na místě nebyli. A popravdě v dnešní době se ani nedivím, že někdo, kdo má zbraň legálně, ji skrytě nosí, je to povoleno. Nevím sice, jak to bývá, když takový člověk postřelí nebo zastřelí psa, ale pokud zbraň použije proti člověku, tak to není žádná sranda, je vyšetřovanej horem dolem, jestli byl zásah adekvátní, a rozhodně si nemyslím, že si ten výstřel nějak užil, protože je vždycky jednou nohou v kriminále.
My jsme o víkendu úspěšně ukončili výstavní sezónu ve Wroclawi, oba dva dny Cherry získala ve třídě otevřené V1, CWC (čekatel šampiona krásy PL). Pro mě i obrovský úspěch, co se týká řízení, ujela jsem celkem 2x cca 350 km, s blouděním ve Wroclavi určitě i víc a to proto, že jsem stůj co stůj chtěla vidět historické centrum města, když nevím, kdy a jestli vůbec se tam ještě někdy dostanu. 😀Právě tam probíhala vojenská přísaha.