Ano, v budoucnosti.
Příspěvky uživatele
Sarah01
Orionka:Přiznejte, kdo toho psa do bahna hodil, případně poslal. Podle toho jak se tváří nešťastně, sám to nevymyslel. Chudáček pes 😇
To jsme šli v srpnu na Rabštejn u Rýmařova, byl to úvoz a v těch vyjetých kolejích takové to už mlaskajici bláto. Bohužel jsem si toho všimla pozdě, kdy prostě přivolání už jaksi nebylo možné. 😂
Fikovnice:Panebože, já vůbec netuším, kdo to je…???🤣
Ale tuším, že je to foto zde na CHZ nejvíc zapraseného pesana (Ali, nemyslím to ve zlém!).😀
Je to Julinka. Ani jsi ji přes tu masku nepoznala, že? 😁 Každý majitel GR mi ji závidí. 😂
Doron:To vypadá dobře a je to skoro zadarmo !
Já si snad pro zajímavost koupím a pak vám budu referovat 🙂
Zkuste. Známe se osobně, víc mě vyhovovaly tréninky naživo, ale taky ne všechno. Člověk si za pár let vezme od každého výcvikáře to, co mu nejvíc vyhovuje pro toho kterého psa.
Fikovnice:Já viděla na netu video eutanázie psa doma…
Krásné, dojemné, snad nikoho nepohorším, když to sem vložím:
Jani, na video se dívat nebudu, protože my to měli doma vždycky a už 4x. Všichni leží doma na zahradě, bez rakve i bez deky. A čeká mě to zas.
Jasně, že je to individuální. Každej pes je jinej, tak jako jsou lidi, kteří jsou zimomřiví a naopak. Mám v práci kolegyni, která v zimě chodí v šatech a s holýma nohama, jen nosí vysoké kozačky. Teď aktuálně je tady -14, jsem zvědavá, v čem přijde zítra. 😀
Příspěvky typu “neumím si to představit” a “podle mě to nemůže fungovat” mi v tom kontextu připadají v tom lepším případě jako úsměvné spekulace 🙂
Mně to třeba jenom nevyhovuje.
Jinak tady má zrovna paní vypsaný nový online kurz Poslušný pes se slevou 60% https://psitrener.cz/poslusny-pes-akce/?fbclid=IwAR32ETOnIK02CGaAr3bkcR5QbEVeHkphWHBP1ckTz9ph7wVPm_Bq0VNoHnk
Já mám naštěstí prase jenom jedno. Když prší nebo je po dešti a jsou óbr kaluže a máme s kamarády nějakou skupinovou procházku, tak vím, koho nebrat.
S tou srstí je to předsudek, není to pravda. Drago, který trvale venku nikdy nebyl, je osrstěný tak, že by to stačilo na psy dva. Feny, které určitou dobu, mimo zimní období, venku bývaly, tolik osrstěné nejsou. Nemyslím si vůbec, že pro psa je 20 stupňů moc. V létě bývají přece i třicítky ve stínu a žádný problém jim to nedělá. Co by problém dělat mohlo, tak ty přechody z tepla do zimy a naopak, ale když to zvládáme my lidi, tak pes jakožto zvíře domestikované, se taky přizpůsobí.
Vždyť je to úplně jedno. Psi jsou stejně se mnou doma, akorát je teda výhoda, že ráno s nima nemusím na procházku, ale vypustím je jenom na zahradu. Ale třeba kamarádce, která taky bydlí v domku, se psi na zahradě nevykadí, musí mimo obec. Já si naopak myslím, že v tom baráku je to někdy i horší, když pes je jen na dvorku a v životě nevytáhne paty ven. Vidím to u sousedů. I když teď u současného psa už je pokrok, má k dispozici volně celou zahradu, kdežto předchozí pes byl skoro celý život zavřený v kotci.
Xerxova:asi mají trochu jinou vlhkost vzduchu… ale pravda - jak mám zimu ráda, tak všeho moc škodí 😉
Mají tu zimu jinou, aspoň to vím přímo od Rusů ze Sibiře, že pocitově to není až tak hrozné. Ale přece jen -70, to už je teda masakr.
eena:Vyzerá to ako celkom fajn vecička (odchovávala som len raz v živote 12 šteniat teda nie som expert), ale mne ako “hľadačovi chýb” napadlo, či tam nebude ostávať veľa nedopitého mlieka - sa mi vidia tie dudlíky vysoko nad dnom - na podobnom princípe mám z vedra urobenú napájačku pre kačky - ale ostáva tam voda - pod tými namontovaným sklápacími mištičkami. No ale v prípade napájania vodou to samozrejme neriešim
V tom originálním krmítku, co jsem měla, to nezůstávalo. Ale i kdyby, vždycky jsem to dávala vylízat feně, takže já to nevidím jako problém.
U nás taky bílo, ale jen tak cca 3 cm, to stačí. A přituhlo -5.
U nás se teď spí. Koukám, na jednu deku se vešli všichni. 😁
Moc hezký fotky. 👍 U nás mlha a prší. Teď teda možná přestalo, jsou aktuálně - 2.
Spíš asi toto, je to větší, ty malé jsou pro koťata https://1url.cz/XuZVR
megi-the-pes:Jak to vypadá, to krmítko?
Našla jsem fotku, měla jsem ho předloni zapůjčené. Dá se to sehnat i na Aliexpressu a stojí to cca 500, jen prý to není tak kvalitní materiál a nevydrží to tak dlouho. A musí se k tomu nechat dodělat nějaký stojánek. Ale to mně nevadí, nějak to vyřeším a nějaký ty dva nebo tři vrhy to snad vydrží.
Fikovnice:Alenko, každý má vyšší plat. Vůbec jsi mě nenaštvala…
Jestli myslíš odejít do jiného města, tak to jediné nedávám. Mám tu přátele, však víš. Zrovna včera byla u mě kamarádka, pomáhala mi v bytě s plno věcmi, co už já nezvládám. Moji specializaci znáš. Narovinu tedy napíšu, že včera mi přišlo vyrozumění, že na jednom konkurzu (na jiné místo) jsem neuspěla. Ani mě osobně neviděli. Více specifikovat raději nechci…nicméně ty důvody jsou k 🤮! Ale byla jsem varována, že naše “dotyčná osoba” má prsty delší než je ruka Saxany.
Myslela jsem třeba i dojíždět někam mimo Brno.
Fikovnice:Milá Jani.
Vlastně ve všem s Vámi souhlasím. Bohužel najít nové místo v mém věku a při mé extrémně úzké specializaci není vůbec jednoduché. Zničená z toxického prostředí už jsem, to je pravda. Kroky “něco změnit” podnikám AKTIVNĚ od léta. Kdyby se to stalo před 15 lety, byla bych ještě věkově perspektivní. Je to všechno…víte na co…?!💩
Jani, ale ty mimo kocourů přece nemáš žádné závazky. Ty bys našla práci kdekoliv jinde a daleko líp placenou. Nevěřím tomu, že to nejde řešit. Jako nechci tě naštvat, ale i já mám vyšší plat. Mám jen SŠ s maturitou a 20 let praxe.
Všechno šlo hrozně moc nahoru. Chtěla jsem si koupit krmítko ze silikonu pro štěňata, ale teď za něj chtějí 5 tisíc. Takže nic nebude a holt se bude dokrmovat flaškou, pokud jich zase někdy v budoucnu bude víc.
Bobca:nebude to spíš pozitivně-negativní?z čeho budete příští měsíc žít??😇Pokud nemáte ve “stružoku”rezervy?😊🤭
Ale udělat si radost je hodně pozitivní👍já si taky dělávám drobné radosti👌
To nebylo úplně tak myšleno, jak bylo napsáno. Ale udělalo mně radost, že jsem zaplatila dluhy, nakoupila, co jsem potřebovala a samozřejmě s penězi na trvalé platby a na živobytí je počítáno. 🙂