U nas jeste frci "Mšicu" (pripadne s E na konci) a “Inu - Šiblá” proneseno takovym tim mirne povznesene otravenym hlasem a doprovozeno chapavym pokrcenim ramen 😀
Jinak k rvani se dvou stenat se radeji moc nevyjadruju. Marne premyslim jak se muze trimesicni labuna rvat do krve s udajne submisivni sestimesicni kokrici. Jako fakt. Pochopim dospela zvirata dana naraz k sobe, ale dve mimina?
A protoze mam za sebou dvanactihodinovou nataceci sichtu, nulovej spanek a tudiz komplet hlavove dutoprazdno a proto nejsem schopna v diskuzi dohledat zda na nejakou radu/otazku zadavatel nasledne nejak reagoval, budu v ramci zachovani sve dusevni pricetnosti predpokladat, ze je to troll.
Ne, zadavatel nepodal vlastně skoro žádný info. Nepoznala jsem vlastně ani, jestli jsou ta štěňata čistokrevná nebo bez PP, tudíž nějací kříženci. Takže tady už to zase jede ve formě dedukcí a tak.
Náhodou jsem objevila tohle vlákno..Řešíte tu i banku..Já jsem u komerčky 32 let a byla jsem si před 3 lety osobně nahlásit změnu adresy..A posteskla si,že za těch 30 let u nich nemám žádné výhody,že jestli nedostanu nějaké “věrnostní”.😊A žeprý,co bych si tak představovala..Já na to,že za výběr z jiného bankomatu jsem (musela jsem vybrat 400,bo neměli ve Velké Bystřici v lékárně platby kartou)musela zaplatit 39 !!!korun poplatek..A to ještě pak jednou…Tak že by mi mohli aspoň zařídit bezplatné výběry..Stalo se..ale musela jsem si říct..Za vedení účtu platím 39.-..Jinak platím kartou všude..Bankovnictví mám teda doma na velkém počítači..Placku mi nabízeli v T-mobile-tu jsem zamítla..Mám C1 telefon(Nokiu) 10x4 cm,šupnu do kapsy,a stačí mi..
KB je ještě horší moloch, než ČS. Dcera pracovala v obou a zatímco z ČS utekla až potom, co vyšetřovali podvod klienta, který půjčoval bankovní kartu různým lidem i s PINem a škodu pak chtěl po bance a ta se to snažila hodit na dceru, tak v KB vydržela myslím jen 2 roky, prý plno školení, když se mělo přejít na nový systém, ale v reálu skoro nic nefungovalo , klienti naštvaní a všechno se samozřejmě sveze po pracovníkovi za přepážkou. Vrcholem bylo, když jsme přišli do KB na sjednanou schůzku, manžel u ní měl účet asi od roku 2000, a bankéř nebyl přítomen. Vůbec se neobtěžoval dát vědět. Raiffka je něco podobnýho. Po tom, co koupili Equa bank, tak staré osvědčené zrušili. Když jsem po nich chtěla elektronické výpisy zpětně od data založení účtu, chtěli po mě za to 200 měsíčně, nakonec jsem to uhádala, protože jsem dobře věděla, že na to mám nárok zdarma. Nic u nich nejde udělat elektronicky nebo telefonicky, musí se s každou blbostí na pobočku, kterou samozřejmě nemají jen tak někde a ještě si tam člověk vystojí pěknou frontu. Já prostě nesnáším, když si někde lidí neváží. Oni nás potřebují, ne my je.
Něco se tam asi děje z důvodu hormonální nerovnováhy… To je Julinka?
Ano, Jani, je to Julinka. Moje intuice říká, že se musí něco dít, protože to není normální, to chování Dráčka. Vulvu má stejně velkou jako teď Cherry, která má ten cca 20. den hárání, což je defakto konec. Chová se normálně, kromě toho, že už ji to začíná občas otravovat, čumák normálně studený. Uvidím zítra na té veterině.
Napíšu to asi sem, nechce se mně zakládat nový téma. Přestala mně hárat mladší fena, je to cca 20. den od začátku hárání, pes na ni naprosto nereaguje, starší má do hárání cca 2 měsíce, hárá už 6 let pravidelně. Ale pes na ni pořád naskakuje a olizuje ji tak, že je celá úplně mokrá. Na zánět to viditelně nevypadá, můžu se samozřejmě plést, určitě nehárá, jsem si jistá. Každopádně nevím, co s tím, ale nelíbí se mně to. Nenapadá vás něco? Ještě teda musím zmínit, že Drago je na ni extrémně fixovaný a ona si od něj nechá naprosto všechno líbit, nikomu jinýmu by to nedovolila. Samozřejmě veterina zítra, dnes to už nejde.
Víte někdo o bance, která k přihlášení do bankovnictví na pc nenutí lidem bankovnictví v mobilu? Spořka to právě teď zavádí, alternativa jsou zpoplatněný sms, zuřím a zvažuju jinou banku, ale je jich tolik. A nebo je nějaký srovnávač bank z těchto hledisek?
Měla jsem Equa, to byla nejlepší banka, která mně vždycky vyšla vstříc. Bohužel ji schlamstla Raiffka, tu nesnáším, ty kolosy jsou vždycky nejhorší, tak jsem ji zrušila. Teď mám Fio, platby musí být potvrzené PINem, který chodí do sms, jinak ji v mobilu používat nemusíte, žádný klíč nemají. Výběry zdarma z cizích bank jsou ale jen 3 v měsíci a pak se to navyšuje podle plateb kartou, já to v pohodě stačím. Mám tam i spořící účet a až mně doběhne fixace u hypotéky, tak si ji taky vezmu tam, abych to měla všechno u jedné banky, navíc teď mají nejvýhodnější úročení, tak snad to ještě rok vydrží.
Zase já znám spoustu lidí…normálních, slušných, co chodí “darovat” plazmu právě proto, že za to dostanou nějaký prachy. Kdyby to bylo zadáčo, tak by nechodili…
U chudých studentů to já třeba beru, nějak si vydělat musejí.
Mě nedávno dostala jedna paní venčící svého psa v Olomouci na hlavní třídě. Pes nějaký malý chlupatý kříženec na volno, já goldenku úplně klidnou na vodítku u nohy, o psa vůbec nejevila zájem, zajímají ji spíš lidi. Když nás paní zaregistrovala, začala na psa hystericky řvát a na mě volala, že pejsek už byl pokousaný od velkého psa a abych jí netvrdila, že můj pes nekouše, protože to říkají všichni. Ok, neříkala jsem nic, ale napadlo mě, že kdyby si dala psa na vodítko, nemusela by na nikoho úplně bezdůvodně řvát.
A tak to vím i já. Spíš jsem reagovala na článek, kde se píše o bojových plemenech v souvislosti s napadením člověka. To pro tahle plemena přirozené není, ne?
I když se přiznám, že jsem této nálepky onehdá využila, když se v naší bytovce objevil někomu uprchlý staford a ohrožoval sousedovic kocoura. Tomu jsem zařváním umožnila úprk (možná by mu fenka nic neudělala, ale co vím?) a volala jsem na obec, že ho mám za dveřmi a necítím se bezpečně. Starosta volal majiteli a během pár minut si pro něj dojel. Očividně to nebylo poprvé, když hned “pachatele” identifikovali.
Tak to zas jo, mně šlo primárně o ten název, jinak samozřejmě ten článek je o ničem, když se ani neví, jestli to nebyl náhodou kříženec.
Jak vidět, nejlepší zkušenost je pistole. Přehnaně. Ale ta pepřová střela - bude na 3 m a sejmete ho jednou dobře mířenou. To vám klidu nepřidá.
Pak jedině se s pánem dohodnout na časech : vy pondělí, středa, pátek. A on bude mít psy na vodítku a půjde jinam. On ty zbylé dny. Nebo jakkoliv jinak.
Ono je dnes těžký se domlouvat, když psů jsou mraky (tolik psů, co potkáváme poslední roky po kovidu, jsme nikdy dřív nepotkávali) a lidi se domluvit ani nechtějí. K nám na vesnici se přistěhovala spousta lidí z měst a ti nějak nejsou zvyklí se moc omezovat, občas je to dost hrubá arogance ve stylu já jsem doktor a kdo je víc. Měla byste to slyšet, když mi náhodou přivezou maso pro psy nebo cokoliv jinýho a paní doktorka v BMW nemůže projet, přitom nejsme slepá ulice.
Za mě neexistují bojová plemena, jenom blbí majitelé. Zdravotní problém je mnohem méně pravděpodobný.
A tak já bych označení zas až tak nezatracovala, i když je na něj právě spousta majitelů těchto plemen alergická. Byli šlechtěni k zápasům a teda za mě těžko to z těch psů někdo vymlátí nebo odstraní piškotkem, tomu nevěřím. Ten pes může být doma naprostej milius, může spávat s dětma v postýlce, přesto až dospěje, bude napadat psy samce, pokud to páník venku neukočíruje. I u nás v poslední době vídávám venčit pána takové dva pejsky na flexině, chodí až k večeru, aby nikoho nepotkal a pejsky mohl pustit na volno. Jenže já chodím taky k večeru, na cvičení potřebuju klid a ne aby mě někdo rušil psa z odložení nebo mně chodil do vlečky. A posledně mě teda dost vyděsilo, jak je pán hystericky přivolával, tak nějak jsem byla vyvedená z toho večerního klídku. Což o to, svýho psa si přivolám, ale pokud Ruda nebo jak se pes jmenoval, přiběhne až k nám, tak nevím, co budu dělat, ptž nemám zkušenost. A zatím teda o ni ani dvakrát nestojím.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 01.10.2023, 18:06:41
Já vím, ale když si člověk uvědomí, jak se za jiný věci rozhazuje a taky jsou to miliony….Jo, jsou to většinou dotace, ale ty jdou v důsledku taky z našich kapes.
Ali, to je tedy síla! 7 let a už seniorský věk! Ale Dráček vypadá jak odrostlé štěně, je to pes úžasňák! Moc mu přeji zdraví a vitalitu ještě na moc moc let!
Krásné, miluju člověčenství! A z toho příběhu jen tryská.
Jen tak mmch. dávám do pléna dotaz: Viděli jste dokument Jednotka intenzivního života? Paní prim. Kateřina Rusínová na mě udělala veliký dojem!💝Je dobře, že se nestala herečkou, a přitom jako malá a obsazovaná do dětských rolí, měla určitě dobře našlápnuto… Byla by možná slavná, bohatá, ale tato profese (kterou teď dělá) se nedá žádným bohatstvím vyvážit.👏
Jani, neviděla, kde to to najdu?
Teď v poslední době hodně na soc. sítích rezonoval příběh a sbírka na nemocného Martínka, možná jste to zaznamenali. Sama jsem přispět nemohla, ačkoliv bych ráda. Ale opět mě dostalo, jak se lidi pod těmi posty na FB hádají. Nechápu to. Vždyť život je tak krátkej na to, abychom se pořád hádali a řešili blbosti.
Mně taky. Ale to je úplně jiný typ psa… Ten Anglický ovčák se veze na vlně popularity, kterou zažehly bordery a v níž pokračují australáci… Vyšlechtěn v USA…
Mně je to jasný.
Jinak doufám, že FCI bude mít rozum a neuzná tuto křižovatku, jako i spoustu jiných. Nechápu, že někdo si nenajde to svoje v plemenech, která již jsou, vždyť je jich tolik.
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 01.10.2023, 10:43:35
Ještě si tak nějak neumím představit, že bych v budoucnu měla mít jiný plemeno, přece jen mě hrozně baví všechno, co děláme s goldeny. Ale říkám si, že ta délka života je tam velká výhoda. Drago bude mít příští rok 7 let a to už se pomalu a jistě blížíme seniorskému věku.
Taky mám různý zážitky s dětma, většinu člověk skoro zapomene, ale dodneška mám v paměti, jak si v jednom období děti oblíbily domácí pizzu, dcera se kdesi na veřejnosti té pizzy dožadovala a ještě neuměla "C" 😊