assil:Sabatianský kult, díky, už dlouho mě nic tak nepobavilo. 😀
Vy jste to celý doposlouchala nebo dočetla? Já to teda nedala, moc dlouhý.
assil:Sabatianský kult, díky, už dlouho mě nic tak nepobavilo. 😀
Vy jste to celý doposlouchala nebo dočetla? Já to teda nedala, moc dlouhý.
Já jsem teda taky měla plány, když starší fenka údajně pocházela ze špičkového spojení. Ted po letech už si to jednak nemyslím a jednak vždycky se při tak početných vrzích, jaké goldeni mají, může vyskytnout nestandardní jedinec. Každopádně zdravá je a pracovat můžeme, jak se nám zlíbí. Dnes už bych si po prostudování rodokmenu štěně jen tak z nějaké chovky nevzala, spíš teda z většiny, a hleděla bych úplně na jiný parametry, než jaké jsou oficiálně v klubech pro chov povinné nebo se sledují či jsou jakože IN. Bohužel tady k tomuto poznání člověk dojde až zkušeností, kdy si toho prvního psa pořídí a vším si projde. Nejlepší je asi začít hodně hodně mladej, aby člověk stačil během těch let nasbírat všechny informace a zkušenosti, utřídit si to a ještě něco stihnout.
Orionka:Hamás nejsou všichni Palestinci. Rozumím rozhořcení Izraele a světa, ale rozmlátit a nechat vyhladovět Gazu, to se rovná genocidě. Žijí tam i normální lidé, kteří chodí (za nehezkých podmínek) pracovat do Izraele. Navíc Gaza je Palestinská. Chcete zrušit Palestinu, tedy to, co z ní zbylo?
Já? Já mám na to myslím dost malý vliv.
Nechala jsem očkovat psa i fenu loni tou vakcínou do nosu, protože už dvakrát to Dragouš dotáhnul z výstavy nebo z výcviku a bylo to fakt dost hnusný, navíc to doma potom chytili všichni. Letos jsem očkování vynechala, babča už umřela, ostatním posiluju imunitu jinak a nemáme teď v plánu ani výstavy ani zkoušky. Jinak veterinář mi tvrdil, že ta vakcína neúčinkuje proti všem kmenům a že chovatelé, kteří u něj dříve očkovali, ji už nechtějí, proto ji ani neobjednává. Já si ale myslím, že nám účinkovala dobře.
Ivus:Nemyslím, že to je tak černobílé, jak se u nás říká. Oni tam ti Palestinci opravdu žili po generace a Izraelci se jim tam rozšířili před těmi 70-100 lety podobným způsobem, jako se teď šíří muslimové v Evropě.
V určitém okamžiku už tam těch židovských přistěhovalců bylo tolik, že se na západě rozhodlo, že budou mít vlastní stát a ten se navíc různě pochybně rozšiřoval a zabíral těm původním obyvatelům víc a víc země. Pokud někdo říká, že Izrael je v právu, měl by se zamyslet, co bude říkat až muslimové vytvoří vlastní stát ve Francii, hlavní město chalifatu bude Paříž a Francouzům zůstane jen kus břehu u Atlantiku a podhůří Alp.
Léta jsem žila v muslimské zemi a tam na ten konflikt panoval úplně jiný pohled než tady u nás, v obchodakach byly sbírky na humanitární pomoc okupované Palestině a tak… Třeba pro mě je nepochopitelné, že je v současnosti v Izraeli vezneno něco kolem 1000 Palestinců bez obvinění a bez soudu. To by v civilizovaných zemích být nemělo.
Ale tím nechci obhajovat násilí a zabíjení ani z jedné strany.
To je sice hezké, ale povražděním mladých lidí na festivalu se to přece neřeší, od toho jsou nějaká jednání a pokud vím, tak Hamás se nikdy na ničem domlouvat nechtěl. Jinak s Francií to dopadne přesně tak, jak píšete, to už je jasné a jasné taky je, že původní Francouzi se bránit tak, jako Izraelci, rozhodně nebudou, oni jim prostě tu svoji zemi úplně klidně nechají. Ono není nikdy nic černobílé, to všichni si myslím víme a jen když se člověk podívá na mapu Blízkýho východu, jak se vyvíjela v těch poválečných letech, tak je jasný, že Palestincům se ten prostor hodně zmenšil. Já se přesto pořád na Izraelce (Židy) dívám jako na národ, kterej byl zkoušenej po staletí, neli vlastně po tisíciletí a poučil se z toho tak, že už si nenechá sr.at na hlavu. Jinak bavila jsem se o tom útoku i s lidmi, kteří vždycky stranili Palestincům, a sami říkají, že toto byla fatální chyba a nedivili by se, kdyby je nakonec Izrael z Gazy úplně všechny nechal vystěhovat.
Fikovnice:To jste Vy, Neverende?😛
A zase, do roka a do dne zvu ťa na Boží súd, Lomikare. 🤣😂
Lenocka:Připojuji se - prosím o doporučení na postroj VHODNÝ na lehké tahání. Na medvěda 😀 Piškůtek dneska dostal nejlepší hodnocení všech rentgenů,tak může paničce pomáhat v terénech.. ❤️
Paráda, gratuluju moc, to je sen každého majitele psa. 👍🌷
Anonymní:Hamás spustil vojenskou operaci proti Izraeli. Jeruzalém hlásí přes 300 mrtvých a 1000 zraněných
Rakety zasáhly nemocnici i obchody.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/izrael-pasmo-gazy-terorismus-palestina_2310070658_hof
Je to strašné a doufám, že Izrael to zvládne.
Kilian:…no mně sem nejde vložit většina fotek, video u bych nezvládla asi vůbec…..Šutříka videa jsou úžasná…..Jani, s covidem jsem ji ukončila a už jsem se k ní nevrátila….dělala jsem ji sedmnáct let a už se vracet nechci…
Já se nedivím, musí to být moc těžké jak pro majitele, tak pro psa.
Anet10:A tak, exterierák na výstavy to není, ale já nepotřebuju krásnýho psa do kruhu, mám ji jako parťáka. Aspoň netahá zadek po zemi a nemá šmajdavé nohy. Povahově je to pošus, se psema se moc nemusí, od štěněte je uřvaná, je ji problém ji zklidnit, když je mezi psema. To si zítra na cvičáku zase užiju( v řadě mezi psema) Když cvičí sama, je v pohodě. Je to prý celá máma. Štve mě s těma klackama, úplně je miluje, jsou nade vše, posbírá jich na prochajdě třeba 4 naráz a hrdě si je nese. Když s ní jdu sama, tak jí klacky nedovolím a ani nehážu, ale problém je můj chlap, ten jí háže balonky a hračky a ta je ve svým živlu. Na stopě se dokáže trochu zklidnit, jinak jak cvičí mezi psema, tak je nervozní. Včera jí bylo 10 měsíců.
Je fakt krásná, takhle si představuju pěknýho NO. 👍
Nemáte fotku v postoji?
Kilian:..děkuju…..krom canis zkoušky a dvou zkoušek z noseworku…máme od října 2021 splněno BH-VT, IBGH 1-3, ZZO, ZZO1, ZOP, StPr1 …..to BH-VT dělal přesně 10.10.2021 strašně to letí….
To je paráda, gratuluju moc. 👍❤️
Jinak tady je dnes zima, jen 8 stupňů, asi už začnu topit, aspoň k večeru.
bambule:Kamarádka má přítele původem z Libereckeho kraje. Bydlí teda tady na Slovácku, ale k jeho rodičům jezdí poměrně pravidelně. Pochvalovala si v Polsku hlavně nákupy ve stavebninach a nákupy nábytku. Opravují starý barák a spoustu materiálu a vybavení si přivezli právě z Polska.
To mě taky napadlo, že bych něco potřebovala, ale nevím kde, nevěděla byste třeba přesné tipy na obchody?
Orionka:Lidl je Lidl všude a Biedronka je polská, podle zpráv bližních je lepší. Já tam ještě nebyla a naše zprávy to hodně promluvily. Megii třeba písne, jezdí často (?)
Ano, vypadá to tak. Já tam byla úplně poprvé a nevěděla jsem, co tam vůbec mají, natožpak ceny. Že se vyplatí vzít benzín, to už jsem věděla. Vlastně jsem na té plné nádrži ušetřila 300, protože jsem si tam ještě dávala kafe, mám ráda latté z Orlenu. Do Glucholazů to mám cca 50 km, do Prudniku asi 70, tam je zas víc obchodů, ale teď je uzavřený přejezd za Třemešnou, musí se objíždět, takže to jsem nechala na jindy.
Anet10:Pokud se jedná o vestu, tak tu mám odsud
https://d4m.eu/cs/13-vesty?p=2
mám Laru černomodrou, ta má zátěr, je s kapucí, dobrá do chladnějšího počasí a pak mám Safety černou, ta je bez zátěru, na léto lepší. Ty kapsy jsou právě super na výcvik a rychlou odměnu. No a bundu mám od oděvy Hotový z Jemnice, jednu s tenkou podšívkou, ta je na teď, no a má mi přijít s teplou podšívkou do chladnějšího počasí. Stránka Hotový se mi nepodařila načíst. Když si zadáte oděvy hotový, tak vám to vyskočí. Bunda od nich je fajn, na požádání mi zkrátili i rukávy, mám krátké ruce. Od Ščučky jsem bundu vracela, protože to byl softshel a v tom se já potím, ještě k tomu byla nešťastně blbě všitá guma vzadu v pase a dělalo mi to na zádech hrb. Tyhle vesty a bundu nosím když jdu se psem cvičit, na prochajdu, na cvičák, jinak, když jedem třeba na výlet, oblíkám normální hadry.
Díky, vypadají dobře, určitě vyberu. Mně už kdysi kamarádka dávala tip na Gappay, ale tam mně ty ceny přijdou dost vysoký.
Bobca:Já teda nemám jedinou stížnost na KB..V Olomouci,kde jsem bydlela 12 let, pobočka super,ochotní-teď mi vypadlo slovo😇🙄…No ti,ke kterým chodím..Měla jsem přiděleného svého,s ním jsem řešila třeba příkazy k úhradě a poradil mi a vysvětlil “internetové bankovnictví”,že ušetřím 150 korun za 2 příkazy..Zkraje jsem se toho strašně bála,ale už je to dávno v pohodě..Vždy na objednaný čas jsem přišla,všichni milí,ochotní..V Uničově pobočku nedávno zrušili,ale vlastně jsem neměla potřebu tam chodit..Ale kdysi jsem tu chodila,a bez problémů..
Thieli-to musí být romantika,být bez elektriky😇
Já to chápu, že když se k člověku pracovníci za přepážkou chovají slušně, tak je spokojený. Ovšem v dnešní době platit 39 korun za vedení účtu je zlodějina, oni disponují s vašimi penězi a vy jim za to ještě platíte. A kdybyste si to nevyhádala, tak platíte dodnes. A to je právě to, s čím oni kalkulují, že když se člověk nezeptá, tak to nabízet nebudou. Přístup ČS je úplně stejný, moje mamka tam má účet odjakživa, je konzerva a bojí se, že jiné banky zkrachují. A kdybych do ní nevrtala a ona se taky nezeptala, bude jim platit všechny poplatky doteď. Přitom jinak je až neúměrně šetřivá, připadá mně to někdy až jako nemoc, když řeší cenu jídla v restauraci a pak si dá radši jen polívku, a co se týká jízdného v HD, tak to taky pořád počítá a prý pokud budou zrušeny slevy pro důchodce, tak radši nikam jezdit nebude.
janaa:Ali,jestli to chce mít možnost vzít i na zkoušky,tak doporučuju ten northsay (i cena je dobrá), co od nich mám ten kilt, dělají v hnědé a zelené
Díky, Jani, kouknu na to a nadělím si na Vánoce. Já všude tahám s sebou batoh, ale tam se toho moc nevejde.
Potřebuju tu výcvikovou vestu, kde to kupujete?
Jinak dnes jsem byla nakupovat v PL, benzín plná nádrž ušetřeno cca 250 korun, pak nákup v Lidlu, úsporu jsem nepočítala, ale namátkově ceny podobný jak u nás, některý zboží stejný, některý regionální, kofolu třeba nemají 😀, mlíko bez laktózy 👍, pečivo trošku jiné, masa míň, ale třeba ryby větší výběr. Pak ještě Biedronka, usoudila jsem, že ta bude na nákupy potravin i drogerie lepší.
Tak dnes na veterině na utz všechno v pořádku, na KO máme přijít za týden. Je prý možný, že feňule prostě psům voní i víc jak měsíc před háráním. Dnes už se to doma i trochu uklidnilo. Už jsem rozhodnutá po dalším hárání pro preventivní kastraci, bude jí v lednu 7 a mám strach z pyometry.
Co tak vidím na FB, spousta lidí tuto značku doporučuje, jak jim pejsek prospívá atd. Jako já nevím, ale moji psi si teda zaslouží lepší jídlo, tohle bych jim neudělala.