Aktuálně: 3 450 inzerátů217 348 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 25.12.2024, 17:36:52 xxx.xxx.162.253

❄️Dnešní sváteční procházka s Dráčkem kolem komína, resp. kolem kostela. Holky pojedou zítra. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 25.12.2024, 13:31:29 xxx.xxx.162.253

Tak to asi nechápu, ve mně třicítka žádnou agresivitu nezvyšuje a nejspíš je to opodstatněné, bývá to ve velmi úzkých ulicích, kde nebývají chodníky a chodí tam dost pěších a většinou už se tam nějaká nehoda stala. Mě točí jiný věci na silnici, většinou jsou takoví ti kreténi řidiči. Třeba jede celou cestu cca 70, tak ho předjedu, a naráz mu to sviší i 130 a předjede zase on mě. 😀 Nebo třeba dodávka jede po prostředku taky 70 a já tam nevidím, předjet prostě nejde. A nebo plný kamion, jede 50 i mezi obcemi a od nás až do Šternberka jde předjet jen na velmi málo místech a je to cca 40 km. Někteří kamioňáci jsou takoví, že dají vědět, že nic v protisměru nejede a můžu jet 👍, jiní naopak jedou po prostředku a když vyjedu, abych se podívala a případně předjela, tak začnou troubit a zrychlí. 🙄 

Sarah01
Sarah01 25.12.2024, 13:05:29 xxx.xxx.162.253

Jé, a ještě se mně líbí Císař a tambor (natáčelo se na zámku v Bruntálu) a Tajemství staré bambitky jednička.

Sarah01
Sarah01 25.12.2024, 12:39:43 xxx.xxx.162.253
Dublinbarzoj:

Tak pár z dnešního rána, kluci sníh opravdu milují

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Sněhu máte hodně, víc, než je tady, taje to.

Sarah01
Sarah01 25.12.2024, 12:38:40 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Tomáš byl naprosto vyjímečná dětská hvězda👍 Bohužel si myslím, že by dopadnul jako většina jemu podobných, ať už našich, či zahraničních. Dospěl a nebyl by o něj zájem, nebylo by to už ono. Vlastně nejspíš už to tak bylo…a uchlastal by se…stejně😕 

On už nechtěl hrát, chtěl být právníkem. Ano, říká se, že tu nehodu způsobil v opilosti. Třeba by ale dospěl a dostal rozum, jako mnoho jiných, co v tom věku taky nadělali spoustu blbostí.

Sarah01
Sarah01 25.12.2024, 12:07:04 xxx.xxx.162.253

No vidíte, já na toho čertíka úplně zapomněla. 😄Tak ten se mně taky líbil a vodník taky.

Ano, ta nehoda Honzíka Potměšila mě taky hodně zasáhla. A ještě víc nehoda Tomáše Holého, který nepřežil. 

Sarah01
Sarah01 25.12.2024, 11:41:55 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Krom Anděl páně neznám ani jednu, takže jsem teprve konzerva. Anděl byl vyjímka, jinak ty nové od roku nevím kterého, mě prostě nebavily a ani herci to pro mě nenapravili. Mě nikdy ani nechytla Princ a Večernice…nemusím ji vidět. Vlastně to odrážímou osobnost: nemusím ta dramata, mám ráda i pohádky vtipné, jako třeba S čerty nejsou žerty, Sůl nad zlato, i v klasikách jako Pyšná a Lada, Popelka… byly vtípky👍 Nějak mě minuly Princezny ze mlejna a spol, asi se vysílaly v době, kdy jsem nějak nekoukala.

Troškovy pohádky taky moc nemusím,  jsou hodně výpravné, ale tak nějak bez vtipu. Z těch starších mám taky ráda S čerty nejsou žerty.

Sarah01
Sarah01 25.12.2024, 11:35:48 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Nechci se tu na Vánoce zapojovat do hádek, jen k té poznámce o radarech, co dříve být nemusely…no nemusely, protože kdyby jelo auto 120, tak by se nejspíš rozsypalo😉 Jezdili jsme v 90tkách po dálnici do Prahy žigulem a při 130, u toho málem povyskakovaly šroubky😏

U ná je obec tady kousek, která má cca 5 km. Když tam nebyl radar, nikdo padesátkou nejel. My teda jo, každý nás totiž předjížděl. Teď je tam úsekový, od cedule k ceduli a v dalších obcích směrem na Olomouc taky. Údajně se na nich vyberou miliony. A proč ne, že jo, je to legální a obec má peníze na novou kanalizaci, chodníky a novou silnici. 

Sarah01
Sarah01 25.12.2024, 11:13:52 xxx.xxx.162.253

Mně se včerejší štědrovečerní pohádka taky nelíbila a zařadím ji mezi ty další, které už si nikdy nepustím a které zapadnou v propadlišti dějin. Ale některé z těch nových si pouštím opakovaně, i když teřba některé z nich nejsou úplně top, ale mám ráda herce, kteří v nich hrají a už tady nejsou, nebo se mi líbí hlášky a nebo některé písničky, které v nich zazní…je to třeba Šťastný smolař, O vánoční hvězdě, Korunní princ, Princezna a písař, Dvanáct měsíčků a oba Andělé Páně. 

Sarah01
Sarah01 25.12.2024, 10:45:37 xxx.xxx.162.253

Tak pochopitelně, že volit můžou všichni od 18 let, protože kdyby nemohli, tak už by to nebyla demokracie, ale diktatura. To by chtěla každá skupina, omezit volební právo jiné skupiny. By mě zajímalo, podle jakého kritéria by se vybíralo, kdo může volit a kdo ne. 😄

Jinak mně tedy radary např. v obcích vůbec nevadí. Ony totiž vadí tomu, kdo má problém jet padesátkou. Já ho nemám.

Sarah01
Sarah01 24.12.2024, 14:14:33 xxx.xxx.162.253
P:

Pořád sem lezou ze severovýchodu a od Slovenska. Měli by se střílet ve velkém a až budou zase vyhubení, tak zabít každého který sem strčí čumák. Stejně tak všechno lítací a plavací.

Lidi se taky roztahujou čím dál víc, navrhuju taky zredukovat. 😉

Sarah01
Sarah01 24.12.2024, 00:23:31 xxx.xxx.162.253
Ph:

Slusi to - vsem klukum 👍

Nabizim jednoho dlouhosrstaka na cesani dobrovolnikum 😊 po letech, kdy mi stacil hadr na lesteni - musim taky cesat 🤪 a nejak mi to moc nejde -pravidelne 😂jen kdyz vim, ze musime mezi lidi - se donutim 🤣

a k tem vztahum… vovcacek dospel a prudi mi vsechny doma, energie mu strika i usima. Canici se pred nim uz schovavaji… 

Klidně vyčešu, baví mě to, ale asi jsem moc daleko. 😊

Sarah01
Sarah01 23.12.2024, 22:52:32 xxx.xxx.162.253
Doron:

Jj, je chlupatej, nevěděla jsem, do čeho jdu 🙂.

Je náročný na údržbu? Mám známou, které letos pejsek briard umřel, jiné plemeno už nechce, ale zatím se necítí na to pořídit dalšího. Co si pamatuju, vždy ho stříhali, nikdy neměl chlupy dlouhé. Ale mně se líbí nechat to tak.

Sarah01
Sarah01 23.12.2024, 22:48:14 xxx.xxx.162.253
balu:

Salát jsem právě dodělala. Brambory, vajíčka, sterilovaný hrášek, mrkev a celer uvařený ve sladkoslané vodě po vypnutí trochu okyselené octem (dávám bez té vody), sterilované okurky, plnotučná hořčice, majonéza poličanka, mletý pepř a sůl. Někdy přidávám sterilovanou kukuřici, syrovou cibuli, sterilovanou kapii. Množství, poměr surovin, vždy dle oka. Většinou ho udělám víc… 

Já po letech, co jsme vyzkoušeli různé variace, tradičně brambory, vajíčka, sterilované okurky a červenou papriku, cibuli zpěněnou na olivovém oleji, sůl. Takto to dělával manžel, doma u rodičů jsme to dělávali jinak, většinou varianta s majonézou a bez, zelenina různá. Ale nebráním se vyzkoušet něco jiného. 

Sarah01
Sarah01 23.12.2024, 22:08:28 xxx.xxx.162.253

U nás aktuálně -5, ideální zimní teplota, prochajda taky nebyla, ale dováděli jsme na zahradě. Na salátu se taktéž pracuje. 😊

Mimochodem hoďte sem tipy na bramborové saláty, jaké děláte vy, inspirace je třeba. 👍

Sarah01
Sarah01 23.12.2024, 21:59:00 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 23.12.2024, 20:18:43

Jani, já mám ŘP necelý 2 roky a parkovací asistenty nepotřebuju, stačí mně zrcátka. Syn má v autě právě ten senzor a na mě to působí spíš jako rušivý element. Já jsem v autoškole měla parkování nejradši, vždycky jsem instruktorovi na konci jízdy říkala, že jsme ještě neparkovali. 😄 A nejradši parkuju podélně nebo příčně pozadu. Vždycky koukám, jak na parkoviště přijede nějaký BMW a zaparkuje jak tydýt. 😄 

Jinak ještě mám v autě jakousi detekci srážky nebo co a to mě většinou hodně vyděsí. 😄 Normálně brzdím, když vidím, že se blíží auto přede mnou a to moje zničehonic začne hrozně pípat. Pak mám ještě stejný zvuk na hlášení teploty +4 a kontrolu tlaku v pneu a protože už jsem jednou píchla a jednou se mně na parkovišti pneu vypustila (na příčinu jsem nepřišla), tak jak to pípne, hrozně se leknu. 😀

Sarah01
Sarah01 23.12.2024, 20:12:04 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

My už “děláme vánoce” dneska asi od jedenácti dopolko. Ráno jsem ještě musela s mámou do krámu, aby si nakoupila…tak to jsem v životě neviděla, to byl fakt masakr motorovou pilou…jely jsme už v půl osmý…jsem doufala, že ještě narváno nebude a omyl….pak si mamka vystála frontu na kapra…a pak jsme frčely na hřbitov dát na hroby vánoční stromečky…doufám, že to nikdo neukradne……no i tak jsme za dvě a čtvrt hodiny byly zpátky, takže za mě jsme to zvládly celkem rychle a tím končím tvá Máňa….a od té chvíle už teda jedu na vánoční pohoděnku….a tu vánoční pohodu  přeju ze srdce vám všem a i všem vašim zvířecím kamarádům.

Já už se nemůžu dočkat Ježíška, jestli se bodiu pejsům líbit plyšáci, co dostanou pod stromeček.

Já jsem taky měla záměr na pohodu “dělat Vánoce”……vlastně protože mám dnes narozky, tak v podstatě jo, klid, všechno pomalu, vstala jsem v 9, v 11 jsme šli odházet z chodníku a výjezdu z garáže sníh, kterej včera napadnul, v 1 jsme zajeli nakoupit, všude plno lidí, ještě do zveráku, aby i chlupáči měli něco pod stromečkem, protože co koupím dřív, tak jim dám většinou hned, nevydržím to (horší, jak jsem to měla u dětí 🤭), pak jsem ještě zajela navštívit svůj odchov z Béček a už na mě doma čekali hladovci, takže chystat masíčko, a ještě bych ráda uvařila brambory na salát a nachystala kapra, kterýho budu smažit až zítra. A mezitím koukám na pohádky, přikládám dřevo do kotle a plním čmuchací kobereček…takže jo, taková ta sváteční pohoda. 😊🥰