U nás byl včera poprvé letos na návštěvě jestřáb. Zrovna jsem byla doma, když jsem z okna zaslechla letecký poplach. Otevřu okno a pod svestkou na zemi držel jestřáb slepici. Tak jsem zařvala, pustil jí a ona honem běžela se schovat do výběhu s volierou. No tak jsem si řekla, že je čas je zavřít (do výběhu s volierou) ale nemohla jsem nikde nalézt kvočny s kuřaty. Ty teď bydlí jinde, mají povoleno chodit v "parádní" zahrádce, ale ta je bez voliery. Zatím se ze slepiciho výběhu stále ozyval letecky poplach, ale současně ještě nějaký jiný zvuk, který jsem ještě od nich nikdy neslyšela. Tak koukám, kdo to vydává a ona to byla Čokoláda (kvočna), ale bez kuřat. Sama se běžela schovat do výběhu k velkejm (s volierou) a z dálky pravděpodobně nabádala kuřata ať se ani nehnou a nedutaji. Nakonec se ukázalo, že obě kvočny běžely do "dospělého výběhu" a všechny malinkaty kuřátka byly schovaný pod větvema a pod keřem, vůbec se nehybali a nebyli vůbec vidět. 👍 Kdybych na ně skoro neslapla tak je hledám do dneška. Hlavně celý den pobíhají všude možně tak jsem vůbec netušila, že se dokážou takhle suprove schovat a že tu maminku opravdu poslouchají.
Příspěvky uživatele
Ivus
Jinak s vámi soucítím, tady u nás na Kysucích nechávají i ovčí kožky odvézt do kafilerky, protože se jim to prý nevyplatí nikam prodávat. Ostrihanou vlnou prý jenom zateplují ovčín... Na druhou stranu když chci koupit pravou vlněnou pletací přízi bez příměsí, tak se sem vozí z Bulharska. Jinak takové ty ponozkovky všechny dělají s akrylem... I když teď v zimě se mi podařilo sehnat vlněnou přízi na inzerát od někoho, jehož příbuzní chovají ovce a nechali si jí přímo někde strojově spřást z vlastní vlny, ale kde jim to udělali, netuším
A nebo http://www.ovcivlna-vykup.cz/nase-produkty/vykup-ovci-vlny
Já mám české strakáče a jsem s nimi naprosto spokojená. Teď jsem byla u známého, co má takové ty obří králíky a pravda, že ti moji strakaci jsou fakt menší, ale nám na maso rozhodně stačí. A narozdíl právě od toho známého se mi bez problémů množí, jemu letos na jaře ani jedna samice neodvodila mladé (z různých důvodů), takže já bych je neměnila. Jsou krásní, bezproblemovi a chutni.
Já bych kvočnu z hnízda nesundávala. Nechte to na ní. Podle mě když to ponechate na ní, tak toho tolik nerozslape. Ona hlady neumře.
Mě letos kvokaly dvě slepice a nechala jsem je zavřené v takovém malickem kurníčku, dala jsem jim tam zrní, vodu a vůbec si jich nevšímala dokud ta první nevylezla z hnizda i s kuřaty. Ta druhá pak byla trochu zmatená, jestli má chodit ven s tou první a jejími dětmi a nebo ještě sedět na svých, ale nakonec to pochopila a o týden později vyseděla svoje taky.