Já barvím psy borůvkama, dělám jim fialové puntíky a pak jim říkám berušky. Taky mě mohlo napadnout od lidí ještě vybírat vstupné 🤔
Příspěvky uživatele
Ivus
Radši bych byla nabarveny pes v cinske zoo, než aby mě někdo uvařil a sežral s nudlema.
Já mám psa bez pp a fenku s pp. U fenky jsme věděli, co kupujeme, náš pán chovatel chová foxteriery od 1968, posuzuje je na výstavách atd…
U psa bez pp jsme osobně potkali oba psí rodiče. Víme jak se chovají i jak vypadají, co umí a neumi, víme čím se tatínek liší od pp psů… nemyslím, že pes bez pp je horší než s pp, ale dobře vybírejte, je to těžší, než si vybrat psa s pp. Je to levnější, ale taky můžete (ale nemusíte) skončit s úplně jiným psem, než jakého chcete.
https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/jesenicko-povodne-zaplavy-azyl-pro-psa-skody-nasledky.A240916_170129_olomouc-zpravy_stk
Já jsem měla štěstí, že oba chlupáči odešli doma, v klidu, obklopení láskou. Oba jsme vynesli ven na sluníčko, foxik pak umřel večer doma v pelíšku, borderka na zahrádce, mezi kopretinama, pod třešní, s oběma jsme se rozloučili a pak odešli. Snad do věčných lovišť…
Nevím, zda létají do Kahiry, ale za mě nejlepší na létání se psem je KLM.
(Osobně jsme letěli KLM, Austrianem a Thai Airways, ale vybírali jsme z více prepravců. KLM na psech opravdu záleží, při přestupu a zpoždění dokonce psy i vyvencili, vyměnili jednomu z nich kennelku, protože dospeli k názoru, že jí je malá a tísní se tam,coz byla blbost protože v ní nalitala spousta hodin a na ten poslední 30min let by to zvládla taky, ale stejně 👍 za snahu.)
tetrivek:Pamatuji si jak tenkrát moje pubertální štěně haskoovčouna neskutečně vyštěkalo sněhuláka. Než jsem mu ukázala že je to jen slepený sníh. A to vyrůstal s neohroženým opravdu vyrovnaným křížencem malého pudla.
Tak si myslím, že je to normální, je potřeba pořád objevovat nové.
U nás minulý týden přistál na louce takový ten narozeninový balón, naplněný heliem nebo čím, náš měl tvar jedničky, asi někomu dole uletěl z nějaké narozeninové oslavy…
Každopádně přistál na louce před barákem a začal pochodovat po cestě směrem k nám 😄 To se psi mohli pominout. Větší se odvážil až k němu a štěkal na něj zblízka, Dessynka štěkala jen z dálky. Balón jsem vzala, ať neuletí do lesa, že počkám až se vypustí úplně a půjde do trideneho odpadu, tak jsem ho zaparkovala v rohu obýváku. On se kinklal těstě nad zemí a jak byl průvan tak za ty tři dny co byl doma několikrát samovolne odešel přes několik místností až na dvůr. Dessynka na něj dva dny vrčela 😁
U nás s tím chovatelé zateplovali ovčín. Právě protože se jim to nevyplatí prodávat. A mají opravdu hodně ovcí
Foxterieři byli na Malé Fatře. Škoda, že je tam tolik řetězů a schůdků, budu to s nima nějak muset vymyslet, aby se příště dostali až na rozsutec 🤔
Jak jste to téma tady otevřeli, tak jsem si vzpomněla, jak mi nedali chrta, adoptaka, ex-závodníka. Resp.dali ráno a hned první den večer nám ho odebrali. Za to, že přeskočil plot.
Já v té době měla borderku a chodila s ní na cvičák a jezdila na závody v poslušnosti… a bydlela u nás na sídlišti holčina, co měla greyhounda, jednoho svého a jednoho adoptaka v docasne péči a můj chlap se do toho psa zamiloval. Tak jsme o něj požádali, splnili co se dalo a před předáním té holčině utekl. 5 dní a nocí se hledal v kukuřičných polích (spousta lidí ho hledala) až nakonec chudák holčina dočaskářka usnula na polní cestě vedle kenelky s kusem salámu v ruce a když se probudila, byl pes vedle ní v kenelce. Druhý den nám ho ráno přivedla (já byla v práci takže tohle už vím jen z vyprávění), chrťák s borderkou byli v obýváku s otevrenymi dveřmi na zahrádku. Holčina se rozloučila a odešla a než se chlap vrátil od dveří do obýváku, chrt pravděpodobně viděl předchozí paničku odcházet a přeskočil drátěný plot a byl fuč. Ta chrtí organizace ihned ještě ten den řekla, že jsme se zbláznili, že máme nízký plot a neměly být otevřené dveře na zahradu a že jsme přece věděli, že to je útěkář a už nám ho nevrátili. Takže já jsem ho u nás doma vlastně ani neviděla.
Jó ještě pokud to je váš první pejsek, tak bych se tolik netrápila literaturou, ale co se týče chovu (výživa a tak), tak nejlépe uděláte, když se pořádně pobavíte s chovatelem, od koho si budete brát štěně. Určitě vám rád poradí a v začátkách se ho můžete ptát na všechno. A ce se týče výchovy tak si určitě najděte nějaký cvičák u vás v okolí. Musím doporučit, určitě, nějakou školku pro štěňáka nebo něco takového. Tam vám ukáží začátky jak se psem pracovat, komunikovat, socializovat… většinou tam je víc psů a pejskařů tak se pejsek aspoň v bezpecnem prostředí otrká a navíc od cvicitelky se dozvíte věci lépe než z knihy nebo z internetu.
Aresa:Líbí se mi retrívři (zlatý i labrador), ale jsem otevřená i jiným možnostem. Jen to musí být plemeno bez silného loveckého pudu, protože máme na část zahrady slepice a králíkárny.
Areso, loveckého pudu se kvůli slepicím a králíkům nebojte. Já mám dva foxteriéry a k tomu husy s housaty, slepice, králíky, kozy, dvě kravky a telátko a na vlastní zvířata se naučí každý pes, i lovecký. A to malý housátka vypadají jako chodící pískací plyšáci, takže bych je lovila i sama. S loveckými psy spíš může být problém v lese, zdrhají za vysokou a srnčí… Ale na vlastní zvířata doma úplně bez problémů.
Ale jinak vaši volbu schvaluji, retrívři jsou dobráci.
Zrzavci:Já se omlouvám, že neodpovím, ba naopak se jako laik zeptám. Proč se musí odstavit? Když si ji i necháváte, to nejde to nechat jen tak? Děkuju.
Předpokládám aby bylo mlíko nebo víc mlíka. Naše kůzlata byly schopný nám vysát úplně všechno. Anuška (tele) když se omylem dostala k mámě na druhou pastvinu, tak do sebe byla schopná nasoukat 7 litrů za odpoledne a já jsem šla dojit a přišla úplně s prázdnou.
Foxterier je roztomilej v Tintinovi. Našemu prvnímu foxikovi říkal můj indický šéf Tintin"s dog. Oni v Indii foxterieri taky nejsou, tam z něj byli všichni unešení.
A pak je ještě ve tři muži ve člunu…
Vážně nic, jen že už nejsou v módě, podobně jako dalmatini, kteří frčeli po 101 dalmatinu a teď se vidaji málo…
My máme Dášenky dvě, dva kamarádi měli/mají taky (2 a 1) a musím říct, že kromě chovatelů (jeden z našich psů je z Jeseníků a druhá ze Šamorína) a těch dvou kámošů, jsem myslím nikoho s drsňákem nepotkala.
Přitom to jsou malý, skladník, odolní psi, stále veselí, odvážní, neúnavní, chytří… Pro mě hezčí než Jack Russell (to je spíš takovej válec na krátkých nohách) a hezčí než hladký foxíci. Navíc nelínají…
Ivus:
Je to zrada 🙄. Teď jsem to přečetla a proč lidi nechtějí Dášenky jsem se nedozvěděla. ☹️
Asi to dám Dášenkám roztrhat 🤪
My teda tvaroh děláme bez syridla. Jak kozi tak kravský. Prostě necháme zkysnout mléko a pak ho zahřejeme (buď málo na měkký nebo víc na tvrdý) a pak to necháme překapat a je to.
Mleko na výrobu sýrů nepasterizujeme a kysanou smetanu do nich nepřidáváme.
Já chovám králíky, takže kožek tu mám spoustu. Nevím odkud jste, ale zkusila bych se poptat někde kde mají králíky. Ty vysušené kožky se vykupují tuším asi za 15 Kč, takže vám určitě nějakou dají 😉
Tenurri, já teda nejsem expert, ale moje štěňata ty prasečí ouška kousají a milujou je I před výměnou zubů (to se u mladšího štěňáka děje zrovna teď). Dessynku to strašně baví, i by jí to dlouho vydrželo, jenomže když to pak někam odloží, tak jí to Chapo sežere. Mají rádi i ty tyčinky z buvolí kůže, ale ne zas tolik jako ty uši, ale pravda, že jim to vydrží mnohem déle. A teď, asi 14 dní zpátky úplně propadli žvýkání sušených kralicich kožešin (z jedny strany kozesina, z druhé prostě sušená kůže). Musela jsem jim dát každému jeho vlastní a oni je různě přenáší, žužlají, občas se o ně přetahují. Je to super, protože to vypadá z jedné strany jak plyšák a když kus užužlají a sežerou, tak je to vpohodě…