Aktuálně: 3 523 inzerátů216 850 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Ivus

Ivus
Ivus 18.12.2024, 18:42:37 xxx.xxx.113.99

Ještě doplním, že sestřenka má taky malé dítě, a ta holčička se psů taky bála. 

Poprvé když jsem se s ní potkala, tak se běžela schovat k tatínkovi. Pak jsme jí dali psa do kočárku na panenky a říkali, že to je roboticky pejsek, druhý den ho opatrně krmila granulkama lžičkou (on se rád krmil lžičkou, kdo by se ohybal do misky, že jo) 

A letos jsme jí nakecali, že moje štěně foxteriera je Sky z tlapkové patroly a maminka jí nemohla večer odtáhnout domů, protože si prý potřebuje pejska hladit… 

Obrázek
Ivus
Ivus 18.12.2024, 18:35:28 xxx.xxx.113.99

Tak já se přiznám, že naopak nechápu lidi, co podporují malé děti v bezduvodne panické hrůze se psů.

Mám příklad i v rodině - moje sestra se sama bojí psů, říkala že moje ex-fenka byla jediný pes na světě, kterého se nebála. Má 5letou dcerku. Letos jsme se potkaly u dědy a já jsem měla nové malé štěně, na místě bylo několik dětí, s mými psy si všechny hrály, mám fakt hodné psy, zvyklé i na miminka, dokonce i na novorozence, vždy byli opatrní a citlivi… Přesto když pejsek přišel do místnosti, kde byla neteř se sestrou, sestra jí vždy vzala do náručí. Když jsme šli i s ostatními dětmi a psy ven, sestra dcerku celou procházku musela nést, protože byla (hlavně dcerka) v panice z mých psů… Říkala jsem, proč jí na ně nenaučí, když se moje štěně něčeho panicky bojí, třeba vysavače, ukážu hele nekouše to, dej si piškot a druhý piškot si dej vedle vysavače a hele třetí piškot leží na vysavači, vidíš že ti vysavač nic neudělal… Proč proboha podobně nevychovavaji matky své děti. Chápu, že ne každý pes je pro dítě bezpečný na takový vycvik, ale pokud toho psa znáte, víte že je s dětmi v pohodě, proč dítěti nepomoci ke kvalitnejsimu životu bez neamyslneho strachu… Naopak pokud matka křičí na každého pejskare drzte si toho psa! Tak se nedivím, že se dítě bojí víc a víc, pouze ho tím utvrzuji v tom, že ta chlupatá kulička je opravdu nebezpečná 

Ivus
Ivus 10.12.2024, 16:19:32 xxx.xxx.113.99

Foxteroři taky žerou králičí bobky a ještě úplně nejradši měli mlezivove hovínka z Vasila (to byl náš malý býček) - jen takové ty úplně oranžové, dokud Vasil pil ještě mlezivo. To se o ně mohli poprat, velkej dokonce chodil kontrolovat, kdy to z něj zase vypadne 😀

Malá zase žere i králičí vnitřnosti, když zabíjím králíky, takže myslím, že to prostě k té přirozené stravě patří. 

Obrázek Obrázek
Ivus
Ivus 09.12.2024, 13:30:31 xxx.xxx.113.99
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 09.12.2024, 10:06:28

Ano, je to přesně z druhé strany, než co koukáte z Palkovic, tohle je pohled ze Slovenských hranic a ta bílá část uprostřed to je stará sjezdovka, co je pod vrcholem. Pokud by to bylo lépe vidět, tak úplně nahoře jsou ty stavby a hlavně ta s tím vysílačem. Na té fotce to je blbě vidět. 

Ivus
Ivus 09.12.2024, 09:42:56 xxx.xxx.113.99
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 09.12.2024, 08:19:32

Na té páté v pozadí je Lysá hora 😀 Ono to na té fotce skoro není vidět, tak jste dobrá, že jste si všimla 👍

Ivus
Ivus 08.12.2024, 20:16:47 xxx.xxx.113.99
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 08.12.2024, 20:06:16

Skoročivava je něco, co koupili z nějaké množky jako čivavu, je to mrňavý jako čivava, ale má to delší čumák a je to strašně správný a pohodový pes, takže možná křížený s nějakým miniaturním BŠO. Těžko říct. Podle mě vyhráli v loterii, protože je podle mě lepší než čivava. 

Ivus
Ivus 08.12.2024, 19:21:37 xxx.xxx.113.99

Foxteroři byli dneska venku se sousedovic skoro-čivavou. Takže klasika, foxteroři lítali po lese a skoročivava šla se mnou, abych se sama na cestě nebála.

Čivava je chytrá, už se naučila, že my chodíme na procházky pořád, tak skoro každé ráno přijde k nám a čeká a čeká… dokud nevyrazíme.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Ivus
Ivus 07.12.2024, 17:43:27 xxx.xxx.113.99
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 07.12.2024, 16:30:54

Podle mojí zkušenosti ty háčkované hračky vydrží víc než kupované. Ono je to dost pevné, první většinou umře pískátko vevnitř a pak oči, ale zbytek drží. 

Dostali jsme v létě od kamarádky nějakou údajně extra odolnou hračku a ta foxteriérům vydržela 30 minut a pak všude roztahali tu náplň a vyndali si to pískátko ven. I když jsem to zašila zpátky, tak to za chvíli roztrhali na jiném místě… 

Ale pravda je že se o to nepřetahují, spíš jeden to žvejká a píská si a druhý ho honí… 

Ivus
Ivus 07.12.2024, 16:26:33 xxx.xxx.113.99

My dáváme psům dárky pod stromeček. 

Náš první foxterier se první vánoce s darkama radostí počůral. Měl otevřené dveře ven, ale tak dlouho běhal s darkama a pískal až začal protékát a nemohl si vůbec přestat pískat na ty hračky. Takže od té doby jsme mu dávali dárky pravidelně. Většinou háčkované piskaci hračky. Vždycky si je našel po stromečkem (přesně poznal které zabalené dárky jsou pro psy a které ne). Vytahoval dárek po dárku, rozbalil, pískal a blbnul s tím, pak jsme mu řekli, ať jde hledat další, tak šel znovu pod stromeček a předchozí dárek si konečně mohla zapujcit borderka… jinak ta zase spíš vždycky ocenila, když byly pod stromkem prasečí uši. 

Dokonce chodil kontrolovat pod stromeček už od rána, když jsme stromek přinesli a nazdobili a on už věděl, že se tam někdy musí ty dárky objevit. 

A samozřejmě mají k večeři taky kapra se salátem. 

Teď mám dva psí mlaďochy, tak jsem na ně zvědavá. Ještě jim musím něco uháčkovat. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Ivus
Ivus 03.12.2024, 14:19:29 xxx.xxx.113.99

Na Slovensku taky 4 generace. 

U málo početných plemen je krásně vidět jak se jména ve 3. a 4. generaci už opakují. 

U mojí fenky (drsnosrstý foxterier) jsou dva prapradědečci stejní (jeden od otce a jeden od matky) a jedna prababička (od maminky) je současně praprababička (od tatínka). 

Ivus
Ivus 02.12.2024, 17:08:49 xxx.xxx.113.99

Pan Kúdela, Bravantice, 737 036 284

Ivus
Ivus 01.12.2024, 10:29:16 xxx.xxx.113.99

Dneska u nás byl pan paznehtář. 

Pro jednu krávu byl ochotný přijet 70km, přivezl klec, byl schopný klec složit i naložit i bez traktoru, strašně správný chlap, kdyby někdo potřeboval kontakt, pošlu SZ 👍

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Ivus
Ivus 22.11.2024, 17:52:53 xxx.xxx.113.99

Pach psů určitě lišku neodradí.

U nás přišla liška tento týden večer si pošmáknout na husy, po setmění. Slepice už byly zavřené, ale husy byly ještě na volno. 

No zle se přepočítala, mám dva mladé foxteriéry a zrovna se s chlapem vraceli z večerní procházky, když tady liška husy naháněla kolem domu. 

Psi dostali každý za odměnu plnou misku piškotů. 

Obrázek Obrázek
Ivus
Ivus 22.11.2024, 17:42:06 xxx.xxx.113.99
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 22.11.2024, 17:38:59

Malá necelý rok, velký rok a půl.

Ivus
Ivus 22.11.2024, 15:25:50 xxx.xxx.113.99

U nás už nasněžilo. 

Štěňák to viděl poprvé, sice se narodila v lednu, ale na jižním Slovensku a tam sníh neměli a u nás od března už taky nebyl. Tak se jí to dneska strašně líbilo, řádili jak pominutý

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Ivus
Ivus 09.11.2024, 20:56:09 xxx.xxx.113.99

Dobrý den, 

sháním paznehtáře v okolí Beskyd (pro skot). Máte někdo prosím nějaký dobrý kontakt? 

Děkuji moc. 

Ivus
Ivus 02.11.2024, 17:23:55 xxx.xxx.113.99
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 02.11.2024, 15:27:54

Australáka jsem neměla, ale váš popis borderky je přesný 👍

Obrázek Obrázek
Ivus
Ivus 26.10.2024, 10:01:08 xxx.xxx.113.99
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.10.2024, 10:24:17

Zrzavci, když píšete, že byste nic uzitkoveho nesnědla tak se chci zeptat, čím krmíte psy? Já jsem hrozně ráda, když se o vysloužilé slepičky, králíky, případně kozlíky můžu podělit se smečkou. Dokonce štěňák žere i králičí vnitrnosti 🙄 ale zase jsem ráda, že nic nepřijde vniveč. Radši krmím naším domácím masem, než nějakýma koupenyma nafouknutyma kuratama…

Ivus
Ivus 26.10.2024, 09:50:23 xxx.xxx.113.99

My jsme měli taky foxíka s jednou. Chlap řekl, že kastrovat ho rozhodně nebude (vet nám tenkrát řekl, že by dal ven obě a to chlap odmítl). 

Pes byl normální, pral se se psama… Zajímal se o fenky… 

Umřel ve 13 letech, měl nádor v břiše, pravděpodobně to bylo to nesestoupene varle, ale jistě to nevíme, umřel 4 dny před operací. Den před smrtí si to ještě rozdal s malým foxíkem. Byl to Pan Pes a jsem ráda, že jsme nekastrovali. 

Dneska bych asi uvažovala o vyndání toho varlete v břiše, ale rozhodně bych nekastrovala úplně.