- Příspěvek #234042
- Nahlásit
Australáka jsem neměla, ale váš popis borderky je přesný 👍
Australáka jsem neměla, ale váš popis borderky je přesný 👍
Zrzavci, když píšete, že byste nic uzitkoveho nesnědla tak se chci zeptat, čím krmíte psy? Já jsem hrozně ráda, když se o vysloužilé slepičky, králíky, případně kozlíky můžu podělit se smečkou. Dokonce štěňák žere i králičí vnitrnosti 🙄 ale zase jsem ráda, že nic nepřijde vniveč. Radši krmím naším domácím masem, než nějakýma koupenyma nafouknutyma kuratama…
My jsme měli taky foxíka s jednou. Chlap řekl, že kastrovat ho rozhodně nebude (vet nám tenkrát řekl, že by dal ven obě a to chlap odmítl).
Pes byl normální, pral se se psama… Zajímal se o fenky…
Umřel ve 13 letech, měl nádor v břiše, pravděpodobně to bylo to nesestoupene varle, ale jistě to nevíme, umřel 4 dny před operací. Den před smrtí si to ještě rozdal s malým foxíkem. Byl to Pan Pes a jsem ráda, že jsme nekastrovali.
Dneska bych asi uvažovala o vyndání toho varlete v břiše, ale rozhodně bych nekastrovala úplně.
Já barvím psy borůvkama, dělám jim fialové puntíky a pak jim říkám berušky. Taky mě mohlo napadnout od lidí ještě vybírat vstupné 🤔
Radši bych byla nabarveny pes v cinske zoo, než aby mě někdo uvařil a sežral s nudlema.
Já mám psa bez pp a fenku s pp. U fenky jsme věděli, co kupujeme, náš pán chovatel chová foxteriery od 1968, posuzuje je na výstavách atd…
U psa bez pp jsme osobně potkali oba psí rodiče. Víme jak se chovají i jak vypadají, co umí a neumi, víme čím se tatínek liší od pp psů… nemyslím, že pes bez pp je horší než s pp, ale dobře vybírejte, je to těžší, než si vybrat psa s pp. Je to levnější, ale taky můžete (ale nemusíte) skončit s úplně jiným psem, než jakého chcete.
https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/jesenicko-povodne-zaplavy-azyl-pro-psa-skody-nasledky.A240916_170129_olomouc-zpravy_stk
Já jsem měla štěstí, že oba chlupáči odešli doma, v klidu, obklopení láskou. Oba jsme vynesli ven na sluníčko, foxik pak umřel večer doma v pelíšku, borderka na zahrádce, mezi kopretinama, pod třešní, s oběma jsme se rozloučili a pak odešli. Snad do věčných lovišť…
Nevím, zda létají do Kahiry, ale za mě nejlepší na létání se psem je KLM.
(Osobně jsme letěli KLM, Austrianem a Thai Airways, ale vybírali jsme z více prepravců. KLM na psech opravdu záleží, při přestupu a zpoždění dokonce psy i vyvencili, vyměnili jednomu z nich kennelku, protože dospeli k názoru, že jí je malá a tísní se tam,coz byla blbost protože v ní nalitala spousta hodin a na ten poslední 30min let by to zvládla taky, ale stejně 👍 za snahu.)
tetrivek:Pamatuji si jak tenkrát moje pubertální štěně haskoovčouna neskutečně vyštěkalo sněhuláka. Než jsem mu ukázala že je to jen slepený sníh. A to vyrůstal s neohroženým opravdu vyrovnaným křížencem malého pudla.
Tak si myslím, že je to normální, je potřeba pořád objevovat nové.
U nás minulý týden přistál na louce takový ten narozeninový balón, naplněný heliem nebo čím, náš měl tvar jedničky, asi někomu dole uletěl z nějaké narozeninové oslavy…
Každopádně přistál na louce před barákem a začal pochodovat po cestě směrem k nám 😄 To se psi mohli pominout. Větší se odvážil až k němu a štěkal na něj zblízka, Dessynka štěkala jen z dálky. Balón jsem vzala, ať neuletí do lesa, že počkám až se vypustí úplně a půjde do trideneho odpadu, tak jsem ho zaparkovala v rohu obýváku. On se kinklal těstě nad zemí a jak byl průvan tak za ty tři dny co byl doma několikrát samovolne odešel přes několik místností až na dvůr. Dessynka na něj dva dny vrčela 😁
U nás s tím chovatelé zateplovali ovčín. Právě protože se jim to nevyplatí prodávat. A mají opravdu hodně ovcí
Foxterieři byli na Malé Fatře. Škoda, že je tam tolik řetězů a schůdků, budu to s nima nějak muset vymyslet, aby se příště dostali až na rozsutec 🤔
Jak jste to téma tady otevřeli, tak jsem si vzpomněla, jak mi nedali chrta, adoptaka, ex-závodníka. Resp.dali ráno a hned první den večer nám ho odebrali. Za to, že přeskočil plot.
Já v té době měla borderku a chodila s ní na cvičák a jezdila na závody v poslušnosti… a bydlela u nás na sídlišti holčina, co měla greyhounda, jednoho svého a jednoho adoptaka v docasne péči a můj chlap se do toho psa zamiloval. Tak jsme o něj požádali, splnili co se dalo a před předáním té holčině utekl. 5 dní a nocí se hledal v kukuřičných polích (spousta lidí ho hledala) až nakonec chudák holčina dočaskářka usnula na polní cestě vedle kenelky s kusem salámu v ruce a když se probudila, byl pes vedle ní v kenelce. Druhý den nám ho ráno přivedla (já byla v práci takže tohle už vím jen z vyprávění), chrťák s borderkou byli v obýváku s otevrenymi dveřmi na zahrádku. Holčina se rozloučila a odešla a než se chlap vrátil od dveří do obýváku, chrt pravděpodobně viděl předchozí paničku odcházet a přeskočil drátěný plot a byl fuč. Ta chrtí organizace ihned ještě ten den řekla, že jsme se zbláznili, že máme nízký plot a neměly být otevřené dveře na zahradu a že jsme přece věděli, že to je útěkář a už nám ho nevrátili. Takže já jsem ho u nás doma vlastně ani neviděla.
Jó ještě pokud to je váš první pejsek, tak bych se tolik netrápila literaturou, ale co se týče chovu (výživa a tak), tak nejlépe uděláte, když se pořádně pobavíte s chovatelem, od koho si budete brát štěně. Určitě vám rád poradí a v začátkách se ho můžete ptát na všechno. A ce se týče výchovy tak si určitě najděte nějaký cvičák u vás v okolí. Musím doporučit, určitě, nějakou školku pro štěňáka nebo něco takového. Tam vám ukáží začátky jak se psem pracovat, komunikovat, socializovat… většinou tam je víc psů a pejskařů tak se pejsek aspoň v bezpecnem prostředí otrká a navíc od cvicitelky se dozvíte věci lépe než z knihy nebo z internetu.
Aresa:Líbí se mi retrívři (zlatý i labrador), ale jsem otevřená i jiným možnostem. Jen to musí být plemeno bez silného loveckého pudu, protože máme na část zahrady slepice a králíkárny.
Areso, loveckého pudu se kvůli slepicím a králíkům nebojte. Já mám dva foxteriéry a k tomu husy s housaty, slepice, králíky, kozy, dvě kravky a telátko a na vlastní zvířata se naučí každý pes, i lovecký. A to malý housátka vypadají jako chodící pískací plyšáci, takže bych je lovila i sama. S loveckými psy spíš může být problém v lese, zdrhají za vysokou a srnčí… Ale na vlastní zvířata doma úplně bez problémů.
Ale jinak vaši volbu schvaluji, retrívři jsou dobráci.
Zrzavci:Já se omlouvám, že neodpovím, ba naopak se jako laik zeptám. Proč se musí odstavit? Když si ji i necháváte, to nejde to nechat jen tak? Děkuju.
Předpokládám aby bylo mlíko nebo víc mlíka. Naše kůzlata byly schopný nám vysát úplně všechno. Anuška (tele) když se omylem dostala k mámě na druhou pastvinu, tak do sebe byla schopná nasoukat 7 litrů za odpoledne a já jsem šla dojit a přišla úplně s prázdnou.
Foxterier je roztomilej v Tintinovi. Našemu prvnímu foxikovi říkal můj indický šéf Tintin"s dog. Oni v Indii foxterieri taky nejsou, tam z něj byli všichni unešení.
A pak je ještě ve tři muži ve člunu…
Vážně nic, jen že už nejsou v módě, podobně jako dalmatini, kteří frčeli po 101 dalmatinu a teď se vidaji málo…
My máme Dášenky dvě, dva kamarádi měli/mají taky (2 a 1) a musím říct, že kromě chovatelů (jeden z našich psů je z Jeseníků a druhá ze Šamorína) a těch dvou kámošů, jsem myslím nikoho s drsňákem nepotkala.
Přitom to jsou malý, skladník, odolní psi, stále veselí, odvážní, neúnavní, chytří… Pro mě hezčí než Jack Russell (to je spíš takovej válec na krátkých nohách) a hezčí než hladký foxíci. Navíc nelínají…
Ivus:
Je to zrada 🙄. Teď jsem to přečetla a proč lidi nechtějí Dášenky jsem se nedozvěděla. ☹️
Asi to dám Dášenkám roztrhat 🤪