Neni to o psech… ale ono to není týrání, když si dám rybu do akvárka a nula vzduchu?
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-prodejce-kapru-pred-vanocemi-porcoval-uz-lekle-ryby-ceka-ho-tucna-pokuta-40457064
Příspěvky uživatele
megi-the-pes
Anonymní:Je to Holandská chocholatá slepice.
Vsadím svých 7 hybridů, že není. Holandská má beranici jenom na hlavě a takovou připláclou jak hrnec.
https://silkiechickenexperts.com/blogs/silkie/frizzles-and-sizzles-exploring-the-unique-characteristics-of-the-frizzle-silkie-chicken
https://www.chovzvirat.cz/zvire/3593-holandske-chocholate-slepice/
https://backyardpoultry.iamcountryside.com/chickens-101/the-polish-chicken-the-royalty-of-poultry/
Tady to nazvali Polish frizzle
https://www.backyardchickens.com/content/type/61/id/7606369/width/200/height/400
Ale já nevidím rozdíl od jiných takových pudlích slepic. 😀
kometa:By mě zajímalo, jak může být v granulích čerstvě připravený losos. Ale zase nejsou tak drahé, když už nic jiného.
Se divím, že jste se ještě do žádné výrobny nepodívala. Když tak nevěříte. 🙂
Dávají se tam části, které vizuálně nevyhovují tomu naleštěnému v supermarketu.
Na str. 11 (cat product list) je ta receptura - vyrábí ji nejlepší továrna na světě a v UK nepoužívají maso a ryby mimo kvalitu pro lidi, tzn. nula mouček a podobných hnusů.
https://ga-petfoodpartners.co.uk/download-our-brochures/
Můžete si jim říct o tyto granule, jaký obrázek a značku chcete na obal…
No a čerstvý znamená, že nebyl mražený ani vařený. V krmivech tady kolem bývá losos ze Skotska nebo Norska. Asi maj hodně ryb, no.
Tady bych čerstvého lososa teda nečekala, ale tam? A asi dva roky se cpu rybama, které bych si tady nedovolila, protože je kupuji u severních sousedů. 1) směšná cena 2) jiná chuť.
Cena mi přijde šílená. Do stovky eště ok. Jinak můžu krmit svíčkovou.
Tj., ale kolik žere ohradník.
Ona dokonce existuje přímo na napáječku. Ale radši bych nějakou pořádnou, IPčtyřitisíce aspoň 😀 gumová existuje, nalepovací pod terárium, max tak 10 W, to by mi smysl dávalo. A možná i solární panýlek na střechu. Když nebude sto metrů sněhu teda.
Mohlo by to jít na autobaterku - ta kvočna má nějaké trafo, nebo jen 220? - možná měnič… nějaká topná deska a baterka v něčem, aby si na to slépka nesedla. Někdo u koní prý používal svíčku. Toho se bojím. Ale možná i nějaká powerbanka? Dolévám vodu asi tak každou hodinu a slépky se pokaždé seběhnou napít, takže žízeň mají.
Podmínka a za tři roky si kup dalšího psa a tentokrát ho utýrej ho k smrti!
Tato země není normální. Není.
No, tak na stůl může a na linku ne? U nás kočky na stůl nemohou. Je jim nějak půl roku nebo tak. Ale byla tady ještě jejich ségra, která nepochopila vůbec nic. 158692x jsem ji sundala, nic. A taky někdy stála před linkou a koukala do dvířek a matlala tam tlapkou, ale nechtěla jídlo. Nenaučila se WC, ne spolehlivě. Pověsila se psovi na ocas. Trochu blázen.
Ale jinak mívám kočky docela normální.
Vyrobila bych takové lávky na zdi, poličky, ze země k tomu oknu, aby kočka nelezla po lince, ale šla z podlahy po těch lávkách.
Už zas. 🤮Proč si prostě nenajdete ženskou.
https://lisa-legalinfo.com/tag/922g3/
https://www.reddit.com/r/guns/comments/niglza/its_moving_day_time_to_break_out_the_pile/
Domnívám se, že toto neplatí. Jen teoreticky.
Nevím, které nemoci by prase nepřežilo, ale pokud by to fungovalo podobně
jako u psa salmonela… nedávno se objevilo několik případů onemocnění dětí (a úmrtí psů, nějaký zlváštní kmen s.) skrz kontakt s krmivem.
Salmonela v kuřecím z obchodu také není extra vzácná. I tepelně upravené produkty jsou na houby, tedy takové blbě rychlo upravené, např. kebab. Pamatujete mražené jahody?
Jasně, to prase může nakazit i člověk doma v chlívku. A taky mají prasátka určitě nějaká očkování. Ale slyším “nemocnice” a ozvěna mi říká “mrsa” - což je třeba super nesmysl, ale…
Dám kocourka, co žere mašličky z dárečků. A granulky. Moc dobré.
A jednu myš. Mrtvou. Takže tomu kočkovi nemůžu ani vynadat, že se zase pokouší sežrat mašličku.
To letadlo… tam třeba musí pilot nebo tak někdo rozhodovat ve zlomku vteřiny. Jo, taky má nějaký manuál a co dělat, když tohle a tamto. Ale přijde mi to jako o dost rychlejší akce.
Ten zásah asi nikdo nekritizuje. Snad. To leda ti, co hodně sledují akční filmy.
Tady se rozbilo něco, co nevím, co je, protože ředitel v přímém přenosu říká, že nepředpokládali, že je nebezpečný, ale přitom to věděli, jenže tahle složka právě asi ne, protože by přece nekecal do televize, když se na to dívá celý národ.
Jako by ty regiony mezi sebou nekomunikovaly nebo co. Nevím.
A já právě žila v tom, že máme tyhle systémy takové odladěné, dobré.
Ale pamatuji si, že jsem úplně stejně valila voči, když byl první den ve zprávách covid. Do té doby jsem si myslela, že máme nějaké ty plány, co přesně kdo udělá.
A nakonec mi dochází, že plán sice mít můžu, ale když není nikdo, kdo se ho bude držet…
Nakoukla jsem do diskuze pod “ÚS rozhoduje o důchodové to tamto” a tam hodně lidí říká - soud rozhodne pro vládu.
A já stejně pořád věřím, že ne. Že je to ochránce spravedlnosti.
Nějaká jistota mi musí zbýt.
Říkáte nepravdu. Nikdy jsem neřekla, že udělali vše špatně.
Špatně proběhlo to, že vlastně ty informace mezi regiony/složkami neproběhly - už po třinácté hodině se vědělo, o koho jde, kdo to je, co má, nejednalo se o pouhého sebevraha (ale o Klánovicích se v tu chvíli vůbec nemluvilo, jak správně říká Irma19, to řekli až pak a pravděpodobně to policii také neřekli). Už v tu hodinu psaly zprávy a byl tam odkaz na celostátní pátrání, kde je uvedeno, že ozbrojený a nebezpečný.
Pokud někomu přijde normální, že jsou kvůli sebevrahovi nasazeny různé “speciální” jednotky a je evakuována budova, tak ať se nad sebou baví, no.
Ty otázky mám, protože bych chtěla, aby se tohle nestalo, abych mohla pochopit, co se stalo, abych mohla dál věřit, že mě ten systém ochrání a že se tohle už nikdy nestane.
A tady je okamžik, kdy se mi můžete smát - nejsem tak chytrá, nemám pro ministerstvo žádnou radu, já totiž nevím, jak to zařídit. Nevím.
Ještě… odkud mám to, že hledali muže podezřelého z vraždy, nejen sebevraha. Já totiž ten den četla zprávu na Seznamu, kolem jedné hodiny, že je spousta policistů, pyrotechnici, hasiči… v domě v té obci. A tam se psalo,
že bylo vyhlášeno pátrání po muži nar. 1999 v souvislosti s násilnou smrtí muže nar. 1969.
Ten zbytek se stal až pak.
Já si to samozřejmě nespojila, z té dřívější zprávy jsem četla jen kousek a nejsem policie.
Policie věděla. Ale nepropojily jim ty informace. Asi.
Cosi jsem četla dnes, že by se snad nějaké registry nebo co měly změnit, že prý jsou tam i chyby a jsou moc staré. No nevím. Jak chcou sledovat pohyb zbraní. I kdyby… ti nahoře vždy hledají chybu v nějakém počítači nebo co.
Co dostaneme za zvýšené zálohy? Nevím, co bych mohla dostat někde jinde, když jim dám 7500 měsíčně? Kdyby ty peníze byly pro potřebné, tak nic neříkám. Vím, že na důchody se vydělává teď, v přímém přenosu. Takže ty peníze dám. Nemůžu se rozhodnout, která vláda byla horší. Do voleb daleko a teď rozbíhají novou kampaň za
22 milionů korun.
Tu kampaň loni, za podobnou částku, jsem nezaznamenala. Byl někde plakátek?
Já když nemám peníze, tak si sušenky nekoupím, koupím kuře a nají se z toho všichni.
To už jste říkala, něco nového nemáte?
O výzbroji se vědělo, protože byl právě díky ní mezi podezřelými z Klánovic. Policisté, kteří se vypravili do Prahy, tu informaci získali až cestou a našli si ji v databázi. Není tady žádný systém - tato osoba je v hledáčku.
A tady jsme si my naivní mysleli, že to spojení dostanou všichni.
Ne že hlídka ukáže fotku na vrátnici a řekne, že může být nebezpečný (sebevrah, aha) a dál se nic neděje (to bylo už v půl druhé, takže někdo s tou další budovou počítal).
Ne, evakuace se nedělá kvůli sebevrahovi. Leda že počítali s tím nástražným systémem? Pyrotechnici? Takže to spíše bude tak, že jedna větev (kriminálka) věděla vše, ti, co byli posláni na místo z H., ale asi tak půl informací. A ti na místě? Operátor střelbě nevěřil, co to jako je?! Přitom hlídla, která tam byla v půl druhé, řekla, že kdyby něco, ať volají. My naivní generálové jsme si mysleli, že složky se propojí. Nebo že budou sledovat telefon. Zapnutý byl ve 14.35. Celetnou vyklidili ve 14.22 a vrah tam nebyl.
Chápu, že se to světýlko, o kterém všichni mluví, nerozblikalo - že si někdo pořídil tolik zbraní. To je blbost. Mezi lidmi je hodně zbraní. Stejně jako hodně aut, nožů…
Nechápu, že skončili v jedné budově a už nebylo tolik důležité ho hledat? Bylo, ale kde byly ty dobře ozbrojené složky, když ta druhá budova je jen kousek od téhle.
Jsem naivní generál po bitvě a stále si myslím, že nespolupracují dobře.
Časovou osu udali sami nejvyšší policisté. O výzbroji věděli týden předem. Na přehnané akce policie jsme tady zvyklí. Nikdy za to nemůže řadový policista. Plní povely. A když jsou povely debullní, tak co.
Otázka je, proč máme takovéhle nastavení - milion nepropojených registrů a nepředávání si informací. To, že všechny informace neměli i ti “nejposlednější” policisté tam na ulici, mohlo stát životy i je.
Je to chyba vedoucích (a nedejte se zmást, tak to bylo i za minulých vlád, nekritizuji tu současnou, to leda za ty trapně zvednuté odvody) a nemyslím tím ředitele, ten se za chvíli zhroutí, esi ho bude takto hnusně prezident potápět.
Je to chyba vedení. Je a je a je. Tečka.
Při jaký běžný hlídce, proboha? Tady šlo o prvosledy, které se právě kvůli takovému podobnému útoku v roce 2015 zprovoznily! Proto mají odpovídající zbraně a prvo… PRVO se to jmenuje! Jsou tam dřív než zásahovka.
Vědělo se, že v baráku je zavražděná osoba, že syn kret.n má spoustu zbraní, v baráku je nástražný systém a ten imb.cil jede do města, které má nejvíc obyvatel v ČR!
Takže tam pošlu lidi s pistolkou?
Tohle fakt není normální.
Jaké video? Nahoře se procházel víc jak pět minut.
Na videu tady je, že zbraně byly.
Ti, co byli na hotelu, tam byli minutu před tím, než se zabil, ty vůbec nepočítám, tam byl akorát někdo se samopalem, ne? Což se teda rozhodně nedá nazvat ostřelovačem… ale lepší než nic… nevěřím, že někoho napadlo postavit se k oknu.
Ale venku byl předtím policista, který žádal o povolení, ale odpovědí mu bylo jen ticho.
Vysílačky hlásily pohyb kret.na, takže ti, co přijeli, mohli zůstat venku, někteří, jeden, to je fuk.
Nakonec na něj začali střílet, ale to se neví, esi jim došla trpělivost, nebo někdo pokyn dal.
Nejdřív se řeklo, že neměli dlouhé zbraně, takže jsem idi.t, který nechápe, že z pistole se nedá.
Pak dlouhé měli, asi v autě, to ale ten prvosled takhle přece plánovaný nebyl… že by za tu dobu nedoběhli do auta, i kdyby bylo u té druhé budovy, co je asi 800 m?
No a teď nevím, kdo to byl, proděkanka? Tak od ní se volala policie, že se v budově střílí (nebo něco takového, už nevím), ale ten, kdo hovor přijal, nevěřil. Což je na houby, když probíhal zásah jen “pár” metrů od té adresy. Ale všici říkají, že každý takový hovor se musí prověřit. Ta paní chtěla vědět, co má dělat, řekli jí, že zavolají zpět, ale nic.
Lidi z budovy byli vysíláni ven přes ulici, jen tak, mohlo to dopadnout hůř.
A mně z toho všeho plyne, že nemáme plán, co v které situaci kdo dělá.
Přijde mi to, jako by ti policisté na místě vymýšleli, co a jak, no a to líp udělat nemohli, to je jasné.
Četla jsem kousek… nevím už, kde to bylo a kdo to napsal, možná totál výmysl… ale zmiňoval se o tom, že prý se u nás už tohle jednou stalo, že si nějaký kre.én takhle přesně trénoval na dvou lidech, co udělá.
Ono bude nejlepší, když ten net prostě vypnu.