Aktuálně: 3 741 inzerátů211 149 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 22.01.2024, 11:37:31 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.01.2024, 11:23:40

Jsem slyšela, že praktit se vůbec nedoví, že se léčím i jinde. Když mu to sama nepovím. A i to vidím u obyčejné hospit. - nedonesu papír já, neví nic.

megi-the-pes
megi-the-pes 22.01.2024, 11:36:20 xxx.xxx.124.17

UA je nástroj k vyjednávání.

A z Íránu a Pákistánu strach nemáte? 

megi-the-pes
megi-the-pes 22.01.2024, 10:18:15 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 22.01.2024, 10:08:09

Jo, už to vidím… jde o to, esi teda barf = jen nějaké kosti (asi obalené), nebo barf = celá kořist třeba i s přílohou. Samotné kosti to asi nebudou, to by asi ten pes nedělal bobky a fakt by se tím skoro jen navyšoval příjem Ca a P.  Ale počítám, že nikdo nedává ke granulím kosti, samotné kosti. Řádně obalené skelety, hřbety, to už by mi nevadilo.  
Stejně tak nedosypávám samotný Ca, spíše nějakou směs. 

Prostě barf musím mít normální kompletní jídlo pro toho psa.
Granule musím mít vhodné pro toho psa.
Z barfové dávky seberu část něčeho, co se dobře pamlskuje.
A zbytek barfu a granule dám jako denní krmnou dávku. 

megi-the-pes
megi-the-pes 22.01.2024, 10:10:11 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 22.01.2024, 10:03:40

😂 To je špatně naučené. My žereme jednu večeři. 24 hodin v kuse.
Tzn. kdyby byli ohařové zvyklí žrát furt, tak neztloustnou.
Logické. 
A nebavim se s tebou. Napsalas tam v komiksu vedle, že Talířová neumí číst. To se nedělá takovýmu hodnýmu pejskovi!

megi-the-pes
megi-the-pes 22.01.2024, 10:05:54 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 22.01.2024, 10:03:18

Se svalovinou jo, ale tak beru, že Kilian mluví o barfu.
Hmm, ještě bychom si teda měli ujasnit, co myslíme pod “barf”, to je fakt. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 22.01.2024, 09:59:47 xxx.xxx.124.17

Granule nemají nic vyváženého, Ca i P (i protein atd.) mají povoleno + - hafo.
V syrovém taky nevíte, z jakého zvířete (stáří) je kost rozemletá v tom čemsi.
Celé kuře má všeho tak akorát. Rozdělím na několik dní dle váhy a aktivity psa. 

Využitelný vápník a fosfor se počítá skrz kalorie, proto mají granule pro štěkanátka velkých plemen málo kalorií.
Nepřekrmovat, to je celé.
Takže vezmu cca vyrovnanou dávku syrového + cca vyrovnané granule, rozdělím si to na polovinu, třetinu (jak krmím, ráno, večer a část pamlsky?) a nazdar.

Když chci, aby pes zhubnul, nedávám sacharidy a dám malinko méně tuku.
Chleba - sacharidy skoro výhradně, granule - víc jak polovina sacharidy.

Tohle je malinký pes, žije z proteinu a tuku, skoro jak kočka. Cukry jsou dobré na rychlou energii, zahřátí… kdyby docházela energie, bude si brát ze svalů. 
Malý pes dostane málo granulí, je to koncentrovaná kulička = málo pamlsků.
Jednoduše bych dala méně svaloviny do snídaně a večeře, místo toho ji usuším na pamlsky.

megi-the-pes
megi-the-pes 21.01.2024, 20:06:03 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 21.01.2024, 19:16:19

Je to vytržené z webů o “nemnož”. 
Akorát nevím, proč to mají na stránce, kde mě přesvědčují o výhodnosti psa s PP… taková fena si samozřejmě postavu nezničí. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 21.01.2024, 16:14:54 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 21.01.2024, 15:43:06

No ano, to je právě to, laboroval s dodávkou už před válkou. A co se stalo? Vůbec nic. I těsně před 2022 to udělal. A co? Nic. Ceny jsem měla roky stejné. 
Tak proč o pár měsíců později tohle? 
U nás si ještě namastili kapsy ti, co dovolili vlastníkům Bohemia e. odejít, aniž by jim obstavili účty. Majitel ty peníze ani nemusel schovávat. Nikdo je nechtěl. 😀
Tady to začalo. Putin s tím nic nemá. 
Proč se Česko jako jediné vzdalo ruského plynu? Který sem ovšem dál proudí, protože to, co jede z Ázerb. je pro nás k ničemu, jen se tam mění nálepka… 
Aby mohli vykřikovat - jsme ve válce?
Povídá se, že máme teď část plynu z frakování, něco je z USA, ach, ta ekologie, ropa, lodě jezdí na vzduch a USA vůbec nenakupuje od RF, že jo…
A proč nasadili tak šílený strop a u koncových zákazníků? Výrobci a překupníci se tomu asi smějí doteď… no ještě týden, než jim zaplatíme vyúčtování… 13 Kč/kWh.
Plyn nemáme, ale třeba MND mi třikrát měnila ceník… vždy cena dolů. Tak to asi prodělává, když Putin způsobil hrozné ceny, ne. 
My jsme v tomto špička! Ani Vy na nás nemáte, heč! 😀
Vám povím proč… hrozně se jim to jako výmluva hodilo. Nutellka nemít Bobše a válku, tak je úplně v haj… pardon, jdu pracovat, stejně se jen opakuju a řešení to nemá.

megi-the-pes
megi-the-pes 21.01.2024, 14:45:09 xxx.xxx.124.17

Ale my nemáme problém s plynem, el. a ropou kvůli tomu, že Puťka něco řek. Celou dobu dodává na UA, se kterou válčí (to by se jeden potrhal smíchy, kdyby nebyla válka, což se nehodí smát se), a dodává i sem. Akorát tomu dali jinou nálepku a jinou cenovku. 
Slušně naše vlády občany vystrašily, co? 

megi-the-pes
megi-the-pes 21.01.2024, 14:40:31 xxx.xxx.124.17

“Na kilogram krmiva se také vyplatí dát 3 gramy rybího oleje, 10 gramů droždí a 2 gramy soli. Slepice takovouto směsí nakrmíte jak ráno, tak večer.”

A začnou vám snášet kynuté buchty.

😀 

Tak mu někdo napište, že by mohl ten překladač používat aspoň nějak… že pak nebude lidi přesvědčovat, že týrání slepic vede k víc vajcům.

megi-the-pes
megi-the-pes 21.01.2024, 14:35:20 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 21.01.2024, 14:27:07

Protože ví, co je pro ně dobré. 🙂 Megy padaly chlupy… po oleji, co má dělat pěknou srst. 😀 Ale byl to olej pro psy, no, prostě blbost. 

megi-the-pes
megi-the-pes 21.01.2024, 14:34:14 xxx.xxx.124.17

Flaška čehosi s obsahem 4,4 procent EPA a DHA dohromady. No to je hustý. Když je popsáno jen 4,4 %, co je ten zbytek, kde je psaný vit. A, D, to bych nechtěla. A plast. Vůbec teda tady nevím, co psovi dávám. 
To je fakt skoro jen zdroj energie.
Kapsle 550 mg = 330 mg EPA, 220 mg DHA. 

Když budou granule dobré pro toho psa, tak bude mít lesklou srst. Kvalitní granule, rybí, mají DHA a EPA (vit. E, zinek,…) dostatek… pro zdravého psa. Většina píše omega 3, omega 6… omega 3 by mělo být 3-4 x víc než šestek.

megi-the-pes
megi-the-pes 21.01.2024, 13:29:50 xxx.xxx.124.17

No jo, jenže můj příspěvek “na co pes potřebuje lehni, svíčková…” byl vtip a ne vše všude je reakce jen na Vás, Lupe, ostatní na Vás taky nereagovali, ph určitě ne, však i citujeme. 🙂 Za to nemůžu, že to berete vážně.

megi-the-pes
megi-the-pes 21.01.2024, 13:20:16 xxx.xxx.124.17

Né, tady není problém s plynem. 
Už máte vyúčtování za minulý rok?
Už ho mají sklárny, pekárny, hutě? No ty ho zas tak nutně, na rozdíl od nás, vidět nemusí, že jo, když nemaj na zálohy…
Vypadá to, že žiju v jiné republice. Zajímavé.

V některých věcech s Orbánem souhlasím. To aj s Bobšem. Migrace na příděl, sorry, to ne, odchod z EU, vůbec nechápu, na co mi je. Ale centralizace moci je špatně. Vidím to přesně u nás - vše je v jedněch rukách. A když ty tlamy líbaj EU a USA, tak ámen s tím národem.

megi-the-pes
megi-the-pes 21.01.2024, 09:42:29 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 21.01.2024, 09:36:39

Jasně, ale ne člověk, který je zlý. A nedůsledný. A ten, co akorát kecá na netu (v parku,…), ale ve skutečnosti na toho psa dál řve (nebrání ho před dětmi, pes ani nezná své místo v bytě, max jde kolem paneláku a doteď neumí ani sedni).

megi-the-pes
megi-the-pes 21.01.2024, 09:40:25 xxx.xxx.124.17

Někdy to je o vnímání, o tom, co vnímá pes. Někdy to je fakt o tom doktorovi nebo pomocníkovi, co jsou v ordinaci. Megi říkala, že s tamtou paní si nechce povídat, že je nebezpečná, tak jsem tam psa vtáhla…by mi propadlo očkování… a ta paní se psa bála a vážnost v místnosti se dala krájet. I mě skoro znervoznila. Tak jsem dala košík a psa fixovala, což jsem nikdy předtím neudělala. Teď naposledy už jsem si pohlídala, aby tam byla naše vet… a ta říkala, že to vidí u psů, co jdou dovnitř, když se tam předtím stalo něco horového. Což přeháněla, ale asi to zvíře cítí… něco.

Jedna paní mi vyprávěla, mě zastavila u nádraží, jak hezky jde můj pes (hahaha, bych neřekla teda) a jak to, že mu otáčím uši a nic (jako že mě můj pes pokouše?), že jejich je debil (jo, takhle o něm mluví), potřebují mu vyčistit uši a nikdo to nezvládá, neudrží ho dva lidé a pokouše je.
Je to jack. Jsem se tak smála, že jsem nemohla mluvit. Prý to ale nebyla veselá historka z natáčení. No dobře. Tak jsem ji nasměrovala na psichologie.cz.
Pro mě je to nepochopitelné, jak se jako chovám k psovi, že to dopadne takto. 
Ale takových lidí je asi hodně.
A je ještě jedna věc - právě jak říkají “pracujeme na tom, ale ještě to nemáme úplně…”… no tak tohle taky moc nechápu, očividně lid učí, učí, ale mně jde o to naučit, ne měsíce a roky učit. Někdo to má jako koníček - měsíce se plácat v kravině.

megi-the-pes
megi-the-pes 21.01.2024, 08:01:58 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.01.2024, 07:32:56

Podle anotace čekám, že budu číst příběh “čarodějky”, kterak ji zavřeli do blázince, protože… a přitom ona byla jiná úplně jinak… a jak chtěli zlikvidovat celou rodinu. Rodinu čarodějů. 
A esi dostanu cestopis, tak to nedočtu. 
A tady vidím, jak hrozně těžké je napsat anotaci, která by příběh vystihla… v pěti větách.

A mně se to líbí, když jedeme na výlet a říkám - hele, tohle je chalupa z filmu “Přijela k nám pouť”.