Aktuálně: 3 725 inzerátů211 150 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 03.02.2024, 22:54:04 xxx.xxx.124.17

Tvrdé kosti ale mohou způsobit i ten problém… zub se zlomí (stolička, nevidím tam) a šup, infekce. 
Problém je ve velikosti, počtu zubů - v krátké hlavě. Zuby rostou jak rajčata bez podpěry, tu je žrádlo, tam ulomený… Někteří malí psi mají normální hlavu… no moc jich není. 
Oběti módy, mít psa, co se vejde do hrnku. 
Pýcha předchází trhání zubů.

megi-the-pes
megi-the-pes 03.02.2024, 16:33:05 xxx.xxx.124.17

Např. vykazující překrvení se zesílenou, hemoragickou, ulcerovanou stěnou, střeva vykazující nekrózu buněk s odlupováním a deskvamací střevní výstelky… Eimeria spp

(Stačí hledat černé fleky na střevě králíka in Eng.)

Střevní kokcidie od bodlinky

Jiný zdroj

Vážnější infekce než stř. k. to asi nebude, snad by si něčeho majitel všiml.

megi-the-pes
megi-the-pes 03.02.2024, 15:31:35 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 03.02.2024, 15:24:12

A tady narážíme na protimluv. Syn se na to vykašlal x volal veterinu.
Kdyby jim dal vodu a rohlík… 
Hele, vím, na koho se nemůžu 100% spolehnout, takže mu psa do ruky nedám, natož 46 ks. Měli jsme do 20 ks a byli jsme na to tři + vet, co dojel i v noci. Podle mě musí mít pes asi jiné vyžití a náplň dne, no, se 4 desítkami nevím, co bychom dělali. Už tohle je nesmysl. Mít naráz několik vrhů, kolik tam bylo, 10 16 štěňat, pečující jeden člověk, ne, sorry, ne. 

megi-the-pes
megi-the-pes 03.02.2024, 15:25:46 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 03.02.2024, 15:21:05

Mě třeba ty peníze nezajímají. Mám jich plnou kůlnu…
Jde o to, že byli psi dva roky někde, teď budou jinde, tomu, kdo to způsobil, se nestane vůbec nic = tak si tady dělejme všici, co chceme - a někdo šel a psy pro ni vyzvedl.
Jak se o ně bude starat? To ty “překupníky” nenapadlo? 

Evidentně je čas na to, aby držitel více zvířat, třeba deseti a víc, musel mít zaměstnance.
No a taky vyházet Kraj, to jsou normální podvodníci a svině.

Čau. 

megi-the-pes
megi-the-pes 03.02.2024, 15:21:59 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 03.02.2024, 15:14:38

Hele, oni se tam plácali ve výkalech 17 dní a už před tím se to s péčí nepřehánělo, ono stříhat drápy a venčit 46 psů, no, to jeden nedá, na to jsou potřeba zaměstnanci. Je možné, že nějaká pomoc byla, ale pak už nebyla… ale to je problém majitelky, ne těch mrtvých psů. 
Majitelka si na péči o ně zajistila syna, tak nějak to bylo. A ten se nepostaral, neumí asi natočit vodu do misky… 
Jenže to je ten problém - majitel zvířat má povinnost zvíře zajistit proti úniku a zajistit mu jídlo, vodu, denní světlo, pohyb. A tohle… jaksi… nebylo splněno. 
Chápala bych, že se někdo cítí ublížen, když si zaplatí firmu, která se mu o zvířata má starat, ale nestará. Ale jinak můžu nechat chcípnout psa a říct, že se měl postarat brácha, že jsem mu to říkala
Tak takhle by to nešlo. 

megi-the-pes
megi-the-pes 03.02.2024, 15:15:05 xxx.xxx.124.17

* neřešil to MÚ, ale Krajský úřad. Tzn. tam někdo z okolí majitelky má známého, proto nebylo rozhodnuto o propadnutí zvířat, proto byli od prosince 2021 v útulku. Ale proč nikdo nepodal tr. oznámení, to je mi záhadou. Hrabe nám už dočista?

megi-the-pes
megi-the-pes 03.02.2024, 15:11:45 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 03.02.2024, 15:07:53

To jsou fotografie ze září, psi umřeli v prosinci.

megi-the-pes
megi-the-pes 03.02.2024, 15:10:00 xxx.xxx.124.17

Tak se podíváme na fakta. Majitelka psů byla 17 dní mimo domov; po 17ti dnech do domu vstoupila veterina a spolky, pořídilo se to video, kde jsou psi, co vypadají… jeden byl na tom tak špatně, že jej museli na místě utratit, 4 psi byli již mrtví.
Mohli zemřít hladem a dehydratací. 
Jako majitel zvířete si musím zajistit, aby zvíře mělo základní životní potřeby a aby neohrožovalo okolí. Jak to zařídím, jestli přes příbuzného, jako v tomto případě, nebo nějakou placenou službu, je na mně. Jenže tady zařízeno nebylo; majitelka tuto povinnost zanedbala, čímž se dopustila minimálně přestupku, ale jelikož to vedlo k velkému utrpení a smrti zvířat, dovolím si říct, že už je to trestný čin; týrání zvířat.
Bylo rozhodnuto o odebrání zvířat; takové předběžné opatření. A kde je nějaký trest pro tu majitelku? Veterina jí povolila nadále zvířata držet; “jen” 22 ks. 
Dva roky se odvolávala? U nás je tohle možné? Kolik my máme instancí, ke kterým se můžeme odvolat? To se jako odvolávala na národním výboru? 
Takže nikdo nepodal trestní oznámení. 
To je nějaký blbý vtip? 
Odebrali se psi, dva roky jsme to všichni platili a pak se psi vrátí majitelce?
Dva roky nebyli schopní podat tr. oznámení a chtít propadnutí věci? 
Ale jo, propadnutí proběhlo - u 15ti ze 46 psů. Na základě čeho? Když se ničeho nedopustila, nesebrali by jí žádného. Proč nepropadli všichni? Na základě čeho jí dovolili chov 22 psů? 
Buď jsem se dopustila cca trestného činu a mám zakázaný chov, když už nic jiného, a všichni psi propadnou státu, nebo jsem se ničeho nedopustila a psi mi zůstanou všichni.

Zapojili se další “chovatelé” a podplatili veterinu? Ne. Podplatili úředníky na MÚ. A někdo si asi zaplatil rady… než cokoli nabude pr. moci, rychle psy odvézt. Prostě: množky všech zemí, spojte se. Přestupková komise rozhoduje o přestupku. A takový člen komise může být třeba můj brácha.
Kdyby bylo podáno trestní oznámení, tak to neřeší přestupková komise, ale PČR a soud.
A tady o trestný čin jde, protože větší počet zvířat a utrpení, které vedlo ke smrti.

A tak jsme všichni žili v tom, že se brzy dočteme o rozsudku… a ono nic.
Každý tady může nechat vyhladovět psy k smrti, dva, osm, tři sta padesát, tisíc, milion, směle do toho, nic se vám nestane.

megi-the-pes
megi-the-pes 02.02.2024, 20:32:06 xxx.xxx.124.17

🙂 Kdo krmí průmyslově vyráběnou směsí, rve do slepice BHA, BHT… a co, vůbec mu to neva a konzumenti vajec to neví. To jen já si čtu, co na obalech je… 
A producenti by to dělat nemuseli, toho tuku je tam do pěti %. Ale dělají. Protože sklad, množství, neekonomické.

Jinak téma mě rozesmálo. V dobrém. Spíše netuším, proč by maso slépka neměla dostávat. Pro kočky a psa mám kilo mletého cca za 40 Kč nebo v běžném zahraničním marketu pro lidi 70 Kč, slépka potřebuje cca 17 18 bílkovin…
Jediné, na co musím dávat bacha - dost vápníku. 
Granulemi pro psy a kočky se krmit dá také, ony to rády, občas jim něco na ochutnání dám, když zkouším novou značku… ale krmit tím nastálo = ředit to, protože třeba moje poslední zkouška má 20 % tuku, takže hromadu pšenice k tomu, kukuřice… a hlavně mraky vápníku. Ale nedělala bych to, mám slépky jako mazlíčky, granule atp. pro mě nemají smysl, já taky furt nežeru polotovary…

Když jsem dostala tři kočkata, slépky je chtěly sníst… fakt, musela jsem kočkouny vodit na zahradu a domů, dělat jim koridor. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 02.02.2024, 20:15:54 xxx.xxx.124.17

To pamatuji. Byla nemocná a starat se měl příbuzný. Na to se pak vymlouvala. Jenže psi byli v takovém stavu, někteří už v žádném stavu, že se to nemohlo stát za týden. 
Myslela jsem, že zvířata byla zabavena, ona osoba dostane podmínku (my nic jiného neumíme), pokutu a doživotní zákaz držení zvířat.
A ono nic? No to se asi zebleju. 

megi-the-pes
megi-the-pes 29.01.2024, 14:13:25 xxx.xxx.124.17

Kdo dal paní Černochové kreditku? 

Která banka dává kreditky s limitem 150 miliard? Taky chcu. 😀

megi-the-pes
megi-the-pes 28.01.2024, 15:37:57 xxx.xxx.124.17

To není možný. Je toho plnej internet, i o jejích příbuzných, roky, desetiletí,
ale furt jim někdo dává vydělávat? Na utrpení psů. Nevěřim.

megi-the-pes
megi-the-pes 27.01.2024, 15:03:11 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 27.01.2024, 14:46:49

Hehehe, jazyk taky nepapám. Ani srdce třeba. Nelíbí struktura, ani mi to nechutná. Taky nejím rozpatlané věci, jako je třeba vločková kaše. Ani Megy to nepapá. Nebo morek… no už radši zas jdu. 😀

megi-the-pes
megi-the-pes 27.01.2024, 14:41:39 xxx.xxx.124.17
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 27.01.2024, 14:15:47

Dřevorubci si s vlky poradili motorovou pilou, ale prý to jako nebylo úplně hned. Loni psali o napadení paní… 
Skončí to tak, že se zavřou do nějaké obory.

megi-the-pes
megi-the-pes 27.01.2024, 14:39:13 xxx.xxx.124.17

No nevím, bobří ocas a medv. tlapy, středověké postní jídlo, bobr byl prý ryba a v receptech se píše o sladké omáčce, ble, dík, nechcu. Z čeho ten ocas je? A tlapa? Něco jako prasečí ucho, nožka? Na žvýkání pro psa by to šlo, myslim.