Ajó, platí obec. Mezi mnou a útulkem smlouva není. No jasně. Tak jsem blbá. 🙂 Nikdy mezi obyč. člověkem a útulkem nebude smlouva, jde-li o nalezené zvíře, protože se to má ohlásit obci. A pes (mám pocit) nesmí být zabaven v exekuci, že jo? Takže to bude stejné, nemůže mi ho nikdo zadržet, protože nemám koruny, i kdyby to zadržení nařídila obec, když je ta smlouva mezi nimi, ale to ona prostě nemůže.
Příspěvky uživatele
megi-the-pes
😂 ale stejně se ozvěte
hele, todle bych dala na tác, aby se zbytky neválely po zemi
Taky můžu říct, co se tu válí a je úplně k ničemu (lehké) …ale může se vzít veliké a zavěsit, to jsem viděla vyrobit z kyblíku nebo barelu
cokoli je plechového, moje slépky k tomu nechcou
nebo eště takhle
já dávám jídlo do kameninových mističek, co jsou pro králíky… nepřevrhnou se, jednoduše to vezmu vodou… a že zbytky dopapají ptáčci, je mi úplně fuk
když nepřijde liška, tak ať se přijde najíst, kdo chce
Já myslím, že to je nějaké síto nebo deska, co je pod hřady? Takové mezipatro, asi tak lidé sbírají bobky pro kytky, bobky jsou na té desce a dole je asi čisto, nevím, já to nemám, mám kůlnu s betonem na zemi, prostě to vyházím na kompost a dám čisté.
Mám pocit, že v mé obří kůlně by tohle ani provozovat nešlo.
Podél zdí jsou krabice, na zemi pár misek, všude v prostoru lávky a žebříky a
No jako že našli (nebo jako v tomto případě předběžné opatření) mého psa, byl tam týden a já musím zaplatit ty náklady.
Dají mi psa a můžu zaplatit později?
A fakt je to u nás tak, že nejdřív musím zaplatit útulku, až pak mi mého psa vydají?
Bude to takhle. Pes umřel rychle, takže netrpěl, paní se omluvíme.
Děkuju. Je to ale divné, když mi někdo svěří zvíře, majitel je na dovolené třeba… tak já se na zvíře vybodnu a nic se mi nestane? Majitelka je v nemocnici a pečovatel zavolá na SVS, že už se starat nechce. Všici jsou bez viny. To je prostě výborné.
A na co trusník, když má hobliny - vyhrne to ven a dá nové.
Když bude beton natřený, tak se to vezme aj vapkou…
Mám slépky od třech “chovatelů”. První z farmy, to byla štěkanátka, pár hodin zavřené v kurníku a pak už jak pejsci. Druhé dovezl ten… no… oškubané, agresivní, totálně nechápaly, kde jsou, jak se žere tráva… chtěla jsem je opravdu zabít, podle mě se v tomto stavu nemají prodávat ani rozdávat, mají se utratit. Pár týdnů trvalo, než z nich byly slepice.
Potom jsme nějaké vzaly taky z drůbežárny, ale kus jinde… a to jsou zase štěkanátka. Krásné (staré i mladé), ochočené, dopoledne jsem je zavřela, pak už ne a další den ráno už tlapkaly po stráni, hustý sou! 😀
Ale pro Zrzavcovou trochu z ruky… i když… No jenže když vidíte roční slepici z jedné fabriky a roční nebo rok a půl starou slepici z jiné fabriky… to byste tu první fabriku nechali zavřít.
Mám jednu, která každý den večer (všici ostatní už v kuříně) sedí na okénku u mých dveří a čeká, až přijdu, vezmu ji, řeknu - ale ty musíš spát v postýlce, aby tě nesnědla liška nebo ti taky můžou umrznout nožičky - a odnesu ji do hnízda, ona spí na měkkém prostě. Dva dny z toho roka a půl vynechala.
Uvidíte, odkud jaké slepice budete mít. Co dovezl známý, to byla katastrofa, musela jsem u nich být furt a hlídat, praly se, chtěly se sníst, než jim došlo, že je tady jídla hromada.
Pár ks, co jsme loni dovezli tady kousek, ty jsou jak vymazelná štěkanátka, žádný problém. Nové teď mladé jsou taky úžasné, hrozně hodné, chytré. Musíte dobře vybrat chovku. 😀
Kyblík? Kyblík je kulatý, to se bude točit, jako když se pověsí obraz… jak si slépka bude vyrábět hnízdo, ona dělá takový důlek, hnízdo prostě, vrtí se. Muselo by se to chytit nahoře a dole, aby se to nemohlo hýbat. A bude to dnem dolů, aby měly rovnou plochu? To by tam lezly… blbě. Takže dno kyblíku bude na zdi. Tak to by mě nenapadlo. Esi jim nebude vadit, že je to jako prohnuté, kulaté.
Já počítám, že krabice, stejně jako mám teď dvě, prostě uvnitř a zvenčí umyju hadrem, teda stěrkou, já su líná - nebudu je sundávat ze zdi. A hnízda špinavá nejsou, akorát vajco se může rozbít…
Na podlaze nemusí být vrstva, není to králík a nedělá tolik odpadu, já tam rozsypu trochu jen proto, aby třeba nožičky je nezábly. 😀 Ale ony jsou fakt většinu dne venku.
O nalezené, opuštěné, ano. Opuštění zvířete je mimochodem v zákoně na ochr. zvířat proti týrání - někdo tady opustil smečku psů a nic se mu neděje, to je paráda.
Jedná se o zvířata venku, někde uvázaná, nalezená pobíhající někde… najdu zvíře, zavolám MP, starostu na vsi, někoho z obce, zvíře odchytí a vezou do útulku a obec platí, samozřejmě. Ale co má co vet správa řešit někoho, komu se nechce dolévat voda?
Leda že bych zavolala - hele, v tomhle baráku je padesát psů a nikdo se o ně nestará.
V takovém případě volám MP a ta je tam asi těžko nechá, aby umřeli hlady.
My nevíme, co on správě řekl. Majitelka říká, že tam i dál jezdil, z toho vyplývá, že asi okamžitý zásah nebyl potřeba.
A kdyby nejezdil, tak zvířata opustil a čekám teda pro něj trest. A nic.
Mně myši neva. Kocouři spapají a Megy někdy taky. Ony je sežerou aj ty slépky.
Ty kontajnery dílenské se přece dají na sebe a tím tvoří jeden druhému střechu. Ještě musím lávky do každého patra vyrobit.
Taky v mraze nezavírám. Loni jo, pár dní pár hodin, protože z ničeho nic nám tady skočilo minus 17. Ale od té doby nezavírám, ony nejsou blbé, schovají se na slámu.
Mám slámu všude. Malinko poházenou po betonové podlaze, v hnízdech, a sem tam kupičku, aby měly kde odpočívat.
Než jich bylo tolik, byl dřevěný kuří dům venku s výběhem, tam měly hobliny. Ne z obchodu, ale od truhláře, jak tu někdo zmínil. Je to velký rozdíl. Na dně kuřího domu bylo lino, takže jsem jednou dvakrát za týden zvedla stříšku a hobliny prostě vytáhla aj s tím linem, umyla… a v hnízdech zase sláma.
Sláma izoluje. Proto ji máte možná na půdě. 🙂 Seno neizoluje a nasává do sebe vlhkost, je k ničemu. Teda jako zdroj… vlákniny, místo trávy, něco tak… v zimě.
Ona neprodávala psy, teď, mám pocit, ale nevím přesně. Ona pro psy poslala kamarády a ti prodali psy útulku. Vypadá to, že některé ty psy prostě přepsala na jiné osoby. 15 jich propadlo státu, asi 8 jich papírově skončilo u leithian (nebo 6?) atd.
Jestli myslíte příjem z prodeje dřív, za těch mraky let, no tak to řekne, že nemá, účet prázdný, ne.
Tohle není žádná chudinka důchodce, co jí něco přerostlo přes hlavu. To je plán.
A tohle jsem ale čekala od policie. Byli na místě. A nepřišlo jim vhodné řešit podnikání a to, co udělal ten syn. Počítám, že kdyby někdo ten podnět(y) dal, dočteme se o tom hned.
Jo, jo, pokud se dohodnu na splácení, k exekuci samozřejmě nedojde.
Ale tady je příjem, velký příjem (podíval se někdo aspoň na DP nebo co).
Nikomu to tam nepřišlo divné, 20 štěňat, rozdávalo se zdarma asi. Stačí se podívat, jeden klik na gůgl, kdo odchoval toho a toho psa, první klik je rok 2013… ne, nikomu to nestálo za námahu.
Doron, jaké štěně umřelo v útulku? “nebo by padlo i na hlavu obce , muselo by se třeba prokazovat, proč nejednali ihned, když se na ně syn obrátil, nebo proč umřelo štěně v útulku ( čí to bylo zanedbání péče, majitelky, syna, útulku. ..) atd.. Obec totiž má zákonnou povinnost, postarat se o opuštěná zvířata.”
No tak takhle ne. Veter. správa nemá povinnost se nikomu starat o zvířata. Ani obec. Navíc ta majitelka říkala, že syn tam jezdil dál. Což je lež, jinak by ta zvířata neumřela. Ale tak to… Obec má povinnost na oznámení o týrání atp. jednat, kontaktuje SVS, policii třeba, nese náklady na umístění psů, o kterém rozhoduje ORP, ošetření… a to proběhlo, takže…
Ale že bych zavolala SVS a řekla - nemám granule - hmmm.
Takže tu jelo neoprávněné podnikání. Kdyby ne, tak příjem lehko zjistili skrz jeden hovor.
A ten syn, protože zavolal vet správu, že to nezvládá, nebo co to blábolili, je z toho venku?
A my tu máme někoho, kdo od ní kupoval psy. Zamlčí to?
Možná nebude muset, tady v tomto případě je evidentně všem (úřady) vše fuk.
Masakr.
Každý den si říkám, že už mě nemá co překvapit.
😂 naučí se, neboj se o nás 😀