A tady je třeba listopad 2023, kde je 17 útoků, 61 mrtvých a 5 zraněných,
u sedmi útoků nebyl dostatečně vysoký plot dle standardu (120 cm a víc + páska nad oplocením ve výšce 10–20 cm i bez el. napětí).
Příspěvky uživatele
megi-the-pes
Na UA nic z toho neplatí.
Tss. 😀
Není žádný snížený práh bolesti. Naopak, jsou to citliví tvorové.
Ale když je pes v loveckým módu, pes na kořist, catch dog (nebo i pes, co slouží jako bodyguard, což je ovčák většinou), tak ho nějaké mlácení klackem fakt nerozhodí.
Takhle snížený práh bolesti má každý pes, který se zakousne a nepustí, nepustí při nějakém rušivém tom.
To psy učíme, ne? Na co je pes, který skočí po zloději, útočníkovi, útočník zařve a pes zdrhne?
https://www.navratvlku.cz/skodni-udalost-prehled-skodnich-udalosti-2023/
Kupírování češtiny.
Nevím, esi je 40 Kč za oběd skoro zadarmo.
90 g masa (v syrovém) a 180 g příloha. V praxi to je tak, že když nepůjde na oběd, budeme vypadat, že se nestarám o dítě, no a když dojde za hodinu dvě domů, dává si druhý oběd.
Kdyby to bylo na barfu, tak třeba kilo denně, oběd má být největší asi, no nevim, jak ta 2 % aktuální váhy (je to štěně, takže 4, spíše 6 %) dát dohromady.
Myslím, že na kafe mlýnek funguje i proto, že ta semínka nemají kam utéct, malý prostor, časté setkání s noži.
Z lidlu mi taky hned chcíp, pak jsem koupila asi za 400 nějaký obyč. grundig a maká (semínko jsem nezkoušela, jen tvrdší a mastnější kafe). Kamarád má ten z lidlu a maká. Tak já nevím. Asi blbá šarže.
Trochu líp vypadá Mobiler Hühnerstall. Ale uvnitř je tolik věcí, co by slépka mohla sníst, rozklovat, oběsit se na tom… že bych tam dala jídlo a vodu a přišla za týden?
Na co ty slepice mám?
Tak to je teda pěknej hnus. Slepice chudáci chodí po roštu a ve změti železných profilů. To si slepice nezaslouží. Lidi tam dejte.
Mobilní kurník pro běžný i obří počet slepic dělá ověřená firma Copele a nemá tajné ceny.
Nebo Hühnermobil - to je ale záhada, že vypadá úplně stejně jako ten český. Týjo.
Ty plně vybavené, automatické blabla stojí kolem půl mega.
https://gazetaolsztynska.pl/ostroda/1015335,Wilki-zagryzly-dwa-psy-Hodowcy-boja-sie-o-swoje-zwierzeta.html
https://www.eska.pl/wroclaw/makabra-na-dolnym-slasku-wataha-wilkow-zagryzla-konia-w-komarnie-aa-8Va5-tP5i-FarQ.html
Kdyby měl pes nějaký povel zažraný pod kůži tak, že splní, ať se děje, co se děje… na tom stavím s nebezpečným psem, protože to funguje vždy. On ten pes časem poslouchá na myšlenku, ale žádný se s tím nenarodí, to přijde společným životem.
Jsou lidé, co kudy chodí, tudy lžou, jak jde o autoritu, ale ve skutečnosti je pes neposlouchá z “respektu”, ale protože ho učili trestem. Taky to dělám, zavřela jsem psa vedle, chtěl mě sníst, ignorace, to fungovalo, je to trest a tečka.
Někdy si člověk neuvědomuje, že psa trestá; vysílá negativno, je to tón hlasu, pohled, postavení těla. U mě nejsou tresty zakázané. Jako děcko mě taky seřvali a seřezali. A co, nic se mi nestalo… vařečka se zlomila. Jsem nechala bráchu v kopřivách, abych ho nemusela hlídat. A pak na stromě.
Ale nestavím na tom výchovu, výcvik. A nevydávám to za můj talent.
Jsem zaříkávač psů! Ježiši.
Je rozdíl mít respekt (není to respekt, ale tady v té diskuzi a obecně je to domotané) x vědět, jak psa opravdu naučit (ne že si myslím, že pes už to umí).
Ty principy fungují na psa, koně, slona, delfína i dítě.
Zaříkávači neexistují.
Samozřejmě kromě mě. Říkám Megy pohádky. Proto mě má ráda a funguje nám to líp. Ale že by se bez zvládnutého povelu vybodla na srnu?
Ne, to není talent.
Talent, spíše schopnost vcítit se, zjistit, co se děje, to jo, to je potřeba, protože ne každá povaha je na ten a tamten způsob učení, provedení, teď udělám to a tamto.
Ale to, že za nějakou činnost dostanu prachy, funguje na všechny živočichy stejně.
Někdo ale používá skoro jen - mácháš rukama, hodim tě na zem. Bojíš se, hodim tě na zem. Taháš, budeš mít leteckej den.
To je debullita, ne vztah, ne respekt, ne autorita.
Opravdu nevidíte stažený ocas těch psů? Někteří psi se bojí i jeho, té osoby.
Ano, je to televize, je tam štáb, pes se může bát toho všeho.
Celé je to o vytváření tlaku - podvolíš se, nebo.
Znáte to, jak se učí štěně sednout, určitě. Řeknu - sedni - zatlačím na záď a pes si sedá, pochválím, dám pamlsek třeba a tak.
Někteří lidé si to vykládají jako navádění. Ukazuji psovi, jak se to dělá, co chci.
Ve skutečnosti jsem ale udělala něco, co je psovi nepříjemné, a on ve snaze se toho zbavit, si sednul.
Tohle běžně používám.
Problém je, když člověk necítí, kdy je to na psa moc.
A to jsou vesměs tito televizní experti všici.
Jedna výjimka - slovenská verze. Název jsem zapomněla, ale docela se na to dalo koukat.
A já si myslím (ne že by to někoho zajímalo a vůbec že by to mělo nějakou váhu), že ten pes je normální pes typu staffordopitbullek, ale na to musí být povaha toho člověka. Jo, hodně lidí si myslí, že mně a mému psovi hrabe. Neva. My jsme šťastný.
Doron, tohleto šíří i hodně slavní lidé, když to přeženu, tak jim naslouchá půl planety. Je to vzor tento Prokeš (vtipné, zapomněla jsem jeho jméno), Arka, co je taky trenér pět minut, Ščučka, Bart Bellon (NePoPo humus).
Jakou autoritu má 10 12leté dítě?
Jak to, že děcka umí vycvičit psa?
Na co potřebuji mít tu správnou autoritu, když vím, jak učit psa, a mám 50 korun na klikr (nebo umim lusknout prsty, něco žblebtnout,…)?
Rozdíl mezi těmito psychology a opravdovými psími (nejen) lidmi = metoda nezaložená na fyz. síle funguje na jakoukoli velikost, věk,… psa i toho, kdo učí.
Tohle? https://www.ceskatelevize.cz/porady/11535735801-kocka-neni-pes/223562221350001/
To jsem viděla, jak se bála ten s ní škubnul, tohle udělat mému psovi, tak mu takovou vrazim, že ho ani jeden z těch nevychovanců tam nepozná.
To si sakra neumí pohlídat svoje psy?
Říkala jsem si, že se teda podívám, ale váhám.
Nedávno jsem viděla kousek, jak černá fenka, taková střední… šli kolem toho plotu a on zas psa za obojek k zemi a vystrašíme tě v blbé pozici, takže budeš hrozně poslouchat… jenže tahle fenka ho měla na háku a ty psy za plotem taky. Nebo to byl samec? Už nevím.
Takže něco pozitivního - ten moment mě rozesmál.
O testování na Auj. jsem našla jen z roku 2017, že myslivec dostane za zastřelení div. a test tisícovku… a že ke konc 2017 bylo testování ukončeno, ale třeba dělají dál.
My dostávali maso od myslivce, který musel vozit vzorky… možná kvůli svalovci? Už nevím. Vařené pečené Megy dostávala, když byla malá… a já bych to mohla jíst furt, furt, ale nemám…
No že? Jsem venku kvůli psovi! A jak se Megy pyšně vrtí, když mě vede na vycházku. 🙂 Otáčí hlavu za mnou a říká: “Poď, poď, levou musíš dát před pravou, nebo zase zakopneš.”
No nevím, uni rada od RD je - cuknout vodítkem. Nic psa neučí, jen mu škube vodítkem. Nemůžu se na to dívat. Ale když to tu někdo pustí, nasazuji sluchátka… přesně vím, co kdy řekne, on totiž nic jiného kromě užití fyz. síly neumí.
Poslední, co jsem zaslechla, a musela jsem utéct - pes musí být zvyklý na štípání od děcka, tahání, bla bla, ani ho nenapadlo říct, že pes není hračka a na co tam je ta matka…
Už jste si všimli, jak se bojí pitbullků?
Jediné, s čím můžu souhlasit - pes potřebuje zaměstnání.
Tito dva mají jedno společné (to i Sýzr) - něco jiného říkají, něco jiného dělají.
A to nejsem žádné sluníčko, na psa zařvu a některá lekce nebyla úplně… no… srny… ale aspoň netrhám psovi za krk, dám mu postroj (netrhám vůbec, držím postroj, se bojim, už mi ruplo vodítko za mnoho a mnoho korun zakázkové).
Ten stafford mu před psy nikdy fungovat nebude, pokud nebude pod povelem. A bez vodítka se takoví psi prostě nepouští. Vidím cizího psa, svého odvelím a chytím.
Tohle bych mu nevyčítala, se samci samec prostě ne-e.
Ale neschopnost koupit držák na klec pro misku, tyhlety metody hlad žízeň,
bavila jsem se s ním na fb, v čem je to kouzlo, co je to za metodu (to jako byla hádanka, pomlouval pozitivku), dověděla jsem se, že jsem blbá (to je mi novinka), protože jsem řekla, že dělá pozitivku a pomlouvá to.
On prostě neví, co dělá, guláš, přesně.
Moc nechápu, co mají lidé s těmito psy za problém - prostě od těch tří čtyř měsíců se musí učit pusť (hra přes chyť), čekej. Jedna záchranná brzda a jinak život samá legrace.
Potkávám dva extrémy - pes absolutně neposlouchající x takto smutný projev, protože je potřeba “tvrdá ruka”.
Nu, já to chápu, výsek, taky koupím ucho se srstí. Jenže v obchodě je napsáno ucho se srstí.
Jestli kupuji maso, má tam být maso. Nic jiného.
Kupuji pro slepice vepřové, hovězí, nejlevnější trapárnu a chlupy tam nejsou.
A víte, jak vypadá třeba bůček z PL? 60 korun a můžete z toho rovnou řezat luxusní anglickou.
Když si tady někdo hraje na super maso pro psy, tak očekávám maso. Nebudou v tom chlupy, nebude to smrdět a nebude to šedé nebo zelené, nebudou tam hrtany a v hovězím nebude kuře.
Asi toho chci moc, no, ale pokud to tady jede takhle, tak pro mě - barfshopy se mohou jít vycpat.
Ještě kdyby kilo stálo 5 Kč, ok, budu s tím počítat, že ta kvalita nebude úplně…
Jako oni nemají nařízené mít místnost na bourání, na zpracování, balení,…? Šup do mlýnku a čau? Garážová výroba?
Kupovali jsme kdysi celé slepice a menší selata atp. a házeli je do kotle pro psy celé, kromě peří, ale nijak extra práce…
Ale blbechka ze mě nikdo dělat nebude, na to mám alergii.