To je celé na pytel. Hyg. smyčka se nepočítá? Zkoušel to někdo? Když se chřipka blíží, že by se striktně rozdělili zaměstnanci, aby do té jedné haly chodil ten a tamten, přes sprchu v obleku…
Jestli teda nemají všechny haly společnou “klimu”.
To mi neříkejte, že genetické rezervy jsou někde takhle… na ráně… jsem myslela, že mají ty původní někde schované, hrozně schované v bunkru pod zemí jak ve filmu.
:-/
Příspěvky uživatele
megi-the-pes
Tam píšou, že to mohou chytit a neví, jak moc jsou pak infekční?
A kdyby se to udělalo jako v emerickým filmu, obleky, sprcha, tak by se vybíjet nemuselo třeba? Existuje něco takového na půjčení?
A proč se vlastně nesmí očkovat? Nebo co tam říkají, jak to myslí?
Moc to nechápu. A já se k očkování dostanu?
Vyměnila jsem si to s Vámi. :-p 😀
Když dám slépce dobře najíst, nižší teplota nevadí. U těch hybridů je to dobře prozkoumané, proto je vyráběli.
Z prospektu Lohmann: ideální teplota kůlny je 18 - 21 (krmiva kolem 120 g a víc jak 17,5 % proteinu, to ty směsi tady prodávané ani nemají, co jsem zatím viděla), každý stupeň dolů = 1,5 % krmiva navíc. Teplota nad 25 = hrůza hrůz.
Když mrzne, dávám kukuřici. Cukr vyrábí teplo. Lidem, psům i slépce.
To jste ale příspěvek drvodělky fialové (takový má nick, prosím, fialka je možná tak náš premiér, chudák malej) nepochopil.
Psala o tom, že se napapáme sóji, protože ta zvěř se někde musí chovat.
A když nechci plec z koncentráku? Na náměstí moc zvěře chovat nelze a když mi nepovolí pevný vysoký plot, no tak papejte sóju.
V rámci zachování zdraví zvířátek všech a diskutujících, co jim asi za chvíli rupne… navrhuji v ČR nechat těch sto vlků, co tu údajně je (není problém jim dát GPS přece a vzít DNA).
To je počet úplně v pohodě.
A všici spokojení.
Po tom 2000 to bylo zajímavé s prací (bez kvalifikace jakékoli, dřina). 5 6 tisíc, najednou 2003 podzim zima hospody 11 15 tisíc, jaro 2004 800 denně…
A kde jsme o 20 let později. 😀
Třeba šetří na topení a je tam vlhko… ale stejně, řekněte, že viset nemá prádlo na Nový rok a Bílou sobotu. 🙂
Ono je možné, že výplaty byly dobré v zemědělství, budovatelství (😀), tady ty textilky… matka na to furt vzpomíná, říká “co mi chybělo, všechno jsem měla”, tak ji nepouštíme k volbám.
Máchala prádlo. 😀 😀 My měli pračku se ždímačkou… ale matka říkala, že to mám moc jednoduchý, že ona vyvářela plíny v hrnci. 😀 Určitě kecá, ta pračka měla ohřev.
A mandl, ve vsi byl mandl! Bylo tam otevřeno a lidé přišli s cejchou a mandlovali!
Auto bylo jenom jedno a nikdo ho nepotřeboval, to je taky zajímavé.
My měli dogu. A Pepína. Byl morče a vozil se v kočárku.
Bych se tam teda nechtěla vracet, to ne, ale tak o 5 roků dozadu jo, s vynecháním kovida.
Tady se makalo v textilkách, paní sousedka na barevně měla víc. Všude to hlásila, namyšlená ženská. Ty výplaty se dají dohledat, třeba budu hledat…
Ale starší výplaty nevím, su moc mladá. 🙂 Pamatuji, že rohlík stál 0,30 a u nás v sámošce prodávali čtvrtku másla, českej salám, hodonínskej, sušenky dukla asi tak 4 koruny a taková tenká jedna za korunu, bus 2 km do školy stál taky korunu, takže my si koupili sušenku a šli pěšky přes les.
Prý tu bylo v okrese 3434 ovcí a průměr v JZD rok 86 2700. Hustý.
Psů málo. Sousedi měl boxera, utrhl klukovi kus tváře, u ucha. Nad námi měli několik špiců, školník novofudláka, jedna paní měla dvě kolie, hlídací, to bylo něco. Jezevčík sousedů, co ho picnul jeden slavný pán, a už nic.
Ale to je stejně zajímavé, proč tu bylo tak málo psů?
Aha, tak tuhle nabídku jsem neviděla, právě jste uvedla rekord. 😀
A jo, mluvím o Brně.
Kdyby to byla mzda tady - těch 27, tak jo, tady je to normální.
Podívejte se na minimální mzdu u nás a v Polsku. Jak všici říkají - proto tam mají levné jídlo, nábytek, dálnice skoro zdarma (a běžte se podívat, jak vypadá úplně obyčejná okreska)… a to stihli ještě předtím, než jsme jim tam začali vozit desítky miliard v DPH.
Myslím, že mají nižší dluh než my. Nižší zdanění všeho kromě zbytných věcí - elektronika, kafe, čokoláda, cukr… ale i tak to mají levnější. Mzdy taky zdaněné méně, odvody nižší.
No a ta minimálka je od ledna 4242 PLN, od července 4300. To už se bude blížit 24 25 tisícům.
My dáme polovinu za nájem, oni taky… ale průměrně, v čemž jsou i luxusní byty.
A i kdyby jim z té minimálky zbyl litr, chleba stojí 3,50.
My jsme jako země miliardářů. Akorát nemáme ty miliardy. 😀
A co se děje s korunou, proč teď nakupuji za 5,88? Loni touhle dobou asi jen 5 korun.
https://www.uradprace.cz/web/cz/-/nezamestnanost-v-lednu-mirne-vzrostla-na-4-vyssi-je-pocet-uchazecu-o-zamestnani-a-klesa-pocet-volnych-pracovnich-mist
Tak když firmám v drahém městě přijde normální výplata kolem 27 hrubého, ale chcou bezchybnou češtinu i psanou, excel, 8 - 12 hodin v tom systému týmlýdr vymaštěno… no tak lidi prostě neseženou.
No a to musí ale právě ta škola trochu přemýšlet - když ta jedna blbá učebnice stojí 700 a na netu není a v antikvu taky ne, nestálo by za to vybrat jinou? Ty učebnice, co jsme měli my, jsou blbé? Nemaj moderní obálku nebo co?
Mně to moc nepřišlo jako přiměřeně malá výplata, protože v 18 jsem šla do kuchyně, kde jsem dostala min. mzdu… nebylo to ani 6 tisíc, myslím, že 5500. Něco do dvou tisíc jsem dala za ubytovnu, tři tisíce byla běžná částka za nájem bytu 1 plus nula nula nic.
Když jsem šla do první třídy, dostali jsme úplně vše kromě aktovky a penálu.
To bylo už po revoluci. Obědy stály do dvou stovek pro dvě děti, to si pamatuji, matka měla za komoušů něco kolem 3 tisíc, pamatuji obálky. A kolekce vánoční…
Když šlo moje dítě do první třídy, nedostalo vůbec nic, jen pár učebnic, no já si nestěžuji.
Nějaké mléko a jogurt dostávali, nějaké si platili, myslím, že šlo trochu o reklamu.
Stěžuji si na ceny teď. Jeden pracovní sešit totiž stojí nechutné peníze (už za mě byl 200) a je třeba na čtvrtletí. Učebnice na němčinu 700 Kč, nejlevnější předmět asi 300. Takže antikvariáty. Některá děcka se o učebnici dělí, pracovní sešity si kopírují. Je fakt, že střední není povinná, uznávám.
Před dvaceti lety jsem nevěděla, že existuje pracák. Dnes si tam jdou rodiče pro peníze na obědy, kroužky, tábory, nájem. Neměli si ty děti pořizovat, že jo… no kdybych si pořídila dítě v 2019 20 21, kdy bylo vše jinak, tak za rok bych ho dala k adopci, granulky a chovatelský servis.
Tady nebude navráceno nic. Baterie soláru odejde dřív, než tu změť plechů splatím.
Kolik je na jednom vajíčku?
https://wiadomosci.wp.pl/wilki-wchodza-do-duzych-miast-oto-najnowsza-mapa-6341962688436353a
U nás je sto vlků? Někomu hráblo? Uvádí se, že na Šumavě je 35 40 kusů.
A ve zbytku ČR to jsou asi lachtani.
Kdyby na tak velkém území bylo sto ks, tak je to všem fuk.
Tzn. všichni tady kolem Krkonoš a Jizerek si vymýšlí, pouští psy, aby napadali ovce, koně a krávy, a pak to píšou do novin!
My měli jídelnu od vždy, jak by rodiče chodili do práce? Základka byla celá, možná někde nebylo jídlo, když jen tři čtyři třídy. Taky ves. A zadarmo to rozhodně nebylo.
U nás si děcka ten oběd vaří samy, makají od šesti do dvou.
Za 40 Kč umim uvařit taky… a to neumim vařit. Ano, vim, kolik mi žere trouba.
Když děcko chodilo do školy tady, tak jedlo doma… no tak teď jí taky doma, druhý třetí čtvrtý oběd. 😀
Se čílíte, že dotované obědy, ale já za to nemůžu, že škola neumí nakupovat, třeba nemůže, no, však já taky nekupuju 90 % jídla tady, teď už fakt ne, nechce se mi začít krást, nejsem ODS.
No a dotovaná MHD, vlak, bus, lampa na ulici, popelnice,… neva?
Možná by nebylo potřeba dotovat, kdyby ty prachy furt někdo nerozhazoval.
F35 do každý rodiny! Jo! Okamžitě letadýlko prodám a výtěžek do záložny, hned tři až osm let mám… jak šly odtam stovky milionů a všem se vysměju.
Hehé básnička! (Kdybyste to nepoznali.)
Aj někdy myslim, no. 🙂
Říkají to lidi odtam.
Tady je to trošičku aktuálnější možná https://en.wikipedia.org/wiki/Breed-specific_legislation