Odpověď na příspěvek uživatele Quash z 16.02.2024, 12:31:39
Nechtěla jsem říct, že dělají něco špatně.
Ale to jejich - když to jde u nás, tak u vás taky - je nesmysl. A podávat to jako “děláme zdarma”, ne, žádná neziskovka zdarma nedělá. To by totiž na tu pastvinu nikdo nepřišel, neměl by čas.
Tady je několik smeček a další chodí přes hranice. Kolem Domažlic je jeden ks. Když to přeženu. Ty oblasti se naprosto nedají srovnávat, taky proto, že tady je to samá CHKO (plot problém) a turisti.
Ať pase, dělá záslužnou věc!
Ale ať z majitelů zvířat, co chovají např. kolem Broumova, nedělá blbechky.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 16.02.2024, 11:55:43
Právě - nejsou tady schopní kontrolovat ani… nic. A když, tak trest nula.
A mně mají kvůli tomu sebrat psa? Fuck.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 16.02.2024, 11:50:30
Na slámu kašlat, slámu do hnízd a konec. Štěpka, nevím, co to je. 😀 Jako ta kůra, co se dává kolem keřů? To je dobrý.
Kytky neznám. Znám kytku červenou - růži - a tak. Bacha na to, co je jedovaté pro Kočkusa a Talinku.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 16.02.2024, 10:56:48
Přesně! Normálně Zrzavka trefila i ten utýranej výraz, že se nevejde, všecko obsadily ty ludry. Nejlepší je, že tendle pes nepíská, nekníká, nevrčí, jen se tváří utrápeně a čeká, až si toho všimnu. Když povím - ty jsi můj chudáček malinkej, štěňátko moje, viď - tak stačí, usměje se a lehne.
Odpověď na příspěvek uživatele Pandinus z 16.02.2024, 11:35:25
Okamžitě bych od testu vyrazila lidi, co říkají, že všecko je o výchově.
Zas jsem včera viděla video od Staffordi a spol., učí tam vlčáka nebýt agresivní na psy… trhaj mu vodítkem jak nesvéprávní. Že by ho naučili “k noze”, to ne. Cvičák je sprosté slovo.
Jeden povel. Jeden. Kdyby uměli jeden povel.
To je strašný, jak se lidi dívaj na zprávy a pak jsou agresivní. Nedívejte se a je to.
Majitel pitbullka musí být klidný. Řveme a házíme nádobím jen na dvorku.
Argument jezevčíkovitý je debullnost, nikoli argument. Jezevce odkopnu. Otevřu mu hubu a poletí.
Stafforda, co ho někdo koupil na bazoši, sundám ze zápěstí jak? Cca budu již omdlelá, než cokoli zkusím.
Ale oni ani papíroví psi nejsou v pořádku, to je samý srbský rodokmen, jsou to magoři a jejich majitelé dvakrát tolik.
Už dávno nelítám na ulici matlat každou hranatou hlavu.
Není výjimkou, že mi po feně vyjede sameček.
Ať majitel prokáže aspoň základní znalost držení těch zvířat.
A to by se mělo u všeho živého.
Stačí kontrola jednoho papíru - licence na chov zvířete.
Aspoň největší debully to vyřadí.
Potřebuju hodit do obrazu… o čem to mluví ten taveňák?
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 16.02.2024, 10:01:29
tam máte odpověď poslední příspěvek, ale nečtěte, no, budeme to plevelit tady
balu napsala:
"Neříkejte, že někdo, kdo dnes chodí na dvanáctky do montovny, má stáda ovcí tak rozsáhlá, že je není schopen zabezpečit. To jako chodí do práce a o ovce se nestará, nechá je na pastvě ve dne v noci bez kontroly, bez dozoru? To asi sotva. A pokud ano, tak zrovna v tomto případě by byl pastevecký pes, tedy ne jeden, na místě. A pokud má pár ovcí, tak proč je na noc nemůže zahnat do ovčína, zavřít a tím ochránit před vlky? Moc práce po té dvanáctce? Ale na dvou židlích se sedět nedá…"
Zahnat můžete malé stádečko, ne třeba to, co je tady kousek u mě, to se vyžene nahoru na obří kopec… Dyť jako se všici mohou podělat z té neziskovky s jakama, tak je poslouchejte přece, proč s nimi cupitají krajinou, nebo proč se nastrkali koně k Milovicům… pohádku Třetí princ jste snad viděli…
Ale já mluvila o tom, že dřív tady montovny nebyly, takže ti, co nesehnali práci, se stali pasáčkem.
Abyste zaplatili lidi, musíte se stát neziskovkou.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 16.02.2024, 09:25:26
Rotvík nebyl pastevec, nýbrž skoták. Honák. Cattle, herding. Jako leopard. Opravdu nechcete, aby se leopardi a podobní proháněli po pastvinách v ČR.
Předci byli ovčáci, pastevci, byli to lidé u těch zvířat… protože nechodili na dvanáctky do montoven.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 16.02.2024, 09:26:49
Musí se rejt často, aby se vycvičily. 😀 Musím pomalu, no, jinak bych je fakt zasadila. Ale úplně odpadá práce na hroudách, ony to opravdu zpracují
Odpověď na příspěvek uživatele bohemia.gall z 16.02.2024, 09:09:24
😂
Hybridky, moje teda, hrabou hodně. Ty z farmy i ty z drůbežárny, dokonce i ty z drůbežárny nejhorší na světě.
Nejlepší je to takhle na jaře, jdu rejt záhony, přiběhnou a rejou taky, nechám je tam a za dvě hodinky mám krásnou sypací hlínu. Jak se vyhřeje od sluníčka, polehají si tam slépky, kočky a pes a máte vysázeno.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 16.02.2024, 09:02:17
Když si zabudujete myčku do linky, tak poddaní tam asi nemůžou, ne! Jeden má 5 kg, další 2 a vrchní poddaná, Megi, je prase. Jsem na houby carevna, měla bych jim zvýšit daně, moc žerou.
Spáry nejsou problém, problém je délka násady, až uklidím nános bahna, kamení (levného)… musím zjistit, co to je za houbu.
Zatím nám Zrzavci napíše, jak pěstuje houbu.
😀 dvě carevny nemohou být. Jenom jedna. A poddaní. Rovnováha.
Houbový mop vyvíjí tlak rovnoměrně. V rovnováze. Jako carevna a poddaní.
Ten křáp zelený z 4home taky, vjede i pod nízký gauč a celý se točí, stojí asi 300 i se stěrkou na okna (ta je křáp zcela, to ta od Deerma qj100 je naprostá dokonalost), ale můj úklid vydržel asi tak…půl roku rok. Protože já pospíchám a bahno a chovám se k těm výrobkům prostě jako prase. Bahno, šutry, schody betonové a tam zaschlé bahno, se musí přitlačit, no.
Prej až poplatím dluhy… potkáme se tam v roce 6587459. 🙂
To jsou problémy, lavice… si představte, že myčka hlásí potopu… tak vymontovat z linky, u toho sundat troubu, konvici, polici, desku nad myčkou… naklonit myčku, vyteče voda, vyčistit filtry, složit kuchyňu zpět do použitelného stavu a jedeme dál… umyla jednu várku a zas hlásí… kráva… vymontovat z linky… a tak dále… převrátit myčku, otevřít dno… a tam, asi od myši, zámek postavený z polystyrenového plováku, tlumícího hadru a gumy, i s vodním příkopem a vířivkou, lesem a rozsáhlými polnostmi. Akorát nechápu, čím tam chtěla svítit, když překousala vedení vysokého napětí.
Jasně že tady každý majitel ovcí, krav a koní nemůže mít pastevce. Kam by se jako vešli? Už ohrada je problém, natož všude nastrkat psy.
Tady nejsme v Rumunsku.
ČSOP je neziskovka, stěhuje zvířata, jeho práce je na sociálních sítích, stáda má tenhle projekt pro kamery na západě, je tam asi 1,5 vlka… ať mi to jde předvést sem, to se asi hodně nasmějeme.
Si představte, že by ke každé krávě dali rotviče nebo leoparda, na každou zahradu na vsi argentýnu, búrského buldoka.
Jsou dvě možnosti.
a) začnou padat pořádné tresty
b) regulace
A ne, kříženec se z toho nedostane, všude je to tak, že pokud je podobný plemeni… jde.
Mám chov zvířat, ten papír taky není zdarma, poplatek za psa platím, daně platím, pytlíky si kupuju za svý, v civilizaci vždy psa na vodítku, v dopravě košík (a jiní psi ve vlaku nic), pokud potkáme u lesa člověka, psa si chytím, aby se člověk nebál. A kontroluje mě na každém kroku každej trotl.
Nezlobte se, ale já a můj pes nemůžeme za to, že přestupkové komise jsou podplacené a soudci dtto.
Jděte demonstrovat. Ať padají pořádné tresty.
Já to za nikoho vyžírat nebudu.