Aktuálně: 3 739 inzerátů211 110 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 07.03.2024, 09:55:55 xxx.xxx.124.255

Čímž jsem chtěla říct, že zadavatel nemá reaktivce, tudíž se nemusí ničeho bát, že by to byl nějaký extra reaktivní pes, že by to nezvlád nějakou obyčejnou základní poslušností, kde odměna bude to setkání psů, hra a tak, je to prostě normální přiměřená, pochopitelná a běžná reakce.
Tu neběžnou by nechtěl, fakt ne. Ale postup by byl stejný. Jen pro jinou příčinu.
Nejlepší je začít jako se štěkanátkem. Nový list. 

megi-the-pes
megi-the-pes 07.03.2024, 09:49:47 xxx.xxx.124.255

Zas hrdinové pokutují traktory. 
Závody v centrech měst se nepokutují. 
Fašistické vlajky přímo před min. vnitra se nepokutují.
V jiných zemích traktory nepokutují. Ani traktoři nepokutují nikoho.

Hehe. Když řeknete hodněkrát za sebou “nepokutují”, tak to je jako kují, kout. 😀

megi-the-pes
megi-the-pes 07.03.2024, 09:44:14 xxx.xxx.124.255
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 07.03.2024, 09:37:37

Jako jo. Ale ne. O reaktivci se mluví, když je to velký, větší problém a spojený s velkým stresem nebo agresivitou.

Protože.

Tohle, co popisují lidé výše, je u štěkanátka (nebo psa, co byl zvyklý si jít, kam chce, ale teď nemůže jít) úplně normální. A štěkanátko není reaktivec ve smyslu - vzpínám se na vodítku a jdu to zavraždit. 

Reaktivec by byl takto každý retrívr, každý buldokovitý psík, co já vím, co všecko. Ale hodně.

megi-the-pes
megi-the-pes 07.03.2024, 07:39:14 xxx.xxx.124.255

O reaktivním psu se mluví, myslím, když na psy reaguje zle. To tento není.

Psa prostě naučím, že k druhému se jde, když bude hezky sedět, nebo půjde vedle mě v klidu. Můžu dát postroj, aby se zbytečně netahal za krk… zůstanu kus dál, kde mě pes ještě vnímá, použiju povel, který pes opravdu umí, ok, můžeme jít o metr blíž atd., zatáhne, zařve, otáčím se a jdeme kus zpět. K tomu, co pes chce, se jde výhradně v klidu.
Nepřetěžovat, nezavařovat mu mozeček, dvacet setkání denně nebude to nejlepší. Více pracovat na nějakém tom povelu a zjistit, co má pes rád, co ho baví, co rád jí atp. - potřebuji zjistit odměnu a náhradní činnost, co má dělat místo vylomenin.

Cizí pes se k mému psu nepřiblíží. Jak píšete. V žádném případě. Já rozhoduji, kdo mi rozhodí výcvik; nikdo k mému psu nepřijde bez mého svolení. 
Na cvičení potřebujete aspoň trochu kontrolovaný prostor. Poprosit známé se psy, mít nějaký rozhled do šířky i dálky. 
Učím-li svého psa, že za cizím psem (ale i očichat strom a podobné psí práce) jde, až je můj pes hodný, hodný v pravém smyslu slova, nemohu k němu pustit nějaké cizí jelito, pokud můj pes je nehodný. Můj pes by tak dostal odměnu za nesprávné chování. A vrátí nás to o sto kilometrů dozadu. Stejně funguje, jak lidé hladí psa, co funí a natahuje se dopředu, a eště “hodný, hodný” - krávovina.

Když mu dáte úkol, co má plnit na vycházce v civilizaci (předpokládá se tam výskyt psů), a ten úkol zahrnuje držení hračky v psí tlamě, možná nebude mít v tlamě místo na sebrání něčeho z rukou cizího člověka. I když… retrívr prý do tlamy nandá 5 tenisáků, tak kdo ví. 🙂
Úkol říká - soustředím se na tohle, nemůžu řvát na tamto.
Buď nenechám psa dojít do stavu, kdy nevnímá - píská, táhne, nebo kdyby něco vyskočilo zpoza rohu, narvu psovi hračku a přetahováním se přetáhneme. Do jiné galaxie. 

Váš úkol je zjistit, na co by se dal utáhnout.
Třeba chce nést košík na nákup. (Telefon a krabici můžete dát do košíku.)
Na to by mě utáh. Nosit mi nákup. Houby! Už to začíná. Už zas. 🙂 

megi-the-pes
megi-the-pes 06.03.2024, 14:09:02 xxx.xxx.124.255

Jako že dostal ochutnat maso, kostičku, když vařím, tak odhazuji odřezky… a to vyhodil? Syrové, vařené? 
Granule by měly být podobné, tj. cca stejně bílkovin, tuku a vlákniny, a když má teď s rýží, tak ty nové, ať jsou taky takto. 
Profine jsou Brit, 
Petkult ok, jsou také na rýži většinou, tučně nevím, jak jsou, ale chtělo by to neskákat moc - z 12 na 20 by mohlo být moc. 
Marp je s rýží a drží takové střízlivé hodnoty. Barking heads některé také. 

Než samotné maso do žaludku bych možná zkusila ho zabalit. To maso. Do hodně přílohy… a možná zatáhnuté, vařené. 
Nebo naopak pečené, že by se to podobalo tvrdé granuli?
Za poslední souvětí mě, prosím, nekamenovat. 🙂 Rozkousal to maso?

megi-the-pes
megi-the-pes 06.03.2024, 11:15:59 xxx.xxx.124.255
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 06.03.2024, 10:34:09

V pět, dřív nevstávám. Někdy ale jdu ve tři spát… no to je jedno, prostě někdo se snaží, někdo nevěděl. Šlo mi o tu vostrost.

megi-the-pes
megi-the-pes 06.03.2024, 10:25:07 xxx.xxx.124.255
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 06.03.2024, 10:17:44

Se Vám dnes zasekly uvozovky, ne. 😀 Jak jsem se narodila, hned  jsem věděla, že lovení ptáčků vyřeší pouštění ven jen v noci. Jsem nejlepší, no, co naděláš.

megi-the-pes
megi-the-pes 06.03.2024, 10:21:29 xxx.xxx.124.255

Beruška, ale aj obyčejná rukavice s gumovými těmi… no je to na česání Meginky. To šíleně vostré hrablo, co se teď všude prodává, to kovové, mám taky, ale to bych si oblečení zničila, je to jako žiletka. Na gauč nebo auto super.
Koně? Já? Dyť já vůbec nevim, co říká.
Jednou jsme potkaly s Megi tři koníky, dva nesli holky, třetí šel navolno za nimi, ale dělal si zastávky, jak uznal za vhodné… zastavil se u Megi, která seděla u mě na kraji cesty, jsme jim uhly, aby se neplašili koníci… a on se shýbl, říkám - dobrý chce si to očichat nebo mu nechal doma brejle… hehehe, tlamou vzal Megi za postroj, jsem nevěděla, esi se smíchy z té země eště někdy zvednu. 

megi-the-pes
megi-the-pes 06.03.2024, 07:39:04 xxx.xxx.124.6
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 06.03.2024, 07:27:04

Snad ne takhle trapně, nezdvořile. ;-)

megi-the-pes
megi-the-pes 06.03.2024, 07:02:40 xxx.xxx.124.6
assil:

Policie bude kontrolovat ideové postoje… a pak se divíme, že parlament hlasuje jak hlasuje

https://www.prahain.cz/krimi/policie-zavadi-opatreni-proti-skupinam-s-odlisnymi-ideovymi-postoji-17302.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu&_zn=aWQlM0Q3MzAwMTgzNDAwNjA3MzQ0NjAxJTdDdCUzRDE3MDgzMzIzNDkuODExJTdDdGUlM0QxNzA5MTE5ODg0LjUzNiU3Q2MlM0Q0QTI4OEU2OTA2RjMyNzlGNkFCQzUxRjRFNTM5OUVGNA%3D%3D#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context

Jen si to tady tak posouvám, nějak to zapadlo.
A že o tom píše jen nějaký zapadlý plátek.
A nikoho to nezajímá. 
Zajímavé. 

megi-the-pes
megi-the-pes 06.03.2024, 06:50:31 xxx.xxx.124.6

Kdyby někoho zajímalo, dá se hledat podle zemí, plemen, … je to jen pro EU.

https://dap.ema.europa.eu/analytics/saw.dll?Dashboard

Dá se i “podle reakce” a je rozlišeno, zda to hlásil vet, nebo majitel, ze které země,… Jak se tu někdo ptal na ledviny, tak je tam naprostá většina hlášení od vet (přes 1900), nejvíc v UK, Německu, Francii a Nizozemí.

Loni tuhle věc pod jiným názvem povolili v USA a Fb skupiny od té doby chrlí podobné řeči, kterým se mi nechtělo věřit, když tady to dává tolik lidí a psi jsou ok, tak jsem koukla do odkazu, vymyšlené to nebude. ČR ale 6 případů. 
Číslo na hlavní str. (přes 10 tisíc) = psi, kočky, jiné a lidi. 

megi-the-pes
megi-the-pes 05.03.2024, 20:36:42 xxx.xxx.124.6

Koukněte na video se Šustou a tím mini pitbullem, jak mu říká Verunka nebo tak nějak - jak učí zastavení. 
To není nic sluníčkové, člověk by řek, že taky tahá za vodítko, tak co? (Ale letecký den jsem teda u něj neslyšela…)
Ale jak se k tomu psovi chová, jak mluví.
Úplně jinde to je. 

Každý k tomu psovi vysíláme jinou energii. 
A co často vidím - v lidech je, při tom škubnutí vodítkem, vztek, zloba, agrese. 
Fuj, fuj. 

megi-the-pes
megi-the-pes 05.03.2024, 20:27:27 xxx.xxx.124.6
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 05.03.2024, 20:14:48

Právě že pokutu dostane. Body? To nevim, já neumim řídit a předpisy neznám. 😀 (Ale jinak si samozřejmě celou cestu coby spolujezdec parádně koleduji o vysazení v temném lese.)
Dostane řádný trest, přesně dle pravidel, aby ukázal, že je lepší.
Přece.

megi-the-pes
megi-the-pes 05.03.2024, 20:25:08 xxx.xxx.124.6
Rapotačka:

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Normalnimu-cloveku-se-zveda-zaludek-Doktor-Sila-o-mnozirnach-deti-751666

Ten je dobrej. Řekl mu někdo, že 20 % párů v ČR je neplodných?

“jde o legalizaci vytěsňování druhého skutečného biologického rodiče”

To mě zajímá. 
Jak se tohle dělá? 
Dyť je to legální už dávno.

Kolik dětí nemá uvedeného otce v RL?
Co anonymní dárcovství?
Umělé oplodnění je pro páry. Nemusí být manželé. 
Nemusí mít spolu nic společného… tyhle věci mají problém jen s platbou pojišťovny, jinak si tady můžete dělat, skoro co chcete. 

Takže to smotáme dokupy s těmi desetiprocentními. No proč ne. 
Tak jsem se pobavila zase jednou. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 05.03.2024, 20:07:07 xxx.xxx.124.6
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 05.03.2024, 20:03:53

To je součást plánu. Stejně jako video z šatny. Má to dost dobře spočítaný. 
Úkol je vyvolat dojem, že je stejný jako my, obyčejní lidé. Také chybuje. Ale uzná chybu.
Proč jezdí na besedy, dyť ví, co ho tam čeká. 
Místo sebe poslal náměstka, jel si povídat… trošku to, co vyčítali Bobšovi, že jo. 😀 Promo rok a půl před volbami. Nebo kolik těch nesmyslů ještě zbývá.

megi-the-pes
megi-the-pes 05.03.2024, 20:01:19 xxx.xxx.124.6
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 05.03.2024, 19:24:23

Tak to není. To se říkalo. Ale v roce 2020 opravdu vznikl tento zákon
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2020-569

Nikdo to nezrušil. Dole je malými písmeny napsané, že i když není tako vakcína povinná, máte nárok na odškodnění.

Ne, každý nevěděl, že do sebe nechává lejt experimentální látku.
Troufám si říct, že to nevěděla většina lidí. 
Např. mi to nutila pediatrička pro mé dítě, naštěstí mé dítě má rozum, takže jí, dřív, než jsem vůbec stačila otevřít hubu, řeklo - ani náhodou!
V čekárně měla leták, kde byly vedlejší účinky uvedeny např. teplota. 
Kolik lidí jí to uvěřilo? Doktorka. Autorita.

A když obě vlády dělaly vakcíně reklamu? Všude. Všude to řvalo. 
Vyděsili lidi k smrti. 
Rychle někteří zapomínají. Já jim to nezapomenu.
Jak jsme jeli vlakem a stavěli jsme v nějaké vsi a tam dobíhala vlak stařenka, na obličeji roušku, rudá, chtěla si to sundat, eště nebyla v tom vlaku, dobíhala, průvodka jí řekl - nechte si to. 
Svině. 
Tyhle lidi vláda vystrašila k smrti. 
Dejte se očkovat, nebo umřete. 
Několik lidí u dveří si sundalo roušky. Početní převaha, blbechkovi sklaplo. Ale že by zapískal, aby strojvůdka počkal? Nene, roušku, udus se. 

Od tamté návštěvy jsme u dr. už nebyli, dítě jsem vzala ke svému obvoďákovi. Ani jednou mi očkování ani nenaznačil. 

Víte, co to bylo? Ne jen reklama.
Bylo to regulerní vymývání mozků. 
Řetězový email. Spam. Podvod. Výzva k sebevraždě.

megi-the-pes
megi-the-pes 05.03.2024, 18:56:32 xxx.xxx.124.6

Hehe, jak to zahrál na předchozí vládu, prej neviním Adama, žalovat se má výrobce.
Jako že vláda Fialy, kde ten Válek je, nepustila několik kampaní “očkujte se, nebo umřete!”. Aha.

https://www.mzcr.cz/tiskove-centrum-mz/ministerstvo-zdravotnictvi-odstartovalo-hlavni-cast-ockovaci-kampane-ockujeme-se-pro-zivot-beze-strachu/

Bobšova vláda řekla, že lidi odškodní. 
Válek nechce. 
Otázka je, esi by Bobeš jednal jinak.
Ale už jsem jedno takové odškodnění (ne tak vážné, nesrovnatelné samozřejmě) viděla.
Schillerová podepsala odškodnění pro OSVČ i na další rok. Chviličku na to se vyměnila vláda. Najednou začali z fin. telefonovat - žádost stáhněte, nemáte nárok.
Hodně zajímavé to bylo. 
Takže když teď něco podepíše Válek; Fiala, Stanjura, Rakušan, Jurečka,…, tak já to nemusím dodržovat; následující vláda si může říct - nám se nechce. 
?
Slušnost by byla udělat rychlovyhlášku, mají většinu, šlo by to bez problému přes noc, však to dělají každou chvíli, supertajně, kde napíší - toto se ruší. Tečka. 

Takhle to je plivnutí do tváře těm, mnohdy hodně vážně, nemocným lidem. A pozůstalým. 

Dělali na očkování reklamu! Reklamu na očkování! Stát! Vláda! 
Mi přestane psát vykřičník, rači du. 

Zvratky to jsou, předchozí i současná!

megi-the-pes
megi-the-pes 05.03.2024, 18:41:19 xxx.xxx.124.6
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 04.03.2024, 09:26:20

Mi se toto ale hrubě nelíbí.
Vysílá se to nějak v noci, aby to neviděla děcka? Vim, vše je na síti, ale tak… 
Mohlo by se zdát, když pořad tvoří a vysílá státní televize, že je toto chování v pořádku.