Aktuálně: 3 729 inzerátů211 048 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 27.03.2024, 09:17:22 xxx.xxx.124.255
Sarah01:

Jenže granule pes taky nestráví tak, jako barf, hovňousy z granulí jsou obrovský, nejmíň 3x takový jak z barfu. Prostě mně přijde, že to tím psem jen projde. Mně všichni psi na barfu výrazně zlepšili kondici. Samozřejmě svůj podíl na tom má i plavání a celkový pohyb. Ovoce a zelenina jako vláknina podle mě špatně není. Lidi to jedí taky, proč by nemohli psi.

Dáváte jenom čistě maso a kosti, k tomu zeleninu, ovoce? Kolik asi to je z té dávky? 
Nebo kromě zelovocu je tam nějaká další příloha?

Koukněte na název knížky p. Novosádové - BARF…
Ale složení KD od ní přece není syrová strava, jen zelovoc tam taky nepíše, říká 20 30 % příloh a k tomu doplňky, oleje, vitaminy.
To totiž taky není vyprávění o BARF.
BARF je syrová strava. Když krmím metodou BARF, krmím kompletní syrovou kořist.
To dostává Megi. Ale často mi sežere sušenky, takže…

Ve skutečnosti krmí BARF jen hrstka lidí. Takže Igor, co se mu tady smějete, má pravdu. (V tom, že granule jsou kvalitnější, ne, samozřejmě.)

megi-the-pes
megi-the-pes 27.03.2024, 07:54:14 xxx.xxx.124.255

Kdybyste se dívali do minulosti, nikdy jste nemohli zvolit ODS a spol. Jako by to nestačilo po revoluci, nakonec jste zloděje dosadili i na Hrad, pak jste tam dali sprosťáka a teď zas tohle… nemůžu říct, že se převléká, jak doba zrovna velí, to by mě zavřeli, ti, co už tu v ne jedné vládě byli.
Esi nějaké volby budou, pudu tam. Nebo mi bude stačit poslat pár dopisů a volit za spoluobčany? Nikdo neví, kolik Čechů žije v zahraničí. Buď těch 200 tisíc, kteří se přihlásili u sčítání, nebo 2 miliony. 
Je to legrace. Moc dobře si pamatuji, jak se to na if zhádalo, že konečně je Bobeš pryč, tahle vláda vše napraví, jsou to slušní lidé.
Jak blbí jsou mí spoluobčané, jsem do té doby nevěděla. K neuvěření. Po pár měsících zas - vládnou teprve pár měsíců, jsou noví, musíte jim dát čas… ježiši, ti ministři už tady byli v jiných vládách, pokaždé vše ukradli a podělali, co mohli.
A dost mě zklamala spousta slavných lidí, stejné kecy jako na if, oslavy, tanečky, sráči prostě, milujeme Brusel, USA, grýn dýl. 
Slepí.
A proto se teď tolik lidí zlobí a vypadají jako proruský. Protože zbytek lidí nechápe, že není jenom “buď RF, nebo USA”. 
Někteří lidé chcou jenom normálně žít. Říkali to stejné, než hranici UA překročilo víc vojáků. RF je vlastně vůbec nezajímá. Neuvěřitelné, co?

megi-the-pes
megi-the-pes 27.03.2024, 07:15:05 xxx.xxx.124.255

Igor za to nemůže. Stačí si přečíst dva tři články na těch internetech, okamžitě získám dojem, že musím vystudovat jadernou fyziku.

Fakt je, že pokud nekrmím celou kořist (Frankenprey, PMR), což je i obsah žaludku, oči, srst, peří atp.,
musím zeleninu doplnit. A zelenina stravitelná pro psy prostě není. Musíte to naklíčit, spařit, rozmixovat, uvařit, fermentovat, jinak dáváte jen vlákninu, která ještě ke všemu slouží jako antinutrient.

Další věc je, že spousta dnešních psů na tomhle ani nebude fungovat, chcou brambory a rejži, ale dostávají jenom tunu masa, pak pánící chodí po netu a říkají, jak je barf blbej.
Je. Pro hromadu psů je. 
Eště že můžu krmit masem, a ne BARF metodou. 

megi-the-pes
megi-the-pes 27.03.2024, 06:16:53 xxx.xxx.124.255
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 27.03.2024, 03:57:23

to sou nápady poránu 

megi-the-pes
megi-the-pes 26.03.2024, 17:15:38 xxx.xxx.124.255
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 26.03.2024, 15:50:38

Mám takový plán - budu bydlet v lese a pěstovat psy a cibuli. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 26.03.2024, 15:22:10 xxx.xxx.124.255
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 26.03.2024, 14:35:25

Maso nepotřebuji, jen říkám, sníst slepičí polívku je úplně něco jiného jak zeleninovou.
Pohanka, luštěniny, hodně antinutrientů, na tom bych opravdu nefungovala, nejsem na to nastavená, jsem unavená, ospalá, nemyslí mi to ani. Jako kdyby s masem jo, že jo. 😀
Ten sýr, vejce, to znamená, že prodávat se to bude, zas velkochov, 
ono lidí je prý 8 miliard nebo co, to jsem dlouho nevěděla. 😀
Teď mám velký odběr vajec, totiž dva, co se rozhodli býti vegany, nejsou schopní pracovat, vypadají… no prostě začali jíst vajíčka. Ale říkali, že z obchodu by si je nekoupili. 
Trápení zvířat se dá omezit, b12 v lahvičce, no. 
Mně třeba stačí ryby. Akorát teda by to chtělo rybník, řeku, že jo. Utěšuju se tím, že prodejci říkají, jak ryby netrápí, nějakou tu samolepku tam daj, kdo ví, co to je.

Máme velký problém - tolik hospodářů už nemáme, abychom chovali šťastné maso. Asi nikde na světě. Zastavěli jsem to betonem a každý chce být manažer.

Vadí mi na tom to - já nebudu jíst maso často, ale USA a Austrálie mají tolik farem načerno (ani se tomu právě nedá říkat farma, je to koncentrák, jaký si běžný člověk neumí ani představit)… je dokument, který to snímá dronem, neuvěřitelné to je celé, ale skutečné. Odtamtud přišlo, že zakážeme krávy. Ale my jsme v tomto naprostí amatéři. 

Spotřeba masa roste, i když veganů a vegetariánů přibývá. Obyvatel USA spotřebuje o třetinu víc masa než obyvatel Evropy. 

megi-the-pes
megi-the-pes 26.03.2024, 14:30:52 xxx.xxx.124.255

Maso je nejlevnější jídlo a zdroj živin (chleba ne, že jo a zelenina je za cenu zlata).
Dáte mi zeleninu za málo, nebudu jíst tolik masa.
Co uvaříte z 1 kuřete? Co z kila rajčat?

megi-the-pes
megi-the-pes 25.03.2024, 13:55:29 xxx.xxx.124.255
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 25.03.2024, 10:54:47

“zda vy a vám podobní ten čas máte, já ho nemám” Kdo jsou to ti podobní?
“Vy politiku nechcete v hloupé představě, že o čem se nebude mluvit, to nebude a nenastane. Svatá prostoto!!!” My jsme se někde potkali? Nevzpomínám si, pardon, netuším. Názory bg znám z vlákna Politika, všici jsme hloupí, ano.
Někdo Vám poví, že včela je zpola domestikovaná, že lidé vytvořili jakési poddruhy, mimochodem včelař je zemědělec, protože včely přece zařizují, co se na zahradě a v přírodě bude dít,
a Vy mu uděláte psychoanalýzu, rozbor osobnosti a určíte, koho bude volit?
Dost dobrý. 
Asi všici pochopili, co se snažíte říct, ale několik z nás si dovolilo diskutovat o přesnějších pojmech - o ničem jiném jsme nemluvili, to si přidáváte sám.
Že by mi politika takhle moc ničila život, si neumím představit, v určitou chvíli ze systému prostě odcházím - nebo volím to, co z toho úchylného kolotoče chce vystoupit. 
Trošku zvláštní styl diskuze, ale tak co už. 

megi-the-pes
megi-the-pes 25.03.2024, 13:24:12 xxx.xxx.124.255

Hehe, sem myslela, že trávníkové pásy se dávají jenom v emerice. 😀 A pak jim je exekutoři zabavují. Je to tráva, nebude se chovat jako plastová tráva, na vypěstované trávě můžeme chovat plastové slepice.

megi-the-pes
megi-the-pes 25.03.2024, 13:21:08 xxx.xxx.124.255

Gumový smeták už tak trochu existuje, používají kadeřníci, ale stačí ten za kilo. 
Teď jsem tím vzal gauč… no, násadu hned zahodím a dám jinou, je to trapárna, okamžitě přestanu pomlouvat čínu xiaomi, to se nedá srovnat… ale sbírá to chlupy, to jo. 
Megi se ale nelíbí barva, chtěla to sežrat. 

megi-the-pes
megi-the-pes 25.03.2024, 07:33:23 xxx.xxx.124.255
Odpověď na příspěvek uživatele bohemia.gall z 25.03.2024, 07:22:08

Právě že ne. Problém by měli jen ti, co mají krátkou hlavu, ono se to ví, proto jsou v některých zemích zakázaná ta plemena, co nejsou schopna normálního života. Jsou psi, kteří žijí divoce dodnes, ale i s lidmi - basenji např. - a spousta psů, která zdivočela. Nemají problém s potravou, zimou. Psi se velmi rychle vrátí k funkční podobě, stane se z nich “šakal”, dá se to pozorovat na psech v Indii třeba. Ti mopsové apod. samozřejmě nepostupují do dalšího kola.
Přežije silnější, ne. 🙂
To samé se bude dít asi u koní, krav, kočka nás nepotřebuje vůbec… 🙂
Tahle podmínka bude teda docela… k vyhynutí to rozhodně není.
Včela není změněná na krátkou hlavu, ale esi platí to, co říká goro, dalo by se říct, že je polodomestikovaná. A pokud člověk dělá selekci, zasahuje do rozmnožování včel atp., pak včelu domestikuje.

megi-the-pes
megi-the-pes 25.03.2024, 06:02:33 xxx.xxx.124.255
goro:

…no  včela človeka nepotrebuje…😕…ale ak sa z našich úľov vyrojí a pokúsi sa žiť v prírode bez človeka, viac ako 85% takýchto včelstiev uhynie do zimy a ďalšie % nedožije do druhej  zimy… je skoro zázrak “prešlachtená” kranka prežije bez človeka… 

Úplně jste přes politiku zazdili tento názor. 

Pes je domestikovaný, nemá problém přežít v přírodě, bez člověka, rozmnožovat se.

Co ty včely teda? Goro má taky tečku?

megi-the-pes
megi-the-pes 24.03.2024, 21:56:23 xxx.xxx.124.255

přesto se vyjadřujete k mému praktickému umění chovat včely a k mým vědomostem nevyjadřuje

megi-the-pes
megi-the-pes 24.03.2024, 18:09:31 xxx.xxx.124.255

Proč Polsko už tolik let staví plot a má tam 15 tisíc vojáků… a Litva? Že by si tam migranty zvali sami, aby mohli stavět plot a měli kam dát tolik vojáků, hranici s RF vůbec nemaj a neví, co s prachama, že jo? 
Češi by měli bejt rádi, že aspoň někdo tady má rozum.
Vtipně https://youtu.be/Dw6Eb6yL480