Aktuálně: 3 727 inzerátů210 983 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 30.04.2024, 18:16:14 xxx.xxx.124.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 30.04.2024, 16:02:44

😂 Ale tak to nebylo, ale je to vtipné, to jo. 🙂 Copak před Úprkem z Egypta se mohlo vraždit a krást? Tihle zrovna úředníky neměli, ale vládli jim úředníci každou chvíli jiné země přece. Důkaz na videu! https://www.youtube.com/watch?v=xk2keN8JmeA

megi-the-pes
megi-the-pes 30.04.2024, 15:38:07 xxx.xxx.124.6

Buggyro, nudíte se? Pamatujete si grafy vet vedlejsich a hlavnich? Ja si nepamatuju, ze bychom neco takoveho ve skole meli. Kdo se nudí? Kdo mi namaluje tri skarede grafy? 

megi-the-pes
megi-the-pes 29.04.2024, 17:33:33 xxx.xxx.124.6

Tohle je normální. Psi tak fungují. Až v úplné blízkosti totiž dostanou všecky informace. Děje se to skrz Jacobsonův orgán. Je mezi nosem a tlamou. 
Z dálky pes vidí cca psa, který má ocas cca nahoru, možná vidí, jak jsou položené uši, může cítit fenu. Takže co… juhú, pés. A utíká za ním. Táhne paničku za psem. Tak to ani náhodou. Pes, pokud není v klidu, nejde nikam. Když je v klidu, jdeme blíž. No a za tři hodinky jsme u psa a já svého psa bedlivo dozoruji. Ocas, uši, tlamu, srst na zádech před ocasem, na krku a nad lopatkami. Zkřiví chlup a odcházíme.
Teprve až blízko toho psa zjistí můj pes, co je tamten zač. 

Kdo neumí držet vodítko, nemůže mít psa.
Kdo neumí psoví říct, že si nebude tlapkat, kam ho napadne, bude mít třeba taky psa na dva kusy.
To je verze pro ignoranty.
Kdo trochu naslouchá, může psa za dobré chování odměnit (tzn. ta hra s cizím psem např. a papání; papání neslouží jako lákadlo, nepřevádím nikam pozornost, protože já chci, aby můj pes vnímal cizího psa a naučil se, jak se k němu chovat), za blbé odvést pryč.
U extrémních reakcí (jako můj hrozivý pes) se hraje taky na to, že si cestou kouše hračku. Ale to je na fázi učení a u magorů. 

Když se s tímhle yorkem postupně přiblížíte tak na metr, kde už o psovi možná zjistí dost (líbí/nelíbí), stále tam je dost místa na manévrování. 
Akorát teda já mít v ruce flexi vodítko, tak jedinej pes ve vsi bude asi Megi, no. 

megi-the-pes
megi-the-pes 29.04.2024, 13:29:48 xxx.xxx.124.255

On se ten kontrolor přijde podívat do zařízení, kde psy chcete množit - a licenci vydat nemusí. A tímhle úvodním kolečkem si zajistí adresy… smlouva, čip, musí to odpovídat…
Dva vrhy na domácnost (to je taky dobrý, protože známe ty vychcánky, co to napísají na manžela) platí pro hobby chovatele, pokud je vrhů víc, mají víc povinností a jsou komerčními chovateli…

Umíte si představit prodávat množku bez inzerce? 
Tohle stačí. Není zmínka na bazos, není prodej mrzáků. Prostě není.

megi-the-pes
megi-the-pes 29.04.2024, 11:01:04 xxx.xxx.124.255
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 29.04.2024, 10:48:03

Proč PP, množení se týká všech psů a pravidla spolku nejsou nad zákony.

Správně by to mělo být např. jako v Miami.

“Zájmový chovatel může prodat dva vrhy štěňat nebo koťat ročně na domácnost…”

“Federální identifikační číslo od IRS”

Kontrolorovi předložíte milion takových dokumentů, dostanete licenci. Bez ní nebudete inzerovat ani chlup.

Tady nemusíte mít nic. Můžete týrat zvířata, dostanete podmínku, daně nula.

Místo aby se řešil centrální registr (co může obsahovat i tu licenci a nebude stát skoro nic, protože registr fen už existuje), trestně stíhaný blbecheck vymýšlí, jaké psy zakázat.

A zrovna v oblasti plemen, která se zakazují i všude okolo, by finančák dost pomohl, licence. Celé Brno čumí na množku kolem Komína, kolik psů se tam na zápasy otočí, trápeni na slunci a dešti…

Zavedla bych 2x a končíš: bez licence prodávat nebudeš, při prvním průšvihu pokuta, povinný výcvik, podruhé odebrat psa, za 14 dní uspat. 

Ta paní, co ji pes pokousal v útulku, zemřela.

megi-the-pes
megi-the-pes 29.04.2024, 10:45:12 xxx.xxx.124.255

Pletete množení pod nějakým zájmovým kroužkem a množení obecně.

Množitel potřebuje licenci - od státu. Ten spolek mě tady vůbec nezajímá.

megi-the-pes
megi-the-pes 28.04.2024, 06:36:04 xxx.xxx.124.255

O tom m. lymfomu nic nevím,

ale u IBD jsou granule blbé, protože jsou z více jak poloviny cukr - živím bakterie,
a ani nevím, esi není zvíře na některou složku granul alergické (taky příčina IBD).
Takže se dělá eliminační dieta, na mase, nízkotučná.
Pokud je albumin a B12 ok, je 50% šance, že zvíře bude reagovat na “léčbu” jídlem.
Jinak se dává B12 injekčně + ATB, nebo steroidy. Nebo jsou příčinou parazité.
Každopádně se snažíme dát co nejjednodušší jídlo, nejlépe stravitelné, prebiotika (inulin)… zkusit… kaše z králíka, vařené, syrové, kočka musí jíst, takže musím zkusit, nutrie, ryba…

megi-the-pes
megi-the-pes 27.04.2024, 20:10:31 xxx.xxx.124.255

P. kvasnice = bakterie (protein, vitaminy,…)

Bacillus coagulans fermentation product (Orijen) = bakterie

Natural chicken flavor (Orijen a zbytek planety) = hydrolyzát z jater, to je ten smrad a “maggi”

Kde je rozdíl?

Použijete kvasnice = přírodní béčka, bílkoviny (obsah je až 50 %, to je víc než maso a hrách), nemusíte dosypávat syntetiku. 

Jsou to granule, jsou složené tak, aby fungovaly, aby dodaly záchovnou dávku a chovatel nemusel nic. 

A i když to tady bombardují reklamou, Marp je zkrátka dobrá značka. 
Porovnejte s tisícem jiných, uvidíte.

megi-the-pes
megi-the-pes 27.04.2024, 09:00:01 xxx.xxx.124.255

To mi teda reknete, z ceho chcete poskladat granuli, aby drzela pohromade a prosla extruderem.

Delate si legraci, ze jo? 

Uz ste nekdy delali nudle do polifky?

Mimochodem pokud kocka potrebuje probiotika, aby fungovala, tak je nemocna.

megi-the-pes
megi-the-pes 25.04.2024, 09:43:01 xxx.xxx.124.255

"Současně bude nutné splnit několik podmínek, mimo jiné prokázat, že i v době bez stálého pracovního poměru se věnovali umělecké činnosti."

“Na základě podané žádosti tam bude moci být zanesen ten, kdo vykonával uměleckou činnost nejméně 24 měsíců z posledních tří let. Aby získal příspěvek, nesmí být studentem a v době podání žádosti se nesmí nacházet v pracovněprávním vztahu, který by přesahoval polovinu týdenní pracovní doby. Zároveň jeho příjmy z umělecké činnosti za poslední dva roky mají tvořit alespoň polovinu jeho celkových příjmů a nemají přesahovat průměrnou mzdu.”

Vetsiny lidi se to vubec netyka, tak snad jim nejebne a nebudou volit dalsi 4 roky bezpravi a dluhovych pasti. 

Je to pro umelce na volne noze, aby mohli snaz zadat o granty. Nic vic. Je to sracka, co lidi vubec nepochopili.

megi-the-pes
megi-the-pes 21.04.2024, 10:15:38 xxx.xxx.124.255
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 21.04.2024, 09:38:53

Ona si ale něco odpracovala. Nemluvím o obchodním odd. v T-mobile. Vše si odpracovala. A podívejte se, kolik jí je, od kolika maká, kde, čím se zabývala, než vlezla sem.

Peníze jsou těžké. Někteří lidé musí spadnout na hubu, aby si vážili i chudších. Ano, je tam spousta lidí, co neví o životě nic. Ale do jednoho pytle?

Hele, koho máme na spravedlnosti. https://cs.wikipedia.org/wiki/Pavel_Bla%C5%BEek

Tohle se stará o finance? https://cs.wikipedia.org/wiki/Zbyn%C4%9Bk_Stanjura

a stádo učitelů, co krade a kradlo dřív, než se naučilo chodit.