jo, jo, on to este nikdy neudelal
Příspěvky uživatele
megi-the-pes
Od tady to opakujeme… petrahei to vysvetlila.
https://www.chovzvirat.cz/diskuze/tema/17144-psi-v-mediich/6/
Snizene mnostvi je infekce; virova infekce, ne? Nebo hrozna nemoc, tu asi ta kocka mit nebude.
Zaseknute neco v travicim vedeni, to by mohlo byt, za tu dobu uz tam treba neco hnije…
Gumicka zaskrti neco a kocka zahyne… muze byt hromada chlupu, moc velka, nejde ven.
Proste reknu o RTG a tecka.
Vidim to tak - pes chodi do krouzku. Na cvicak, kousat. Vybiji si tam baterky, bavi se.
A zaroven se uci ovladatelnosti.
A tam se kouse, na namesti se nekouse.
Pro me je to hrozne jednoduche - stejne jako jsou psi. Jdeme do kopce, pes taha. Po rovine, netaha.
Davam psovi, co ma rad, zaroven se uci.
Pes bez ucelu je na houby. Uz aby rostly. Bez ukolu, bez konicku.
Treba ten pastevec, hlida zahradu, lidi tam. Skace na vychazce bezhlave po lidech, kdyz se priblizi na 3 metry?
Nevim, jak se uci obrana, jak rikate zvlast kousani a poslusnost.
U nas doma se uci stekanatko - sedni, chyt, pust, cekej. Dohromady. Musi to umet odmalicka, jinak mi bude zapasit se psy.
Kdyz skoci po hracce, vyhyba se mym rukam.
Jak kousou krizenci, nevim. Ale vetsine, co znam, hrabe. Jsou nevypocitatelni. Nejak se blbe srazily geny, no.
Je to ode me takove rasisticke… jenze esi se v plemenu, ktere se stovku let udrzuje takove, aby se zuby cloveku vyhnuly, tak pokud se objevi jedinec, ktery se do lidi otoci, patri zastrelit, a esi se stihl rozmnozit, potomky kastrovat. Sorry. Jenze to by nam mnozirny modrych rychle skoncily…
Tak jak to je teda s tim rukavem? Pes neskoci, kdyz clovek nema rukav, ne?
Jak pak psa donutite kousat do cloveka samotneho? Kouse na ringo oblek? A co dal?
Nevim, esi foto zkresluje, ale zda se mi, ze ma kratke predni nohy. Tzn. chodi s hlavou jakoby dolu. Jako pitbullek. Dlouhe zadni a kratke predni. Vzdy si rikam, jak to, ze se mi pes nepreklapi dopredu, este s tou hlavou jak kyblik. 😀
Ale jinak by to mohl byt ovcak x labrousek. Takhle mivaj usi. Hrbet a uzka postava, hlavne v zadni casti, od zeber, to k nejakemu bojovemu terierovi sedi, ale k maline taky. 🙂 A po labrouskovi asi fakt nekouse. 🙂
Bleskurychle posloucha Megynek, kdyz je v praci. Ona je v praci na louce. Lov.
Kdyz zacala “lovit”, musely jsme zacit cvicit. Sly jsme na louku k duchodaku a normalne vojna. A pak vzdy, kdyz dorazime na louku, radi se mi k noze a dela IPOhled (vyraz ukraden Zrzavcovy) a takova rychlost, co dela sedni lehni (i za chuze, je to robot, je to magor z cvicaku, na kterym jsme v zivote nebyly) cekej skoc u me ke mne, to svet nevidel, musim pak rikat - nedelej ovcaka!
Bez odmeny; dodnes jsem nepochopila, co ji tam odmenovalo. Mozna nadupano od zvere, takze jsem ji vlastne posilala a odvolavala od pachu. Jo, tam mi vlastne tenkrat zdrhla za srnou.
No a este docela rychle reaguje na louce, kam chodi taky srny, ale lovime tam mysi.
Ted mame na zahrade asi hryzce, tak treba Megy zacne poslouchat i doma…
Nevim s tou obranou. Protoze jsem nikdy na cvicaku nebyla. Jen se mi zda divne, aby se pes vycvicil na to, ze bude zakousavat vse, co macha rukama. Podle emerickych videi, ktere jsou asi nevypovidajici, by ten pes mel hlidat me a skocit, az kdyz v te utocnikove ruce uvidi zbran nebo bude utocnik moc blizko, nebo dam znameni. Neco takoveho.
Pes, ktery by chodil povenku a zral deti, protoze rvou a kopou nozickami… je podle me rozbity jedinec.
Myslim, ze na kousaci hry by mel pes byt uz dospely, dospelejsi, cca vyrovnany, nebo mozna zkuseny psovod a figurant by mohli ne zcela vyrovnaneho psa prave pres takove sebeovladaci hry psa spravit, vylepsit?
Ale rikam - nevim o obranach nic, o mondioringu a tak dtto.
Vyrojila se spousta spolků, co se zaregistrovaly. Na jednu stranu jim to umoznilo inzerovat a prodavat, coz je blby, na druhou ale zas existuje seznam i mnoziren.
Nejhorsi situace je pry na vychode. Asi jak u nas.
Nejvetsi inzerce je olx… a od nas se lisi obrovsky. Udavaji ceny. Takze kouknu a vim, ze si muzu koupit opravdovyho yorka, oni tam vsude udavaji i organizaci, pod kterou chovaji. A portal ma pravidla (posli papiry, jinak se s tebou nebavime vubec)
https://pomoc.olx.pl/olxplhelp/s/article/lista-przedmiotw-zabronionych-V40-olx#0.1_r8
Zacnou se Spanele starat o sve chrty? http://www.webcestovatelu.cz/100377-spanelske-chrty-ceka-po-lovecke-kariere-trpky-osud
Proc by rozumny pes zacal takhle divne pouzivat zuby.
Myslim, ze nejaky vycvik by mohl prave psovi pomoct. Je to hra, uci se sebeovladani.
Psi jsou v civilizaci bez nas ztraceni. Kdyz psovi reknu, co ma kdy delat, bude mu urcite lip. Na zahrade se hlida, na namesti hlidam ja.
Muzu psa naucit cloveka roztrhat. Tak se pouzivali v koncentracnich taborech.
Je to zajimave tema. Cetla jsem nazor tech Staffordi a spol., ze obrany meni psa na nebezpecneho, neco v tom smyslu. Od te doby (a ze neumi psa naucit spolehlive povel) je nesleduji. Podle me je kazda hra, cviceni pro psa dobre, uci se sebeovladani. Obrana snad neni o tom, ze psa vypustim na nekoho s rukavem.
Taky mam svuj nazor na to, co by mel takovy pes rozlisit. Mam zbran, klacek, je to nutne?
Tento pes za dvermi nestekal, nevrcel? Byl uceny na hlidani, slozit bez stekani? Ale co hlidal, byl v cizim prostredi a panicek tam nebyl.
Je normalni, aby pes uprednostnil boj pred zastrasenim a utekem?
https://www.facebook.com/lucie.snajdrova.12/videos/949614286859139?idorvanity=499895923417729
Jednou taky napsali neco uzitecnyho.
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-pes-nejen-pro-ceske-hory-slavi-ctyricitku-nouze-zrodila-ctnost-40469641
Opomijene plemeno i tu na chovu, kdyz nekdo hleda velkeho psa, ktery muze sportovat. Je to docela vyjimka.
Jakypak k cemu byl cvicen, k ostraze. 😀 Pes alkoholika. Zavrenej v kanclu, vystresovanej, sebrali mu panicka, pes zahnanej do kouta, to vse chapu, k takovymu psovi se neleze.
Ale. Vazne je v poradku tahle reakce? Zakousnout se do cloveka jako do stromu?
Cajti prijeli za 5 minut od zavolani, tzn. pes drzel a trhal dele jak 5 minut!
Vite, jak dlouha je minuta?
Normalni pes upozorni. Psi typu fila neupozorni, ale taky setri zuby. Pes dle urceni jde po rukach, dolni casti noh nebo hlave, hrudniku. A tenhle vzal cloveka na boku a trhal dele jak 5 minut.
PET MINUT. 300 vterin. Pocitejte… jedenadvacet, dvaadvacet…
Mohl kousnout a zdrhnout do kouta. Kousnout a cekat. Obet mohla utect.
Tohle trhalo pet minut.
At mi nikdo nezkousi namluvit, ze spravne vycviceny pes na obranu ma cloveka rvat, nikoli zadrzet. Zadrzena osoba psem nepotrebuje amputovat nohu.
Vubec to nepripomina utoky silenych psu, co jim rikaji americky bully. Ne, vubec.
Kdyz zkrizite rozumnyho psa, jako je pit, s ovcakem, dostanete silenyho psa, rovnou bych utracela stenata, vetsina lidi netusi, co to je za smrtici stroje.
Bud se clovek bude brat jako vic nez pes, nebo zakazme vse od KV 30 nahoru.
A esi nekdo neumi psovi vysvetlit, ze se nenapada vse, co se ke mne priblizi (necvicili jste podani ruky, mice, darku, ze), tak takovy clovek je u me rovnou vyrazen z moznosti drzeni psu.
Cau.
No ja teda taky nepochopila, proc ho odtrhavali a nezastrelili. Takovej pes je zaprvy k nicemu, zadruhy zraneni zhorsili. A at nikdo nerika, ze by se do stredniho psa netrefili.
Puvodne to bylo “dog shows and field trials”.
Ale to druhe bylo jen pro gun dogs. Pro ostatni jen show. A to stejne je dnes.
Nemecko se nesnazi o funkcni psy. Snazi se byt debullem. Nic vic. To by tem psum muselo naridit vykonove testy, ze? A co pak ten rotvik s hlavou jako frbullek.
Bravecto pro 20 - 40 kg psa = 1200. Nedávám celou tabletu, drbu na to, asi tak ¾. Od března drží do zimy, dalsi rok dam, az najdu kliste, brezen duben treba.
Nejbezpecnejsi je asi obojek (pokud nemate kocky, byva tam permethrin a nespi s vami pes v posteli), pak spot, tableta jde do krve samozrejme nejrychleji.
Je to divne, ale Bravecto funguje i malinko jako odpuzovac, je to zahada. Ale nespolehejte na to.
Spot je i pro psy? Dala jsem jeden rok kockam a nefungoval…
Taky zalezi, kde kdo venci, kdybych se vyhnula dvema loukam u lesa a pesine do vedl. mesta, tak nepotrebujeme nic. Nebo se ty svine prestehuji.
Kde psali, ze ji urval nohu? Pokousal ji, bylo to poskozene tolik, ze bylo lepsi, bezpecnejsi amputovat. A i kdyz to udelali, za dva tydny zemrela, to mam stejny dojem jako assil; tohle nebyla pricina smrti. Muselo tam byt jeste neco… a ten infarkt by sedel.
Psa utratit, bez debaty. To bude ale asi jedinny prezivsi potrestany.
A tohleto utraceni psu prave u nas neni, protoze tady neni to jako v USA, coz se tu vetsine nelibi, ty jejich predpisy.
Ale si to predstavte na jeden den… takovej klid by tady byl!
Koukam na to jako blazen, myslela jsem, ze na to je nejaka linka, a oni maji starou trafopajku na rezani lana a horkovzdusnou pistoli na zataveni spoje.
Tak nevim, esi to nebyl vtip. Ale drzi to roky meho velmi hrubeho zachazeni a meho urputneho psa.
Je fakt, ze kdyz se neco dela takhle pomalu, rucne, je kontrola nad kazdym milimetrem, tak asi dobry.
Chalupari maji nizsi poplatky, ale stejne neplati a odpad hazi cestou z kopce lidem do popelnic. Jako bychom nemeli kontejnery na kazdem rohu… pak se jdu hrabat do svych popelnic a tridit. Protoze Prazak prece nepozna plast od papiru. Vesnice, platim 1500, tridim. Rikam si, za jak dlouho na me poslou exekutora, kdyz nebudu platit? Vyvoz 1x za 14 dni neni legracni.
V nekterych vsich maji system - kup si pytel za 50, napln, odevzdej k silnici. Jinde zas - tridis, neplatis.
Tady proste banda koko… jdu to prodat.
Pak je naprosto predvidatelne, ze nejakemu Prazakovi predvidatelne rozbiju hubu. Teda
ze muj pes bude mit nepredvidatelnou reakci.
Proste si odemkla. Napis nenapis.
https://cnn.iprima.cz/proc-pes-utocil-dramaticky-incident-budi-emoce-napadena-zena-stale-bojuje-o-zivot-434777
Rikali predevcirem, ze pani utulek rusi. Psa dali do jineho utulku. Nebo tak neco.
Psi v médiích Psi v médiích Psi v médiích
Psi v médiích Psi v médiích
Psi v médiích