U dětí možná.
Pes na rozdíl od člověka není svině.
To je přísloví. Jsem teď vymyslela.
U dětí možná.
Pes na rozdíl od člověka není svině.
To je přísloví. Jsem teď vymyslela.
Stačí tykajícímu říct, že sice v English je to you dude a you sir, ale u nás se rozlišuje už zájmeno. Vysvětlím na příkladu, a když ignoruje, pak až je kretén.
Stačí takto? Určitě jo, jste přece chytrý člověk.
https://www.facebook.com/groups/205186142866964/permalink/7835110306541138/
Dnes je den tadytěch nemocných lidí, tak se jim nesmějme. Ani jindy.
Hm, dobrá poznámka, Arbora, nemáme EU registr, Shengen registr, NATO registr, že bychom tam našli psa.
Ale myslím, že ten centrální registr jednoho státu by mohl sloužit jako monitoring, kdo toho ročně vyprodukoval moc. Jak vypadá na Slovensku a jak by měl vypadat u nás, nevím. Když namnožím psy, měla bych je registrovat hned do centrálního reg. (a do Petmaxx, aby byl dohledatelný po celém světě), nový majitel si psa přeregistruje… zas tolik bílých koní by třeba nemuselo být… co já vím.
Jasně, ukryté babky (nevěřím, že v tom jedou samy) to nevyřeší.
Proč by si veterináři zapisovali číslo čipu? Pokud má pes pas, číslo je na vetkom, myslím. Veterinář je povinen čip zkontrolovat, když se očkuje vzteklina. Ale zapsat?
Měšťáci by mohli kontrolovat čip. Stačí chytit jedno neregistrované štěkanátko, říct to večer na Nově, pokuta 50 litrů a je to.
Ale kdepak máme ten registr, co je v tom zákoně, co platí už dva roky, cožto slibovali spustit alespoň v průběhu 2023?
Nemáme. V množírnách mají prachy lékaři, sestřičky, chovatelé, množitelé, určitě výrobci granulí a politici.
Zabít si kšeft? Hehehe.
Našla. Film jsem neviděla a Čapkové u mě skončili topením štěkanátek. To bude taky česká specialita.
“vždycky můžeme použít slovo skupina nebo houf”
nemůžeme, já určitě ne, houf užívám pro hejno nebo stádo nebo tlupu nebo smečku nebo kolonii malinkatých; mláďat - člověčích i zvířecích
např.: houf spratků
houf pitbullů?
🙂
Čapek asi česky docela uměl…
Premiér vykrad Krakatit, je to trapák, ale do tohoto vlákna to tahat nebudem. Díky
😀 To je pěkné.
Banka mlíková v okolí není? Myslím, že se to eště furt provozuje.
Vy jste ale chytrý kluk! Konečně mi to někdo (někdo jiný než příbuzní ze zemí zas. válkami) osvětlil. Teď se cítím celá osvícená.
Trv. pobyt není problém získat, jeden čas jsme dávali litr a bylo to.
Trv. pobyt neznamená, že dostanu občanství. Je to jedna z podmínek, kterou musím splnit, a ano, tuto (ostatní ne) podmínku mohu splnit (a nemusím, třeba mez. ochrana osob) různými způsoby.
A k podmínce trv. pobytu je tam dalších milion podmínek. Každá má zas nějaké výjimky - jako třeba že novorozenec se nemusí učit staročeské pověsti a jazyk.
Kdo tyhle blbosti rozesílá?
Ale nebojme se, není problém v tomto státě cokoli schválit přes noc, to ještě přijde. 😀
Stádo kosatek pobíhá po savaně, že jo.
Stádo je tvořeno cca kopytníky a tak… hejno ryb, ptáků, hmyzu (až na roj, jasně).
Nemáme 100% pravidlo.
Cit.
Stejně jako nepěstujeme psy.
Stádo ani hejno třeba u medvědů?
A group. A herd. No ty sou taky… Plaka bude muset zkusit herding herda. Teda herding kosatky. A hned budem vědět. 😀
Zprávu překládali, takže byl výběr - stádo, houf.
Kurkuma + alfa-amyláza. Štěpí ty cukry z granulí.
Toto je pecka:
“Obsahuje Canine Booster alergeny? Canine Booster si mohou vychutnat všichni psi, s výjimkou těch, kteří byli diagnostikováni jako alergičtí na ryby nebo slávky (kvůli složení produktu).”
Složení: Sušená hovězí játra, slávka zelenoústá (Perna canaliculus), lněné semínko, směs koření, glukosamin z mořských plodů, Yucca schidigera, brusinkový extrakt, uhličitan vápenatý, sušené mořské řasy (Spirulina platensis, Ascophyllum nodosum), uhličitan hořečnatý
A k tomu dosypané ty stejné umělé vitaminky a st. prvky jako v těch nejlevnějších nejhnusnějších granulách.
Tak to nemá konkurenci toto. 😀 😀
Naše cestičky - kořeny borovic přes bílý písek, bukové listí a dlouhé jehličí, poslední vrstva pískovcová skála. Teoreticky by se dalo i sáňkovat.
Přeju hodně štěstí v žabkách. 😀
Dotace, dotace, už se tu probíralo, kolik “malých” podniků bude vracet dotace, stejně jako se stalo u Čapáku? Účelově zmalinkatělý firmy. A je jich mraky.
Ale úplně to zapadlo, v novinách, na sítích, nic, pohoda.
Proč se zbytek Evropy po covidu dal celkem dohromady a my moc ne? Dyť rozdávaly víc. Proč byl před rokem PLN 5 korun a teď 6? Si řeknu - hm, koruna navíc, to dnes neni ani rohlik… ale ono je to 20 %.
Chce to někoho, kdo není Bobeš, protože ho určitě tak polovina republiky nenávidí, a není to koala, protože tu taky nenávidí polovina republiky.
Hehehehehe.
Mně to šetření nevadí.
Pokud by ty peníze sloužily k něčemu pořádnému.
Např. dám vyšší odvody - důchodci, záchranáři, policie, hasiči,… dostanou víc.
Jenže já se snažím… a ty peníze jdou do černé díry.
Jsem ta poslední, co by si na tohle stěžovala… vím, co to je mít NIC, vystačím s málem,
ale tady nevidím smysl, rozhazuje se hodně - v této situaci na nesmyslné strany.
Vždy něco vymyslí, kolik vyberou… a nevyberou nic, což ale už všici věděli, když se to oznámilo.
Kdo nejvíc křičel, ať se za covidu rozdává víc… no a Bobšovi netřeba říkat dvakrát, že jo.
Snažím se vidět něco dobrého, jako že když se teď uskromníme, za 10 20 let to bude lepší, je to prostě investice… přestavění důchodů tím je (zatímco na dávkách to bude tragédie, takže nula od nuly…), představovala bych si to lépe spočítané a jasnější.
Na jednu stranu jsem měla radost, že vyhráli ti, co prohlašovali, že mají na vše plán.
Ale ne… nešetří, zaručují se za šílené úvěry, půjčují si na… jako bych si já půjčila na dovolenou, pro mě nepřijatelné.
Takové věci dělaly a budou dělat všecky vlády. Oni tam nejsou od toho, aby vedli zemi k úspěchu, jsou tam pro odklánění korunek, jasné.
Jo, není z čeho vybírat, jeden krade, druhý krade,
ale současná vláda se lidem do ksichtu směje víc.
Když to zkrátím, tenhle sloh, je to jako dát bezdomovci dvacku, protože je zima a určitě má hlad, koupí si rohlík… ne, koupí si krabičák.
To je to.
Mně vlastně nejvíc vadí to, že je moc v jedněch rukách.
Ať je u kormidla jakákoli strana, to je fuk, tohle je hrozně špatně.
Vy ale nechápete, že tr. pobyt je JEDNA z podmínek.
Tak se zas uklidněme.
Tyvole, chudák Buggyra.
Jako Vy to berete fakt takhle lehce? Ptám se úplně vážně. Protože u mě byla liška loni… a dík, že mě zbavila hnusnýho kohúta, ale jinak… mám slépky jako štěkanátka a když si na to vzpomenu, není mi dobře. Já bych teda ani svou slépku nesnědla.
Vlastně závidím.
17měsíční prodávají? Ty už taky prodaj cokoli. Ale je fakt, že i ty staré (12 a 15 měs. jsem viděla) vypadají docela ok a jsou hodné.