Mohly být náznaky, ale nikdo je neviděl.
Paní udělala něco, co se psu nelíbilo, no. Tu malou holčičku pes zabil, když holčička s maminkou tancovaly.
V jednom článku jsem četla, že se po letech ukázalo, že “zakladatel” chovu byl dítě bratra a sestry a téměř vše, co se dovezlo a chová v UK, jsou jeho potomci + příbuznost i přes 30 %. V rodokmenu jsou třeba dědečkové, co byli bráchové. A nejlepší fór je, že rodokmen toho zakladatele byl zfalšovaný; doopravdy se neví, co byli předkové zač; jaká plemena.
Upozornění dostal chovatel toho původního agresivce už v 2004 nebo 2007, zapomněla jsem, ale kašlal na to, množil dál. Zaplavena bude asi celá planeta.
Někteří psi napadli nebo zabili člověka už v 8 měsících.
U nemoci je rozdíl - pes kousne nechtěně, má halucinace, neví, co dělá, kouše i vzduch. Tihle psi ale člověka loví. Člověk unikne a pes za ním běží, loví, zabíjí.
Příspěvky uživatele
megi-the-pes
Ale to je odměna - pochvala, tón hlasu, postoj. Na tom to běží u nás.
Neviděla jsem, že by matka říkala děcku na konci chodníku - ták jsi šikovný, pašák!
Děti necvičíme, neučíme tak jako psy.
Neučíme je vlastně vůbec. Jen bič. Cukr vynecháváme.
Když dítě zlobí, dostane na zadek.
Dítě se spálí o plotnu, příště se ke kamnům nepřiblíží. A to je tak vše, co se naučí spolehlivě. A u některých se stává, že i přes výprask vařečkou si jedou dál svou.
Tento povel - řeknu povel, zatáhnu za vodítko, pes zastaví, dostane velkou odměnu.
U děcka nemáme vodítko, většinou, řeknu povel, dítě nereaguje, dostane lepáka.
Mě teda ani to tahání za vodítko nebere.
Když se učí jakýkoli povel, učí se nejdřív v nerušivém prostředí, hodně odměn, ruchy přidávám a odměny ubírám, hotovo.
To dítě se učí jak?
Emergency recall - povel vyhrazený pro krizové situace. Jindy se ten povel nepoužívá. Tak to říkají. Pes povel plní automaticky, protože se ho dobře naučil, zažraný to má, vypálený v mozku…
Akorát nechápu, proč bych měla jeden takový povel, když chci, aby pes dělal takto vše, ne jen jeden povel. Pro mě nemá cenu učit psa něco tak, že neposlechne za všech okolností. Povel se prostě plní. Tečka.
Ale používám to pro lidi, co potkáme, jejichž pes neposlouchá a nechcou chodit na cvičák. Tak jim říkám - nechoďte, ale naučte psa, doopravdy naučte, aspoň JEDEN jediný povel, říkám tomu záchranná brzda, cokoli, stůj, čekej, aby až se potkáme příště, teda pokud se potkáme, protože vašeho psa asi brzy něco zajede, něco z vašeho psa zbylo.
Není to nemoc. Jednoduše zkřížili psy, kteří jsou výbušní vedle psů (pitbull) a buldoky a “dogy” (cokoli velkého, širokého a hranatého, co nemá problém kousnout lidi).
"Na počátku roku 2000 byli američtí pitbullteriéři typu bully stále relativně vzácní, udržovali si vysoké ceny a dělali z nich vyhledávané symboly statusu a módní doplňky. Když na scénu vstoupilo více chovatelů, uvědomili si, že čím přehnanější svaly a stavbu psa má, tím cennější bude pes. To vedlo ke konkurenčnímu závodu o chov stále extrémnějších psů.
Nejrychlejší způsob, jak rozmnožit pro specifické vlastnosti a zajistit, aby se tyto vlastnosti předávaly, je prostřednictvím inbreedingu, často eufemisticky označovaného jako „liniové šlechtění“. Zatímco příbuzenská plemenitba byla praktikována již od domestikace zvířat za účelem „opravy“ žádoucích vlastností, nese také značná zdravotní rizika. Bohužel mnoha chovatelům, kteří naskočili do lukrativního vlaku American Bully, chyběly jak odborné znalosti ostřílených chovatelů, tak etické ohledy na rozsáhlou příbuzenskou plemenitbu.
Tento závod o chov těch nejděsivějších pitbullů vedl ke psům, jako je Most Wanted Kimbo. Navzdory varování před lidskou agresí jeho potomků chovatel Gustavo Castro pokračoval v chovu Kimba – dokonce i poté, co jeden z Kimbových synů zabil čtyřleté dítě. Finanční zisky jasně převážily jakékoli etické nebo bezpečnostní obavy. Kimbova inbrední linie znamenala, že spolehlivě předal nejen svou velikost a proporce, ale také svůj sklon k lidské agresi."
(https://bullywatch.link/2023/09/12/the-american-bully-a-history/)
Chovatelé ambully lžou, že tam nic nepřimíchali, ale kde by se v pitbullovi vzala váha 60 kg nebo výška 30 cm.
Cokoli, co rozmnožíte s pitbullem, bude agresivní k lidem.
Když to řeknu blbě - tahle můžeme vyvíjet masná plemena. Ne psy. To prase, krávu, sežereme, máme je v chlívě, obvykle nestihne zabít člověka.
Ohrádka je nutnost, jsou tam kočky, jsou to škrabky štěkanátčích očiček.
Prostě ty intervaly návratu k psovi prodlužovat. Na, kousej něco, co nepíská (má bejt v klidu, ne předstírat lov), hlídej, přijdu.
Řeknu to stejným tónem jako “jdu loupat brambory”. Při návratu úplně stejně trapně - čau pse.
Nic víc.
Nevracejte se, když kvičí. Leda že je čas venčení, vezmu, odnesu ven, čůrej, jde se domů. Protože neodměňuju kvičení.
Zvyšování hlasu atp. můžete klidně vynechat. Takhle se začne a v půl roce už jenom 1524859x řveme povel a nic, pes “hluchej”.
Kolik stojí celý býk?
Já to chtěla říct, ale nechtěla jsem bejt negativní.
😀
Je to jenom usušený sýr. To samé dostanu, když nevrátím kostku eidamu do sáčku. Se mi stalo. A já hned - helé, himalájský sýr! A Megi to nechtěla.
Ukažte mi jediný český klub, který je pod IBC.
To je asi jako u pitbullů. Mají uchované vzorky DNA a 120 let dlouhé rodokmeny v UKC, ale tady se prodává co…
U biewerů by stačilo říct, že předci jsou něco + york, a mohou být pod FCI. Ale to nikdo z chovatelů neudělá, protože by přiznal, že 40 let lže.
Už jsme se o tom bavili… Někde i pod FCI byli, takže to je problém každé té národní org., nikoli FCI.
A na co mi je FCI?
Odkaz říká, že pokud převedu kartu Skylink na ČT, nemusím platit konc. poplatky, protože už platím Skylinku.
To je co. 😀
A teď jsem se dověděla zajímavou věc… “Česká televize poskytuje signál svých programů všem kabelovým a satelitním operátorům zdarma.”
Takže já mám platit ČT a satelitní společnost má ČT zdarma… a tv nemá prachy prej… to nevymyslíš. 😀 😀
Přesně, straší už týden, jak byly ty bouřky v NDR, a nic.
Poprchává občas, ale to se vypaří cestou k zemi. A přitom tady celé jaro a půl léta a celý podzim a půl zimy prší… se chci kvůli tomu odstěhovat… a teď tohle.
Třeba ty lišky cípnou žízní?
Ne, on je problém, že nevím, co nechápu. Ve skutečnosti satelitní a určitě i jiné společnosti platí televizím. I rádiu, samozřejmě.
A pro Skylink řešení je - převedu kartu a přestanu platit.
https://poplatky.ceskatelevize.cz/dekodovaci-karty
Liška přijde klidně v poledne do centra vsi, to se nebojim. Viděli jsme na náměstí v Urnově. Nebo kuna. Už nejsem velkofarmářka. Včera jsem našla jednu přejetou. Na křižovatce, kde by se mělo jet tak 10. Mám smutek a depresi a chci někoho zabít, ale vím, že to je jen moje blbost, chudák umřela kvůli mně.
A vůbec neprší, salát a celer asi cípnou. Zaleju a hned je půda jako prach… a v prach se obrátíš.
Podle barev to není york, ale biewer. Může mít papíry třeba ode mě. Až si koupím novou tiskárnu.
Zarazilo mě, že tady není povinnost udávat telefon a nemůžu kliknout na jméno inzerenta, abych viděla, co vše množí.
Paní je prostě úplně blbá, no.
Když něco reklamuji, můžu si řešení vybrat - vratka, sleva, oprava.
IBD (no nevím ta diagnoza, slyšela jsem, že histol. nestačí, stejně se projeví alergie)
opravit nejde, prostě citlivý pes + tam beztak byly giardie a kdo ví co, zahradní chov…
psa vrátit nechce, tak si řeknu o slevu. A je to.
Na jednu stranu… 15 tisíc není nijak extra málo.
A znám ceny takových psů? Neznám, chovatelé je tají.
Tam už jsem byla, už nechcu, díky. 😀
Je to úžasné, co tento pán dokáže. Prý reforma. Hotová revoluce!
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-socialni-davky-se-zmeni-lide-budou-muset-ukazat-kolik-maji-na-uctu-40466442
Před měsícem jsem byla svědkem prověřování takového žadatele o dávky.
Kompletní výpis z účtu, velký techničák od autí, …
To je tak jako na vyhazov toho ministra, ne? Nedělá žádnou práci. Kdo by to zaměstnal?
Já to chápu tak, že Skylink by měl televizím platit. Základní balíčky jsou nastaveny tak, že mám stejné programy jako na… jak se jmenuje ta krabička na pozemní vysílání… takže Skylink mi jen posílá signál jinudy, vybavení si musím taky koupit sama. U nás taky nejede pozemní, moc hor okolo.
A myslím, že televizím určitě platí, těžko by mohl signál šířit.
Tak já už asi z toho netu jdu pryč. 😀
Nekontroluje, oni se zeptají, jestli účet mám - já řeknu, že ne, a ok.
Když si jde někdo pro dávky, tak podepisuje papír - vlastním účet, nevlastním, souhlasím nesouhlasím s nahlédnutím. A to pak rozhoduje, esi peníze daj nedaj. A každý haléř na tom účtu musíte vysvětlit.
Ale nově to má být tak, že banka bude mít povinnost jim to říct a úřad se prostě podívá.
A to dosud platilo jen pro trestnou činnost…