Aktuálně: 3 726 inzerátů210 940 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 12.06.2024, 10:29:41 xxx.xxx.124.84
»
Odpověď na příspěvek uživatele ančovička z 12.06.2024, 09:34:36

To je stejně hustý, jak to poznáte. Teda máte je doma, ale pro mě je to husa, husa strakatá, husa… jsem ráda, že poznám slépku od husy.

Našla jsem ještě Skåne a Öland, jsou prý z pomořanské… a všecky mi přijdou stejné. 😀

megi-the-pes
megi-the-pes 11.06.2024, 19:59:47 xxx.xxx.124.84
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 11.06.2024, 13:29:50

Prosím, mohla byste mi něco říct o “emergency recall” (učí Šusta atp.), 
používáte to?
Já totiž už nevím, co to je, jak se to liší od opravdu naučeného, udržovaného povelu.
A eště se mi to musí vysvětlit jako absolventovi pomocné školy, co dal jen 6 tříd.
Děkuju. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 11.06.2024, 19:51:13 xxx.xxx.124.84

Čistější rána by se možná hojila lépe, rychleji, oholit vše s velkou rezervou a tu hrůzu dát pryč, drén a psovi dupačky. Úplně se mi z toho postupu zatočila hlava, asi jsem přecitlivělá, ale řízla bych to sama… aspoň že to tak nějak drží asi ATB. Nějak bych to… co já vím, esi existuje něco na zklidnění, aby se nestaral… lexaurin, pro mě dva. 

megi-the-pes
megi-the-pes 10.06.2024, 19:37:34 xxx.xxx.124.84

Je to hrozný tahle moderní doba, přijde mi, že člověk učí a učí, ale já chci naučit, představa učení po dobu roka mě rozčiluje a myslím, že pes je i radši, když mu to řeknu přímějc.

megi-the-pes
megi-the-pes 10.06.2024, 13:41:27 xxx.xxx.124.84
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 10.06.2024, 12:35:00

Jak kdo bere trest… ne, nejde to bez toho “negativního”, ale třískat psa nemusíme. 🙂
1) od mala psa často přivolávám, takže ví, že něco chci, daleko nechodí, volná zábava je prokládána mými nesmyslnými žádostmi třeba i jen o rozhovor o večeři, dones klacík nebo hlídej, sou tady bubáci!
2) má práci a má zábavu (Megi hlídá slépky, řve na volavku, hlídá míček, samé důležité věci), tohoto psa baví čuchání, tak mu to dám - ale podle mě, ne kdykoli si pes vzpomene
3) lovit můžeme, ale podle mě - lov končí, když zvěř objevíme, prostě si najděte např. někoho od ohařů, pes vystaví a nazdar
Nejdřív jsem naučila “čekej”, ano, do mega zblbnutí, nakonec jsme to šly cvičit před srny a zajíce a tam bylo jištěno postrojem a vodítkem.  
Pozitivní je, že neučíte psa zvěř zapírat, nevidět, bát se, do smrti nosit stopku, ale lovit, spolupracovat. Nepředěláváte to, čím ten pes je.  Proč mu brát duši? 
A s ohledem na zvířátka budeme mít vodítko v těch nejhorších úsecích, protože prostě nejsem dobytek a nebudu psa pouštět do každého křoví, příkopu a tak vůbec. Pesemesky si přečte tady kolem návsi.
Vůbec se to nemusí dělat složité. 

megi-the-pes
megi-the-pes 10.06.2024, 12:21:16 xxx.xxx.124.84

V LB a MS kraji už povolení střílet je, v dalších se připravuje. 
Kdyby nechali vlky v nějakých hlubších lesích, nemusí je pak střílet. A lidem tam zakázat vstup, nemusí lézt všude, v žabkách a bez cukru. Ta zvířata nemají nikdy klid, jsme všude.

megi-the-pes
megi-the-pes 10.06.2024, 12:14:56 xxx.xxx.124.84

To je rozdíl, no, Slovensko a my. Však v Tatrách, kolik Čechů jde v pantoflích, neví, nejsou zvyklí. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 10.06.2024, 12:05:38 xxx.xxx.124.84
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 10.06.2024, 12:02:30

Co jsem řekla? 🙂 Takhle se tady odpad třídí a v ČR (kromě nár. parků) opravdu místo pro takové šelmy není a myslivci opravdu nic moc jelenů Sika a prasat nestřílí.

megi-the-pes
megi-the-pes 10.06.2024, 12:00:45 xxx.xxx.124.84

ježiši tak jsem to vzala ve zkratce, chcete tam kancelářské lidi, nebo lidi, co jsou v tom lese a eště i něco ví? 😀 aplikovaná ekologie? odpadové hospodářství? kdo má dělat v KRNAP? 
nebo ty myslivce? že by to prostě vystříleli
a je to 🙂

nastavení je špatně od základu, diplom kluka v lese je vedlejší (ale zas ocaď pocaď)
tyhle ochranáři duhapetavygumovaný tady vůbec nemaj bejt, má se zvěř regulovat (to dělá ten zájmový spolek, no tak to je špatně taky, málo, nula dohled, k ničemu)
a pak není potřeba vlk (jako kdyby něco dělal), ať si jdou tihle lidi do lesů EU, ne do našich

JanaJana studovala, tak mi řekne, esi to je blbost - lidi tady říkaj, že kvůli skládce (která je samozřejmě bordel, třídíme, ale hodí to tam na jednu hromadu a čau) máme ve vsi kyselej déšť nebo takovej nějakej
Tak já si představuju, jak by nás teda měli zavřít pod kupoli jak v Simpsonových. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 10.06.2024, 10:22:19 xxx.xxx.124.84

Třeba SPOLU lid volil proto, aby jich co nejvíc odtáhlo do Bruselu a nevotravovalo tady. Škoda přeškoda, že nešel Fiala. Všecky bych tam poslala, Megi, kočky, slepice, všecko!

megi-the-pes
megi-the-pes 10.06.2024, 10:20:39 xxx.xxx.124.84
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 10.06.2024, 10:16:32

Jako že stopy nemoci? Játrama jsem se jednu dobu, dyž sem byla eště chudší než teď, živila. V českých obchodech jsou mražená furt, v PL je nevidím. Takže tam jsou hnusná, proto nejsou v obchodech? Žaludky vídám výjimečně, v ČR pořád.

megi-the-pes
megi-the-pes 10.06.2024, 10:17:00 xxx.xxx.124.84
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 10.06.2024, 09:44:25

Nee, třeba DUHA, kterou ale zaštiťuje stát; EU, to jsou opravdu vstudovaní přírodopisci, ekologové; živ. prostředí, patří do toho KRNAP atp., to je taky systematická zoologie atp. 
Jde o to, že stát má úředníky a ne lidi na to, aby monitorovali a zkoumali vlky, rysy, medvědy,… ale nebojte, až zas Lejnový něco sežere poníka, budou to dělat myslivci zadarmo. Jako že my všici chodíme do práce zadarmo. 

megi-the-pes
megi-the-pes 10.06.2024, 09:37:48 xxx.xxx.124.84
N:

Tak třeba vyloženě nehrajou tanky,ale zíraj na vlky.😀 Velmi hodnontná to činnost.😀 To zvládnou myslivci a ještě zdarma.

Myslivec je člen soukromého a zájmového spolku, přijde ti, že tak důležitou práci jako monitoring chráněných zvířat a krajiny má dělat kroužek mladých křížovkářů?
A všici pojďme dělat k pásu, výplaty spočítá nevrend, že. 

megi-the-pes
megi-the-pes 10.06.2024, 09:30:41 xxx.xxx.124.84
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 10.06.2024, 09:27:12

No to né, tak, jak jste to napsala Vy, to zní sprostě, hulvátsky, a to nebyl můj záměr. ;-)

megi-the-pes
megi-the-pes 10.06.2024, 09:29:40 xxx.xxx.124.84
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 10.06.2024, 06:30:20

Se nepoto.
Proč se v jiných tématech podepisuješ a v politice a tady ne?
Tohleto drobení kuřat a plýtvání nemám ráda. Nekupuji řízky, samotná křídla atp., k tomu dostane člověk polystyren …
Poláci prodávají kuřata s krkem. Ale sáček s vnitřnostmi tam taky není. Ale nevidím je běžně ani v krámě, málo. A ryby bez hlavy. Podle mě to šrotujou do krmení pro psy.
Mě napadlo, esi náhodou ty vnitřnosti v sáčku uvnitř kuříka nezakázala EU, je jim to podobné. Ale asi vyhrál kšeft. Uděláme ze spotřebitele debulla. 

Nekrmilo se kuříky? Tak to je blbý, Megi kromě kuříků jí už jenom šrot pro slépky. 😀