Aktuálně: 3 733 inzerátů210 939 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 14.06.2024, 10:12:18 xxx.xxx.124.153

(Až na naše babky, ty dávaly dětem odvar z makovic.)
Jinak teda Megigátor těkanátko se uklidní tak, že ho zmačkám v náruči a uhladim a uspim. Zpívání moc nepomáhalo, v mém podání spíše naopak, ale kdo zpívá dovopravdy, nechť zpívá. Spi, štěňátko, spi, dobij baterky… abys mě pak mohlo zas dokousat, přervat vodítko, udělat řádnou ostudu na náměstí, na celej okres. 

megi-the-pes
megi-the-pes 14.06.2024, 10:09:30 xxx.xxx.124.153

Já hladim hybridky a nosim je po zahradě a z kuchyně a tak. Jsem nevěděla, že se to musí ochočovat. 
Takže mám všecko rozbitý. No pěkný. :-/

megi-the-pes
megi-the-pes 14.06.2024, 09:56:41 xxx.xxx.124.153

Hele, je to zájmový spolek, beru, ok, ale nějak hodně spjatý se státem je, protože jinak by neměl právo takhle obhospodařovat cizí pozemky. A tohle musí mít nějaká pravidla.
Ať mu stát dává výplatu (dotace dává, tak eště nějakou tu výplatu) a taky ať není vše honitba, majitel pozemku musí mít v tomhle bordelu nějaká práva.
Není možné, aby přišel člen Mladých dřevorubců, že si u mě na zahradě vezmou nějaké stromy, protože to je ve vyšším zájmu.
Chápe to tady někdo, nebo vám už vážně jebe? 
Jsou sbory, které na pozemek pustit musím - hasiči, policie,…
Pěvecký sbor to opravdu není.
Pokud je to spolek, tak ať si koupí les (platí myslivecký spolek majitelům pozemků? a platí škody, když už naše vše užívá zdarma?) a tam si dělá, co chce.
Pokud hospodaří na našich pozemcích, pak se musí postarat o to, aby tam nevznikaly škody. Když už ne platit normální pronájem. Ať si to dohodne s tím farářem Výborným, co je mi do toho, kolik stránek má zákon o myslivosti? Já si koupila pozemky, oni mi je ničí
a ani nemají povinnost udržovat ten stav v nějakém normálním stavu?
Já si koupím les, ale zvěř mi nepatří. Pak se o ni musí starat stát/myslivci.
Teď se takhle vyřešili rybáři - chytají zdarma (fakt někomu přijde normální, že povolenku prodává někdo jiný než majitel pozemku?), neuklidí si po sobě a majitelovy lodě nemají kudy. Hehehe.
Tak jsem se zasmála,
přeju krásnej den. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 13.06.2024, 11:55:03 xxx.xxx.124.153
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.06.2024, 10:42:05

Někdy se vypráví vtip, obsahuje vulgární výraz, ale nevadí mi, protože to tam sedlo.
Jsou třídní šašci. 
A jsou černé ovce.
Ale tento koksemnajetý člověk není ani vtipný ani rebel, je to nula. 
Jediný důvod, proč si takovou nulu nechat ve spolku - dokud řve, lid si všímá jeho, ne ostatních, co kradou. 

megi-the-pes
megi-the-pes 13.06.2024, 11:24:25 xxx.xxx.124.153

Mně se nelíbí ten okraj, takový zkroucený, kdyby se to okrájelo a vyčistilo, byl by rovný, jak k tomu přiroste nová kůže pak? Otázka na bodlinku, prosím.

Kočka se nejspíš zahákla drápkama a sjela dolů, mi takhle vyškráblo kotě na noze, krve jak (proč jak, že jo) z vola, ale než to stačila rozervat úplně, chytla jsem ji a zahodila.

megi-the-pes
megi-the-pes 13.06.2024, 11:19:59 xxx.xxx.124.153
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 13.06.2024, 10:28:59

Chápu, že jsou starý. 
Na jednu stranu je tady honitba skoro vše a za škodu oni neodpovídají, na zastřelené psy stačí, ale na jelínky ne. 
Dostanou jednou povinnost, nejen řvaní na pejskaře, a je z toho haló.
Buď dělám tu činnost se vším všady, nebo nedělám.
Nemůžu vyžírat jenom výhody.
Udělala bych to jinak. Tam, kde je přemnoženo, spolek nezvládá, pozemky z honitby vyloučit. Asi je nepotřebují, ne? Si to postřílím sama a sním. 
Přeháním… snad je z toho srozumitelné, co chci říct.
Za každé střelené prase nad průměr jsou 2 litry. U těch prasat to vidím fakt jednoduše, chodí po sídlišti, chodí po poli, lidí se nebojí…

Tak on je to takový mega problém a někdo si myslí, že vlci tomu pomůžou? Ten musel spadnout z jahody, přispěju mu na prášky.

megi-the-pes
megi-the-pes 13.06.2024, 10:21:16 xxx.xxx.124.153

Jsou dotace. Je přímo příspěvek na snižování stavů prasete, na chladící zařízení, na chov a výcvik psů,… Postavit se k poli tady k večeru, sundaj  jich 50 naráz. 
A nemusí je prodávat za 400 korun za kilo, nebude problém je rozprodat. 

megi-the-pes
megi-the-pes 13.06.2024, 08:53:26 xxx.xxx.124.153
»
Odpověď na příspěvek uživatele biaca z 12.06.2024, 18:48:29

Obrázek Obrázek
megi-the-pes
megi-the-pes 13.06.2024, 08:33:20 xxx.xxx.124.153

Je to šikovně ulitých pár melounků na další registr.

megi-the-pes
megi-the-pes 13.06.2024, 07:30:45 xxx.xxx.124.153

Mě to hodně rozesmálo, protože žiju v omylu, že nějaké tabulky už snad musely existovat. A ono nic. 😀 Tak čemu se divíme, že je tu vše přemnožené? 
A na ty zvířátka pak potřebujeme vlky. 
Navíc pokuty “desetitisíce”, celé je to legrační a pro mě úplně k neuvěření, že ten spolek nikdo nehlídal.

megi-the-pes
megi-the-pes 12.06.2024, 20:25:22 xxx.xxx.124.153
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 12.06.2024, 18:25:27

Otevřu dveře na dvůr a všecky slépky letí. Fakt letí. Uletí nad zemí dost… takové stíhačky. 🙂 Letí z lesa, je to hustý. 😀 Právě že jsem je musela naučit, že ne vždy jde jídlo. Chodí za mnou, aj na náměstí, musela jsem dát pod branku šutry, ale některé přeletí… no a volám - domů! - a nic, jdou se mnou. To jsou primitivní (ne blbá) zvířátka, jde prostě o základní zdroje.
Sice leží v záhoně aj se psem, když tam něco dělám, a chodí se mnou do lesa… ale ony si prostě jenom hlídají, esi jim nežeru žížaly. 🙂
Nemám ER. Buď jenom přijdu, nebo řeknu - kde ste, pipi, krávy zas v lese, sežere vás liška… a už jdou. 
U psa asi mám ER. Ale říkám tomu, že povel umí. Čekej. O zbytku se dá diskutovat. Ona diskutuje. Ale já jí to dovolila. 

megi-the-pes
megi-the-pes 12.06.2024, 18:10:28 xxx.xxx.124.153

tak ty recenze jsou klasika klinika, mraky doktorů, někdo dobrý, jiný méně,
ale u veteriny je to těžké, on majitel zvířáka je občas pěkný debull 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 12.06.2024, 17:56:02 xxx.xxx.124.153
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 12.06.2024, 17:33:04

No přesně tak to myslím! 
Se omlouvám za ty vidle. 
Prostě u mě je povel = splní, nepřemýšlí, zadřeno pod kůží. Učíme se tak, že to pes dělá jak robot, automat.
Ostatní řeči/posunky/… nejsou povely.
A musíme to obnovovat.

Jsem to tak domotala, protože… mě neposlouchejte, neumím nic naučit, já jen po roce věku psa zjistila, že vlastně nic neumíme a že je to nebezpečné (zvěř, cizí feny, kočky,…), takže takhle… neznám ani tu teorii, takže…

Kohouta naštěstí odnesla liška, to byl svině, se jen tak nevidí. Aj psa mi napadal. 😀 
By šlo taky naučit, to dáte. 🙂 Ale moje slépky, jak ho viděly, utíkaly z pozemku a nechtěly spát u něj.

megi-the-pes
megi-the-pes 12.06.2024, 16:41:21 xxx.xxx.124.153
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 12.06.2024, 15:52:06

Tak Vám děkuju. Takhle ale děláme povely, co nazývám povely, všechny. Jsou pokyny, které nejsou úplně “okamžitě splníš a nikdy jinak” - třeba poď tady, poď u mě… lehni je takové u nás, že to udělá, ale ne bleskově a na 100 %, jenže my to taky nikdy nedrilovali jako to čekej, hlídej/drž míček, místo. Časem si pes na podnět srna hledá ten míček, větev, zastaví se… sám. 
Slepice krmím celý den. S nima je to jednoduchý, s Megi se musíte prát, ta nežere.
Tak to stejně nechápu… Beru to tak, že buď pes umí, nebo neumí (nedocvičeno). Něco je povel a něco žádost. Třeba naše “dělej mrtvolku” určitě není “čekej”. Můžu to čekej brát jako emergency recall? 

Dívala jsem se na video Šusty, jak “přitahuje” to vodítko, přijde mi to stejné jako učení přivolání na stopce, co se tak učilo vždy… výjimečnou odměnu chápu… celé dohromady nechápu. 😀 Nechápu ten rozdíl prostě.