No a já nenadávám myslivcům…
Tohle je normálně jak za sobotních brigád. Akorát že není 1980.
Šup na brambory.
A já myslela, že v 2024 se bude dodržovat “za práci náleží odměna”.
Příspěvky uživatele
megi-the-pes
Jak se jmenují ty slépky, co má ančovička, co ty tučňáky vydává za kuřátka?
to byl posed, je to rozhledna, allainova věž, mohli jste vylézt na Kumburk, to je jinačí rozhled
Vyfotit… repelent…
😂 tak zas nic nevim 😀 ale děkuju.
Tak a teď mi konečně hmn vysvětlí rozdíl mezi zažraným zautomatizovaným naučeným fakt naučeným chováním na nějaký podnět
a emergency recall. 🙂
Dyť to přesně odpovídá příbalovému létáku, bezp. listu atp. - dáváte to až před zimou; v medu to nemůže být, ochranná lhůta; poločas rozpadu.
Tak to má být.
(Fipronil už dávno nefunguje, právě proto, že se rval všemu možnému i nemožnému zvířectvu, u mazlíčků i hosp. chovů je to těžké, rezistence a nechcete nechat zvíře umřít na anaplasmu atp. a děti u toho atd. atp., stejně jako u Vašich včel to je o přínosy x rizika.)
To mě mrzí. Debata byla, esi mají myslivci dostávat pokuty.
A já obšírně řekla, že to nějakou kontrolu chce a že ten problém je jinde, hlubší, a jestli se k nim stát staví takto, tak by je měl zaměstnat, a když ne, tak ať drží hubu.
Nikdo soudný nedá psovi nic s takovým jedem, malí psi na to zemřeli a dnes máme lepší přípravky.
Vejce, maso, mléko,… mají ochrannou lhůtu.
Med nemá, ale je jasně určeno, kdy se takové látky mohou použít, určitě ne při vytáčení medu (sorry za 100% blbé názvosloví). Je to v pří. letáku.
Tohle dělaly slépky, co mi daroval kamarád. Večer je nezavíral, tak se naučily spát na stromě. Dva dny jsem je sundávala hráběmi a třesením stromu, odnášela je k ostatním do kuřího domu, chvíli napomínala staré obyvatelky, ať do nich nešťouchaj, třetí den už jsem je našla v kuřím domě všecky.
Mohlo v tom být to, že se starých slépek tyto nové bály, ale myslím, že hlavně ten zvyk - stmívá se, jdu do bezpečí a jediné bezpečí, které znám, je strom.
Sundejte je, odneste do příbytku, ukažte (a zařiďte), že je tam dobře.
Nechávat zvířata predátorům napospas je, mírně řečeno, nehezké.
Jasně že je to fyzický trest. Dám upozornění zvukem, a když neposlechneš, dostaneš pecku. Je to úplně takto jednoduché. I to upozornění už je vlastně “dostaneš”. To samé, jako když napřáhnu ruku. Děcko ví, že dostane lepáka.
Takže ano - rozumné užívání EO = naučím psa, že dostane do držky, když neposlechne.
Nějaký signál je k ničemu, musí dostat pořádně, jinak vám poběží dál, není blbec.
Když můžu EO využít k výcviku, furt že rozumně, ok, furt nevím, co to je… učím co, přivolání? Stejně tak můžu využít vodítko a psem trhnout. Je to stejné.
Jenom s EO nemusím být blízko psa.
Nevím, proč se to prostě neřekne narovinu.
exsudát (a třeba der. plazmy)
pokud je ho víc a déle, znamená to, že to není ošetřeno správně
a fakt bych to nenechala bez krytí úplně
třeba tady i s úrazy a řešením https://todaysveterinarypractice.com/wound-management/moist-wound-healing-the-new-standard-of-care/
Jako že pak začnu říkat, že stát to dělá dobře?
Dyť neříkám, že to takhle je nastaveno správně.
Mně se jenom nelíbí, jak se říká, jaký je myslivec chudák a má jenom koníček a někdo mu řekl, že má střílet vše. Tak to není.
Říkám, že by tady měl být stát normálně jako objednavatel a ne si myslet, že klub mladých šachistů po vyučování vyřeší problém, co tu je desítky let.
Je to jak - hele, kluci, mohli byste na sobotní brigádu…
Se někdo pomát.
Stejně tak to nevyřeší vlci. Si to představím… pět psů sežere sto tisíc prasat a jelínků. Jehehe. Prase je v jídelníčku vlka asi z desetiny, 15 % možná.
Celé je to cca tak, že na potírání zločinu má stát policii, ale
na starost o veškerou krajinu a zvířenu zájmový spolek, kterému navíc dává práva a povinnosti od stolu.
Jak to může fungovat?
Není to tak úplně, si myslím. Hlava nehlava. To si tak jenom někdo vyložil. A ten problém rozhodně nevznikl od toho 2016.
https://eagri.cz/public/portal/mze/lesy/myslivost/informace-k-lovu-prasete-divokeho
Pak bylo hlava nehlava 2022, ale šlo o africký mor a nařídila to EU.
https://www.myslivost.cz/Pro-myslivce/Aktuality/Narizeni-Statni-veterinarni-spravy-2
A s tímhle by lesy asi byly prázdné…
Aby to nějak fungovalo, musely by být smlouvy se státem - ty odlovíš, my zaplatíme.
Zemědělec má pěstovat něco pro lesní zvěř.
Jak to zní?
Chovat králíky se nevyplatí.
Nejsme už v roce 1980.
Lidi jsou všude.
Tak to je.
Velký problém udělat výběh pro prase a pro lidi zvlášť.
Dyť si je kupují a strkají do lesů, tak je krmit musí. Týrání, ne.
😂
všecko mi to zní jako rýžový nákyp