»
Odpověď na příspěvek uživatele
Buggyra z 03.07.2024, 08:18:13
No, tak to je, jak máte náklady na bydlení nad třetinu výplaty, dostanete příspěvek.
Výborně nastavené.
Taky mám v nemovitosti. A teď se tu hádáme s kamarádem, prodává se pozemek s domkem, domek hnusnej, ale ubohých 600 litrů, je to 5 km ocaď, ale blíž nic není, dala bych tam sto tisíc slepic… 😀 je asi 50 zájemců, takže to z nabídky stáhli a jede se aukce, na to já kašlu.
S těmi fondy je to prostě jinak, než to vypadá. Kolem 2020 a 2021 byl tak obrovský propad, že teď se vlastně stav vrátil do normálu. Což je nula. Ale někdo to bere tak, že letos vydělal. Skutečnost je, že je to v průměru 5 6 procent ročně, pokud nemáte fakt veliké částky a neleží tam 10 15 let. A to eště dost lidí neví, že broker si u výběru (ale i za vedení atd.) nechá slušné procento pro sebe a taky nikdy neřekne, kolik vydělal doopravdy.
No a kdepak máme vstupní poplatek, to už AAAfondy neřekne, třeba nejtrapnější Conseq, těm bych nedala ani halíř, chtěl 25 litrů.
To přece všici máme jen tak… a to si myslim, že vlastně my, co máme nějaký zvířata, sme vlastně dost bohatý. 😀
Ta nemovitost, když zapomeneme na strašák daň, je jistota.
Teprve teď, posledních 12 let jsem v pohodě a můžu si cca dělat, co chci, vydělávat, investovat, přemýšlet, je na to čas a klid… protože mám střechu nad hlavou, která je fakt moje. A tohle lidé, co jsou v nájmu, nebo žijí u příbuzných, nebo měli fixaci… nemají. Nemají klid, jsou v neustálém strachu… Tohle nikdo, kdo nezažil bídu, dno, nulovou pomoc od příbuzných atp., nepochopí.