Aktuálně: 3 734 inzerátů210 915 diskuzních příspěvků18 260 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 03.07.2024, 12:16:11 xxx.xxx.124.90

Hlasuju pro kolektiv. 😀

To u mého nicku je něco jako pitbullek. Nejsou to akvarijní rybičky, jak pravila plaka. Tss.

megi-the-pes
megi-the-pes 03.07.2024, 12:02:21 xxx.xxx.124.90
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 03.07.2024, 09:56:46

Mohli by nám pak dát víc dotací, když uvidí, že nemáme ani na tričko a maminka nám ustřihla prostěradlo. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 03.07.2024, 10:23:21 xxx.xxx.124.90
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 03.07.2024, 09:50:51

Zelenina nemá vysoký obsah vlákniny. Určitě ne v porovnání se zrním… navíc se stravitelnost upravuje strouháním atp., myslím, že nikdo nehází slépkám mrkev vcelku.

Mrkev má 2,4… květák taky, okurka nemá ani procento, ona zelenina je totiž převážně voda… 
Ořechy a luštěniny jsou něco jiného, tam ano, lněné semínko umí i 30. 
Vtipné jsou klíčky, to taky někdy dělám, pšeničné, říká se, že protein, ale je tam třeba i 15 % vlákniny… a kdo na tohle myslí, když dává klíčit pšenici…
Ale úplně jste vynechal rozpustnou a nerozpustnou vlákninu. 

Ve směsích je psaná nerozpustná, to se totiž udávat musí, aby každý věděl, že tohle množství krmiva vlastně vyhazuje oknem… jenže ona je taky potřebná… dost… lehce se dá vyzkoušet, co dělá krmivo se 3 a 5 procenty, už tady je rozdíl.

A kolik jí v té směsi je… pod 3 g na sto to nebývá, že. A teď dáme slépce ke směsi nějakou tu pastvu, jabko…
Krmím-li tedy občas nějakou tou okurkou a mrkví, ne sto kilama na deset deka proteinu, naopak slépce dělám radost - rozmanitá strava, zábava, ony rády hledají a tak - a dostává tak akorát, bez vlákniny samozřejmě nikdo nefunguje.

Vám můžu o antinutrientech povídat 3x osm hodin, ale musím balit vajca. 🙂

Fakt neprozradíte, jaké slépky máte? Už ze mě děláte blbechka potřetí, furt že si vymýšlím ta vajca, ale Vy jste asi jediný, komu takhle blbě nesou, pardon, nemyslim to zle.

megi-the-pes
megi-the-pes 03.07.2024, 08:41:32 xxx.xxx.124.90
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 03.07.2024, 08:29:30

Když tu byl kohout, slépky byly naštvané, dokonce asi tři dny nenesly, chodily hrozně daleko ocaď a bylo mi jich líto… eště že ho odnesla liška. Já ho teda nepořizovala, nápady mám hodně blbé, ale takhle úplně ne.

megi-the-pes
megi-the-pes 03.07.2024, 08:38:39 xxx.xxx.124.90
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 03.07.2024, 08:18:13

No, tak to je, jak máte náklady na bydlení nad třetinu výplaty, dostanete příspěvek.
Výborně nastavené. 

Taky mám v nemovitosti. A teď se tu hádáme s kamarádem, prodává se pozemek s domkem, domek hnusnej, ale ubohých 600 litrů, je to 5 km ocaď, ale blíž nic není, dala bych tam sto tisíc slepic… 😀 je asi 50 zájemců, takže to z nabídky stáhli a jede se aukce, na to já kašlu. 

S těmi fondy je to prostě jinak, než to vypadá. Kolem 2020 a 2021 byl tak obrovský propad, že teď se vlastně stav vrátil do normálu. Což je nula. Ale někdo to bere tak, že letos vydělal. Skutečnost je, že je to v průměru 5 6 procent ročně, pokud nemáte fakt veliké částky a neleží tam 10 15 let. A to eště dost lidí neví, že broker si u výběru (ale i za vedení atd.) nechá slušné procento pro sebe a taky nikdy neřekne, kolik vydělal doopravdy.
No a kdepak máme vstupní poplatek, to už AAAfondy neřekne, třeba nejtrapnější Conseq, těm bych nedala ani halíř, chtěl 25 litrů.

To přece všici máme jen tak… a to si myslim, že vlastně my, co máme nějaký zvířata, sme vlastně dost bohatý. 😀

Ta nemovitost, když zapomeneme na strašák daň, je jistota. 
Teprve teď, posledních 12 let jsem v pohodě a můžu si cca dělat, co chci, vydělávat, investovat, přemýšlet, je na to čas a klid… protože mám střechu nad hlavou, která je fakt moje. A tohle lidé, co jsou v nájmu, nebo žijí u příbuzných, nebo měli fixaci… nemají. Nemají klid, jsou v neustálém strachu… Tohle nikdo, kdo nezažil bídu, dno, nulovou pomoc od příbuzných atp., nepochopí. 

megi-the-pes
megi-the-pes 03.07.2024, 07:17:25 xxx.xxx.124.90
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 03.07.2024, 07:07:07

V zelenině z Lidlu nevim, v zelenině obecně může být třeba aj 8 % bílkovin, např. hrášek, pak brokolice, špenát. květák atp. má polovinu,… no myslím, že všici chápeme, že zelenina se nejí pro bílkoviny.

Jenže. Doron ani já nemůžeme za to, že čtete každé osmé slovo. 
O zelenině psala, že kdo je chudý, má možnost kupovat tyto taštičky a bedýnky.
Dál že má na zahradě ovoce atp., to se slépky obslouží samy.
Plus hodně zbytků, směs a pšenici.
Tam nějaké proteiny budou, což? 

Docela mě zajímá, jaké máte slépky a co papají, jakou směs, předpokládám směs, pardon.

megi-the-pes
megi-the-pes 03.07.2024, 06:44:59 xxx.xxx.124.90
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 03.07.2024, 05:09:35

Myslíte, že by se hybrid tolik prodával, kdyby lidem půl roku nic nedal? 
Já si myslela, že budu mít pár slepiček, mně baví je pozorovat, vajíčko sem tam bude bonus… a mám tolik vajec ročně, že tak nějak nevím, co s nimi. 
Nesvítim, mají zděnou kůlnu a běhají po zahradě a do lesa, co mu říkám les, ale je to pár náletových stromečků a potok.
Víte o tom, že směsi dělané prodávané tady mají cca o 3 4 % méně bílkovin než polské?
Já jo. Všecko jsem si to pročetla a nějaké koupila (a skončilo to na zrnivu a masu pro psy) a jo - slépka na krmivu s 14 15 % bílkovin opravdu nemůže vyrábět tolik, co říká Doron.
Ale když se řádně nakrmí…

Samozřejmě to není vajíčko za ty peníze, co se tu píše, protože třeba u nás zbytky nejsou a nemám ovoce a obří pozemek, to vše se i tak ale musí počítat. 

Jenom nápad. Jen říkám, že ty směsi jsou nedostatečné. 
A taky jsem tu měla dominanty, co toho moc nevyrobily. Jedna tu ještě je, něco dělá, ale počtem a hmotností vajec je daleko, moc daleko od lohmanů, a to když je ráno krmím, koukám, aby všecky stály u jídla a nahádaly se. 

Mám tak málo vajíček, že je každý týden rozesílám poštou. Jinak si Megi bude stavět vajcový panelák. Stomilionůosmsetpatrový.
Což mi připomíná, že tady nemám sedět a vysvětlovat, že slépka potřebuje bílkoviny, kterých je ve směsi prostě málo, ale
balit vajca.

ZdařVajco!

megi-the-pes
megi-the-pes 02.07.2024, 16:33:13 xxx.xxx.124.151

trojAAAcko: Ani 10 % ročně by nestačilo. To je od covidu 20 30 % navíc, ale ceny jsou dvoj trojnásobné. Už chápete? Tzn. když jsem měla 100 měsíčně, potřebuju teď 200, a to nemluvím o žádné dovolené, ani omylem - příklad.

Investice… hehehe… hele, tyhlety fondy, to je legrace, někdo uteče s miliardama, ten šéf, že jo, nebo člověk tam strčí 15 tisíc a po pěti letech tam má 15700 Kč 😀 😀 Dnes je to o tom, esi to někdo vykrade. Tak to je. Zkusit můžete ČEZ a podobné, to jde pomalu, ale jde. A běžte to vysvětlovat průměrnému obyvateli.

Největší problém je, že lidé, co spadli do bídy, jejich mozek jim nedovoluje vidět dopředu. Tak to je. Potřebují jíst, platit hned. Na investice jim musí z výplaty něco zbýt. Ale tady je to jinak… kolik lidí pracuje a dostává peníze na bydlení? Přijde Vám to normální?

A víte, co byla jedna z nej investic? Taková jistá. Letos to stát zrušil; osekal. Vyrábělo to skoro 30% úrok. Lišku taky podělal.

Kolik já točím korun, to ani nechcete vědět, já sama to nechci vědět, protože před 2022 jsem si vyráběla tu rezervu, že…
a teď - za víc dřiny co, nic.

Ne, tohle není normální a ten stát na to, co udržuje, dojede. Pracující lid na sociálce. Tyvole.

megi-the-pes
megi-the-pes 02.07.2024, 14:02:19 xxx.xxx.124.151
»
Odpověď na příspěvek uživatele 1 z 02.07.2024, 11:16:36

Když Pánpůh dopustí, štěstí sedne i na vola. 

megi-the-pes
megi-the-pes 02.07.2024, 13:46:49 xxx.xxx.124.151
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 02.07.2024, 13:16:09

O ledničce úplně nemluvím. Princip jo, ale tu ledničku si já seženu starou a klíďo se s ní budu vlíct sama domů, ono to po nožičkách na rozích pěkně skáče, jsem skromnost převtělená vtělená. Umím aj ledničku z bedny a polystyrenu. Z toho se já nehroutím.
Ale je to o tom, co říkáte o kuchaři - pokud kolem doby covidové měl sotva na uživení rodiny a teď má o 50 % víc, tak je na tom ještě hůř než v době covidové.

Protože náklady na vše jsou zvýšené víc než o 50 %.

Dobrý, co?

Tohle se stalo skoro ze dne na den a nebavíme se o někom, kdo je totálně finegramot.

A všici pojďme k pásu, nebo všici budeme manažéři.
Nebo OSVČ, doma, ať stíhám ty slépky na ta vajca za 2,60… se někdo pomát… víte, kolik jsou minimální odvody a kolik budou od ledna? 

Stránka, co říká, že náklady na vajco jsou 2,60 nebo tak, lže. 

Prostě lže.

Zkuste si zavolat velkému výrobci krmiv, za kolik vám dá kamion, pokud se upíšete na roky, abyste teda měli nej cenu. 
Kde je voda, elektřina, zaměstnanci?
A doma to máme zdarma? 

Vtip je v dotacích. Bez nich bychom tady neměli vajco žádné.

Říkají tomu konkurenceschopnost, ale skutečnost je taková, že 
bloudíme v  dotačním kruhu.

megi-the-pes
megi-the-pes 02.07.2024, 12:15:00 xxx.xxx.124.151

efe: Adopční smlouva je kupní smlouva. Kdyby se nic neplatilo, bude tam napsané bezúplatně… tak něco… a je to darovací smlouva. V každém případě je pes vaším majetkem. 
Esi teda některý spolek nenapadlo psát smlouvy na spolumajitelství. 
Eště může být smlouva na dočasnou péči, ale tak to je jasné.