Nemůžou ho svěřit nikomu kromě zástupce majitelky - a to je dcera majitelky. Když si doběhne do nemocnice podepsat plnou moc.
Tečka.
Příspěvky uživatele
megi-the-pes
Eště aby se tady nepomlouval Voříškov (pani to plete), tento pes je v útulku Voříšek.
Se prodávají (hradí stát) za 200 250 litrů.
Mě udivuje, že dcera nemá žádný papír, že zastupuje toho rodiče. To přece nejde.
To zas bude někde zakopaný pes.
Před darovací smlouvou by mělo mít přednost jakési předkupní právo, o kterém pani mluví.
Akorát že tady tomu nevěřim…
Když je rodič nemocen, nemůže úřadovat, tak se v nemocnici před svědkem (když člověk není schopen podpisu a plného vnímání, tak svědek, např. doktor, sestra, ne můj příbuzný atp.) podepíše plná moc k zastupování a situace k zastupování se tam vypíšou (ohledně psa), nebo moc platí na vše.
Je to standardní formulář, který se vyplňuje u příspěvku na péči atp., je na ČSSZ.
Takže dcera bude mít tento papír a pro psa si prostě do útulku dojde. Samozřejmě uhradí útulku náklady.
A že už takový papír pro úřady nemá? Jak se řeší důchod atd.? Hloupost.
mi to něco připomíná
taky pudl
jasně, Archie, už su doma
tak já zas jdu
Útulky se o psy starají opravdu i roky, když pracují soudy, třeba psi týraní a odebraní.
Nějaké předběžné opatření?
Jako mně to připadá hrozně jednoduché, že jo, je tam dcera, psa dám jí.
Je to divné.
Ale nevím, jak se tohle řeší doopravdy.
🙂
Nosnice do 45. týdne věku a produkující konzumní vajca (ty jíme, to sou voni)
má v tabulce potřebné množství Ca 37 g na 1000 g krmiva. Tj. 3,7 %.
Např. tady je 3,6 % (to vyhovuje povolené odchylce)
https://www.rozchov.cz/krmna-smes-pro-nosnice-n3-gf-granule-15kg/
Takže tam dostatek Ca - vápníku - je. Taky se podívejte na dávkování, na pytli je psané.
Říkám, pokud je to kompletní krmivo, tak je kompletní a nemáme k němu nic přidávat;
nemůžu přidávat třeba jen něco, co má hodně fosforu (P), nebo hodně tuku, nebo hodně bílkovin. Když něco přidávat, tak vyváženě - vlastně můžu bezpečně přidat zas kompletní směs. Třeba hodně skořápek, malinko mletého masa (ale fakt malinko, taky se podívejte, kolik tuku je pro slépku vhodné), nějaké podrcené obilí (ne na prach), salátek…
Nejlepší je pro začátek nepřidávat nic. Koukejte, ať mají dost kompletní směsi.
Rozhoduje, co je napsané v analýze - ta čísla na etiketě na pytli.
Je to tam možná ve zkratkách jako dusíkaté látky = NL (a k tomu to procento, nebo gramy).
Takže vápník = Ca… a v tabulce z odkazu najděte, co chováte a v jakém věku, kolik to má pro to zvířátko být… a ta hodnota by měla být (plus minus maličko) na tom pytli napsaná.
Kompletní krmivo opravdu = kompletní. 🙂
Nějaké kontroly jsou, myslím, že tady střední západní Evropa je na tom vůbec s krmivy a potravinami nejlíp z celé planety.
Akorát teda já to na vlastní oči neviděla, že jo.
Ale to nevidíte ani u chleba.
Složení stejné u všech není.
Ale pokud se to jmenuje kompletní krmivo, tak je tam vše, co zvíře potřebuje.
Např. musí být určité procento bílkovin… a to si ale můžete poskládat z různých surovin. Samozřejmě ne z jedovatých.
Od str. 26 to vezměte dál a porovnejte s tím, co se prodává. Od str. 32 jsou tabulky. Čísla v tabulkách mají povolenou určitou toleranci nahoru dolů, to se tam dočtete taky.
Limity na kvalitu máme samozřejmě taky.
Stejně jako u salámu, co si kupujete pro sebe.
Tedy tam nesmí být třeba kilo olova, moc plísní a tak.
A víra, no, jak říká drvodelkafialová. 🙂
Aha, já blbá koukala v jiném útulku…
Majitel je v nemocnici a psa se nevzdal, ne? Tady přece neběží žádná lhůta. Nebo byl pes darován útulku? Tak bych chtěla vidět notářsky ověřenou smlouvu mezi majitelem a útulkem. Ale to neříkejte, musíte na to po dobrém. 🙂
Smlouva nemusí být n. ověřená.
Pozná Vás pes? Půjde k Vám, když ho zavoláte? Bude mít radost?
Jsou nějací sousedé nebo někdo, kdo řekne, že Vás zná, že psa znáte?
No a pak se dočtete, že v USA je každý pátý nějak nemocný a u nás třetina. Třetina obyvatel. Jsou to odhady.
https://icjia.illinois.gov/researchhub/articles/mental-illness-and-violence-is-there-a-link/
První studie říká, že špatné dětství znamená často nedobrou soc. situaci v dospělosti.
Nic o násilných tr. činech. Tj. to říkám.
Akorát teda forma online dotazníku je trošku… no…
Závěr druhé studie: příčinné mechanismy jsou zpochybňovány a žádné souvislosti.
Třetí: CM (týrání v dětství asi mysleli) neočekávaně neovlivnilo průběh těchto léčebných trajektorií, nicméně jsme zjistili, že pacienti s anamnézou CM měli výrazně delší dobu pobytu ve forenzním zařízení než pacienti bez CM (v průměru 10,8 roku a 9,3 roku)
Četla jsem meta (jsem líná, čtu shrnutí studií, kde jsou zdroje), kde jasně vyplynulo, že u osob zavřených (vězení, léčebna) je situace často horší. To si budu muset ještě dočíst, důvod mě sice napadá, ale určitě blbej.
Čtvrtá: špatné dětství - často antisoc. chování u adolescentů.
To vše souhlasí.
Dětství (i eště než se to narodí) má na osobnost, duši i obal vliv největší.
O tom není pochyb.
Přesto nikde nevidím, že by pachatelé těchto činů (atentát) byli často a častěji tito lidé.
Dyť jiný “spolužák” říká, že o žádné šikaně neví.
Aha, jsem tam tak starého psa nenašla.
Třeba dostal tunu darem. 🙂 Se rozdělte. Celou házím do mixéru.
Dávám šrotovanou, teda říkají tomu tak, ale je to taková jako rozbitá, kousky, ale v zimě jenom, protože u nás je hodně pod nulou a slépky chodí volně, tak si myslím, že tu energii využijí. Asi jo, protože tlusté nejsou… to by taky nenesly.
Dostávají ale i pšenici, zeleninu, vše, co zbyde (nepoužívám koření a skoro nesolím, přílohy určitě ne), a hlavně maso. Maso pro psy. Aby se někdo nezhrozil.
Kde je ten pes v nabídce?
Ten jeho názor potřebuje zarámovat. Takový pytel sr.ček se nevidí často.
Říct tohle moje dítě, tak bude mít opravdu trauma.
Asi autorovi v dětství říkali, že je tlustý a škaredý.
No jo.
Navíc je nějaký startovací, pravděpodobně ne zcela ps. zdráv.
Vyzývám.
To násilí se většinou odehrává doma. Jsou to takoví ti debullové, co se léčí na ženské a dětech, zvířátkách a tak. A sebevraždu mezi střelce na veřejnosti nebudeme počítat, že ne.
Ukažte statistiku, výzkum, kde mají oběti šikany nějaký velký podíl na takovéto tr. činnosti.
Díky