Aktuálně: 3 734 inzerátů210 790 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 16.08.2024, 19:32:14 xxx.xxx.124.163

to byl překlep, kdybyste si to slovo našli, je to hyenka, cibetková, mini hyena… a on to ale napsal, že jde o aardwolfa
ježura byl také překlep, jsou to jezevci, ale ne ti, co žijí u nás
pravděpodobně to upravil telefon
a já děkuji za takový hezký přehled

megi-the-pes
megi-the-pes 16.08.2024, 18:59:37 xxx.xxx.124.163

Byli jsme vegetariáni, ano, proto jsou v jeskyních malby lidí lovících salát.
To dá rozum.

(Byl někde kreslený vtip.)

Jeden se se mnou hádal, že B12 dostane z kytiček,
to nemá smysl, pak už se hádají blbci dva, no.

megi-the-pes
megi-the-pes 16.08.2024, 14:29:46 xxx.xxx.124.163

No tak snad si nebudete určovat, jak dlouhé texty smíme psát.

Lépe se to teda čte, když občas někdo praští do Enteru, to jo. 

megi-the-pes
megi-the-pes 16.08.2024, 13:53:36 xxx.xxx.124.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 16.08.2024, 13:50:45

Věřím, však teplo utíká hlavou.
Okna mám, půdu polovinu, protože polovina je pokoj. A nad tím je eště minipůda. 
Jé, eště že je ten chov, bych si nevzpomněla, že jsem tam šla včera pro hrábě, starodávné dřevěné, hm, hlavně že jsem přišla bez hrábí, zato s krabicí od lednice, o které ale vůbec netuším, proč jsem ji přinesla.

megi-the-pes
megi-the-pes 16.08.2024, 13:45:47 xxx.xxx.124.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Janae z 16.08.2024, 13:42:02

Máte pravdu.
Když mně vadí, že uráží ostatní diskutující, přitom ví houby o těchto věcech.

megi-the-pes
megi-the-pes 16.08.2024, 13:43:14 xxx.xxx.124.163

Mám popela z břízy, smrku, buku, jasanu,… málo, jsem z toho vždy smutná, že nemám pro slépky. Pak jsem měla rašelinové brikety, to je popela hrozně moc, ale příroda ho má ráda, no a dřevěné brikety taky málo popela…
a to je krbová vložka. 
Záleží, jak kdo topí, kotel nevím, ale někdo má přivedený vzduch ke krbu, můj má dvě regulace… A jo, už mi pár lidí říkalo, že nějaké ty petlahve občas…
Jak tu blázní počasí u nás v díře, leje a najednou mrzne, celý chodník mám tunu ledu, tak moje matka 10 roků chodí a říká - proč to neposypeš popelem.
😀 

megi-the-pes
megi-the-pes 16.08.2024, 13:33:05 xxx.xxx.124.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 16.08.2024, 12:21:53

Inkluze může za to, že někdo vyhodil živé tvory do popelnice. Tak to je asi jen pomatení pojmů, co inkluze je. Možná jste myslel to, jak dnes rodiče vyběhají jakýkoli papír, aby jejich dítě nemuselo to a tamto. 
To ale není inkluze. 

Ne, inkluze ne, EU ne, EK ne, NATO ne, CIA ne.

Čím to je, že někdo má dítě slušné, nesobecké, hezky se chovající ke všemu živému, přestože chodilo už do škol s žáky, kteří by v jiném století byli ve škole zvláštní, mělo od 3. třídy telefon a nejoblíbenější web je Instagram?
Já se pochválím, co by ne - ty děti vychováváme my!

Že samoživitelka s puberťákem nemají auto, tak nemohou pěšky k lesu ty včely odnést?
Ajajaj.

Nemáte tak trochu dvojí metr, když křečky chránit Vás pobuřuje, ale jak se někdo dotkne včel, už byste ho zavíral do blázince?
Takhle bychom ale děti vychovávat neměli, není to vůbec hezký přístup k životu a vůbec. ;-)

megi-the-pes
megi-the-pes 16.08.2024, 12:14:02 xxx.xxx.124.163

Slámou! Tu mám. Ale to se tam pak nastěhujou slepice, pes, kočky a budou se válet a já makat, to určitě.

megi-the-pes
megi-the-pes 16.08.2024, 12:08:09 xxx.xxx.124.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 16.08.2024, 11:55:00

Ale zas když někoho napadne pes, o ob. ohrožení se nemluví. Teda nevím, třeba jo, ale většinou je to ublížení na zdraví z nedbalosti (zrovna dnes článek o berňákovi, pokousal pošťačku, utek otevřenou brankou).

Eště, kdyby to někoho zajímalo, na str. 2 (druhý odst.) je vysvětlení, že vet zákon bere jako zvíře dokonce i nenarozené objekty eště a ty včely atp.
https://cit.vfu.cz/stres/file/okruh13.pdf

megi-the-pes
megi-the-pes 16.08.2024, 11:40:46 xxx.xxx.124.163

Na včely se vztahuje toto 
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2023-144

To kdyby měl někdo nápad, že na nějaká další zvířátka nemáme zákon a můžeme na ně venku dupnout nebo je hodit do popelnice, tak fakt ne, kromě zákona na ochranu zvířat proti týrání, což je takový skoro základ, 
máme např. ještě ten veterinární, kde je o chovu různých zvířat, podrobněji, je srozumitelný dost, přehled: https://www.zakonyprolidi.cz/obor/chovatelstvi
ale asi o tom v tv nemluví.
Ale měli by!!!

megi-the-pes
megi-the-pes 16.08.2024, 10:47:47 xxx.xxx.124.163

A tak aspoň něco, někomu se to určitě hodí a ty peníze, když nevyčerpáme, propadnou, jako vždy.

Už jsem se o mých sklepích z 18. století taky bavila… nejde, drbat na to… sousedi zateplili vše, ale všici víme, že to mají do metru a půl mokré a prostě to zakryli, klasika nopovka a mega tlustej polystyren, počítám, že to spadne, celej barák. 😀 A legrace je, že se nevejdou do ulice, teda já se nesměju, ale za to, jak jsou zlí, tak to budou mít asi odměnu, někdo si bude stěžovat… mám to stejně, kdybychom dali i jen 15 20 cm, už to bude problém, bus mi urve roh. 😀 Ale půdu asi upravim, polovina už je a v polovině jde teplo pryč střechou… řeknu, že je mi horko, esi by mi nedali dotaci. Hm, ani z toho horka nemůžu vymyslet, na co by mi tu dotaci měli dát. Tak nic. 

megi-the-pes
megi-the-pes 16.08.2024, 01:44:16 xxx.xxx.124.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 15.08.2024, 23:07:35

😂

megi-the-pes
megi-the-pes 16.08.2024, 01:41:02 xxx.xxx.124.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 15.08.2024, 23:27:27

Potřetí, psala jsem: “Nevím teda, proč by pes měl předpisově ležet celou dobu, to tak asi myšleno nebylo,” a “třeba psí tábory”.
Tohle fakt není moje vina. 😀
A Keriton už Vám neřekne, proč co kde, protože ona pochopila, že s Vámi to nemá smysl, je chytrá, na rozdíl ode mě.

megi-the-pes
megi-the-pes 15.08.2024, 23:12:20 xxx.xxx.124.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 14.08.2024, 12:02:44

Proč teda nemůžete pochopit, že pro Vás to mělo smysl dřív a pro mnohé dnes.
Můj pes se mnou chodí všude a pes paní Keriton chce taky stanovat
a pro Vás je to nepochopitelné, protože dnes není dřív. Dobře. 🙂Tohle je pochopitelné a děkuji za vysvětlení.

megi-the-pes
megi-the-pes 15.08.2024, 22:17:49 xxx.xxx.124.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 15.08.2024, 20:59:12

Vím, že existuje tahle skupina (ale ze školy ten název teda rozhodně neznám, zní staře, jako kdyby všude nahradili moderníma termitama a tohle zapomněli 🙂), protože úplně náhodou jsem si kdysi četla o nemocích, proti kterým očkujeme psy, psinka cca, že tuleni měli (jestli to pak potvrdil někdo, nevím), a já si říkala - cože, tuleník je pes? No, tak asi jo. 🙂 Možná to bylo někde u Baltu.

megi-the-pes
megi-the-pes 15.08.2024, 19:08:11 xxx.xxx.124.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 15.08.2024, 17:47:48

Tuleň nebo co to je. Psotvárné je to… jsou šelmy psovité a tohle. 😀 edit.: Podřád to je, nikdy si ten pojem nezapamatuju.

Pan ředitel zoo říkal, že je to moc hezké a že to asi přiláká lidi do zoo… nepochopil, no.

megi-the-pes
megi-the-pes 15.08.2024, 13:24:54 xxx.xxx.124.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.08.2024, 12:31:46

Jenže ten glyfosát máte ve všem, na obaly se totiž - na rozdíl od “GMO” - nemusí psát. Nemůžete se mu vyhnout. Znečišťuje vodu, půdu. 
A těch 500 tun ročně je ČR, kde to ještě není tak hrozné. 

Mně tyhle chemie nesmí přes hranici pozemku a i sousedy jsem mírně seřvala, ať s tím táhnou od cesty, 
a neukazovala jsem, že GMO je lepší než jiné věci a nemá žádný vliv na vše živé i neživé,
ale to, že mnoho lidí kupuje GMO a neví o tom, ba i horší věci kupuje a podporuje, jen to prostě neví. 
A to není nic ve zlém, i když, když se někdo někoho snaží zesměšnit, no tak ho normálně pošlu do pr… 
Vesměs se tu pánové, ale i jinde na netu, ne ve skutečnosti, to totiž neumí,
chovají k ženám jako choromyslní. 
Jednoduše - nazvala jsem vás pokrytci.

megi-the-pes
megi-the-pes 15.08.2024, 11:34:00 xxx.xxx.124.163

Zajímavé. Já myslela, že GMO není UFO. Kukuřice takto upravená je snad proto, aby odolávala škůdcům a byl lepší výnos.
Tak na co bych pak na pole patlala zlou chemii? 

Co produkty z řepy? Olej řepkový nikdo nekupuje? Cukr se nekupuje pro včely? 
Ta řepa je gen. upravená. 

Upravuje se kvůli odolnosti.

A samozřejmě Bayer/Monsanto monopol a šikana zemědělců a chovatelů, u nás teda ne, ale tohle je věc, proč jejich produkty bojkotuji, ne proto, že nějaká kytka je upravená. To jsou takové hnusy, jako že nesmíte uchovávat sadbu, musíte si koupit jejich… 

Ječmen - jak říká Varaxi, průmyslové směsi, kterými krmíme stále, obsahují spoustu vylepšení, aby ta slepice z toho proteinu vůbec něco dostala. Kvalitní směs samozřejmě existuje, někteří vyrábí jen směs zrní, šrotů… a několik se dá koupit i bez GMO. Směs s ječmenem, i když jí pomohli enzymy a kdo ví čím, má stejně pořád horší výsledky než kukuřice a pšenice, to si může každý vyzkoušet. 

Mě to baví. GMO je zlo a po pozemku si leju Roundup a kupuju metráky cukru, čím vůbec, ale vůbec nepodporuju zlo. 

Povídalo se, že sladké brambory jsou všecky GMO, a už pár let se pro průmysl používají i GMO klasické brambory.

U té drůbeže, já tomu nerozumím, jo, ale složení si eště přečtu, jsou to nejlevnější blbosti typu ječmen, ubohá chemie typu BHA, BHT, směs do ostřikovačů… a jak si je chovatelé pochvalují. 😀

Ale GMO je zlo.

Žiš.

Názor je názor, všecky jsou hezké, ale fakta jsou fakta, sorry.

Co myslíte, že jíte, i když se vyhýbáte GMO plodinám? Všude je glyfosát. Je to kolem 500 tun ročně jen na polích.