Aktuálně: 3 711 inzerátů210 564 diskuzních příspěvků18 254 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 27.06.2023, 09:40:50 xxx.xxx.210.23
Odpověď na příspěvek uživatele chvd z 27.06.2023, 09:25:12

Tak ona je to náhodou pravda, vzali to tam trochu vážně, restarurace bez palmového oleje, pivovar, záchrana severního bílého nebo jak se jmenuje nosorožce. Jsou jediní na světě, co ho mají, v přírodě už není. Ale. Mají dvě samice, žádného samce, pouze schovaný gen. materiál. Takže se to dělá uměle. Plán je, aby ty dvě nezabili asi, odeberou vajíčka, vloží do jiné nosorožkyně (podobný model), přimíchají materiál zemřelého samce a čekáme.

Je tohle správné? Trošku to nechápu. Asi že neznám nosorožce nebo nevim. 

Ty krávy... asi jste neviděli žádný horor. Já bohužel jo. Netvoři voškliví zdegenerovaný zretardovatělý, mluvit to neumí, tři ruce, ale rozmnožuje se furt! 

A seznam nebude. Prostě nebude. Ze stejného důvodu, jako neskončí psí množírny. Politici v tom maj prachy.

megi-the-pes
megi-the-pes 27.06.2023, 09:21:00 xxx.xxx.210.23

Ale chvd, co to děláte. :-) Nemluvíme přece o psech krmených granulou.

Tam je jasné, že kost by je mohla i zabít (bez legrace). 

Bavíme se o psech krmených "masem" - čím nahradit kosti, kde vzít vápník.

Aj v těch granulách máte odpovědi... každé mají jiné množství Ca a jinou využitelnost.

Takže o čem jsme to... jo, i v těch granulách jsou kosti. Akorát rozemleté.

A teda sůl často zapomínám koupit, taveňák u nás nevedeme, cpeme se převážně rybami... akorát Megy se musí pstruh i losos upéct, ale prostě tady se polotovary, masoxy, vegeta a tak nehraje. Klidně můžu psovi shrnout můj talíř... jenže ono to nechce nic, jen blbé kuře furt.

Svět je hrozně špatný, že jo. :-) Ale každý jeden z nás tvoří ten svět. 

To děláme aj pro psy krmené masem. Nejdřív mletá svalovina, pak pomlít kosti, větší kosti, celá kráva. A je to. 

megi-the-pes
megi-the-pes 26.06.2023, 20:30:20 xxx.xxx.210.23

Tak přesně takto mi matka dvacet let plete svetr.

Koblihy! Vy mě chcete zabít.

Tam by se dal importovat vyváženě Ca a P skrze tvaroh. Ale ten se dává na vdolky? Takže zítra koblihy, pozítří vdolky, dnes byl šrot se skořápkami, můj pes totiž nemá co jíst, nedostává najíst, žere trávu před co nejvíce svědky a užírá slepicím. Pozítří makové koláče. Ne, to už popozítří. To je život. Doma mi řekli, že se nemám cpát sladkým furt. Ale když to je ten vápník?  Není náhodou v javorovém sirupu?

megi-the-pes
megi-the-pes 26.06.2023, 16:10:23 xxx.xxx.210.23
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 26.06.2023, 15:08:31

😄 to maso nepotřebuji (bílkoviny nahradím vajíčkem, barf, ne), mně chutná ta omáčka :-)

No neasi, jdu ven a za chvíli se tam stahuje půl vesnice, já dostávám kopřivku a z vycházky nemám nic, zrovna jdu, v tento čas by všici mohli být v penny, shání kuřecí kosti.

megi-the-pes
megi-the-pes 26.06.2023, 16:06:32 xxx.xxx.210.23

Se sobě vysmíváš sama, jinak nevím... Tohle bude trápit všechny. Kromě černého trhu, ten poroste jak sviňa. O omezení, co se dotýká mých slépek a psa, mohu napsat knížku... 

A co si myslíte, že udělá petice? Čeká se teprve na výběr agentury, která má vyhodnocovat, esi je to potřeba. Je to samozřejmě krávovina, potřeba je neg. seznam a vymáhání dodržování, tak jak u všeho.

Docela legrační je, jak "evropa" si zakáže to a tamto, ale zbytek světa jede dál, nepřestane se chovat, obchodovat, jenom pár děcek, co se lepí k obrazům a blokují silnici záchranářům, bude mít foto v novinách... a pak potopa. No debullita.

Kdo to spustil? Aktivisti pošahaní. Nebylo by lepší mluvit s nimi? Myslím jako jednu z každé strany. To pomáhá!

megi-the-pes
megi-the-pes 26.06.2023, 15:42:51 xxx.xxx.210.23

Jak jako nemá kapacity a odvádí zisk jinam?

Chcete říct, že safari pivovar ve Dvoře lže, provozovatel safari gastro s.r.o., co tam má restaurace a stánky, lže, peníze nejdou pro nosorožce? To si dovolím tvrdit, že je blbost.

Zato tam zmizela polovina zvířat, hlavně že lvi jsou puštění a Prima má co točit... vstupné (online levnější) pro auto a dva lidi 920 Kč... po třiceti letech mě to tam dost zklamalo. Hodně.

Na jednu stranu má zrovna tento park na záchraně pár druhů zásluhy jak kráva, na druhou... to založení zoo nepřežilo obří množství odchycených zvířat... už je to dávno, tak jsme zapomněli, jak zahrada vlastně vznikla. Nebude žádná škoda, až tohle úplně zmizí.

megi-the-pes
megi-the-pes 26.06.2023, 14:56:07 xxx.xxx.210.23

"Tak Ca - vyuzitelny - je preci i v jine strave. Ano, je ho tam treba mene, nicmene spousta psu ty kosti nedostane za cely zivot a jsou v pohode. Tedy nejspise jim Ca nechybi."

Kde je ta spousta psů, co nedostane kosti celý život? Dostávají granule? Co jí, kde žijí? Můj pes nejí zeleninu, ovoce, přílohy. Je to silný balík s ultra silnou kostrou, tedy měl by do toho narůst. Na svalovině? Ne, to opravdu nejde. A esi se sama před sebou nemám propadnout do kanálu, tak prostě nebudu kupovat dobré maso a na to sypat roboran, pro mě je to nesmysl. Nebo koupit kuře a vykostit. Koupit žebra a vykostit. Protože já nekupuji takové ty polystyrenové tácky s kuřetem rozebraným na atomy. Je to pro mě nesmyslné co do eko bio plýtvání hrůza.

Knedlíky a svíčková, ananas, šlehačka... :-) Proč by to pes nemohl jíst? Pokud není omáčka přesolená a není takhle přesolená 5x denně, tak nevím, co je špatně. Špatně je, že mi nikdo neuvaří svíčkovou. ☹️

megi-the-pes
megi-the-pes 26.06.2023, 12:59:40 xxx.xxx.210.23

Ani u mých slépek nevím, kolik PŘESNĚ je v jejich kostech čeho. Pohledem vidím, že jedna je vypasená jak prasík, jedna je hrozně tenká, zdá se mi starší než ostatní. A tam budou kosti tvrdé, už bych je psovi nedávala, budou se štípat jak sviňa, leda do mixéru, jenže se mi včera rozbil...  A to se také ví, že starší kost je taková.   

Kdybychom brali vše takto, přesně na mikrogramy, tak se nikam nedostaneme, leda do Kromclu, a to nejde, neb tam nedávno chtěla odejít polovina lékařů, kdo ví, co bude dál, to bych si pomohla.

Bere se, že obecně kupujeme pro psy jídlo v tesku, barfshopu a tak. Kuřata nežijí ani měsíc a průměrně - a s tím počítáme - je v jejich kostech tolik Ca a tolik P.

Jasně, nepotřebuje kosti. Já operuji s tím, že jako zdroj vápníku, zábavy a možná čištění zubů je lepší kost než cokoli z lahvičky. Být v té lahvičce drcená kost a znát zdroj, tak pro psy staré nebo nemocné to řešení je. Ale čím jiným ten Ca získat? Chci se vyhnout zbytečné chemii.  

Jistě že se snažím hledat zdroje dobré, u mě neprojde ani prací prášek typu ariel colgate převlečená vyrážka.

Nemyslím si, že pes žere kosti. Psi jedli vždy zbytky. Až na psy šlechty atp. Ale hlavně to byly kaše, obilí, luštěninové placky, mléčné věci.  Dnes mají hromadu masa... říkám krmím masem = svalovina, vnitřnosti, chrupavky, kůže, chlupy, tuk, kosti... ale dnes je to fakt nemocné celé, psovi se dá od každého druhu masa, ovoce, oleje, semínka, ... vyfotit na insta... Raději ať si lid z diskuze odnese to, že ty kosti potřeba jsou. :-)

Pro psy se doporučení také mění. V poslední době právě hodně. Konečně. Strašné bludy se šířily. Už ale i veterináři uznali, že granule senior nic dobrého senior psům nepřinášejí, taky že z kupy proteinu nezemře pes na ledviny a tak. A pár let už taky víme, proč nám psi hynuli na srdce. 

Jo, je to takové vtipné, jak říkají - nejezte to a to, cholesterol, jezte ryby. Pak nejezte ryby, jsou tam těžké kovy. Ale omega 3. A zabijte se mezitím vysokým obsahem vit. A. Že lid nezná míru, neumí třídit informace, se ví. Na to jsou dobré i ty diskuze, mně to hodně dalo, protože jak vidím, že hromada lidí něco opakuje, ale vlastně neví proč, kde je toho zdroj, tak hned vím, že je to blbost. :D A jdu pátrat. Ale to je na dlouho, někoho to nebaví... 

Mě zajímá ta historie psů, jejich využití, jídlo pro ně... A tam je jeden takový obrovský rozdíl... Psi dnes jsou (někteří) namáháni o dost víc. Jsou nízcí, takže dýchají ten hnus z aut, máchají se v kdejaké kaluži, chceme po nich špičkové sportovní výkony, ...a to prostě znamená jiné nároky na výživu než u psa, který bydlel v hraběcí stáji a jednou za týden/měsíc vyběhl na lov divočáků nebo dělal doprovod kočáru.

Jo, víme toho hodně a čím víc, tím víc blbostí vymýšlíme. :-) Můj obranný/kompenzační mechanismus dělá to, že až zjistím hodně moc, zjednoduší mi to a řekne - hele, berem průměr, nazdar.

Tak si tady píšeme romány a já bych ale pořád chtěla vědět, čím ty kosti nahradit. :-)

megi-the-pes
megi-the-pes 26.06.2023, 10:06:59 xxx.xxx.210.23

Ale my víme, co která kost obsahuje. Na to je hmotnostní spektometr + testy na psech. Není potřeba zkoumat mikrogramy, pes potřebuje to a to, jaké mám možnosti, jak mu to dodat... to je celé... radši psa jako psa než chudáčka pomalu v muzeu.

Totiž to, že ne/jíst vejce, se opravdu každou chvíli mění, je pravda, jenže pro lidi.

Protože na lidech se netestuje; ne tak, abych ty závěry brala alespoň trochu vážně. Ale testuje se na psech. A to velmi důkladně. Psi jsou v hlídaném prostředí, cesta a využitelnost potravy se neustále monitoruje. Odtud víme, kolik vápníku potřebuje štěně, štěně obra a starý pes třeba. A odtud pochází ta ne/doporučení pro lidi. Pro lidi nebudeme mít nikdy spolehlivá data, neb je prý špatné zavřít je do klece. Tak proto se to mění, protože studie probíhají formou dotazníků např. = na houby.

To není o, jak se s oblibou říká, zdegenerovaném plemeni. Co se výživy týká, tak tam se chovem udržují např. alergie, ale jinak nic.   

Štěně obra nemá žádnou nemoc, není rozbité chovem, šlechtěním. Má pouze jiné nároky na kalorie a např. ten Ca. Ty studie na živých psech, které zavřeli do laborky, aby to mělo nějakou vypovídající hodnotu, ukázaly, že štěně velkého psa má obzvlášť velký problém s regulací vstřebávání Ca.

Takže ano, všeho s mírou. A to je podle mě celá slepice, aj s tím vajcem.

Kost má takový docela ideální poměr Ca a P. Jenže to pro štěně nestačí. Protože roste, staví kostru, zuby... když kouknu na kuře ze supermarketu, je to tlusté... moc všeho ostatního, málo kostiček. Proto ty skelety, hřbety. Můžeme udělat pokus, pokud nebudeme teda litovat ty psy... jednomu dát celé kuře a jednomu převážně kosti; chrupavky, postupně od měkkých dál. Ten první poroste jak z vody; tuku... tam prošlap, tam tohle... už je to vyzkoušené, no.

Nejsem jaderný fyzik, takže si přečtu pár studií, které nejsou sponzorovány výrobcem granulí (nekoukám na miligramy atp., ale hrubý přehled) + vůbec mě zajímá, kdo co vlastní a proč co říká + diskuze + vet stránky z moderního západu a opačného konce, pořídím pár psů a sleduji.

Pes je stavěný na trávení kostí, pořád ještě ano. Když si ho koupím. Ale když jej odmala budu krmit pouze jedním druhem např. granulí (nejsu odpůrce, jen se to snažím vysvětlit, naopak jsem testovač granul a všeho možného), z čehokoli jiného mu nebude dobře, viděla jsem to. 

Tak jako se psí trávení uzpůsobilo na cukry, když se pes připojil k člověku, tak se v moderní době uzpůsobilo na hromadu masa, a je možné, že za pár /stovek, tisíc/ let už nebude pes, který by byl schopný trávit kost, a to jakoukoli. Zatím ale je a ten Ca mohu nahradit jen málo doplňky. Skořápky, řasy, toť z přírody... a ty řasy se mi nelíbí, instinkt mi říká, ať se na to vykašlu, ale to je jen můj názor proto, že vidím (zas ta laborka, ale jak jinak to zjistit, když pes žije třeba jen 10 let a kromě štítné žlázy nemám šanci zjistit, že je něco špatně, pokud nezemře skrz ledviny např.), kolik je tam "soli" atp., a cukrování z lahviček není můj koníček, odmítám.

Neřekla jsem vynechat maso, řekla jsem, že pokud dávám něco, kde je hromada fosforu, tak ten den (v závislosti na množství toho tvarohu atp.) už maso (to je svalovina, nebo vnitřnosti) nedám. 

Krmení psů není zas tak složité, jak se na netu říká. Smrtí psů vykoupená fakta jsou prostě fakta, jakože nedávejte 3kg psékovi půl kila kakaa a mrkev nastrouhejte, jinak ji krmíte zbytečně. Je jen malinko věcí, na které je dobré dávat pozor.

Krmení štěňat, starých psů, sportovců... a vynechat jedovaté.

Jako nějak tuším, kam se míří, ale přijde mi, že je to hodně v hlavě toho majitele psa. Tak jako jsem matce sebrala kocoura na víkend a co... jedl maso, granule, přežil abstinenční záchvat z nedostatku kapsiček, dokonce začal poslouchat. Začal se chovat jako normální kočka.

A pak ty alergie a bezobilné granule a bla bla... kvůli každé krávovině má pes alergii, šup granule na předpis, přemýšlení nula, pes má určitě alergii. "Zkoušeli jsme různé granule a játra." No, tak všecky, co jste zkoušeli, jsou z jedné továrny, a krvavými vnitřnostmi jste tomu fakt pomohli... Takhle nějak na tom dnes psi jsou. :-)

Kdybychom se ke psům chovali jako ke psům, bude lépe pro všechny.

megi-the-pes
megi-the-pes 26.06.2023, 09:01:50 xxx.xxx.210.23

Taky si ale musíte pořídit prasátko s papíry, ne něco na bazos.cz... stejně jako psa. Měla jsem prase v bytě. Nevidím rozdíl oproti psovi... odpad... no, nesmíte to přežírat jako prase. Baruška s námi chodila do lesa, s miniovčákem a miminem. Protože mám nejradši teriéry a jsem teriér, tvrdohlavost mi je fuk, je s nimi legrace.

Ale prasátko je asi tak 10x náročnější na výchovu než Megy. Okamžitě vše chápe, ale aby to fakt poslouchalo, chce to klikr a cvičit a cvičit a furt a dofurt.

Pes byl docela chytrý, ale Baruška stokrát chytřejší. Myslím, že nápad vzít odpadkový koš a vytřídit odpad po 3 + 1 + balkonu byl její nápad a taky pořád hráli na schovávanou a přepadánavou. Asi v půl roce to začalo být hrozně hodné, navíc super topení v posteli. 

Ale. Chce to být denně hodiny venku, v lese, na louce, tak jak psovi dopřejete lovecký výcvik, ovce, vodu, ..., tak prasátko...

Laminátovou podlahu opravdu ne. Dali jsme super silné a odolné lino, ta kopýtka jsou slyšet, ne moc, ale jsou... a sousedé byli koko... Něco jako kočičí WC bez problému, rychle se to ale naučilo chodit ven jako pes, bydli jsme ale v prvním patře.

Prasátko jsem potkala na farmě, nebylo to nic s papíry, rodiče byli jen o trochu větší než střední pes, ale do šířky, obklopeno dětmi, klidné a veselé zvířátko. Počítám, že příští si pořídím se zaručenými rodiči např. https://www.dvornizookoutek.cz/naprodej_miniprasatka75.html ale ještě to tam neznám, to jen tak nápad.  

Budoucí majitel by měl hlavně vědět, že prase je vážně, vážně hodně hodně hodně moc na výcvik těžké, je to jako malé dítě; fracek, takové to k vidění v hale obchoďáku, jak tam stojí nervově zhroucená matka zkoušející, esi se dítě vzteky zadusí, že nedostane nový ajfon a lentilky barevně sladěné.  Jenže děcku jednu fláknete... prasátkovi nemůžete, ono si to pamatuje celý život, každou ošklivost a nespravedlnost, navíc byste byli pěkně hnusní.

Nevím, esi to někdo zkoušel, jít po sídlišti s prasetem, někteří psi na to nejsou zvědaví; jsou, prasátko do náruče nezvednete už za tři měsíce a jdete domů bez prasátka.

Ale jinak vůbec nevím, kde berete ty katastrofické scénáře. :-)

megi-the-pes
megi-the-pes 26.06.2023, 07:47:59 xxx.xxx.210.23

Když jsme v té diskuzi, zkuste, milý chvd, neodkazovat na search gůgl, to pak tu diskuzi, žádnou nemusí nikdo zakládat, ale dát něco víc než "to bych nedělal".  

Kde máme vápník, který se dá opravdu využít... mák... pro psa nic moc, petržel, špenát = antinutrienty; obsažený vápník je nevyužitelný a proteiny a tuky skoro taky, dtto luštěniny

čaj a čokoláda - psovi rozhodně ne, ořechy tak jeden za den ( :-) ) jogurt, tvaroh, ... - pouze polotučné a už téměř vynechat maso, neb to je hromada fosforu

sýry - kolik sodíku takhle psovi dám, už jste na to někdo myslel, kdo odměňuje krmným sýrem? Nenapadlo by mě to koupit ani ve snu, ale prý se to fakt dělá

kvasnice - zase polovina proteinu, takže z toho množství, co do misky můžu dát, nedostane Ca skoro nic

Co dodá dost vápníku, jsou skořápky a mořské řasy. A to je asi tak vše. Roboran snad už nikdo nekupuje, je tam K3. A ten sodík v řasách nikomu neva? Co hromada áčka? Když dám nějaký balancer komerční, ne že by se jich dost nestahovalo z oběhu pro přepísknutí déčka, což se dost psům stalo osudným, bude tam obsažený Ca stačit pro štěkanátko obříka, které potřebuje živit kostru, zuby, uši, když přibírá 2 kg týdně? No, ne.  

Pes je stavěný na trávení kostí. Pokud se někdo bojí, ty dlouhé stehenní kosti z kuřete vyhoďte a celý zbytek kořisti dejte psovi. Když hltá, druhý konec kořisti držím. Není to žádná věda. Pokud dám kořist celou v průběhu několika dní, pes dostane přesně tolik živin, kolik potřebuje. Včera slepice ulovila něco jako hada. Jak rychle utíkala před ostatními slépkami, neuvěřitelné. Nevypadá, že by jí uvnitř něco chybělo. Proč tím nekrmit psa?  

megi-the-pes
megi-the-pes 24.06.2023, 13:32:48 xxx.xxx.210.23

Dejte jim náramek na obojek a měřte ne odhadované kroky, nýbrž ušlou vzdálenost, a máte to přesné.

megi-the-pes
megi-the-pes 24.06.2023, 12:24:58 xxx.xxx.210.23

"A kdy se může proběhnout na volno?

Pes by neměl být nikdy bez vodítka. Když má volno, tak u mě to spočívá v tom, že si jde, kam chce, a já jdu za ním. Vodítko slouží nejen ke kontrole psa, ale také ke kontrole prostředí. A fakt je lepší honit konec vodítka, než se v případě nutnosti psovi sápat po krku nebo ocase. A hlavně, pes se nemusí probíhat na volno. To, že psovi takové proběhnutí se chybí, je taky jen naše, tedy lidská fikce. Pes v přírodě nikdy neběhá jen tak, nejde jen tak na procházku. "

"signály čekej nebo zůstaň nedávají psovi smysl a žádného to nejste schopni naučit"

PROOOOOOOČ

Takže tento psí trenér má psa naučeného na trdlování na plácku na cvičení, bez vodítka a úzkého obojku ho nezvládá, neumí psa naučit přijít na zavolání... ale má psí školu. Já už to ani nemohu dočíst.

megi-the-pes
megi-the-pes 24.06.2023, 12:21:06 xxx.xxx.210.23
chvd:

Vidite, ja to furt rikam, ze chov zvirat by se mel proste tezce omezit. A ne ze si je muze kazdy pako svevolne porizovat v jakemkoliv mnozstvi, tyrat, mnozit, mrzacit a proste cokoliv a to beztrestne.

A to se na Vás sletí roj "omezování svobody". :-)

megi-the-pes
megi-the-pes 24.06.2023, 12:19:46 xxx.xxx.210.23

"Čím užší ten obojek je, tím lépe na něj pes reaguje, tím víc vnímá, co mu tím obojkem chci říct. Nechápu, jak někdo může používat na zdravého psa postroj. Je to vrchol neúcty a neznalosti. Postroj vyvolává tzv. opposite reflex, psovi v postroji se na vodítku táhne lépe, tak to využije a opře ještě víc, protože on táhnout chce tak jako tak. Lidi postroj používají, protože se jim se psem lépe manipuluje, vlastně ho, opět, zmáhají silou, místo aby ho doopravdy naučili správné chování."

Obojek pro úžasné psí trenéry, postroj pro blbé. Nemůžu psovi říct - jdeme, běžíme, stůj, pomalu. 

Normální majitel psa se psem mluví. Absolvent akademie moderního tréninku psů level 3 tahá za obojek. 

megi-the-pes
megi-the-pes 24.06.2023, 12:05:33 xxx.xxx.210.23

"Dvakrát denně jdeme jenom venčit, je tam takový travnatý ostrůvek mezi dvěma silnicemi, vyvenčí se, dostane odměnu a hotovo, deset minut max" "jednou až dvakrát denně chodíme cvičit, to je dvacet minut max" "Jednou do týdne ještě chodíme na delší procházku a jednou měsíčně jedeme metrem, tramvají, autobusem nebo jdeme na Václavák"

"Nemusím třeba spěchat večer domů, protože pes musí dostat v sedm večer nažrat.

A nemusí?

Nemusí. Protože já nekrmím do misky.

Aha? Jak tedy?

Ari má na den těch 300–320 gramů granulí, ty si ráno odměřím, dám do kapsy a během dne ho s nimi odměňuji. Za vyvenčení, za spolupráci. Měl bych ho odměňovat i za to, že jde do klece a zůstane tam, ale to bych těch granulí už neměl dost, a protože mu to taky chci zpříjemnit, tak do klece někdy dostane pamlsek nebo kost na čištění zubů. Ale jen tam.

K vodě má přístup neomezený, předpokládám.

Nemá. Opět vysvětlím. Jasně, že jsem to tak chtěl, protože mi to někdo řekl. Jenže když měl v kleci misku s vodou, tak ji vždycky převrhl. Čili to nefungovalo. V bytě však stále miska plná vody je. Takže přijdeme domů, Ari se napije, jak chce, jde do klece a odpočívá, tedy spí."

"A jak bych to měl asi udělat se svým stafordem? Pes tu návštěvu kousne, jeho utratí a mě zavřou" 

Ne, nezavřou, ale měli by, do knihovny. Stafford/pitbull NIKDY nekouše do lidí!

Pitbulíkovský pes je mezi lidmi šťastný. Pokud vydrží (jak jako vydrží, však jemu se v hospodě líbí) deset minut ležet, tak se jde vyčůrat a pak zas dostane povel lež a neolizuj všecky lidi. Easy. Neumím? Nezakládám si psí školu.  

Dávkovat vodu... omg... cvičení sice má být krátké, ale kde je nějaká obyčejná psí výprava za pesemeskami, nějaké volno venku, dobrodružství, kamarádi?

Za vše odměňovat jen granulí? Tak tady jasně vidíš, že ten pes pracuje pro tvoje modrý voči. Obrazně. Což u pitbulkovitého není nic zvláštního. Asi o nich nic neví.  

Už mi to celé do sebe zapadlo. Chtěla jsem vidět, esi teda po tolika letech výcviku umí ten pes fungovat vedle jiných psů. To je (spolu se zvěří) nejtěžší pro tyhle psy. Tak prý jsem blbá nebo navedená, cože to chci, když to je nějaké zatížení... Takže sem ještě nedošli. Což mě u absolventa akademie... zapomněla název... dosti překvapuje.  

Dohodly jsme se s Megy, na základě těchto poznatků, že založíme psí školu. Budeme mít aj bus, kterým pséky ráno svezeme do školy. Akorát že neumím řídit. Ale to je podle mě úplně malinký, zanedbatelný trabl, neb trenér psů je dnes taky každý.

megi-the-pes
megi-the-pes 20.06.2023, 07:04:05 xxx.xxx.210.64

Tak každá vteřina života má následky na psychickém stavu lidí i zvířat. Nepěkné následky... myslím, že ano. Někdo to ale úplně nevidí. Oni totiž psi jsou takoví zvláštní. Zvenčí byste neřekli, že je pes trápený. Páníček je tluče, řve na ně, ale když páníček pískne, pes za ním běží a celý radostný. Domnívám se, že takové chování, výcvik je na psovi vidět. Vidím teda na psech, které dobře znám - pitbulkovití. U cvičení/práce má ten pes výraz veselý, až připraštěný, nebo dravý. Nemůžu už nic říct k tomuto konkrétnímu psu, neb mi bylo řečeno, že jsem hloupá nebo navedená. Protože jsem si řekla o video, kde pes cvičí mezi cizími psy. :-) Mohu ale porovnat s mým psem, cožto je takový podobný... ten projev je u nás úplně jiný. Zajímá mne trvanlivost, povel naučený takto, vydrží dlouho? Nafurt? Celý ten koncept je takový zvláštní. Mám respektovat psa, ale tímto mu přece říkám, že v něm vidím věc, navíc hloupou, co pochopí a poslouchá jen po pár fackách. Myslím,  že už jsem jednou pátrala po psech, kteří by dělali nějakou smysluplnou práci a byli cvičeni takto... nedopátrala. Nevěřím, že nějací existují. Protože. Na první pohled to není vidět, ale ten pes bude vnitřně rozsypaný.

megi-the-pes
megi-the-pes 20.06.2023, 06:48:55 xxx.xxx.210.64

Pokud je autorem někdo, kdo není členem redakce iFauna.cz, musí uvést jeho jméno, případně si řekněte o odstranění článku. Jejich licenční smlouva jim k tomu, co popisujete, nedává právo. 

megi-the-pes
megi-the-pes 19.06.2023, 13:51:33 xxx.xxx.210.64

NePoPo = negativní, pozitivní, pozitivní. Protože je tam 2x pozitivní, tak to vypadá hezky; nejdřív ti způsobím něco hnusného, pak tě toho zbavím + dám ti odměnu.

Ono je to staré, všici známe, ale slavný Bart Bellon si to nechal patentovat a používá to tak hnusně, že by měl skončit za mřížemi za týrání. Např. na jednoduché "pusť" se dá psovi řádná elektrická pecka (pes brečí a snaží se utéct), hodně dlouhý výboj, pak elektrika přestane, pes dostane odměnu a je to. Vycvičený pes. Prostě demence posledního stadia.

Každý, kdo se toho chytá a dělá to takto, by měl jít sedět. (Je to to hnusné video, kde pes extra trpí.) https://www.youtube.com/watch?v=ZZOVYr6CiJU&ab_channel=TheDoberNut