Aktuálně: 3 731 inzerátů210 784 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 15.07.2023, 12:29:47 xxx.xxx.61.106

Náhodou vtip parádní, vždy mě rozesměje. 😀

Předpisy tak nějak v EU blbé máme všici stejní. Dotace mají lepší, daně trošku jinší, takže se tam vyplatí vše, co se týká hospodářství, zemědělství, jídla. 

Cestování hospodářských zvířátek po Evropě je docela známé, to jede kráva vocaď někam na dovolenou do blízkého zahraničí, nebo do lázní, nebo nevím, co tam dělá, za den je tam, za dva támhle, tu ji zabijí a támhle zabalí a pak přivezou domů, sice mrtvou, ale konečně doma… a koupím si ji v penny, ne?

Komentář lidla je vtipný, navíc, kdo vám co přizná dnes, že… a za PL není proč se stydět. Mlíko chutná jak mlíko a myslím, že červi ve vejcích (to bylo Slovinsko, prodávalo tady Tesco nebo tak něco) tam nebudou, ale zkuste koupit, dejte pak foto, dík.

megi-the-pes
megi-the-pes 15.07.2023, 12:21:22 xxx.xxx.61.106
Inspektor-pisisvor:

Většina fen  hárá po 6 měsících a pokud množí jen na množství  (tzn. na prachy), tak to množírna JE i když se stále ještě  pohybují v mezích zákona. 

Ale já řekla, že to je zákon špatně. Protože pokud povolí 3 vrhy za dva roky, tak těmto lidem, nezávisle na tom, kdo papíry tiskne, posvětil množení. 

Takže my si můžeme říkat, že je to množka, ale množírna je dnes už přesně definovaná. A tohle tomu neodpovídá.

Pokud opravdu nestíhá 4 vrhy. 

A tam by mě docela zajímalo, co je to za zvířata, že takový režim vydrží; vydrží tak dlouho, že to někdo stihl monitorovat. Feny z množíren jsou zlikvidovány docela rychle, ne? A zadavatel říká, že psi vypadají ok, jsou venku, nikde schovaní. 
Strhané feny by nikde asi nevystavovali.

Tak trochu tomu nerozumím. 

Esi tam fakt jedou víc vrhů za ty dva roky, tak je to dobytek a porušovatel zákona k tomu, jasně, bez debat.

megi-the-pes
megi-the-pes 15.07.2023, 09:08:24 xxx.xxx.61.106

Ale to záleží, jak často fena hárá.
Megy by mohla mít děti každé hárání, přesto bych dodržela zákon. Protože 3x za 2 roky hárat ani nestíhá. Tohle bych ještě omezila. Je to kravina. Pokud fena hárá cca každých 8 měsíců, což asi většina, nevím, tak to je x3 právě 24 měsíců.

To se asi upravitel zákona nějak přepočítal. A tudíž tohle není množírna. 
Samozřejmě hozeno do d. přiznání. Tudy to zkuste.
Povinnost je dát kupní smlouvu/evidenční list/přejímkový list s přesně danými informacemi. A opakování = buď nedovolené podnikání, nebo nepřiznaný příjem.
Možná. Pokud se v tom chcete hrabat, běžte přes finančák, ten se velmi snaží. Jinak nic chovatelé neporušují. 

Pokud totiž okrádáte stát, dostanete trest jako za vraždu.

Když týráte zvířata, pomalu se vám soudce omluví…

Ale oni nejspíše nic neporušují, že?

megi-the-pes
megi-the-pes 14.07.2023, 15:44:52 xxx.xxx.61.106

Tam běhá sebevrah za plotem. 😀 

Většina lidí, co mi řekla, že jejich pes je hodnej, se pak divila

a pravila: “Ale von to eště nikdy neudělal!”

No. 😀 😀

Jak vidím cokoli bez vodítka, hlásím: “Tak já svýho taky pustím z vodítka.”

A je to.

megi-the-pes
megi-the-pes 13.07.2023, 20:28:32 xxx.xxx.61.106
Vahine:

Napsala jsem Vám totéž SZ, ale lípnu to i sem, kdyby s tím amoniakem bojoval i někdo další. Na odbourávání amoniaku jsem PRO LIDI našla, že se užívá L-ORNITIN a antibiotikum NEOMYCIN, ale jestli to můžou i psi, to nevím.

K tomu by se třeba vyjádřila Bodlinka, jestli to tu čte? Bodlinko, prosím Vás...haló, jste tu? 🌹

Je to i pro psy, poslední 3 velké odstavce na konci vypisují různá ATB a doplňky. 

https://vcahospitals.com/know-your-pet/hepatic-encephalopathy

Může to být odjinud než od jater?

megi-the-pes
megi-the-pes 13.07.2023, 15:55:01 xxx.xxx.61.106

mam sama slepice poprvé v životě, ale vajíčka furt, zima minu 15 a plný počet, teď horka a zas, ale jsou to mí mazlíčkové, maj barf 🙂 normálně maso, příloha
jak pes a kočky, akorát slépky mají málo masa a hodně přílohy… tvaroh jim chutná, syrovátka, jahody mi obraly 😀 a jediné, kdy bylo méně vajec - byla v křoví 😀 tam slépky táboří teď v horku, mají tady milion úkrytů, takže horko neva + mini bazének - nosily je do křoví, ale nejedly je, když je nejedly, tak jim asi nic nechybí
aj chodí se mnou po záhonku a sbírají mi žížaly pod rukama

ale asi s tím skončím, protože ony pak nechytají myši, to říkala jedna paní, že slepice jí chytají myši

megi-the-pes
megi-the-pes 13.07.2023, 14:48:31 xxx.xxx.61.106

nejsem fanoušek směsí, ale tam by aspoň dostaly tu bílkovinu, co je potřeba na vajca, ne

existuje bez GMO, prodává Sedmihorky a podle mě za dobré peníze

prostě ale vajca nejsou zadarmo

a to k nim nedali návod? divné

megi-the-pes
megi-the-pes 13.07.2023, 12:24:23 xxx.xxx.61.106

časové údaje nesedí

jó, to takhle polovina vajíček pár dní chybí… a pak jich najdu 30 40 v keři 😀

megi-the-pes
megi-the-pes 13.07.2023, 11:34:51 xxx.xxx.61.106

Můžou mít jiného otce. Můj Kocourek byl z takového vrhu, černobílý malinký, i v dospělosti malinký, jeho bratr přes 8 kilo zrzek a pak jsem ho radši přestala vážit… 

Vyměním husy za zrzka.

megi-the-pes
megi-the-pes 13.07.2023, 11:11:56 xxx.xxx.61.106
Zrzavci:

Nechybí tomu výčtu plemen ještě vižla? 😀

lepší výmar, je stříbrnej a má zvláštní oči.

Dobře zahráno. 😀

megi-the-pes
megi-the-pes 13.07.2023, 10:48:36 xxx.xxx.61.106

🙂 já to nechápu. 

Nechybí tomu výčtu plemen ještě vižla? 😀 

Jak leopardovi nahradím práci, kde nahání skot na nekonečných pozemcích a nezná vodítko, protože v životě takovou věc nepotřeboval?

Nebo ta prasata https://www.youtube.com/watch?v=avem-tq9uB8&t=304s&ab_channel=Life%27saBoar

Ten pes se ničeho nebojí. Drží prase. Sám. Drží živé divoké prase. 

Jasně že jsou tady labilní psi. Čím chcete nahradit to, pro co byl stvořen? Čmuchacím koberečkem a lízací podložkou? Puknu smíchy.

megi-the-pes
megi-the-pes 13.07.2023, 10:21:43 xxx.xxx.61.106

Máte krávy a divočáky pro leoparda?

V paneláku? Tak to je hustý!

megi-the-pes
megi-the-pes 13.07.2023, 10:12:40 xxx.xxx.61.106

No tak když je někdo chová, tak se někomu opravdu líbí.

Mně se líbí ti vysocí, mexičtí. Chci 3. Budou moje posvátné, prastaré boží sousoší na zahradě. Ale nikdo mi je nechce koupit.

megi-the-pes
megi-the-pes 12.07.2023, 14:48:15 xxx.xxx.61.106

K boudě se ale přece nehodí žádný pes. Ani do kotce.

To jsou prostě ložnice, chodí se tam jen spát.

A přesto…

megi-the-pes
megi-the-pes 12.07.2023, 12:57:36 xxx.xxx.61.106

Stájový pinč.

Někdo se ptá na psa k boudě, protože doma by mu psa nedovolili.

megi-the-pes
megi-the-pes 12.07.2023, 00:10:54 xxx.xxx.61.106
JanaJanaJanaJana:

Za to ten Oky a tyjátr před ním ….komedie z obou stran😀  

To já neviděla, mně to zapnul pes náhodou, si lehl na myšu u ntb. 😀 Jsem myslela, esi někdo neví jméno toho odboráře, má to být nějaký šéf či co. 
Fakt je, že tady se dají odbory uplatit žvýkačkou. S tetováním. Nemá to žádnou tradici, sílu, nic.

megi-the-pes
megi-the-pes 12.07.2023, 00:03:28 xxx.xxx.61.106

Tady je zajímavá věc. “jinak by náš úřad nestál za nic” - asi jediný případ, kdy to vypadá normálně. I kdyby se tam použilo “sic” a byla to samostatná věta, stejně bych před tuto dala ještě ten důvod, proč pak vyhrožuji, nebo odporuji. 🙂

Takže ani před sto lety se takto připitoměle nemluvilo.

http://nase-rec.ujc.cas.cz/archiv.php?art=19

PS: plaka je oprávce. 😀 To je krasavec, ten výraz.