Aktuálně: 3 732 inzerátů210 785 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 20.07.2023, 19:37:22 xxx.xxx.61.106

Tak první bych vyřadila granule. To je moc surovin + Totw chemie, Markus obilí.
Škrábe se mi pes, když sežere moc “rohlíků”. Je prostě stavěný na maso, tuk.

Koupat každý týden, no, zkusit se to může, ten oves je proti svědění… lupy - suché? Pes by neměl být úplně suchý. Nebo moc mastný? Taky štítná žláza.
Můžete zkusit kůži pomoct zinkem, biotinem, béčky. 

Esi je odpad v pohodě, nic horšího to nebude. Obojek, spot, …pryč, vykoupaný je… ještě něco na louce to může být.

megi-the-pes
megi-the-pes 20.07.2023, 18:51:59 xxx.xxx.61.106

v odkaze je o odchytu také

prostě je jich moc a i těžko přístupná místa

megi-the-pes
megi-the-pes 20.07.2023, 18:36:14 xxx.xxx.61.106
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 20.07.2023, 17:43:43

Je to 7 let staré. V zahr. článcích se píše o rozsáhlém testování.

"Jsou to 3 mililitry gelu a obsahuje 8 miligramů 1080" To je na 3 divoké kočky, takže se trápit nebude. Ono to i vyvdává zvuk kořisti, takže láká kočku.

“testováno v nesmrtícím režimu pouze kamera po dobu šesti měsíců a během pokusu nebyla zabita žádná jiná zvířata než divoké kočky”

I se střílí. Střílí je tam každý. Videa dost hnusná. Podle mě robot s dobrou AI zatím nejlepší. Je to součást programu na ochranu původních druhů, není to jediné, na roky 23 a 24 8 milionů aust. dolarů. Asi si ty počty neumím ani představit.

https://www.nytimes.com/2019/04/25/magazine/australia-cat-killing.html

megi-the-pes
megi-the-pes 20.07.2023, 17:15:18 xxx.xxx.61.106

To sní. 🙂 Vazelína je většinou ropný produkt, bych to zakázala. Indulona taky.

Chcete prostě cokoli mastného. Včelí vosk. Zdražený na max třeba jako Paw tection. A tak.

megi-the-pes
megi-the-pes 20.07.2023, 17:05:22 xxx.xxx.61.106

Ale ten robot se snaží najít kočku. Předtím se práškovalo čmelákem. 

megi-the-pes
megi-the-pes 20.07.2023, 13:51:22 xxx.xxx.61.106
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 19.07.2023, 10:19:30

Musíte si ale vzít husy. Všecky.

Tři kočky mám. Totiž se mi ztratil Kocourek. A jak si furt stěžuji, že mi nikdo neudělá svíčkovou, nekoupí kapybaru a soukromý ostrov, tak to mám za to, dostala jsem tři kočky. Jedna furt fackuje Megy, druhá má hrozné drápy, včera na mých zádech pokus o atentát, dnes vylily malinový sirup na 27,8 m2 a já do toho šlápla, sežraly půl kuřete i s omáčkou, rýži nejí, konzervu a granule už rovnou z pytle, psí granule,
pes hladov a zfackován chytá myš v prostoru menším než malém, vyhrabal lino na WC a už nemáme lino na WC, ale 13 kousíčků lina na WC a jeden ve WC, tři kočky do toho a co, nic, myš je tady, živá, zdravá, veselá.

megi-the-pes
megi-the-pes 20.07.2023, 13:11:18 xxx.xxx.61.106

Ale tak zase… 

Netestuje se to. Je to dávno ověřené.

Příbuzná sloučenina fluoroacetát draselný se přirozeně vyskytuje jako obranná sloučenina v nejméně 40 rostlinných druzích v Austrálii , na Novém Zélandu,  Brazílii a Africe . Poprvé byla identifikována v Dichapetalum cymosum , běžně známém jako gifblaar nebo jedovatý list Maraisem v roce 1944. Již v roce 1904 kolonisté v Sierra Leone používali k otravě krys výtažky z Chailletia toxicaria , který také obsahuje kyselinu fluoroctovou nebo její soli. Několik původních australských rostlinných rodů obsahuje toxin, včetně Gastrolobium , Gompholobium , Oxylobium , Nemcia a Acacia . Novozélandská původní Puha obsahuje 1080 ve velmi nízkých koncentracích. 

Fluoracetát sodný je toxický pro všechny povinné aerobní organismy a vysoce toxický pro savce a hmyz. Orální dávka fluoroacetátu sodného postačující k tomu, aby byla u lidí smrtelná, je 2–10 mg/kg. Toxicita se u jednotlivých druhů liší. Novozélandský úřad pro bezpečnost potravin stanovil smrtelné dávky pro řadu druhů. Zdá se, že nejvíce náchylní k otravě jsou psi, kočky a prasata. Enzym fluoroacetát dehalogenáza byl objeven v půdní bakterii , která dokáže detoxikovat fluoroacetát v okolním médiu. 

Experimenty NV Goncharova a spolupracovníků vedly k vývoji dvou variant (potencionální) léčby. Jeden kombinuje fenothiazinovou sloučeninu a sloučeninu dikarboxylové kyseliny. Druhý zahrnuje fenothiazinovou sloučeninu, nitroesterovou sloučeninu a ethanol. V klinických případech může být nutné použití svalových relaxancií , antikonvulziv , mechanické ventilace a dalších podpůrných opatření. Jen málo zvířat nebo lidí bylo úspěšně léčeno po významném požití fluoroacetátu sodného. V jedné studii byly bakterie ve střevech ovcí geneticky upraveny tak, aby obsahovaly enzym fluoroacetát dehalogenázu, který inaktivuje fluoroacetát sodný. Bakterie byly podávány ovcím, které poté vykazovaly snížené známky toxicity po požití fluoroacetátu sodného.

(gůgl translate s mou mikroúpravou, zdroj wiki, který máte už na předchozí straně)

megi-the-pes
megi-the-pes 19.07.2023, 18:08:19 xxx.xxx.61.106

Že vám do toho vstupuji… pardon…
To ale nejde, nebo jo? Krmit kočku s diabetem, kolik chce. Měla by mít vysokoproteinovou dietu, nebo dietu granulovou/konzervovou speciální, 
 a já bych měla vědět, co přesně jedla.
Vůbec tomu nerozumím, jo, tak fakt pardon, ale čím víc cukrů (granule, podle mě laika), tím víc inzulinu.

https://www.petmd.com/cat/nutrition/best-food-cats-diabetes

megi-the-pes
megi-the-pes 19.07.2023, 17:35:57 xxx.xxx.61.106

Je to tohle
https://en.wikipedia.org/wiki/Sodium_fluoroacetate

Aby to nesežral nikdo jiný, zajistí barva a příchuť a kdo ví co https://www.doc.govt.nz/nature/pests-and-threats/methods-of-control/1080/1080-whats-in-the-bait/

Mají tam také přemnožené velbloudy a klokany, tak jsou v granulích.

Píše se tam, že když savec neumře, pravděpodobně bude mít rozbitý repro systém. Tak kdo ví, asi to funguje i do budoucna. Smrtelná dávka je malinká, to je hned.

Ale ta nulová prevence teda dost překvapila. 

https://www.peta.org.au/living/1080-killer-poison-need-know/ etc.

megi-the-pes
megi-the-pes 19.07.2023, 16:46:49 xxx.xxx.61.106

No dyť to je nápad, množit barváře. 😀 Nebo vlčáky nebo tyhlety němovčáky. 😀😀

To musíte buldočky, co jim chybí půl psa, hlavně modré, čivavy s děravou hlavou, modré staffordy s demodexem a ataxií, pomerančové špicle, kde to má hlavu
a tak!

megi-the-pes
megi-the-pes 18.07.2023, 09:27:33 xxx.xxx.61.106

Ono je jedno, jak ten povel pojmenujete, a ano, pokud na to ten pes není, neposílat ho za paty ani nikam jinam, my máme “čekej” a zadřeno pod kůži

jednoduchým tréninkem od nejjednoduššího prostředí po nejtěžší - cizí feny a zvěř.

Zastavit je pro psa samozřejmě jednodušší než se otočit a někam jít. Ale tak přemýšlím, když se vlastně ten pes bojí, esi bych ho teda neměla rychle doběhnout a zachránit nebo tak něco. Proto jsem řekla - za mě, za paty, ke mně, koukej na mě, pocém… ale…

S Megy to bylo (útok, žádný strach) tak, že “čekéééééj” a doběhla jsem ji, abych jistila, že fakt za tou srnou nepoběží… a taky jsem jí tam říkala - ty seš hodnej péééés, koukej na srnečku, to je co, hustý, lehni, koukáme. 

No a takhle tisíckrát a teď vidíme srnečku a Megy sedí a otáčí se na mě a říká - ty seš pomalá, příště tě nechám doma.

megi-the-pes
megi-the-pes 18.07.2023, 06:30:03 xxx.xxx.61.106

Nový pokyn. Např. “za mě”. Ostatní jsou ohrané; nefunkční.
Naučit doma. Důsledně, ne jako přivolání. Pomůže vodítko.  A pak se stane “vidím psa = jdu se schovat za paničku”, a když to uděláte tisíckrát, pudla zjistí, že se jí nic nestalo… a panička je bůh. 🙂

Megy kolem nepřátel chodila s míčkem v hubě. Nejdřív s klacíkem. Teda se stromem. Tak hlídá míček. 2v1. Lexaurin a úkol.

megi-the-pes
megi-the-pes 17.07.2023, 16:46:41 xxx.xxx.61.106

Mně se líbí, že vlastně tu fenu takhle šetří. Nemusí mít dva vrhy, stačí jeden. Kvality od dvou otců a jedné matky dáte do jednoho vrhu. Dvacet pět miminek tam asi nebude + testy, to přece není množení pro prachy. Teď nevím přesně, ale kdysi jsme se o tom bavili a našli jsme cosi, že se snad i mražený materiál používá. Kdo ví, jak daleko se přepravuje, kolik to stojí někde uchovat a samotná ta cena. 

Dnes jsem kupovala pstruhy a vycházelo to na 150 za kilo a vtom mě napadlo, proč je v tom inz. 15 měsíců. Na pitbulla nebo jakéhokoli většího psa to není nějak moc. 
A máme na to paragraf. 14; 15 měsíců a u menšího psa nevím.

To mě tak napadlo, kdyby měl někdo nápad, že sice papíry má, tak ok, no to teda ne, taky by se měl řídit tímto.

megi-the-pes
megi-the-pes 17.07.2023, 07:59:40 xxx.xxx.61.106

Na lepek prodávají i domácí testy. omg abychom si všici mohli diagnostikovat problémy

6790 Kč test alergenů jídla a prostředí

Tak to radši zaplatím kuchařku, ať jde psíkovi vyvářet. 😀

Hlavně teda po tom, co tady jedna paní říkala, že dvě laborky poslaly zcela opačné výsledky…

Lepek. Tak to je hustý. A už to bude dobrý. 🌼

megi-the-pes
megi-the-pes 17.07.2023, 06:32:45 xxx.xxx.61.106

Pitbull z bazose asi nic dodržovat nemusí, ale jinak má normální podmínky chovu a standard.

Pes, který má diskvalifikující vadu, nebude zaregistrován; nedostane papíry. Může být max ve výkonnostním programu, který je pro takové psy a křížence.
Takže v tomto případě sice krev pitbulla je, ale pes nevyhovuje standardu a je bez PP. 
To je velký rozdíl oproti FCI. 

https://www.ukcdogs.com/breeders-code-of-ethics

standard

Maximální věk do chovu je u feny 10, u psa 12 let.  Např. AKC (zajímavost je tam, že FCI tuto obří org. uznává; uznávají si vzájemně papíry) doporučuje (doporučují, nenařizují, obě org. ale mají také black list na chovatele) rozmnožování u fen 8 měs. až 12 let, u psa 7 měs. až 12 let.

Když rozmnožím mrzáky, budu mít mrzáky a kdo je bude kupovat? Já vím, to se prodá. Může být návnada v zápase. Pak ho zabijí elektrikou.

Co bude kometu určitě zajímat - UKC povoluje vrh více otců.

megi-the-pes
megi-the-pes 15.07.2023, 12:59:04 xxx.xxx.61.106
hmn:

“Takže my si můžeme říkat, že je to množka, ale množírna je dnes už přesně definovaná. A tohle tomu neodpovídá.”

ale počet vrhů v nějakém časovém intervalu není jediné kritérium množírny, ze zákona, že…..

Nu, není, ale zadavatel říká, že vypadají dobře, jsou venku, jídlo, … to nejsou úplně nevhodné podmínky, ne? Ptal se na ty vrhy… a esi neví, kolik jich je za dva roky, tak co.

Je zakázán chov psů nebo koček, včetně jejich rozmnožování, v zařízení, včetně bytu, ve kterém jsou chováni a rozmnožováni psi nebo kočky v nevhodných podmínkách, které způsobují jejich utrpení, a ve větším počtu, který jim neumožňuje uspokojovat jejich fyziologické, biologické nebo etologické potřeby (dále jen „množírna“). Množírnou se rozumí zařízení, včetně bytu, uvedené ve větě první, i když není hlavním cílem činnosti chovatele rozmnožování zvířat nebo dosažení zisku.

Tak bych se tolik nedržela slova zisk a povolený počet vrhů. Za mě - ten počet vrhů je přehnaný. Měli to napsat jinak. Nebo to “ve větším počtu”. To je víc jak dva? Dvacet? Sto?