Aktuálně: 3 734 inzerátů210 789 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 22.07.2023, 10:12:12 xxx.xxx.61.106

No a pan prezident je NEČEKANĚ pro elektronické volby. Takže je tady máme navždy.

Pozitivně: balkonová keříčková rajčata, že prý 40 cm, mají 150 cm, a to na ně kašlu, asi nejhlupější sedlák, jo a rajče nejím

megi-the-pes
megi-the-pes 22.07.2023, 09:51:28 xxx.xxx.61.106

Tak Poláci ve čtvrtek řekli, že přesunují vojáky,

ale Baron Prášil teď zjistil novinky, co jsou na Novinkách tři dny.

Klaňme se!

Problémy máš ty (s hlavou) a problémy budeme mít my, a to velmi brzy,

protože se na nás všichni vykašlou. 

Naštěstí jsou Poláci na Bělorusko připravení už od 2020.

Je to jen další popíchnutí. RF něco chce, někde je tajná dohoda, o které ví zas jen svaté USA, no tak my budeme jen koukat, jak zničí další zemi hned za našimi dveřmi, než se dva malí Jardové dohodnou. 

Jako… sorry, já už toho teda nechám. No nenechá. Jak si může děda s demencí dovolit veřejně přiznat, že tam už 10 let posílá zakázané zbraně? Protože on může. On má moc. Všichni mě poslouchejte, klaňte se mi! Jinak nechám zničit další zemi.

Pán za komentář na tvytru dostane 3 roky natvrdo, Rakušan za nazasáhnutí (schvalování fašismu, genocidy, rasismu atd.) na jeho vlastním proslovu nedostane nic, jen pochvalu, Novotný nedostane nic, hele, jak to, že někdo na kokainu může úřadovat jako starosta? To my jsme asi světový unikát, co? Já ho neurážím, jo, vlastně mám o něj strach, vypadá na infarkt, huba se mu nezastaví, žere jak prase tak jako nárazově, to se nedá dlouho vydržet, proč ho jeho bodyguardi Fiala, Blažek, Rakušan, … nepřihlásí do léčebny? 

Je to legrace. Jsou si hrozně podobní. Biden, Zelenský, Putin, Blažek, Rakušan. Fialu a Stanjuru tam nepočítám, to je jen čisté ego a příjem signálů.

megi-the-pes
megi-the-pes 21.07.2023, 17:56:21 xxx.xxx.61.106
keriton:

Hmn - to je moc pěkné povídání, tak akorát stačí ty činnosti přeformulovat: projdi kolem lidí slušně, chovej se ke psům civilizovaně, drž si vhodnou vzdálenost, hlídej si prověšené vodítko. 

Nemám v úmyslu slovíčkařit ani se dohadovat, kdo má lepší pravdu, pouze přidávám svůj pohled do diskuze.

Jak naučíte, aby šel kolem lidí slušně? 

megi-the-pes
megi-the-pes 21.07.2023, 17:53:42 xxx.xxx.61.106

Tam je taková věc, že si zvolím cestu. Čím větší pes, tím méně lidé škubají vodítkem. Nebo bojový. Vypadá to malé, ale vykloubí ruku jak nic. Magorek roztomilý. Do roka věku jsem nerozhodovala o tom, jak se toto bude cvičit a vychovávat, takže vodítko, změna směru, letecký den (já to nebyla), fungovalo to tak dva dny vždy.

Vím, co dělá E.Š. a R.D. a další, co od něj přišli. 

Tvrdohlavý teriér se vám na to vykašle. A zraníte jeho city. A když nemáte hrůzu vyvolávající pohled od přírody, pes začne zase tahat. Všichni to ví. 

Ale já to neříkám proto, že bych si myslela, že všichni psem cloumají jak třešní.

Jen vím, že to nemá trvanlivost. Tak se tím už nezdržuji. 

Tak jsem dala takto jiný pohled, protože mi přijde opravdu zvláštní, že tak strašně moc lidí používá změny směru, škubnutí, otočky, lákání na jídlo (a pletou si to s odměnou), hračku, …
Ale naučit činnost “jdeme”? Ve skutečném životě jsem to ještě nikdy neviděla.

megi-the-pes
megi-the-pes 21.07.2023, 17:43:24 xxx.xxx.61.106

keriton: já jen píši další možnost - a myslím, že o dost lepší než tu tradiční

dál to rozvádím v dalším příspěvku a další ve videu, ta paní v dalším videu právě i ukazuje, jak psovi říct, že se mu vyplatí na mě koukat

to se pes musí naučit

tady máte pravdu! 

ale učit se to bude starý pes stejně jako štěně

a paní nemá klikr, tak by to nikoho nemuselo odradit…

je to o tom, že psa učím následovat mě, sledovat mě, hraju si s ním cestou, krmím ho z ruky, leju mu vodu z mé lahve

nelákám! učím mě sledovat, zvykat, že jsme tým

učíme se - takže začínáme doma v kuchyni a úplně stejně jako každý jiný povel cvik přenášíme do rušnějšího prostředí

tady máte zase pravdu! vyrazit ze dveří jak utržení ze řetězu - to je na houby, ten sedák by šel, já bych přidala “tahej”, nebo něco podobného a povzbuzovala jásavým tónem a hlasitě - tak pes pak rozliší i bez sedáku a čehokoli, co se po něm chce,
protože zachytím i to opačné chování - až už nebude moct tahat… a já su těžká… tak klidněji přidám “pomalu”, nebo jdeme, nebo tak něco

a je vymalováno. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 21.07.2023, 15:52:33 xxx.xxx.61.106

Proč se neučit doma v kuchyni. Vidím to jako jakékoli jiné učení. Vyjdeme z domu jako “lidi”, protože to už umíme. Pes, co vystřelí ze dveří, asi klidně nepůjde.

megi-the-pes
megi-the-pes 21.07.2023, 15:30:47 xxx.xxx.61.106

Když psa něco učíte, tak na něj mluvíte. Dáte tomu jméno. Ukážete rukou, vodítkem, navedete, pojmenujete činnost = povel. 

Ale když učíte chodit na vycházky, tak taháte za vodítko a nic k tomu? A to proč?

1) Nemohu učit psa nevylétaného, co právě opustil barák. Učím až na louce, když se proběhl, potahal o klacík, pokousal se s kamarády atp., nebo cestou zpět. Esi se moc těší domů, tak radši na té louce. Jak má pes vědět, když mu nic neřeknu, jak se dopravit na tu louku, co jiného dělat než tahat? Nic jsem mu neřekla. Hlavně že když chci, aby sedl, tak řeknu - sedni.

2) Že psék poslouchá, chodí lépe bez vodítka, máme taky, viděla jsem to už hodněkrát. Využiju - pojmenuju to a vodítko přidám za chůze.

3) Člověk chodí hrozně pomalu. Pes, který se učí chodit na vodítku, tohle nezvládá. Má o dvě nohy víc, chodí dvakrát rychleji. Šnečí lidská chůze je pro něj těžká. Člověk jde ještě pomaleji než obvykle, když učí psa, protože se soustředí na psa, na každý zlomek kroku, ale sebe už nekontroluje. Jděte rychleji. Až to psovi půjde, zkuste pomaleji.

4) Běžíme. Skáčeme. Megy se to líbí. Vypadáme jak utečení z blázince. Běžíme, dám tomu jméno. Z ničeho nic zpomalím, pojmenuji to - jdeme. A zase se rozběhneme - běžíme. 

Megy se líbí, co děláme společně. Třeba se jde lovit míček. Přiblížíme se, jen když dělá, co říkám, jinak jdeme kousek zpět. Ale říkám, ne že jen tahám za vodítko a učím ji dělat obloučky, to už máme taky za sebou, bylo to moc legrační. 🙂 Megy se eště líbí běžet vedle střapaté hračky, vedle mě ji může kousat (nejí odměny ani nic, plive to). A písničky jako třeba “megýnek špekáček kdo je moje těnátko utíkáme to je kráááásnej bojovééj péééés a pomaluuuu pés a jdeme!”.

Nikomu jinému se moje zpívání nelíbí. :-/

Je to o nastavení spolupráce. Od začátku vychází zábava od člověka, pes to čeká. Nácvik zabere jedno odpoledne, nikoli roky. Upevnění, zažrání pod kůži samozřejmě pár dní. Tady je můj názor opačný - vodítko pro mě není komunikace. Ne že vůbec, ale tohle je zbytečné. Vodítko je u mě bezpečnostní spojka. Megy říkala. Abych se neztratila.

megi-the-pes
megi-the-pes 21.07.2023, 13:11:53 xxx.xxx.61.106

susp. pankreatitidu a na játrech lipidózu - to je v těch odkazech

megi-the-pes
megi-the-pes 21.07.2023, 11:57:26 xxx.xxx.61.106

Ale tak to přece není. Když něčím kůži zavřu, bráním správné funkci.

Antiperspirant dělá to samé - vše ucpe. Člověk se právě tam potí hodně, takže to je úplně na houby věc. Pot není jen o ochlazování.

Záleží ovšem na složení. Deodorant je třeba něco jiného. Ta první věc je ale úplně blbá.

Stejně jak u jakéhokoli jiného mazání nebo čeho, co na sebe napatláme.

S tlapkami se to má tak - potřebují hydratovat, stejně jako lidská kůže. A když ty trubky ucpu, tak čím se budou polštářky hydratovat, 

aby nebyly rozpraskané? 

megi-the-pes
megi-the-pes 21.07.2023, 10:55:47 xxx.xxx.61.106

Nové slépky začaly nést na dvaceti týdnech, nejdřív každá takové maličkaté vajco… a hned potom dva žloutky, vyráběly je asi týden deset dní v kuse, pak nepravidelně a pak už jen občas. Tak mám teorii, že “než se to upraví”. Roční a starší už nic, možná jednou za měsíc.

megi-the-pes
megi-the-pes 21.07.2023, 10:49:01 xxx.xxx.61.106

Tss. Rozšíření cév → horká krev nahoru. Pes má červené uši a můj třeba kolem očí. 

A ty tlapky sice nijak extra nepomáhají, ale jsou i na ochlazování, zatímco jiné “potní” žlázy na psovi jsou úplně na něco jiného. 

megi-the-pes
megi-the-pes 21.07.2023, 10:40:18 xxx.xxx.61.106
Kilian:

…tak jsem koukla na fejs pana trenéra a je tam aktuálně vysvětleno Jak cvičit nosework a chůzí po kladině…

Prosím, pošlete odkaz. Já to nevidím. Mi to zakázal? 😀 

megi-the-pes
megi-the-pes 21.07.2023, 10:38:45 xxx.xxx.61.106

Na hladké velké psy malí útočí. Na chlupaté velké psy malí psi neútočí.

Megy kousnul border teriér, co vyběhl z obchodu. Prodavačka vyběhla a tak na mě začala řvát, že mi došla slova. Vedle stál pán, co to celé viděl, a ten se začal tak smát, že jsem mu chtěla dát do držky. Megy byla tak překvapená, že jen stála a koukala. 

A dál nic, Megy nejde po malých psech. Ale když ji pokousala border kolie, tak tu potkat, tak se zabijí. Dlouho nenáviděla všecky border kolie, až letos přestala, nenávidí jen tu jednu.

Takže. Záleží, esi máte tak “chytrého” psa jak já. A jakou energii vysíláte.

megi-the-pes
megi-the-pes 21.07.2023, 08:31:34 xxx.xxx.61.106

DM → játra  → tekutina; nemusí to být další problém.

Ledviny, slinivka, infekce. Zajímavé je, že od slinivky problém existuje, ale nevidíme projevy.

https://wagwalking.com/cat/condition/fluid-abdomen

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4868511/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4895493/

https://www.petmd.com/cat/conditions/cardiovascular/ascites-cats

megi-the-pes
megi-the-pes 21.07.2023, 07:48:35 xxx.xxx.61.106
kometa:

Ale to pocení na tak malé ploše neslouží k termoregulaci. Jak se psi ochlazují, přece víte.

ušima

megi-the-pes
megi-the-pes 20.07.2023, 20:41:51 xxx.xxx.61.106

nechodit na sluníčko a rozpálené chodníky

sádlo a masti uzavřou kůži a to je špatně - tlapky jsou skoro jediné místo, kde se pes potí - je to důležité!

esi to nemůžete přežít, tak dejte kokosový olej

ten pes taky sní

a bude klid