To je děs tohleto. Viděla jsem slepici, jak přišla k druhé a vyzobla jí pírko a sežrala ho. Celé dlouhé pírko.
Měla jsem 7 slepic, nezničily trávník, ani keře, dokonce rajčatovým keříkům se vyhýbají. Teď přibylo pár, ale nevěřím, že to rozdupou, on taky hybrid neváží skoro nic, ale na dvaceti m2 by to opravdu dobře nedopadlo.
Bodlinka má pravdu.
Lidé to zavřou na malý prostor, přece si nenechají slepičince na trávníčku, hlavně že mají vejce skoro zdarma, cpou to akorát tak zbytky a šlupkami od brambor, mini hrstka pšenice… Ostuda? Tak tady ve vsi se teda lidé vůbec nestydí! Je to týrání.
Když jdu se psem, tak se zastavíme a koukám na ty chudáky a říkám - Megy, to jsou chudáci, viď, žerou se navzájem a podívej, ty nožičky v bahně… A mluvím nahlas a jednou dokonce slepicím výběh zvětšily.
Slepicím asi nikdo kampaň “netýrejte psy a kočky” v tv dělat nebude. :-/
Rapotacko, ale to píšu, vedení. Ale říkat - přejdou je úchylárny, mi přijde hodně přehnané a nefér.
Vymezit; patřit někam, mít jistotu, není nic nového přece. Chodili jste do skauta? Do jízdárny? Sbírali známky? Ty party byly tehdy pevné.
Teď je to hodně online. A to je veliká chyba, chyba rodičů. Sebrat telefony. Ale aj ti rodičové by mohli přestat čumět do telefonů.
“Blesk” a tv nesleduji, tak nevím, co je legrační. Alžbětko je evidentně člen nějaké aktivistické skupiny, netuším, o co tam jde, ale kytka jako kamarádka, jak říkáte, velmi upoutala, nezapomenutelně, tedy funguje.
Bude to asi potřeba se v těch patnácti vymezit, někdo se stane pankáčem, skinheadem, …, někam patřit, právě tak jako na oko, aby byl ve skupině někoho slavného, svého idola. Třeba i jen z rozcapenosti. Chce to psychologa.
Nějaká část bude narozena ve špatném těle. Nic nového. Také to chce psychologa.
Ale ten první případ je hodně smutný. Proč se to děje teď? Jen kvůli těm idolům na instagramu, dřív internet nebyl? Ale k těm skupinám mladý člověk přece tíhne, protože mu chybí vedení, pocit, že někam patří, jistota a sebevědomí, může se tomu někdo smát, ale ten člověk je prázdný a zoufalý a je to vina rodičů.
Je to obrázek naší společnosti - i mě, pokud se těm lidem směju, ale sama nemám na dítě čas a vykupuji si to nesmysly.
Mé slépky jsou divné.
Mají kuří dům, ve kterém spinkaly (a schovávaly se před deštěm a mrazem) od listopadu, od co sem přišly. Naproti za clonou byl druhý, menší, protože polovina se s druhou polovinou prala. Nebo tak 30 : 70. Ve velkém hnízda s hoblinami, samozřejmě nesly jen do jednoho, v menším jedno hnízdo.
No a jak jsem dala slépky dohromady, přestaly nést do velkého domu, přestaly spát v malém domě, a to já zkouším nosit modré z nebe, hobliny, slámu, seno, né, nesly jen do hnízda v malém domě, tak jsem ho zrušila a nechala jen jako budku a tam nesou a žádný klid tam není, je blíž k silnici. V červnu začaly spát venku. V botníku, na botníku, pod křeslem. A vejce jsou v keři. U silnice. Hlavní silnice. Přitom mají stráň s pralesem.
Teď jsem koupila kohouta. Pomůže, rozhodne, chlap přece.
Hned od dvou dostal na budku.
Já tady taky nebydlím. Bydlím úplně jinde.
Ale to jsme trochu zaspali, asi tak pět deset dvacet let, co. 😀
Notoricky známí Bratři Itálie a Meloni to přes všecko vyhrála. Britové se toho teda zbavili, no, dobře. Slováci fašisticko vypatlanou stranu nezakázali, ba i ve vládě je. My máme SPD, což je legrační, když to vede migrant, to je můj oblíbený vtip - bojte se migrantů, hlavně nás dvou (na foto tomík s bobšem), naštěstí je DS vypatlanější než Kotletovci, tak to nás mine.
A to politiku nesleduji.
Ještě dva a ¼ roku a máme to za sebou!
Bych řekla, že tam bude “ono”.
Ono je též host.
Myslím, že nakažlivé to není. Blbost také není nakažlivá.
Ale pravopis si mezi trotlíky, co kašlou na pravidla, zkazíte hned.
My máme blechy. Heč.
To je slovo, co? Heč. To už dnes nikdo neřekne.
Můžete to zkusit, nedat nic, dokud nebude mít hlad.
Ale ne déle jak jeden celý den. Kočka nesmí hladovět. Ne že nepřežije půl dne bez jídla, ale za tři dny, to už kočku nemáte.
Nebo tak nějak.
Kupte malinké pytlíčky, vzorky, nebo jen konzervy, však kočka nemusí mít granule.
Pochybuji, že budou krmit masem, když kupují granule cestou pro rohlíky.
Není směs jako směs. Někde je BHA/BHT, to jíst nebudu a ty slépky si to nezaslouží.
Cukety beru, všecky, posílejte to sem!
Já je jíst nebudu. Jsou to moji pejskové.
Ale třeba kočky se moc nečipují, nebo jo? A želvy. No a nechci dát za jeden čip s aplikací 700 jak u psa. Takže nějaké koupím a přemluvím nějakého zootechnika? Nebo co to musí mít za papír, aby mi je nezabil.
A když už jste tady takoví hodní… proč nemůžu vozit slepici přes hranice, že by převážela nákazu?
Prosím, mně to ve zprávách nedělá odstavce. Ani nucené zalomení řádku (shift + enter) ani vynechání řádku (enter). A kdo to má po mně pak číst? 😀
Jé, to je legrace. Zlatý moje dítě, před chvílí jsem jí chtěla dát přes hubu, tak koukám, že jsme hluboko pod normou. 😀 😀
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 01.08.2023, 13:11:46
Já to sadila až dlouho… tu v květnu mrzlo… a taky - co já vím, jak se pěstují brambory. 😀
Problém má iF. Gůgl mi právě napsal, že recenze dosáhla 1000 zobrazení. 😀
Ivus: Megi, až si pořídíš kozu a slepice, tak do obchodu už nebudeš muset. Mě to taky nebavilo a teď máme dvě kozy a krávu a do obchodu jedeme jednou za půl roku koupit cukr. 😀 A to většina padne na krmení včel.
Máme vlastní mliko, máslo, sýry, vejce, maso a med. Psí granule jsem dala kámošce, neboť psi už papaji jenom podmasli, tvaroh a vajíčka, občas dostanou králíka nebo slepici…
🙂 Cukr kupuji na netu… Ale s kávou je problém 😀
Na sýry se právě hodně těším, my toho sežereme hodně, salám se tady nejí, ale sýry…
Jenže na to musím prodat barák a koupit jiný s velkým pozemkem, to aj ty včely se naučím!
Psovi bych asi slepici možná dala. Nevím. To je problém. Já to určitě nesním, to radši budu jíst trávu. Mám je jako kamarády.
Ale jinak… hm, ale ono to kafe by tady taky možná šlo, když se odstěhuji dost vysoko. 🙂 A černý čaj. Mouku taky neumím. A tahle za trapných cca 13 Kč je záhadná, kynutí je jak Hrnečku, vař. Mlýn by byl hezký, ale na tu cenu se asi nedostaneme, nevím.
Už i brambory pěstuji, všici se mi smějí, že to nevyroste, ale už to má asi 25 nad zemí… co je pod zemí, ovšem nevím. 😀
Hmm, to si teda ty psy s Vámi vyměním, Megy žere jenom kuře, pečeného pstruha, losos jí taky moc nejede… někdy špagety a rýži. A sušené plíce a dršťky.
Týjo, mít koně; umět jet na koni, nebo aby mě vůbec poslouchal, tak jedu do penny hned! 😀 Jenže tam nemají to, co mi chutná.
Ne, lidi, na jednu stranu vás všecky chápu, já dělám doma, takže prostě jeden den naplánuji mnoho a mnoho věcí včetně toho nákupu a jdu.
Dřív jsem chodila pěšky celkem 10 km se psem na nákup, ale to maso mají poslední dobou takové přizkažené… a nejsem milionář.
Ale budu! Koupim tu kozu a uvidíte.
No fuj, hodinu a půl, to by mě zabilo. Jako vevniř?
Pro mě je lepší podívat se na hrad, zámek, botanickou, jezero, hory, plavat, to zvíře mám s sebou… kočku budu brát taky, jen co tomu vyrobím pas. Slepice prý nesmí, to mě hodně mrzí. Ale je to divné, proč by nemohla, když bude mít nějaké očkování třeba? Až budu mít auto s korbou, budu vozit aj kozu a psů hodně.
A cestou domů po tom dni, dvou, třech, se stavím v jednom obchodě.
I ten jeden, i když to zvládnu už poslepu, je pro mě utrpení… tak aspoň to dělám tak, že nejedu nakoupit, ale na výlet. Se tím utěšuju.
A taky není obchod jako obchod, za Libercem bych do krámu teda odvahu neměla, to musí být natřískané, fuj, ne, tady mám samoobs. pokladnu, dobré kafe a hodné lidi. Jen jich musí být málo.
176,5 tis. členů má ta skupina nákupy …já su nečlen… a to není jediná skupina… máme odvážného mMF.
Assil, to ani nebylo vtipné 😂