Aktuálně: 3 724 inzerátů210 790 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 23.07.2023, 17:41:12 xxx.xxx.61.106

Pomeranian stojí 50 tisíc, whatsapp ukazuje jinde mraky inz. na další plemena za 5 tisíc
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/184628-nemecky-spic-pomeranian-s-pp-pejsky/

vše za 5000 a 4900 https://www.chovzvirat.cz/inzerce/psi/?word=Whatsapp

a mezi Opicemi se prodávají legální drogy
https://www.chovzvirat.cz/inzerce/?word=HEXEN
držení legální je, distribuce už tak moc ne

megi-the-pes
megi-the-pes 23.07.2023, 16:38:29 xxx.xxx.61.106

Nevyvážení lidé by nic chovat neměli. Se sami neumí chovat.

Síť proti ptáčkům stojí 30 korun.

megi-the-pes
megi-the-pes 23.07.2023, 15:44:50 xxx.xxx.61.106

Na takové inz. kašlu, kdo se nachytá na překladač a posílání korunek za přepravku do letadla, která stojí deset litrů, ale on pošle dva miliony, tak to mu patří. Aspoň se to protřídí…

Mě baví psát lidem, že lžou a pokouší se mě podvést, což je trestný čin. Třeba tohle je prý modrá fena (nejsou jí ani dva roky a už množení). Jak ví, že to je Stanford? Ta univerzita. To je taky… kdo si koupí psa od vola, co neumí ani psát, tomu to taky patří.
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/184562-stenatka-stanfordu-na-prodej/

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3165047660491080&set=pb.100009576321862.-2207520000.&type=3

megi-the-pes
megi-the-pes 23.07.2023, 14:47:45 xxx.xxx.61.106

“Ono někdy bývá dobrý, vzít situaci víc do vlastích rukou.”

Jo, to dělám furt. Už mi tady říkají krotitel psů. Vypadá to takhle:
řeknu cizímu psovi - sedni! On sedne a lidi čumí. Nebo písknu a pes přijde. Na jejich elektriku nepřijde. Konec světa. Mesiáš přišel. Nebo tak něco. Připadám si jako debull a už ani nechcu chodit ven.

“oni jsou prostě agresivní a prostřednictvím psa se prosazujou”

Tak! Když něco provede jejich pes, tak já říkám Megy hodně hlasitě - to je ale zlej pán, co, pojď, jdeme pryč.
Za chvíli mě někdo zmlátí. 😀 Ale mám radost, jak čumí, že neudrží svého psa, i když má určitě permanentku do nejdražšího fitka, a já jdu s bojovým hovadem jak na přehlídku. 🙂 No tak teda jdu ven, bude legrace. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 23.07.2023, 14:37:21 xxx.xxx.61.106

😀 a jak hrozně to vypadá? Třeba by stačilo pár dní patlat kondicionérem (mám místo toho kokosový olej, velká spotřeba) nebo olejem, někdo používal olivový. Tak ten doma nemám. Ta paní byla veterinářka. 😀 Kdybych věděla, co se chystá udělat, tak ji zabiju. Tu vet. Ale kočku to fakt nebolelo. Chuchvalec těsně u kůže a trhnout směrem od kůže. Ale tak jako… když se to nepodaří olejem nebo něčím podobným, tak strojek… však Vy si poradíte, strojek vedle kočky = slaninka… a tak.

Jo a cizí lidi fakt fungují. Protože bez vlivu páníčka.

megi-the-pes
megi-the-pes 23.07.2023, 14:22:03 xxx.xxx.61.106
Doron:

Mívala jsem kočky “vycvičený” když jsem byla malá, než mi dovolili psa . Teď už se tomu tolik nevěnuju, ale Lilina je dost vychovaná. I prášek jí do hubinky klidně strčím.., do přepravky sama neumí, ale nechá se tam v klidu šoupnout.., nechá si domluvit aby byla hodná na štěníka..

Teď máme ale velkej problém, na zádech se jí udělaly dredy, je to dost blbý ( je to britka), nikdy jsem jí nečesala, protože to nebylo dřív potřeba a je u toho tak nepříjemná, že se tomu prostě vyhýbám 😔.

Koukala jsem na video česání se souhlasem, ale teď bych spíš potřebovala ostříhání strojkem se souhlasem, ach jo blbka jsem…

Jedna paní mi ukázala, jak se dredy trhají. Míca u toho ani necekla. Ani očima. To ona by řekla. Chuchvalec se tupou špičkou, abychom si nepropíchli kočku, podebere a vlastně odtrhne. A to Míca měla na břiše, kde bych čekala, že to musí bolet. Tak prý ne.
Ale Míca byla nejlepší kočka na světě, co jsem řekla i neřekla, udělala. Všecko uměla. Sama od sebe. Ale asi se to tak s dredy dělá, protože to byla cizí paní a kočka nic neříkala.

megi-the-pes
megi-the-pes 23.07.2023, 12:45:02 xxx.xxx.61.106
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 23.07.2023, 11:26:49

Bylo to na konci ledna. Vykastrovaný nebyl. Nikdy nebyl venku déle jak den; vracel se ráno, nebo přes den byl na zahradě, pásl slépky. Věkem to taky nebylo a holku si vodil k nám a druhou měl na nádraží. Kočky prostě chodí tam, kde je někdo zoufale potřebuje. Akorát o tom ještě neví. 

megi-the-pes
megi-the-pes 23.07.2023, 11:10:43 xxx.xxx.61.106

Ten pán poslal psa, aby si čuchnul k paní. Už jsem to pochopila? Pepřák máte? 
Hustý, no, já se snažím lidem uhnout, protože se většinou mého psa bojí, a tohle pošle psa k lidem.
Nová doba. 🙃
Hrozné. Budeme chodit ozbrojení. Normálně vytáhnu pepřák. To není úplně moje představa o pejskařích. Ale asi jsme do té fáze došli.

megi-the-pes
megi-the-pes 23.07.2023, 11:02:42 xxx.xxx.61.106
orionka:

Ani jsem na to nechtěla reagovat. Jak plnil svou funkci? Funkcí psa je, kousat si do protijdoucích? Já myslela, že ridgeback byl na lvy? Nebo to pletu? Do lvice teda máme já i kamarádka už mnoho let hodně daleko !

🙂 Nevím, esi jste byly protijdoucí. Možná jste byly narušitelky prostoru páníčka od rydžbeka. Tak to pes vyhodnotil. Taky měl malého kamaráda, třeba šlo o něj. A možná nemá rýdžbek standardní povahu. Ale obecně u psa bych se takové reakci úplně nedivila. Pán ho tam poslal!

Koukala jsem na videa nějakého výcviku, kde jde dospělý proti děcku se psem, pes má vyhodnotit, kdy už má zasáhnout. Ale se to učil… běžně by asi každý pes narušitele nějak postrčil, zadržel. Také o tom svědčí, že chytil, ale neprokousl.
Megy se o narušitele opře, shodí ho na zem a zašlápne. 🙂 

megi-the-pes
megi-the-pes 23.07.2023, 10:52:32 xxx.xxx.61.106

No, mně se ztratil Kocourek. Asi šel léčit bláznivost někomu jinému.
A tak moje druhá polovina, když viděla, že bez něj asi zahynu, pravila, že doveze od sousedů kotě, jich mají hodně a chcou utopit… a pak otevřela se dvířka a tam v přepravce tři kočky a co jsem měla dělat, říct - tobě už taky hráblo? Tak je mám doma. Už jsou tu chvíli, nechtěly se bavit s Megy, tak byly většinou s dítětem v pokoji nahoře. Dítě je nezodpovědné a věčně pryč, tak jsem je donutila být tady, Megy se líbí, včera už jedno stvoření spalo s Megy a se mnou, ještě úplně nechápe hodiny, tak mě to v noci pusinkuje, pak bije psa… a zajímavé je, že tahle kočka, to je kocour, se mi nelíbí, jenže ty dvě další chodí spát nahoru, takže já do toho nemůžu mluvit, kocour rozhodl.

Mám takovou menší alergii na kočky. Aby byla legrace. Takže jednu dvě ještě budu muset darovat. Líbí se mi taková malinká, co má kožich jak Sibiř, ale nebaví se se mnou a z kožichu budou trable, to už je jasné.

Je to takové, no, ne jednoduché jako se psem a po špatných zkušenostech, to je pravda. Tak my chodili na veterinu jen tak, nebo jen kolem, prostě že přepravka (nebo očkovák do ruky a tak, něco, co připomíná, že se jde k dr.) neznamená, že veterinář bude zvířátku něco blbého dělat, taky to chce spolupracující dr., co zvíře pohladí, nakrmí, naše vet je hodná, jde za zvěří i ven nebo píchne v čekárně…
A když tam nebyla a byla nějaká mladá zástupkyně, tak Megy řekla, že tam nejde. Normálně v čekárně chytla paniku, vylezla na mě - zachraň se, kdo můžeš.
Přitom ta dr. nebyla zlá, nepříjemná. Ale Megy měla pravdu, kozu na provázku jsem trošku silou vtáhla do ordinace a paní dr. se jí bála. Měla jí jen dát očkování, ale bylo to strašné. Kdyby mi nešlo o čas (záznam v pase), tak na to kašlu a jdu pryč, počkám na naši.

Myslím to tak, že vlastně to zvíře potřebuji často plést - jdeme stejnou cestou k veterině, ale nejdeme tam, nebo venku děláme něco jiného, jdeme si tam ke stromům hrát, jíst a zase jdeme pryč. Kočku v přepravce budu teď nosit jen tak s sebou kamkoli. Než bude těžká. Tohle stvoření, co mě furt matlá hubou, bude těžké jak prase, je to samý sval a furt žere. 
Ale možná dám vodítko. Ono je to takové chytré, už i šlo pozdravit slépky a se mnou domů. Mohl by i jezdit busem, vlakem. Jo, koupím postroj.

Jeho oblíbená hračka je třešeň. Jedna nahnilá třešeň se šťopkou. 
Je po mně.

megi-the-pes
megi-the-pes 23.07.2023, 09:03:57 xxx.xxx.61.106

Tak to mě fakt nenapadne nevzít krev, nepřispat a neoholit nohu, abych aspoň ten základ viděla. A to nemám diplom. Mohu říct, že teda veterinářka je na hlavu.

Ale když to tak sleduji, co lidé těm veterinářům říkají, jak je otravují ve dne v noci, podáš prst, utrhnou ti ruku, nebo naopak zamlčí důležité věci, nepřijdou včas atd., tak je to těžké.

Ordinace dnes už skoro všecky mají analyzátor, kde se obyčejný zánět snad vidí hned, na kompletní dvě krve jsem naposledy čekala hodinu a to tam měli ještě úraz a nějaké klíštěcí věci jsme řešili… 

Rána se přece mohla zatáhnout, nebo opravdu komár, klíště.

Kočka, co už uteče, ta už jde umřít. Nejdřív špatně chodila a koukala do prázdna, píšete, když dospívala, no tak vidíte, že se to nestalo přes noc, vážně nešlo něco dělat? Třeba se trápila. Příroda se smilovala a přivodila jí úraz, na který pak umřela. Pes, co je na dvoře, tam by snad šlo vysledovat, co dělal, co jedl, kde se škrábl. Když se neotrávil a nezranil, tak jed, nebo třeba ta hmyzem přenosná nemoc.

Pokud vetka usoudila… tak není normální a lidé, kteří tam přivedou i třetí zvíře… 

Vím, že není jednoduché najít dobrého doktora, asi, já jsem s tím hned hotová, když je někdo takový nepečlivý nebo se chová jako debull, tak řeknu čau a jdu jinam, no tak mi z okresu zbyla jedna ordinace… tohle, co popisujete, by je tam v životě nenapadlo. Nevím, asi by mohli zavřít. Kdo by tam chodil. 

megi-the-pes
megi-the-pes 22.07.2023, 21:23:43 xxx.xxx.61.106

Když nemám ultrazvuk, bioch. a rtg, tak tu křišťálovou kouli, no. 

U druhé mrtvoly už by to chtělo pitvu, ne?

Kočka asi už byla bolestí tak zoufalá, že dostala infarkt.

Si vymýšlím. Když ti lidé mohou, tak já taky.

Třeba ehrlichióza. 

Možná by měli přestat “chovat” zvířata.

megi-the-pes
megi-the-pes 22.07.2023, 18:22:00 xxx.xxx.61.106
XY.:

Jo proč by jak říkáte kritika nemohla pokračovat dál ? Když nikdo bere nějakou výtku hned tak.  Ať si vymýšlí kdo chce a jaké chce teorie. Až mi paní Pokorní dají jinou možnost odpovědět ,, Jiřímu 24"  tak tak učiním . 

A je zajímavé jak se tady vyjadřuje ten komu vadí i blbá reklama že. A přitom právě reklama je aby to zde mohlo být zadara.  A reklam by zde mělo být i mnohem víc !

A Megí zajímavý postoj tady k odměně máte. A dělat v diskuzi inzerci ?  To by bylo stát lepší rozjet ten chat né ? 

A jinak pak píší Pokorní na inzerci se ještě bude čekat ale bude 👍. Teď ještě jestli jsi to najdou lidé když nějaký čas již od velkého třesku uplynul.

( 3- ) 🙂

Mě nerozházíš, já mám to samé doma. :-*

megi-the-pes
megi-the-pes 22.07.2023, 16:50:44 xxx.xxx.61.106

Tohle se nám stalo u kočky. Nevýstavní. Ale vypadalo to úplně stejně.

Míca měla krásný nadýchaný ultra dlouhý kožíšek… a přesně tyhle zuby z toho zbyly.

Asi po týdnu se dítě přiznalo.

A ty komentáře tam… “Letos asi vyhraje Gregor.” 😀

megi-the-pes
megi-the-pes 22.07.2023, 15:53:17 xxx.xxx.61.106

Teda sorry, ale to snad čtete každý osmý řádek. S matkou to byl vtip, jako vždy. Vy se vždy snažíte najít něco špatného, ale tím ubližujete jen sama sobě. Ode mě přišla rada - ne jak zmizí kinetoza, kterou mám taky, ale jak zmizí strach, a kdybyste (a to nebyla rada pro Vás, ale obecně pro všechny, nejsme tady samy, jo) si odkaz otevřela, nebo videa o klikru a kočkách, bude to jasné. Ještě jste si o tom nic nezjistila, protože přesně jako všichni ostatní, kdo to nezkusil, říkáte “vidí přepravku a …”. Tak takto to opravdu nefunguje.
Esi nemáte otázku, jak znecitlivět přepravku, tak se mějte hezky, krásný víkend. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 22.07.2023, 13:44:27 xxx.xxx.61.106
Fikovnice:

Promiňte, ale vlastně mi přijde srandovní Vaše replika, že Vám přijde divné, aby se kočka trápila roky. Ono to není divné, to je špatné. Pokud to tak u Vás je, tak s tím něco dělejte, ne? 😉

Moje kočky žijí tak, že předpokládám, že většina koček by jim mohla závidět. Ale každý holt takto nastavený není, no…

No. Ach jo.

“To není o tom, že byste něco nevěděli, neuměli se o kočku postarat, ale o ošetření, cestování,”

Je to jednoduchý nácvik ošetření, cestování, přepravka, auto, vlak, cizí lidé, veterinář, ošklivé nástroje, podání léku, atp.,
jmenuje se to dnes moderně “ošetření se souhlasem” a tak podobně.

Výsledek je, že kočka/pes/lev/velryba/koza se nebojí, když vidí přepravku/doktora/nůžky/auto/cokoli.
Protože to s majitelem cvičili. Ale je to ucelený jasný výcvik, nácvik, je to jednoduché, nikdy na to není pozdě a zvířátkům je pak při cestování a ošetřování o dost lépe.

Stačí kouknout na psichologie.cz, Radechu Spudilovou, R. Zlochu, prostě Dr. Fr. Šustu a jeho klan, nebo tu paní, co je v tv s kočkami, Klára… taky vypadá, že dost ví, co dělá.

Zrovna dnes mám vyhrazený večer na tři nové kočky, jsou divoké, jedna mě chtěla podříznout drápy, hodná kočička. 🙂 A když to dám já, amatér a ignorant a neuznavač autorit, tak už kdokoli. 🙂 Teda dám… se neví, že jo, ale snažím se. Musím jen pochopit, co je jádro pudla, princip toho učení.

Recenzi na to nedám, nezkoušela jsem, ale viděla jsem hodně videí a přečetla tak deset slov a dává mi to smysl, ti lidé
jsou dnes to nejlepší, co se dá mezi odborníky na výchovu najít. A že já fakt všecko zkritizuju…

https://www.psichologie.cz/kurzy/kockokurz-vychova-a-trenink-kocky/#tab-course-section__overview

Dá se o tom číst, koukat na YT…

megi-the-pes
megi-the-pes 22.07.2023, 10:41:29 xxx.xxx.61.106

Já budu zas trapná… možná se vyplatí kurz manipulace s kočkou. To není o tom, že byste něco nevěděli, neuměli se o kočku postarat, ale o ošetření, cestování, … pozitivně. Psichologie.cz má něco takového, ale trenérů určitě existuje milion, jsou online, mně to přijde divné, aby se mi kočka trápila roky.

megi-the-pes
megi-the-pes 22.07.2023, 10:37:17 xxx.xxx.61.106

Hele, Jirko 54 alias XY, na iF jste volal po zrušení diskuze, protože jste se nemohl smířit s naším stylem rozhovorů. 

Chápu, kde je problém, vím, že za to nemůžete, ale možná byste mohl zkusit trošku na tom zapracovat, protože ne každý ví, o co jde, a takto ty všecky lidi tady i jinde

hrozně demotivujete.

Pokud nemůžete vydržet tu chvilku, než se inzerce předělá, dávejte poptávku do diskuze. I když jste byl takto nepříjemný, vždy Vám všichni odpověděli!