Aktuálně: 3 724 inzerátů210 790 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 24.07.2023, 17:44:55 xxx.xxx.61.106

Však aj ti psi chodí na výstavy FCI v jiných zemích.
Takže nejde o FCI, ale o ČR.

https://www.originalbiewerclub.cz/kryci-psi

Pár korun za bonitaci a vyšetření patel. No to je toho. 

Tohle je zajímavé. Kdybych si koupila psa s reg. např. KUSA (je člen FCI),
co jako tady s tím psem, to mi další člen FCI (ČMKU) poví, že mám bezpapíráka, neuznané plemeno nebo co?

https://www.yorkietalk.com/forums/general-yorkshire-terrier-discussion/227195-ibc-vs-btra-vs-bbtr-registries-biewers.html

Jsem se koukla, KUSA je opravdu člen a biewera mají jako normální plemeno, akorát v toy oddělení. 😀 Ale prostě to celé nechápu, co je na tom těžkého dohodnout se, že všichni členové pojedou stejně.

megi-the-pes
megi-the-pes 24.07.2023, 15:56:12 xxx.xxx.61.106
balu:

Není u biewerů ten PP spíš jen cár papíru, když se jedná o neuznané plemeno? 

Jako že když nemám papír od FCI, tak je to cár papíru? 🙂 

megi-the-pes
megi-the-pes 24.07.2023, 14:59:20 xxx.xxx.61.106
Leithian:

Tam bych rekla ze bude preklik v datu natozeni nebo odberu. Stava se. Na malicke prcky vypadaji az moc starsi. Druha vec. Bavila jsem se s par pp chovateli bieweru. Zavedli jim nova pravidla, placeni atd a jak se par shodlo. Je jednodussi prodavat bez pp za nizsi cenu nez absolvovat silene byrokraticke kolecko vyplaznout prachy a vysledek stejny. Testy se nedelaj takze timto uplne oponovat nejde.

Kdyb fci nebyla zkostnatela zkorumpovana zumpa mohli mit biewery davno pod sebou a nejakiu stabni kulturu lepsi jak ted to mohlo mit uz davno.

Nikdo jim nebrání, aby udělali nový klub, kde budou testy vyžadovat. Vyslat kampaň po netu - my máme zdravé a opravdové biewery. FCI na to nikdo nepotřebuje. K těm testům je samozřejmě potřeba číslo čipu. Ale mně jako kupci je pak úplně fuk, kdo to zastřešil. 
Chovatelé by měli být odpovědní nezávisle na organizaci, která je sdružuje. To je prostě jen prostá výmluva.

megi-the-pes
megi-the-pes 24.07.2023, 14:47:37 xxx.xxx.61.106

Jsem to myslela trochu jinak… víte jak přece… jaký národ, tak se dá odrbat počítač. 🙂

To, co je v síti, je neprůhledné. Stejně tak aukce pošty v Jindřišské. Jsem čekala, kdy to Rakušana napadne, že prodá takovou budovu, vlastně je jich víc, ony byly tehdá nezastřešené a koně tam vozili poštu… a najednou co, místo online aukce obálky.
Jako by nestačilo, co natropili v Brně s byty (a všude jinde i jiné vlády). 

megi-the-pes
megi-the-pes 24.07.2023, 14:40:33 xxx.xxx.61.106
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 24.07.2023, 14:24:40

Ty se prodávají jako sítě na balkon - proti holubům nebo pro kočky, případně je v popisku “pletená polyethylen, polietylen”. Jeden český eshop (průměrně 80 Kč/m) říká, že dá záruku na odolnost 5 let.  Tak to mě vůbec nepřesvědčilo. 🙂 Ale určitě radši koupím něco, co se používá i na jídlo, to zas jo!

megi-the-pes
megi-the-pes 24.07.2023, 13:28:02 xxx.xxx.61.106

ale já neřeším blinkání vůbec

prostě bych přepravku používala na cesty před barák, pro zmrzlinu, tam a támhle a tak

megi-the-pes
megi-the-pes 24.07.2023, 12:29:29 xxx.xxx.61.106

Nevím, no, až budou elektronické volby, bude to jen o tom, kolik mám korun a jak umím po síti co zařídit.

Obrázek
megi-the-pes
megi-the-pes 24.07.2023, 12:27:11 xxx.xxx.61.106
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 24.07.2023, 12:10:53

Tak já Vám napíšu za rok. 🙂 Teď je mám teprve rok. Když jsem to kupovala, hledala jsem, co vlastně kupuji, esi se to recyklovat a tak… HDPE vs PP jsem hledala.
https://www.acmeplastics.com/content/hdpe-and-pp-plastic-whats-the-difference/

V druhém odstavci to píší. HDPE beru jako stabilnější, “zdravější”, odolnější, nemělo by to do přírody pouštět nějak moc svinstva. 
-50 °C až 110 °C píše wiki

https://cs.wikipedia.org/wiki/Polyethylen_s_vysokou_hustotou

https://cs.wikipedia.org/wiki/Polypropylen

Černá barva se tedy přidává kvůli UV. Ale já bych v tom moc kvalit nehledala, pokud to nejsou opravdu sítě silné, co se dávají na vinohrady a sady, je to křáp z Aliexpressu, co se tady stříhá z obřích rolí. Poláci prodávají na metry asi za korunu dvě, tak můžete pár typů koupit po metru a otestovat. 

megi-the-pes
megi-the-pes 24.07.2023, 12:09:28 xxx.xxx.61.106

😀 Foto č. 2 = 2 holky, 5 borců 70 000 dolarů tam píše 😀 Německý ovčák je z Německa. Vyměním za peníze. 😀
Ale ta fena je pěkná. A to štěkanátko taky. 

megi-the-pes
megi-the-pes 24.07.2023, 11:44:43 xxx.xxx.61.106

Však to je kouzlo. 😀 Rozpočet -295 miliard. V polovině roku jsem už na -251 miliard, půjčím si ještě 140 miliard a pořád mám jen -295 miliard. A proč si nepůjčit na něco tak smysluplného, když mi teče do bot, to dá rozum, obnovitelné zdroje. 😀 😀 😀

megi-the-pes
megi-the-pes 24.07.2023, 10:40:48 xxx.xxx.61.106

Píše se tam polypropylen, u mých (jinde kupované Bradas s vyšší gramáží) je HDPE. Záruka? Je to na přímém slunci a celou zimu venku. Je to plast. Má to přesně ty vlastnosti, co má PP v případě okurkové sítě (ty sítě se tak nazývají tady - dle velikosti ok) a HDPE u jiných výrobků.

megi-the-pes
megi-the-pes 23.07.2023, 23:47:09 xxx.xxx.61.106

už jsem je koupila… loni… ještě mají na krtky, ale je to silné, fuj
netrhá se nic… černá je tenčí s většími oky, tu mi prolétl pes, ale na ochranu úrody je skvělá… 1,7 x 100 m 8  g/m2 454 Kč… Ochranná síť pro ptáky, 10 g, 19 x 19mm, 4 x 100 m 637 Kč… ne, nekoupím si to stejné tady… po černé síti šplhá slépka a na zelené sedí dvě nahoře… jo a až to někdo budete kupovat, tak ty plastové kolíky neberte, jsou to svině lámavé, dejte tam kovové… a pak, až budete chtít síť zahodit, tak hledejte v zemi neviditelné kovové, co jsem je tam zašlapala do hlíny a teď nevím, kde jsou 🙂 

Ale je to prostě blbost, naplácat všude obří sítě, kde budou normální ptáčci hnízdit? Kdo bude žrát otravný hmyz? 

megi-the-pes
megi-the-pes 23.07.2023, 23:19:10 xxx.xxx.61.106
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 23.07.2023, 23:05:40

Však to je ono, akorát že jinde stojí zlomek tohoto… stometrové i dvousetmetrové role… podle gramáže je to bird net, to mám zelenou ještě těžší teda… ach ty české eshopy. 
Mně vyhovuje tenčí, tak jsem pak vzala černou, taky aby mi tu nesvítila jak blbá, a protože ptáci zjistí, že je to problém, ale dokážou se z toho odtrhnout a táhnout domů. 
Jinak kvalitní síť můžete vidět v sadech a na vinicích, to už je ale jiná cena. A takovou obludnost na zahradě nechci. Jedna hodně levná je ještě, takové pletené to je.
A celé je to na houby, protože nechcu, aby ocaď zmizeli ptáčci. 
Pes je nejlepší. A pořádný výběh pro slépky. Ony nejsou blbé, schovají se, když mají kam. Ale chce to nemít takový ten vydupaný holý plácek a tam dvacku slepic, no.

megi-the-pes
megi-the-pes 23.07.2023, 22:55:17 xxx.xxx.61.106

Má, má! Já jen že to, nikdo kromě správců webu nemá nárok vidět moje IP. Hezky se dá rychle zjistit, kdo je v práci a kdo doma. 
Dejte blok uživatelů/vláken a anonymy prostě přeskakujte. Kurz sebeovládání takový, no. 🙂 Vložení příspěvku ověřit SMS. Těm anonymům. Ono totiž mailů si založím tři tisíce, ale padesát simek kupovat nebudu. A když bude někdo s tímhle tel. číslem votravovat a votravovat a nenechá toho, i když mu všici řeknou, aby nevotravoval, tak ho admin blokne.

megi-the-pes
megi-the-pes 23.07.2023, 22:40:23 xxx.xxx.61.106

tam nevidím IP žádnou… nebo jako že si bloknu uživatele podle nicku? a když nemá? 🙂

koukám, že nízký font, co nemá ani pikonanomikromilimetr u závorek např. a neví, co je velké a malé písmenko, je u fór oblíben (chápu, že to šetří místo, ale je to hnus na delší čtení)

megi-the-pes
megi-the-pes 23.07.2023, 21:00:45 xxx.xxx.61.106

Nic si blokovat nebudete. Rozhodně ne uživatel nějakou IP. Jelikož dost z Vás používá občas stejnou IP, takže si zablokujete 50 lidí. Např. .0.1 - to je tu furt u několika lidí. IP může bloknout admin, protože ji vidí. Vy ji ani vidět celou nesmíte, nejste správci os. údajů.

Na iF blokovat uživatel nešel, jen vlákno. I v moderované (ne že by tam někdo něco moderoval, až poslední rok nenápadně opravovali češtinu) diskuzi byli neregistrovaní uživatelé. Většina měla čísla v nicku. To je legrace, že ještě nepřišli na to, kam mají teď chodit dávat reklamy na blit.

megi-the-pes
megi-the-pes 23.07.2023, 19:38:41 xxx.xxx.61.106
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 23.07.2023, 16:57:26

Ta síť, kterou mám, je tenoučká. Pamatujete síťku na mýdlo, co viselo na umyvadle, ježiši, jak to dřelo ruce… ve školce jsme to měli. Tak tohle je tenčí. A když je zelená, tak zvířata ji vidí. Jednou se tam zapletl kos, jsem ho pustila a pak už dával bacha, chodil dveřmi. 🙂 Z velkého kusu uděláte stěny i strop. A na brambory (mi je furt slépky vyhrabávaly) jsem dala ještě tenčí - ta je černá a v terénu není vidět, což mi k divoké zvěři přijde nefér. Je to dobrá věc, protože až přijde chřipka, je to nejlevnější a rychlé zavření slepiček. Stačí k zemi zapíchat háčky, co jsou od geotextilie. To je teď moderní. Za nás se to jmenovalo kolíky ke stanu, že. 🙂 
Nemám slépky zavřené, mají tady krásný prales. To bylo kvůli chřipce a když byly nové, chtěly létat 2 m vysoko… a teď tím chráním rajčata a tak, rajčata mají výběh. 
Jedna slépka, když letí dravec, dělá zajímavé zvuky. Minule straky tady dělaly nálety. Hrdličky taky. Ale já tam naházím dost jídla pro všecky a je klid.

megi-the-pes
megi-the-pes 23.07.2023, 19:18:52 xxx.xxx.61.106

Blinkání neřešíme. Řeší se to druhé blinkání - ze stresu. Tam se právě odbourává ne stres z úrazu např., ale z ošetření, cesty tam a tak.
Kočkovi by mohlo pomoct, že vidí, co se děje, cestou, ven, začala bych nástup výstup, hraní si v autě, jídlo v autě, možná vzít další kočku, to já je neznám. Já třeba nemůžu nikam jet, když nedostanu najíst. Já teda nemůžu nic, když nedostanu najíst. 🙂 Jsem pak agresivní. Jo a ještě před 20 lety jsem jezdila busem přes celou ČR a kus SR naráz. Pak přijdete do debullního kraje, krajiny… a je vám blbě. 😀