Mi to přijde zajímavé, já myslela, že jsou takoví plaší spíše. Bych měla radost, že je takový. 🙂 Kupte knížku nebo kurz a učte (se).
Musíte také naučit návštěvy chovat se k psovi.
A ne jak u nás, když přijde matka, dostane instrukce stejné jako jiné návštěvy a co dělá?
Ne, ne, néééééé, megy, neskákej… a máchá rukama a co pak jako po tom psovi chcete? Řekni jí - místo! Nesahej na ni, dokud nemá všecky 4 nohy na zemi a až přestane funět jak na dostihu, až bude na místě, dej jí pamlsek.
Nééé, megy, neskákej.
No tak co.
https://www.instagram.com/p/B-NM7mJHcFI/?utm_medium=copy_link
https://www.psichologie.cz/
https://www.psichologie.cz/kurzy/kozokurz/#kurz
https://www.treninkjerozhovor.cz/c_cz/763_765/trenink-zvirat_psi-pozitivni-posilovani/
Nepřepsala jste se, keriton? Pod 20 30 dnes možná kastrace bez komplikací. A očkování.
200 300 jo, to už zastavuji barák nebo něco podobného, kde pak s tím psem budu bydlet, že.
Jak to dělají chudí lidé? Psa nechají uspat, když už není odkud brát. Znám lidi, co nechali uspat psa kvůli plotýnkám, dali rtg a ještě něco, ale ct že už platit nebudou a konec. No… a teď mají dva nové psy. Ti asi nemocní nikdy nebudou.
Ale jsou plemena, linie, kde nic klidného pro použití selského rozumu nepořídíte. Ti psi jsou v kotcích, když zrovna nemají práci. Třeba border kolie. A když práci mají, létají po nekonečných pastvinách, ne furt, vůbec, ale nejsou ve městě a v bytě - tam je nutíme být.
A takové zvíře chcete mít v kuchyni? Zapomeňte.
Proč je těch psů tolik labilních? Oni nejsou nemocní. Jsou jen v nesprávném prostředí, režimu.
A takového psa budete muset zavřít.
A trenéři mají většinou taková zvířata, takže co od nich uslyšíte… přepravku máte na závody, do auta, k vet, …
Tito pracovní psi, to je extrém, ale podobných psů je spousta. Chyba není v mém nastavení výchovy, výcviku, ale v tom, že jsem si toho psa vůbec koupila!
Maly: Pardón, jestli jsem Vás pohoršil. Toto ode mě nebyla kdovíjaká rada, ale myslím, že můžete být rádi, že nějaká je. Hyperkorektnost se mi hnusí, takže se tu mějte hezky. Radši po práci potlachám u sousedů.
Vidíte, že u druhého příspěvku je anonym? IP 0.1 tady má každý druhý, takže jsem třeba nemohla vědět, že Maly a anonym je jedna osoba?
Odpověď na příspěvek uživatele eena z 26.07.2023, 09:40:37
🙂 nevím, jakou mají ohrádku, my máme pro koťátka látkovou, to taky může sežrat
do mříží se zas může zaseknou čelistmi
(hobliny a piliny jsou rozdíl, ale ode mě to bylo popíchnutí, hobliny mám pro slépky, ale jak to, že k psovi nedali návod?)
Epilepsii bude kuře mít, když ji někdo diagnostikuje, a to nebude lehké (kdo to bude platit, nikdo), prostě vylučovací metoda.
V komentářích se píše o WRY NECK, což je příznak např. podvýživy (ne že málo jídla, ale obsah). Když vynechám tu epi a podobné, Markova choroba (vir) a slepičí cholera (neznám české názvy), nebo úraz hlavy. Wry neck odborně zvaný torticollis. U slepice typicky stočení krku mezi nohy.
Něco o tom tady od bodlinky, jiné zdroje uvádí vit. E i B, konkrétně thiamin a že jeho vstřebávání může bránit kokcidiostatikum (Amprolium, Wikipedie), tzn. kuře bude mít B1 nedostatek.
https://zverolekarka.com/nutricni-encefalomalacie/
https://zverolekarka.com/tag/nemoci-z-podvyzivy/
Savé podložky pro štěňata. To je odborný název. To taky sežere. Eště hobliny. Však je to podobné jak chovat králíka, ne.
honzapm: Drobnost - emoce = emociální.
Je to opravdu šílené, v dnešní době číst.
Můžete číst v jiné době. ;-)
Klec jako zábranu mají lidé, co nemají předsíň, volný pokoj. Já mám předsíň, ale patery dveře, na což jsem líná.
Vlastně ty dveře nemám. Nemám ráda uzavřené prostory. Megy je po mně. Takže chodí, kam chce. Nesmím teda nechat otevřená okna, máme metr nad zemí a to ona odejde, princezna rozmazlená, co může cokoli. Ale jak týrač nejvyšší jsem jí přikázala, že i když jsou tu lidi v místnosti, sedí na gauči a čeká, esi nějaký imbečlověk nezačne být divný nebo nedám znamení. Pak ho zabije.
Učila se tak - ani na to nemysli, držení vraždícího psa, povelu “tady si lehni a hlídej, sežereš je potom” a taky že člověk ji teda pak přišel pohladit. To je vodborný článek, co. :- )
Hehe. To Megy všecko ve vlaku olíže, a jednou dokonce odešla s nějakou paní. Už nejezdím vlakem, všude mám ostudu. 🙂
Je fakt, že kdyby tam nastoupil pes další, viděla byste něco, co vidět nechcete. Není to vlčák. A kdo by hodňoučkého bez obojku chytil? A jak ho odtrhnu od druhého psa? Za kůži za krkem. Veliká legrace, když to má 30 kilo. Nebo je tento naučen se schovat, ignorovat, ale člověk ty zlomky vteřiny neumí, nezachrání svého psa.
Vběhla k nám fena, ten řev… ztuhne vám krev a nemůžete se pohnout… a její páníček co, stál, nic, nemluvil, nechodil. A to bylo na louce. Omezený prostor a bojový pes, to je nejhorší. V takovém prostoru se zřežou i jiní psi. “On to ještě nikdy neudělal.” To je přesné pro ten vlak, úzkou ulici, …
Tady je prostě jeden veliký fakt - většina lidí, co má tyto psy, vůbec netuší, co má za psa.
Odpověď na příspěvek uživatele mastnacekk z 25.07.2023, 11:56:16
😀 Než jste to sem napsal, nikdo to neudělal. Nejdřív ty maily, to jste tu popsal přesně, admin to zatrh, tak začaly sms 🙂
A nakonec iF to hodí na nás. 😀
“Dobrý den, paní Fílová, děkujeme za zpětnou vazbu. Ohledně diskusního fóra jsme zvažovali možnost jeho ponechání ve formě archivu, bohužel jsme ale -mimo jiné- narazili na skutečnost, že původní obchodní podmínky iFauny omezovaly naši licenci k užití/zveřejnění obsahu vloženého do Diskuse na dobu tuším 10 let. Někteří uživatelé nás také po oznámení chystaných změn (zejména omezení počtu inzertních kategorií) kontaktovali s žádostí o odstranění jejich příspěvků. Ponechání diskusního archivu by tedy přinášelo nezanedbatelné komplikace a proto bylo nakonec rozhodnuto o jeho úplném odstranění. Informační hodnoty některých diskusních vláken si ale jsme vědomi a ještě budeme projednávat možnosti, jak aspoň některé z nich zpřístupnit.”
Klec jako přepravka je jasná. Do letadla/vlaku, tak tam fakt nechcete, aby byl pes vystrašený. Naučit tohle i kvůli veterině, cestě autem. A když je pes po operaci noh, zad, tak budete za naučení na klec tak vděční, až to sem aj napsat přijdete!
Aneb je skoro fuk, kde tu CHVÍLI pes bydlí.
mastnacekk: Asi si tady dam inzerat.
Kazdopadne bych to osetril jako na bazosi, telefon zobrazit po potvrzeni kodu v sms.
kód v sms je jen jednou - udělala jsem to na bazosi - jednou mi přišel kód a od té doby stačí kliknout na “zobrazit číslo” - už dál žádné kódy nechodí
jo, hezky jste mu napsal tady návod 🙂 začal posílat hromadně odp. na inzeráty 😀
Anonymní: Mně 😛
A ty ostatní chyby?
A mně slépky vykopaly celer, brambory a kedlubny. Kedlubny jen ty fialové. Záhada. Ale aby třídily mrkev, to ne!
Pes na řetěze se má špatně. Celý den a noc se tahá za krk. Jsou i deformace. Kotec, který má stěny tam, odkud fouká a svítí, stín, dost prostoru s pevnou podlahou a část trávníkovou, kde se může vsakovat odpad, krmítka zavěšená a ve stínu, zateplené spaní a část výšková, kde má pes přehled o okolí - pokud nemá pes být doma, pak toto.
Kotec je přece stejně velký jako ta předsíň, kde psa necháváte. Nebo může být velký jako náš obývací pokoj. Což je něčí celý byt. A taky tam má psa. Ha?
Je to o tom - nemít psa jen v tom kotci, bytě, … Ale řetěz mi opravdu nepřijde lepší. Ještě tak být na postroji psa, to je jiná. To máme my, když jsme celý den na zahradě, můj pes totiž odchází na vycházky s mateřskou školkou.
Řetěz je pro ty, co nemají peníze a jsou zabednění a líní, protože ten materiál se dá posbírat ve sběrném dvoře zadarmo.
Pokračování z druhé strany:
https://www.facebook.com/watch?v=976749953515155
“Největší problém spousty novopečených majitelů bull psů, je očekávání že se zrovna ten jejich nebude chovat jako bull. A světe div se, chovají. Loví, nesnáší jiné psy, nehrají si s nimi, extrémně se z čehokoliv rozruší.. potřebují pevnou ruku, spravedlivé a vyrovnané vedení a milion hodin práce s nimi.
Proberte se lidi, to co vidíte u nás jsou hodiny, měsíce a roky, každodenní práce, která nikdy nekončí! Stojíte mi tu pak na tréninku šokovaní, že jste tohle chování nečekali a že se takto pejsek ještě nedávno nechoval. Nejsou to plyšáci a je jedno jak milej kukuč doma mají, spousta z nich se v momentě kdy vyjdou ven přepne do režimu lovce a nekompromisně konkurenčního psa vůči jiným psům. A to je velká zodpovědnost 🙏 a velmi těžký úkol ke zvládnutí pro nezkušené.
A to co vidíte ve videu není to co automaticky dostanete, když si pořídíte bull psa, či křížence bull psů.”
Nebo má jenom žízeň nebo podvýživa; třeba aj E, to a tamto.
plastová síť proti ptákům
hrabavé slepice přitahuje hlína, to sou věci 🙂
tak jim někde kus rozkopejte, ne
Myslím, že jde o Stockholmský syndrom.
Protože nejsem psycholog a neumím si to jinak vysvětlit. Jenže mě ta nespravedlnost tak vytáčí, že si to nějak vysvětlit musím. Zdá se mi, že některá plemena (nebo povahy, typy) do toho takhle spadnou, některá ne, nepotřebují člověka, takoví ti kočičí psi.
Novofudlák asi bitý nebyl, ale znala jsem takové. Dvacet let nad tím přemýšlím, proč ti psi neodešli někam za lepším. Protože nejsou kočky, nebo prostě S. syndrom nebo něco takového. Ti psi, co jsem je znala, byli biti tolik, řvalo se na ně šíleně… a co, přesně dělali, co popisujete.
Pán ožratý ležel ráno v křižovatce tam, kde v noci cestou z hospody spad, pes u něj, nemohla k němu záchranka. Byla to fena, co měla furt štěňata, a on jí je tak hnusně vždy sebral… vlčák křížený s čuvačem, řeklo by se, že vlčák teda stvořený na spolupráci s člověkem, jeho obranu a tak. Ale další pes byl neurčitý střední střapatý kříženec světlé barvy. Tak nevím.