Aktuálně: 3 729 inzerátů210 807 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

megi-the-pes

megi-the-pes
megi-the-pes 01.08.2023, 09:24:29 xxx.xxx.61.107

Jo, jo, pes, co běží přímo, čelem, ke psu, to je útok.
Však v klidu, až přiběhne takový pes k nám, vrátí se majiteli vzduchem. Protože když to nechám řešit mého psa, tak se majiteli pejsánek nevrátí vůbec. Si představte, že i ti, co mají psy na vodítku, mohou ztratit trpělivost. To je, co? 🙂
Jednou psa vrátím hezky, podruhé už se nevrátí. To třeba nestihnu, no. Se může stát. Proč já bych měla být ohleduplná, když majitel yorka není? Chudák york kvůli němu umře. 
Ale ne, si dělám legraci. Ve skutečnosti jen řeknu - mám pustit i svého psa?
A je pokoj. 
Slušní majitelé malinkých psů, kdybyste chtěli půjčit Megy, půjčím.
Na tydlety Stoupy nejlepší. To jsem zjistila. Takové - že já ho nakopnu? často nefunguje. 
Stejně to je hustý. I kdyby nelítal za psy, ale třeba za dětmi, dospělými lidmi, ten člověk může mít alergii, hrůzu ze psů, panický záchvat.
Se nedivím, že nás pejskaře ta druhá polovina republiky nenávidí.

Co udělal pes, kterého jsme dostali, s malým bílým pejskem, popisovat asi nebudu, i mně se po letech chce z té vzpomínky blinkat.

megi-the-pes
megi-the-pes 31.07.2023, 20:50:12 xxx.xxx.61.107
orionka:

Máme u nás na vsi magora z té velké Prahy. Dojede v pátek večer ( na chalupu ) a aby dopřál svému velkému psu trochu té vesnické volnosti, vypustí ho do luk a sleduje ho na 4kolce. To je radosti, když zvedne srnky, pak se vyběhá opravdu dobře.

Cože? Ale ten jezdí na víkend k nám! 😀

megi-the-pes
megi-the-pes 31.07.2023, 20:49:39 xxx.xxx.61.107

😄
Když budu mít svého psa na vodítku a přiběhne cizí pes, můj má vlézt na strom, že.
I ty Váňo Ivane 🙂

Jak někdo psal výš, představte si, že se někdo ujal agresivního psa, psa se strachovou agresí. Cvičí doma, cvičí na zahradě, už jim to jde, aby při zahlédnutí cizího psa tento agresivní zůstal sedět a byl klidný, tak teda jdou někam, kde není 500 psů, protože to by třeba agresivec nezvládl, ale kde je dobrý rozhled a psů 5/h… A na naprosto nevinnou žádost (klidně troubovi, co neumí slušně pozdravit a poprosit, řekněte, co si o něm myslíte a že splníte prosbu, až to řekne normálně) se jim dostane této Vaší reakce…
Ono to zabezpečení si psa slouží i pro psovoda proti Vám - nemá strach, že se něco stane, je si jistý a toto z něj cítí jeho pes a reaguje proto výborně. A čím víc dobrých situací, tím dříve bude z agresivního jedince vyrovnaný.

megi-the-pes
megi-the-pes 31.07.2023, 20:07:00 xxx.xxx.61.107

Upřít možnost se proběhnout, no to nemusíte. Stačí si svého psa, pokud uvidíte jiného, připnout na vodítko.
Patří to k základům slušného vychování psovoda.
A až cizí pes zmizí, zas se můžete volně probíhat. Domluvit se na časech venčení? 
Že by kolem velkého města byl pouze jeden prostor na venčení? Hmm, třeba jo.
Paní sice vypadá jedovatě, jak to popisujete, ale měl byste naopak rád, že ví, jak se ve společném venčícím prostoru chovat.
Až velký pes na malého šlápne, bude vám tohle “vše si hlavně odůvodnit k prospěchu svému” k ničemu.

megi-the-pes
megi-the-pes 31.07.2023, 18:36:25 xxx.xxx.61.107
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 31.07.2023, 18:14:40

Jo, nejbližší přechod mám Harrachov. 
Nevím, čím to je, ale vlezete do lesa u Sklářské a jako by se i vzduch vyměnil. 😀

Nelíbí, nevím, obchoduji s lidmi, spravuji staré věci, na to potřebuji staré díly, tady je to tragédie 1) cenově 2) přístupem obchodníků, ale tam je to úplně obráceně.
Oni tu to ani nejsou obchodníci. Jsou to zlí lidé a nenapapaní.
Ale i když si jdu koupit mléko tady od krav, brambory, hrozně nepříjemní lidé. Jsou výjimky, ale je jich málo. Dost neumí ani pozdravit. 
Jenže. Co se divím. Lidé nejsou splachovací, ze všech stran se na ně žene pohroma. A když ne, tak aspoň uměle vyvolaná. 
Teď jsem zjistila, jak se loni ztratily slepice. 
Protože se teď ztratily znovu. Tady ta strana republiky umře na chamtivost.

megi-the-pes
megi-the-pes 31.07.2023, 16:42:16 xxx.xxx.61.107

30 km? To je hodinka cesty tam i zpět přes naše šílené děravé lesní silničky  a  čas na výlet mám, musím mít, jinak se přece člověk za chvíli zblázní. Takže já nejsu nákupní blázen, co každý den někam vleze, vezmu to jednou za měsíc. Mám ve vsi dva obchody, ale ani tam nejdu, mě to neba. 
Do města do stejného obchodu tady to mám 12. Kdyby šlo o levnější zboží v PL o 5 10 15 procent, tak tam vůbec nejdu, to radši podpořím supermarket tady, ne. 😀
Jenže nakupuji na měsíc minimálně, spíše na víc… utratím 5, tady 10, takže… já teda nelezu všude, mám oblíbené věci v lidlu a tím končím… zelenou žabičku a tak. 🙂A je mi líto, ale mléko, sýr, maso, ryby, má to jinou chuť. Moc to nechápu.
Ježiši ať už je září, už jdu na hřiby! 
Teď jsem se chtěla podívat na borůvky a co, přes česká auta nebylo kde zaparkovat.

megi-the-pes
megi-the-pes 31.07.2023, 13:05:01 xxx.xxx.61.107
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 31.07.2023, 12:09:31

Aji Pražáci jezdí, aj eště dál, busy vypravují…
Jo, firmy, to jo. Ale ten příjem státu… když má takové výdaje…

megi-the-pes
megi-the-pes 31.07.2023, 11:28:47 xxx.xxx.61.107
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 31.07.2023, 10:23:50

Ono je jedno, esi je to půlka lidí, nebo třetina, pětina, která tomu zbytku nakupuje. A hodně lidí, až je to děsivé, říká, že prostě už z principu, že to tady nebude živit, tu sebranku vládní… nedochází jim, že obírají sebe a budoucnost. A to jsou online lékárny, elektronika, celé nákupní galerie.
Dost lidí nakupuje i v Německu a Rakousku, nejen kvůli ceně.
A co se vyplatí, já nevím, my jezdíme na výlety, nakoupit cestou tak jednou za měsíc, bere si to do pěti l nafty, času nelituji, ty hory na druhé straně jsou prostě úžasné… byli jsme i na dovolené na podzim a celé je to takové kouzelné, nedá se porovnat s naší stranou, i to chování.
Když vidím, jak tu lidé valí pro mléko v akci do penny - 10 km tam, 10 zpět a koupí karton mléka? A pak jedou do jiného obchodu pro další věci v akci… a často… to jsem nikdy nechápala… ale stěžují si, že peníze… 

megi-the-pes
megi-the-pes 31.07.2023, 10:18:03 xxx.xxx.61.107

“Za první čtvrtletí letošního roku utratili Češi v zahraničí celkem 21,1 miliardy Kč. Meziročně o 39,4 % více. Přispěla k tomu ovšem i inflace, ke které dochází i u našich sousedů. Podle tuzemského Ministerstva financí (MF) ale nejde o výpadek, který by státní kasa významně pocítila.”

Já su teda taky něco jako elektrikář, a ještě bez PP, ale takovou debullovinu…

Co je to za strategii, vyhnat ceny tak vysoko, že si polovina obyvatel jezdí nakupovat jinam? 

PLN během pár měsíců 40 haléřů nahoru, dobře si spočítali, že to vydělají na množství… spotřeba u nás klesá, maloobchod úplně v pytli a zbytek posílá prachy jinam.

Spotřební daň a DPH tabák, palivo, to u nás dělá víc jak polovinu ceny toho výrobku,
to jsou šílené peníze, které teď nemáme a mít nebudeme. 

Mi někdo řekněte, jak se dají ti kašpaři odvolat? Dyť to ženou k bankrotu. Ale mají odvahu, to teda.

megi-the-pes
megi-the-pes 30.07.2023, 23:04:02 xxx.xxx.61.106

Takže tato metoda existuje od dob vynálezu kovové matice. Aha. Dobrý. 🙂 

Pak se to změnilo na prsten. 
A se lžící by to nešlo? Když na hlavě drží…

S dřevěnou maticí asi ne, co?

Moc hezky pobavilo, dík.

megi-the-pes
megi-the-pes 30.07.2023, 21:58:06 xxx.xxx.61.106

Začínám z toho být zoufalá, mi je těch zvířat líto, jak si dnes každý musí koupit slépky a takhle je trápit. Každý den mi to říká někdo. Nenesou, přitom mají pšenici, brambory a pasou se. Jo, některé se ani nepasou, mají výběh z obihobi. 😢

megi-the-pes
megi-the-pes 30.07.2023, 16:48:39 xxx.xxx.61.106
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 30.07.2023, 14:57:15

Teď jste si naběhla. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 30.07.2023, 15:55:12 xxx.xxx.61.106
Inspektor-pisisvor:

Mám v boxech gumu a když jsou v autě delší dobu, tak jim tam dám dřevitou vlnu nebo na akcích bydlí v přívěsu, kde mají velké klimatizované boxy a slámu.

Ale žádný hadr jim tam dát nemůžu - max ještě koberec. Pokud je pes ničitel, tak to není o materiální škodě, ale zdravotním riziku.

Tak paní říkala, že na zadní sedačce a deset minut, asi tam psa nechávat nebude…

Zlatá moje “deka” na sedačky, sítí vidí pes dopředu, okna schovaná, průřezy na pásy ze všech stran, vlastně to má jak pevnou látkovou přepravku… akorát strop by mohla sníst, to je fakt. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 30.07.2023, 14:54:19 xxx.xxx.61.106

A já někde četla, že pyometra nebývá (u herm.).
Ale ta kastrace se docela doporučuje, u podobných… u kript., ne? Protože rakovina.
A to nemohla paní dr. udělat nějaké obrázky, aby se vidělo, co v psovi je/není?
Čekala bych, že případ zdokumentuje a zveřejní. Moc jich není. 

megi-the-pes
megi-the-pes 30.07.2023, 13:15:02 xxx.xxx.61.106
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 29.07.2023, 18:47:37

Tak kromě toho, že polovina personálu dala výpověď, dokud neodvolají ředitele, který o medicíně neví nic a strká pacientům prášečky… ale se to spravilo… stále tam mají jednu z nejhezčích zahrad na světě. Jak vypadají budovy uvnitř a kdy podávají čaj, nevím. 🙂

Ale já jdu k Doronkovi. Slíbila mi svíčkovou a malamuta, takže ví, jak se mag.orům chovat. 🙂

megi-the-pes
megi-the-pes 30.07.2023, 11:56:26 xxx.xxx.61.106

No, tak to s tím trháním… to mě nenapadlo dát zvíře do přepravky bez něčeho měkkého. Možná odolnější pelech, kukaň. Materiál jako na batoh. A dovnitř savou podložku. Na blinkání. Když budete jezdit pár minut. A na delší výlety už to bude veliký pés.

megi-the-pes
megi-the-pes 30.07.2023, 11:34:42 xxx.xxx.61.106

Pastevce chrání kožich a je třikrát čtyřikrát těžší než pitbullek, vyhrává pastevec. Ale ne každý. Bečka nic nevyhraje, že. Na zápasy se také chovají, není to výjimka. On totiž jiný pes pitbullka nesundá. 
Neznám pitbullka, co by vyprovokoval rvačku. 
Ale jsou debullní chovy, u obou plemen, co vyrábí stroje na zabíjení. S nimi se nemůže chodit ven. 
Socializace… tak určitě. 🙂 🙂 Jen náročný a dlouhý výcvik. 

Až uvidíte psa pobíhat po ulici, volejte policii - je tady cizí pes, bojím se, už zabil sousedům psa… bla bla ať si ho odchytí, roztrhnout si nohavici, ono platit odchyt a pobyt psíčka v útulku, je pro majitele dost výchovné, kdyby to vzal nějaký debull, co se mu nechce makat, volejte státní a hodně hlasitě